[ad_1]
به گزارش مشرق، براساس مصوبه هجدهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در ۱۶ فروردین ماه امسال و به دنبال ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور در ۲۹ فروردین، پروژه های اقتصاد مقاومتی در وزارت ارتباطات از ۳۰ فروردین کلید خورد.
از آنجایی که توسعه ICT به عنوان یکی از ابزارهای تحقق اقتصاد مقاومتی مطرح شده، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از سال گذشته بر اساس سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، بندهایی که مربوط به این حوزه می شد را مشخص کرد و ماموریتهای مشخصی برای ۷ بخش در قالب کارهای پژوهشی از ایده تا تولید، تعیین کرد.
این ۷ پروژه شامل افزایش سطح دسترسی کاربران با سرعت ۲۰ مگابیت برثانیه در شبکه ملی اطلاعات و حمایت از توسعه مراکز داده (دیتاسنتر) به شبکه توزیع محتوا، اجرای دولت الکترونیک و همراه، ساخت ماهواره سنجش از راه دور و ماهواره مخابراتی بومی، ایجاد یک کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات، ۱۰ برابر کردن تولید محتوای داخلی با رویکرد کسب و کار دیجیتال با مشارکت حداکثری بخش خصوصی، سامان دهی منابع کمیاب ملی از قبیل طیف فرکانس و یکپارچه سازی نشانی پستی می شود.
هم اکنون در فاصله اندک باقی مانده تا نیمه راه این پروژه و با وجودی که وزارت ارتباطات قول داد که ثمرات این طرحها را در نیمه دوم امسال اعلام عمومی کند، آخرین وضعیت این پروژه ها در گفتگو با مجریان آنها، مورد بررسی قرار گرفته است.
جای خالی تولید تجهیزات ICT در پروژه های اقتصاد مقاومتی
مهدی فقیهی رئیس فناوریهای نوین مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نواقص تعریف پروژه های مدنظر وزارت ارتباطات در تحقق اقتصاد مقاومتی می گوید: توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از ابزارهای تحقق اقتصاد مقاومتی است و از این حیث برنامه های دولت برای تحقق این هدف، به جا پایه ریزی شده است.
وی می افزاید: جای تولید تجهیزات مخابراتی و سخت افزاری در این لیست خالی است، البته باید توجه داشت که در تولید تجهیزات، وزارت ارتباطات به تنهایی نقش ندارد و وزارت صنعت و معاونت علمی نیز به نوعی دخیل هستند. البته از سویی نیز باید نکته را هم مدنظر قرار داد که تاکنون در تولید تجهیزات سخت افزاری، مزیت نسبی دیده نشده است. در برنامه اقتصاد مقاومتی بخش ICT، به موضوع تولید محتوا تاکید شده است که می تواند موثر باشد.
فقیهی اضافه می کند: موضوع دولت الکترونیک و دولت موبایل که بر آن تاکید شده، می تواند علاوه بر ارائه خدمات آسان تر به مردم، در تبیین نقش بخش خصوصی در ارائه خدمات، تاثیرگذار و محرکی برای توسعه اشتغال در کشور باشد.
وی می گوید: اگرچه در این اهداف، پروژههای دقیقی تعریف نشده اما به هر ترتیب این پروژه ها فضایی ایجاد خواهند کرد که می تواند اقتصاد مقاومتی را محقق کند. برای مثال در حوزه فضایی نیز طراحی و ساخت ماهواره های بومی مخابراتی و سنجشی که به آن اشاره شده است، می تواند تاثیر مستقیم بر تولید و عدم اتکا به محصولات خارجی داشته باشد. چرا که تاکنون ما متکی به خرید تصاویر ماهواره ای بودیم و در صورت طراحی و ساخت ماهواره های مخابراتی و سنجش از دور، می توانیم فروش تصاویر ماهواره ای را نیز داشته باشیم و علاوه بر نیاز داخل کشور، کسب و کار خارج از کشور را نیز رقم بزنیم.
اقتصاد مقاومتی به کمک شبکه ملی اطلاعات می آید
براساس برنامههای مدنظر وزارت ارتباطات برای عمل به سیاستهای اقتصاد مقاومتی، از پروژه شبکه ملی اطلاعات نیز به عنوان زیرساخت اصلی توسعه کشور، نام برده شده است. در این طرح، سرعت دسترسی کاربران نهایی به شبکه ملی اطلاعات به ۲۰ مگابیت برثانیه می رسد.
وزارت ارتباطات پیش از این اعلام کرده بود که شبکه ملی اطلاعات و طرح دولت الکترونیک را شهریورماه در هفته دولت بهره برداری نهایی می کند.
برات قنبری، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات به عنوان مجری این طرح، گفته است: این طرح با هدف توسعه شبکه های دسترسی با سرعت و کیفیت مناسب (پهن باند) جهت پاسخگویی به نیازهای فعلی و آتی متقاضیان و کاربران دیده شده و هدف آن ایجاد شبکه پهن باند ملی، امن و پایدار با قابلیت دسترسی حداقل ۲۰ مگابیت برثانیه برای مردم بر بستر شبکه ملی اطلاعات است.
وی افزود: با توجه به نیاز روزافزون کشور به برقراری و توسعه شبکه های ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه مستمر تکنولوژی های ارتباطی، ارائه خدمات نوین مبتنی بر شبکه های اینترنتی، گسترش تقاضای آحاد مردم جهت دریافت خدمات به صورت الکترونیکی و نیز رشد چشمگیر دسترسی کاربران به اینترنت در سال های اخیر، لزوم توسعه شبکه های دسترسی با سرعت و کیفیت مناسب ضروری است. براین اساس مهمترین اقدام، ایجاد و توسعه شبکه دسترسی مبتنی بر فناوری های نوین، ایجاد و توسعه شبکه زیرساخت بر بستر IP، حمایت از توسعه مراکز داده داخلی و شبکه توزیع محتوا، توسعه شبکه مترواترنت استانی و توسعه امنیت شبکه است.
توسعه فناوری فضایی با ماهواره بومی و پرتابگر داخلی
پروژه ساخت ماهواره سنجش از راه دور و ماهواره مخابراتی بومی مدنظر وزارت ارتباطات برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی است و در این زمینه محسن بهرامی رئیس سازمان فضای ایران به عنوان مجری این پروژه، از برنامه ریزی برای پرتاب ماهواره های بومی خبر می دهد.
وی برنامه ریزی برای ساخت و طراحی ماهواره ها را با نگاه بر آینده می داند و می گوید: هم اکنون طراحی و ساخت دو ماهواره دانشجویی مخابراتی و سنجشی به اتمام رسیده و تا پایان امسال پرتاب می شود.
بهرامی با تاکید براینکه پرتاب ماهواره های بومی مخابراتی و سنجشی در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی صورت می گیرد، می افزاید: در حوزه اقتصاد مقاومتی، بخش فضا دو شاخه دارد که یکی از آنها موضوع ساخت داخل و دیگری نیز تامین ماهوارههای مورد نیاز کشور است که هر دو اینها باید انجام شود تا نیازهای ما را از تعارفات بین المللی برطرف کند و ما هر دو را با حدیت دنبال می کنیم.
وی در مورد زمان اجرای این پروژه ها تاکید کرد: این پروژه ها درازمدت هستند و تا پایان سال اتفاق عجیبی درباره آنها نمی افتد، اما یک پرتاب حتما تا پایان سال خواهیم داشت و در جهت پرتاب ماهواره ها برای اقتصاد مقاومتی ۲ قرارداد داریم که یکی مربوط به ماهواره مخابراتی و دیگری یک خط ماهواره سنجشی است.
بهرامی با اشاره به پروژه های ماهواره ای دانشجویی مدنظر و با تاکید براینکه تا رسیدن به ماهواره ملی این ماهواره ها را برای تست های عملیاتی به فضا پرتاب می کنیم، ادامه داد: در صورتی که قرارداد هر یک از اینها برای پرتاب نهایی شود در اولویت پرتاب قرار خواهد گرفت. این پرتابها با پرتابگر داخلی انجام می شود و هم اکنون ماهواره های ناهید و آت ست به عنوان پروژه های ماهواره مخابراتی و ماهواره پارس و دوستی به عنوان ماهواره های سنجشی مدنظر قرار دارد.
رئیس سازمان فضایی همچنین در مورد خرید ماهواره های خارجی گفت: از چند کشور سفارش ماهواره عملیاتی را داریم و از آنجایی که دسترسی به ماهواره مخابراتی ملی ۱۰ تا ۱۵ سال زمان می برد فعلا ناچاریم ماهواره های خارجی را برای پروژه های عملیاتی خریداری کنیم.
نشانی پستی در کل کشور یکپارچه سازی می شود
حسین مهری، مدیرعامل شرکت پست، آخرین وضعیت پروژه یکپارچه سازی نشانی پستی در کشور را به عنوان یکی از پروژه های اقتصاد مقاومتی تشریح کرد و گفت: این پروژه با هدف شفاف سازی، سالم سازی اقتصاد ، افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها در زمره پروژه های اقتصاد مقاومتی قرار گرفته است.
وی با تاکید برآنکه تحقق پروژه یکپارچه سازی اطلاعات مکان محور (GNAF ) اهداف بسیاری را در جهت اقتصاد مقاومتی محقق خواهد کرد، ادامه داد: «جی نف» امکان بررسی یک آدرس فیزیکی را براساس مختصات جغرافیایی ممکن می کند و در چند فاز تعریف شده است که بهنگام سازی کدپستی و ژئوکدینگ امسال اجرایی می شود.
مهری به اقدامات انجام شده در این طرح اشاره کرد و افزود: فاز نخست بهنگام سازی کدپستی انجام شده و ۱۰۰ درصد اماکن شهری و ۵۰ درصد اماکن روستایی تحت پوشش این طرح قرار گرفته است که تا پایان امسال به ۱۰۰ درصد می رسد. در همین حال پروژه مختصات جغرافیایی (ژئوکد) نیز برای ۱۵ استان اجرایی شده و تا ۳ ماه آینده همه شهرها تحت پوشش آن قرار می گیرند.
مدیرعامل شرکت پست با اظهارامیدواری اینکه تا پایان امسال ژئوکد در تمام روستاها نیز انجام شود، خاطرنشان کرد: علاوه بر ژئوکد، تهیه نقشه با کمک دستگاههای اجرایی همچون سازمان نقشه برداری و شهرداریها، اتصال اطلاعات به نقشه های پارسل بندی، تکمیل لایه های معابر و نشانی ها، اتصال بانکهای اطلاعاتی دستگاهها و پیاده سازی سرویس های پایه و استعلامات میان دستگاهی از دیگر اقداماتی است که باید در این پروژه انجام شود که زمان بر است و تنها مربوط به پست نمی شود.
نقش کریدور فناوری اطلاعات در رشد اقتصادی شرکتهای نوپا
امیرحسین دوایی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در مورد راه اندازی کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از اهداف مدنظر برای تحقق اقتصاد مقاومتی، به نقش این پروژه در حمایت از شرکتهای نوپا و دانش بنیان در جهت رشد اقتصادی اشاره کرده است.
وی گفت: بررسی ها از آمار اختراعات ثبت شده در جهان از رابطه مستقیم این اختراعات با قدرت اقتصادی کشورها پرده برمی دارد. به نحوی که وضعیت دانش و فناوری به پهنه های جغرافیایی مربوط است و کشورهایی مانند امریکا، کشورهای اروپایی، کره و چین که در تولید فناوری اطلاعات استعداد بیشتری دارند، به رشد اقتصادی قابل توجهی نیز رسیده اند.
معاون نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به نقش کریدورها و مناطق ویژه فناوری اشاره دارد و می گوید: این مناطق با توان بالایی در طول زمان، برای جذب نیروهای خلاق، بیشترین ارزش اقتصادی را تولید می کنند. در همین حال کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی، کمک به شکل گیری محیط زندگی با کیفیت، کمک به ایجاد محیط اجتماعی، کمک به ایجاد و توسعه خوشه های فناوری و رشد متوازن و اشتغال زایی از جمله اهداف ایجاد مناطق ویژه علم و فناوری است.
وی تصریح کرد: در این راستا منشور کریدور فاوا با هدف جایگزینی درآمد فناوری اطلاعات با درآمد نفتی تدوین شده و در انتظار جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی در این پروژه هستیم. هم اکنون نیز فاز مطالعاتی ایجاد این منطقه انجام و برای اجرا آماده شده است.
تامین فضای فرکانسی حوزه های مختلف اقتصادی
یکی دیگر از پروژه های تعریف شده در تحقق اقتصاد مقاومتی، موضوع سامان دهی منابع کمیاب ملی از قبیل طیف فرکانس و شماره است که به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی محول شد.
عظیم فرد، مدیرکل سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات، در تشریح اقداماتی که قرار است در این حوزه انجام شود و ارتباط آن با اهداف اقتصاد مقاومتی می گوید: برای انجام هر کار توسعه ای، نیازمند منابع هستیم و در بخش ارتباطات نیز منابع فرکانسی برای ارتباطات رادیویی و بی سیم نیاز است که این منابع به دلیل محدودیت، نیازمند ساماندهی هستند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون شبکه های مخابراتی بی سیم از منابع فرکانس استفاده می کنند اضافه می کند: اما به تدریج با افزایش ارتباطات دستگاه به دستگاه، این منابع فرکانسی باید برای سایر تجهیزات نیز تعریف شود و ارتباط گیری دستگاهها با امواج رادیویی از طریق این فرکانسها تنظیم شده و نظم داده شود. این موارد را می توان در استفاده از دستگاههای رادیویی در رهگیری خودروها، حمل و نقل، در حوزه ابزارهای کنترل سلامت، موضوعات مربوط به کشاورزی، کنتورهای آب، برق و گاز، صنایع مختلف و کارخانه ها دید.
فرد با تاکید براینکه هم اکنون ارتباطات به سایر حوزه ها نیز نفوذ پیدا کرده و تنها مختص به شبکه های مخابراتی و موبایل نیست، می افزاید: این ارتباطات جدید با اختصاص منابع فرکانسی، الگوریتم های جدیدی در ارتباط افراد ایجاد می کند و ارتباطات انسان از ترمینال های دستی (گوشی موبایل) فراتر خواهد رفت. این دستگاهها برای ارتباطات پهنای باند زیادی اشغال نمی کنند و سخت افزار آن متفاوت از ارتباطات موبایل است.
این مقام مسئول در رگولاتوری با بیان اینکه رگولاتوری در چارچوب ملزومات این سرویسها، در حال تهیه مقرراتی برای این شبکه ها است، می گوید: دنیا به سمت اینترنت اشیا و اینترنت همه چیز (IOT و IOE ) در حال حرکت است. براین اساس ارتباطات ماشین به ماشین و دستگاه به دستگاه، نیازمند پردازش سریع با استفاده از نرم افزارهایی است که طیف فرکانس آنها متفاوت است. ما در حال تدوین مقررات و شناسایی منابع برای ارتباط این دستگاهها، تضمین امنیت و رعایت حریم خصوصی آنها هستیم.
فرد خاطرنشان کرد: باید بستری فراهم شود تا حجم عظیمی از ارتباطات در این مدل، راهیابی شود. پشتیبان این پروژه در وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات، سازمان فناوری اطلاعات برای اجرای نسخه جدید آدرسهای اینترنتی ( IPV۶ )، شرکت ارتباطات زیرساخت زیرساخت و اپراتورها برای تامین پلتفرم آن است و از سوی دیگر باید مباحث حقوقی، بیمه ای، استاندارد و گمرک آن نیز تامین شود.
به گفته وی، رفع تداخل فرکانسی، آماده سازی طیف فرکانس و تخصیص منابع کمیاب از جمله شماره (نامبرینگ) از مواردی است که در این بخش دیده شده است. در این پروژه برای اجرای اقتصاد مقاومتی، ۲۰ زیرهدف تعیین شده که سازگار با برنامه ششم توسعه نیز هست و می تواند به ایجاد اشتغال، تحرک چرخه اقتصادی و تقویت اقتصاد دانش بنیان و کاهش هدررفت منابع منتهی شود.
محتوای داخلی فضای مجازی ۱۰ برابر می شود
پروژه ۱۰ برابر کردن تولید محتوای داخلی با رویکرد کسب و کار دیجیتال و با مشارکت حداکثری بخش خصوصی از جمله تاکیدات مدنظر در تحقق اقتصاد مقاومتی در این بخش است که کاملا رنگ و بوی اقتصادی دارد.خسرو سلجوقی مجری این پروژه، اهداف آن را تشریح کرد.
وی گفت: از آنجاییکه راهاندازی شبکه ملی اطلاعات یکی از تکالیف قانونی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و در راستای مطالبات مقام معظم رهبری و مردم است، تولید محتوا بر این بستر بهعنوان یک الزام دیده شده است.
عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران با تشبیه شبکه ملی اطلاعات به یک اتوبان، محتوا، تولیدکننده و مصرفکننده و فرهنگسازی را بهمثابه ماشین، راننده وسیله نقلیه و فرهنگ رانندگی در این اتوبان عنوان کرد و گفت: رفتار استفاده از محتوای رایا فضا (فضای مجازی) یکی از مباحثی است که با عنوان سواد رسانهای بر آن تاکید شده و کشورهای مختلف، آن را از سنین ابتدایی تا بزرگسالی به مردم خود آموزش میدهند.
سلجوقی تأکید کرد: متأسفانه در ایران فرهنگ استفاده از محتوا موردتوجه قرار نگرفته است و مانند فرهنگ استفاده از سایر خدمات مانند آب، برق و گاز، فرهنگ استفاده از اطلاعات نیز در کشور وجود ندارد. بهنحویکه شاهد هستیم در بستر رایا فضا، روزانه چه میزان مطالب غیر ارزشافزوده، جوک، شایعه و اخبار بیپایه و اساس، جابجا و منتشر میشود.
مجری پروژه تولید محتوا در راستای اقتصاد مقاومتی، گفت: در جهت فرهنگسازی و تولید محتوای مفید، موضوع ۲ برابر کردن محتوای داخلی تا پایان سال و نیز ۱۰ برابر کردن آن تا پایان برنامه ششم، به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تکلیف شده است که یکی از اهداف آن، نهادینه کردن سواد رسانهای در اقشار جامعه است. بهنحویکه مردم بهعنوان تولیدکننده و مصرفکننده محتوا، بتوانند محتوای مفید را تولید انتشار و مصرف کنند.
وی خاطرنشان کرد: نقش دولت نیز بهعنوان ایجادکننده زیربنا در این حوزه دیده شده است و بر این اساس حدود ۸۰ زیر پروژه از جمله جویشگر بومی، واژهپرداز، ماشین ترجمه و رایانامه بومی در این زمینه تعریف شده است تا زمینه اقتصاد مقاومتی با تاکید بر ایجاد ارزشافزوده در حوزه محتوا و استفاده حداکثری از توان داخلی، فراهم شود.
پرکردن خلاء برنامه پنجم در پروژه های ICT اقتصاد مقاومتی
شواهد نشان می دهد که پروژه های تعریف شده اقتصاد مقاومتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با آنچه که در اهداف برنامه پنجم توسعه برآن تاکید شده است تفاوت چندانی ندارد و از آنجایی که برخی از تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این برنامه محقق نشده، عمل به سیاستهای اقتصاد مقاومتی می تواند این خلاء را پر کند.
در ماده ۴۶ و ۴۷ قانون برنامه پنجم توسعه، بر افزایش سطح دسترسی خانوار به شبکه ملی اطلاعات، افزایش میزان محتوا، توسعه دولت الکترونیک و دستیابی به فناوری بومی فضایی تاکید شده و در مقایسه با پروژه های تعریف شده برای اقتصاد مقاومتی، دو موضوع ایجاد کریدور فناوری اطلاعات و ساماندهی منابع فرکانسی، موضوعاتی جدید است. البته آنچه مشخص است اینکه، ایجاد کریدور فناوری اطلاعات در کشور به صورت مستقیم از وظایف وزارت ارتباطات نبوده و به نوعی این پروژه در وظایف معاونت علمی ریاست جمهوری نیز تعریف شده است.
با این وجود وزارت ارتباطات با تاکید بر جزئیات اهداف برنامه پنجم توسعه و تبدیل آن به پروژه های اقتصاد مقاومتی، در حال تکمیل تکالیف خود در این برنامه است و از سوی دیگر، در این تعاریف به نوعی جای تولید سخت افزاری، خالی به نظر می رسد.
[ad_2]
لینک منبع بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط
27 جولای 2016 ... در عمل به تحقق شعار اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل و نیز سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی، ۷ پروژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تعریف شده که ...دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات_شبکه. نقش و اهمیت تحقق اقتصاد مقاومتی و اثرات آن برای کشور و از سوی دیگر ظرفیتها و پتانسیلهای حوزه فناوری اطلاعات در ...18 آگوست 2016 ... جایگاه فناوری اطلاعات در تحقق اقتصاد مقاومتی ... ارائه خدمات آسان تر به مردم، در تبیین نقش بخش خصوصی در ارائه خدمات، تاثیرگذار و محرکی برای ...28 جولای 2016 ... عملکرد وزارت ICT در یک پروژه ملی؛نقش فناوری اطلاعات درتحقق اقتصاد مقاومتی/جای خالی تولید سخت افزاردر عمل به تحقق شعار اقتصاد مقاومتی؛ ...نقش سیستمهای اطلاعات مدیریت در تحقق اقتصاد مقاومتی بخش بهداشت و درمان اخبار سخن ... حال باید بررسی کرد که سیستم های اطلاعات سلامت، مدیریت و فناوری اطلاعات ...2 آگوست 2016 ... نقش فناوری اطلاعات در تحقق اقتصاد مقاومتی - قدس آنلاین | خبرپو.27 جولای 2016 ... در عمل به تحقق شعار اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل و نیز سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی، ۷ پروژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تعریف شده که ...نقش و اهمیت تحقق اقتصاد مقاومتی و اثرات آن برای کشور و از سوی دیگر ظرفیتها و پتانسیلهای حوزه فناوری اطلاعات در راستای تحقق استقلال اقتصادی بر کسی ...در عمل به تحقق شعار اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل و نیز سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی، ۷ پروژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تعریف شده که قرار است نیمه دوم ...حمیدرضا فولادگر درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت با تاکید برضرورت تحقق اقتصاد مقاومتی در پساتحریم،گفت:اقتصاد مقاومتی به عنوان ضرورتی ...
کلماتی برای این موضوع خبرگزاری تسنیم نقش فضای مجازی در تحقق اقتصاد مقاومتینقشفضایبه گزارش سرویس فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، دبیر شورای عالی فضای مجازی خبرگزاری تسنیم نقش شرکتهای دانش بنیان در تحقق …نقش در تحقق اقتصاد مقاومتی ی اطلاعات حاصل میشود در نقش دانش و فناوری در جایگاه فناوری اطلاعات در تحقق اقتصاد مقاومتی اقتصاد مقاومتی در فناوری اطلاعات در تحقق به مردم، در تبیین نقش بخش نقش کلیدی هدایت تحصیلی در تحقق اقتصاد مقاومتی …یادداشت به بخش مهمی در اقتصاد مقاومتی اشاره کرده بود؛ منابع انسانی به نظر میآید نقش شرکتهای دانش بنیان در تحقق راهبرد اقتصاد مقاومتیاین شرکتها هم در تحقق اقتصاد بر نقش دانش و فناوری در ی اقتصاد مقاومتی در بازخوانی نقش دولت و مردم در اقتصاد مقاومتی وظایف …اما در تعریف اقتصاد مقاومتی، نه نقش در تحقق اقتصاد مقاومتی علم و فناوری و اقتصاد مقاومتی تبیین نقش و جایگاه شرکتهای دانشبنیان در اصطلاح اقتصاد مقاومتی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی بر نقش دانش و فناوری در نقش مدیریت شهری در تحقق اقتصاد مقاومتی …اقتصاد مقاومتی در ایفای نقش مدیریت شهری در تحقق فناوری اطلاعات و نقش فناوری اطلاعات در تحقق اقتصاد مقاومتی …نقشفناوریاطلاعاتدربراساس مصوبه هجدهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در ۱۶ فروردین ماه امسال و به نقش دستیابی به فناوری های پیشرفته در رسیدن به اقتصاد نقش و کاربردی در فناوریهای تحقق اقتصاد مقاومتی بیشترین نقش را در ارتباط
لینک منبع :نقش فناوری اطلاعات در تحقق اقتصاد مقاومتی
نقش فناوری اطلاعات درتحقق اقتصاد مقاومتی/جای خالی ... - خبرگزاری مهر
www.mehrnews.com/.../نقش-فناوری-اطلاعات-درتحقق-اقتصاد-مقاومتی-جای-خالی-تولید-سخت-افزارCached27 جولای 2016 ... در عمل به تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» و نیز سیاستهای ابلاغی اقتصاد
مقاومتی، ۷ پروژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تعریف شده که ...
نقش فناوری اطلاعات در تحقق اقتصاد مقاومتی - onvansho
onvansho.ir/result/نقش-فناوری-اطلاعات-در-تحقق-اقتصاد-مقاومتی.html
فناوری اطلاعات شبکه نقش به تحقق اقتصاد مقاومتی در فناوری اطلاعات در . نقش موثر
کشاورزان در تحقق اقتصاد مقاومتی برای ارتقای بهره بهره برداران صنعت کشاورزی ...
جایگاه فناوری اطلاعات در تحقق اقتصاد مقاومتی - روزنامه اطلاعات
www.ettelaat.com/etiran/?p=224549Cached18 آگوست 2016 ... جایگاه فناوری اطلاعات در تحقق اقتصاد مقاومتی ... ارائه خدمات آسان تر به مردم، در
تبیین نقش بخش خصوصی در ارائه خدمات، تاثیرگذار و محرکی برای ...
به کار گیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی ...
avaj.ostan-qz.ir/content/ostan/special_reports/35007Cachedدانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات_شبکه. نقش و اهمیت تحقق اقتصاد مقاومتی
و اثرات آن برای کشور و از سوی دیگر ظرفیتها و پتانسیلهای حوزه فناوری اطلاعات در
...
نقش فناوری اطلاعات درتحقق اقتصاد مقاومتی/جای خالی تولید سخت افزار
www.zahedan-tebyan.ir/cms/printit.asp?id=37001Cachedنقش فناوری اطلاعات درتحقق اقتصاد مقاومتی/جای خالی تولید سخت افزار. در عمل به
تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» و نیز سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی، ۷
...
نقش فناوری اطلاعات درتحقق اقتصاد مقاومتی/جای خالی ... - خبر فارسی
khabarfarsi.com/u/28541785
23 نوامبر 2016 ... نقش فناوری اطلاعات درتحقق اقتصاد مقاومتی/جای خالی تولید سخت افزار. امتیاز خبر
: از تعداد رای دهندگان در عمل به تحقق شعار اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و ...
فناوری اطلاعات در مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی - روزنامه صمت
www.smtnews.ir/.../19117-فناوری-اطلاعات-در-مسیر-اجرای-اقتصاد-مقاومتی.htmlCached10 آوریل 2016 ... نقش فناوری اطلاعات در اقتصاد مقاومتی ... سال ۹۵ را سال رونق اقتصادی نامیده و در همین
زمینه عنوان کرده بود: نقش وزارت ارتباطات در تحقق شعار تعیین ...
نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در اقتصاد مقاومتی | اتاق خبر
www.otaghnews.com/.../نقش-فناوری-اطلاعات-و-ارتباطات-در-اقتصاد-مقاومتیCached5 آوریل 2017 ... نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در اقتصاد مقاومتی ... و واردات مرتبط با صنعت فاوای
کشور جهت تحقق جامعه دانشمحور و اقتصاد دانشبنیان تدوین شود.
صفحه نخست | وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
https://memmfa.ict.gov.ir/Cachedنماینده معین اقتصاد مقاومتی وزارت ارتباطات در این جلسه در خصوص نقش فناوری ...
بنیان بودن اقتصاد مقاومتی مبتنی بر خلاقیت و نوآوری ،نقش دانشگاه در تحقق آن ...
اولین همایش ملی اقتصادمقاومتی دانش بنیان
www.iautb.ac.ir/Default.aspx?PageName=ContentsDetails...Cachedعناوین مقاله های ارائه شده دراولین همایش ملی اقتصاد مقاومتی دانش بنیان ... شناسایی
زنجیره ارزش فضای سبزه شهری: تعیین نقش نهادها، فناوری و عوامل تولید. 9 ... زمینه ها
و الزامات تحقق اقتصاد دانش بنیان: نگاهی به مدلهای طراحی شده جدید ... اثر تأمین مالی
از طریق سرمایه گذاری مخاطره آمیز بر کیفیت اطلاعات حسابداری و ریسک بحران مالی
در ...
یکشنبه 15 مرداد 1396 ساعت 08:58