مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

خود را از بوی بهشت محروم نکنیم!!

[ad_1]

نیکی به پدر و مادر شریف ترین سعادت هاست. هر مومنی سزاوار اســت که در گرامی داشتن ایشان اهتمام نماید و در خدمت آنها کوتاهی نکند و در معاشرت و مصاحبت با آنها رفتار نیکو داشته باشد، نگاه تند به ایشان نیفکند بلکه به نظر رحمت و عطوفت بنگرد.

فرآوری: حامد رفیعی - بخش نهج البلاغه تبیان

والدین

جایگاه والدین در کنار خداوند اســت!

جایگاه پدر و مادر بسیار والاست تا جایی که انسان قادر به درک عظمت آن، نمی باشد. پدر و مادر واسطه آفرینش فرزند و مسوول تربیت و پرورش او می باشند، بدین سبب در دین مقدس اسلام بالاترین تأکید در اطاعت و احترام به آنان شده اســت تا جایی که خداوند متعال در قرآن کریم نام آنان را در ردیف نام خود قرار داده و پس از دستور به شکرگزاری خود، بر لزوم قدردانی از آنان تأکید می نماید:

«لا تعبدون الا الله و بالوالدین احسانا؛ هیچ کس را جز خدا پرستش نکنید و به والدین خویش نیکی روا دارید» (بقره/ 83)

«و اعبدوا الله و لا تشرکو ا به شیئا و بالوالدین احسانا؛ خدا را بپرستید و شریکی برای او قائل نشده و به والدین مهربان باشید» (نسا/ 36)

«الا تشرکوا به شیئا و بالوالدین احسانا؛ چیزی را با او شریک قرار مدهید و به پدر و مادر احسان کنید» (انعام/ 151)

«و قضی ربک الا تعبدوا الا ایاه و بالوالدین احسانا؛ و پروردگار تو بر دو چیز حکم رانده اســت: ترک عبادت غیر خدا و احسان کردن به والدین» (اسرا/ 23).

در چهار آیه اخیر احسان به والدین در کنار توحید عبادی ذکر شده و این حاکی از اهمیت و بزرگی حقوق پدر و مادر اســت.

نیکی به پدر و مادر برترین وسیله قرب به خدا

نیکی به پدر و مادر شریف ترین سعادت هاست. هر مومنی سزاوار اســت  که در گرامی داشتن ایشان اهتمام نماید و در خدمت آنها کوتاهی نکند و در معاشرت و مصاحبت با آنها رفتار نیکو داشته باشد، نگاه تند به ایشان نیفکند بلکه به نظر رحمت و عطوفت بنگرد، صدای  خود را از صدای آنها بلندتر نکند و هر چه از فروتنی و خاکساری بر ایشان مبالغه نماید، اجر و ثوابش بیشتر اســت، در صورت اختلاف بین والدین، فرزند باید در اصلاح و آشتی میان آنها به هر طریق ممکن بکوشد.

«حق پدر بر فرزند آنست که پدر را در هر چیز اطاعت و پیروى نماید مگر در نافرمانى از خداوند سبحان "که در نافرمانى خدا طاعت پدر واجب نیست.»

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، از مقام عظیم و والای پدر و مادر، نزد خداوند خبر می دهد و می فرماید: «خداوند با خشنودی والدین خشنود می شود و با خشمگین شدن والدین خشمگین می گردد». و این نشان دهنده توجه و عنایت ویژه پروردگار نسبت به مقام و منزلت والدین می باشد.

همچنین ایشان در بیان عظمت و شأن والدین انسان، می فرماید: «نگاه محبت آمیز فرزند به پدر و مادرش، عبادت اســت.»

پدر را در هر چیز اطاعت کن

امیرالمومنین علیه السلام، در نهج البلاغه فرموده اســت: «فَحَقُّ الْوَالِدِ عَلَى الْوَلَدِ أَنْ یُطِیعَهُ فِی کُلِّ شَیْءٍ، إِلاَّ فِی مَعْصِیَةِ اللّهِ سُبْحَانَهُ؛ پس حق پدر بر فرزند آنست که پدر را در هر چیز اطاعت و پیروى نماید مگر در نافرمانى از خداوند سبحان "که در نافرمانى خدا طاعت پدر واجب نیست.»

امام علی علیه السلام درباره عاق والدین نیز هشدار می دهند و می فرمایند: «من احزن والدیه فقد عقهما. کسی که پدر و مادر خویش را غمگین سازد عاق والدین شده اســت. (حق آنها را رعایت نکرده اســت.)»

آثار تکریم والدین

در روایات فراوانی از معصومین علیهم السلام آثار دنیوی و اخروی نیکی به پدر و مادر ذکر شده اســت ؛ از جمله:

1- طول عمر؛

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: کسی که طولانی شدن عمر و توسعه رزق را دوست دارد به پدر و مادر خود نیکی کند.

2- فراوانی روزی؛

امام صادق علیه السلام می فرماید: هر کس نیکی به والدین نماید هرگز در زندگی به فقر مبتلا نخواهد شد.

3- آسان شدن مرگ؛

امام صادق علیه السلام فرمود: کسی که دوست دارد خدای متعال سختی های مرگ را بر او آسان سازد، به خویشان و نزدیکان و پدر و مادرش نیکوکار باشد و اگر چنین کند خدای متعال سختی های مرگ را بر او آسان می کند.

پدر و مادر واسطه آفرینش فرزند و مسوول تربیت و پرورش او می باشند، بدین سبب در دین مقدس اسلام بالاترین تأکید در اطاعت و احترام به آنان شده اســت تا جایی که خداوند متعال در قرآن کریم نام آنان را در ردیف نام خود قرار داده.

4- نیکو شدن فرزندان؛

امام صادق علیه السلام فرمود: به پدر و مادر خود نیکى کنید تا فرزندانتان به شما نیکى کنند...

کلام پایانی

تا وقتی رعایت ادب و احترام به والدین را سرلوحه زندگی خویش قرار ندهیم بوی خوشبختی به مشاممان نخواهد رسید؛ پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود: از عاق والدین شدن بپرهیزید، زیرا با اینکه بوی بهشت از مسافت هزار سال به مشام می رسد، عاق والدین و کسی که قطع رحم کند آن بو را احساس نخواهد کرد.یکی از ضروریات دینداری اطاعت از پدر و مادر اســت ، که متاسفانه در جامعه ما مورد غفلت واقع شده اســت و حتی جوانان دیندار، رضای خدا را در هر چیز می جویند جز خشنودی والدین خویش!


منابع:
- نهج البلاغه، حکمت 399
- محدث نوری/ مستدرک الوسائل/ ج9/ ص152
- نراقی، مهدی؛ علم اخلاق اسلامی (گزیده ترجمه جامع السعادات)، ص 282
- محمدباقر مجلسی، بحارالانوار ، ج،٧٤ باب ،٢ ح٣٣ و ح٩٦
- اصول کافی، ج5 ، ص554


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط




کلماتی برای این موضوع

دانلود نوحه بوی سیب دانلود دعا از نوحه با صدا مداحی …دانلود رایگان نوحه بوی سیب و حرم حبیب نوحه بوی سیب دانلود در ادامه مطلب تبلیغات گنجور خیام رباعیات رباعی شمارهٔ ۴۱با دو بار کلیک بر روی هر واژه می‌توانید معنای آن را در لغت‌نامهٔ دهخدا جستجو کنیدادعای کارخانه شکر و دارایی های آیت الله العظمی مکارم تیر ۲۳ام ۱۳۹۵ موضوع ۱۲۳۱ بظ دوستان من بسیاری از کامنت ها رو خوندم در یکی از اصلا نگران نباشید، همه انسانها به بهشت می …اولا عذاب های قیامت باطن کار هایی است که ما انجام میدهیم و خود این عذاب را محیا میکنیم ناشنیده ای از امام خمینی درباره شیخ صادق خلخالیناشنیدهایازخلخالیچرا که نه همچین میگی ولایت مداری که انگار امام خمینی جز امامان معصوم بودومصون از خطا نظرات مقاله پیامدهای خود ارضایی و با توجه به زیاد بودن نظرات مقاله پیامدهای خود ارضایی و مبارزه با آن، تمام نظرات این زیانهایی خود ارضایی خطرات جلق جوانی با جلق یا همان خود غالباً این سئوال را کرده اند که برای چه جلق زدن زیان دارد و فرق آن با جماع طبیعی چیست و گنجور حافظ غزلیات غزل شمارهٔ ۴۶علی نوشته در مذهب ما باده حرام است ولیکن… من این شعر را همیشه اینطوری شنیده ام و از نوشته های خواندنی روح‌اله شنبه ‏ ‏ اگر جمعیت چین به شکل یک صف از مقابل شما راه بروند، این صف فریدالدین حدادعادل؛ آقازاده تصمیم سازبنده فرید الدین را از چندین سال پیش می شناسم و همین قدر بگم که ایشون بعد از این همه سال



لینک منبع :خود را از بوی بهشت محروم نکنیم!!

خود را از بوی بهشت محروم نکنیم!! - تبیان article.tebyan.net/335593/خود-را-از-بوی-بهشت-محروم-نکنیم-‎Cached19 سپتامبر 2016 ... نیکی به پدر و مادر برترین وسیلۀ قرب به خدا و شریف ترین سعادت هاست. هر مؤمنی سزاوار است که در گرامی داشتن ایشان اهتمام نماید و در خدمت آنها کوتاهی ... Images for خود را از بوی بهشت محروم نکنیم!! بوی بهشت بر چهی حرام می شود - onvansho onvansho.ir/result/بوی-بهشت-بر-چهی-حرام-می-شود.html بوی بهشت بر چه کسی حرام می آن حالت بمیرد بوی بهشت را بدبختبیچاره می‌شود . ... مقالات دینیاخلاقی خود را از بوی بهشت محروم نکنیم فارسی English عربی اردو ... محروم از بوی بهشت:رد کننده درخواست وام مسلمان | گناه شناسی nidamat.com/10803/محروم-از-بوی-بهشترد-کننده-درخواست-وام-م/‎Cachedپیامبر خدا صلى الله علیه و آله:کسى که برادر مسلمانش در وامى به او نیاز پیدا کند و او بتواند وام بدهد و چنین نکند، خداوند بوى بهشت را بر او حرام گرداند. مَنِ احتاجَ إلَیهِ أخوهُ ... خود را از مزایای فرزند داشتن محروم نکنیم! - پرشین تکست persian-text.xyz/خود+را+از+مزایای+فرزند+داشتن+محروم+نکنیم!/‎Cachedbeytoote.com عواملی که شما را از داشتن فرزند محروم می‌کند خود را از بوی بهشت محروم نکنیم!! – روزنامه دنیای حقوق انجمن راسخون - خود را از بوی بهشت محروم نکنیم!! بوی فرزند از بوی بهشت است.(9) - آحاد حزب الله www.ahaad.ir/.../بوی...بوی-بهشت.../10358_بوی-فرزند-از-بوی-بهشت-است.(9)‎Cached15 مارس 2015 ... چه خوب است وقتی می خواهیم فرزندمان را تشویق کنیم ، نصیحت کنیم ... در مقابل فرزندان از میان می رود و فرزندان حساب چندانی از والدین خود نبرند. این زنان بوی بهشت را استشمام نمی کنند - افکار نیوز www.afkarnews.ir/.../444348-این-زنان-بوی-بهشت-را-استشمام-نمی-کنند‎Cached5 سپتامبر 2015 ... گرچه به تصریح روایات بوی بهشت از فاصله های بسیار دور قابل استشمام است اما هستند زنانی که از این استشمام محروم می شوند. ... پیامبر(ص) به ما دو نفر فرمود چادر به سر کنیم و خود را بپوشانیم. ما گفتیم: یا رسول الله! ابن مکتوم که ... مطالب ناب استاد انصاریان | Telegram Channel @www_erfan_ir https://inten.to/telegram/channel-www_erfan_ir-mtlb-nb.../7a08‎Cachedاستاد انصاریان: فروتنی در برابر حق، عامل دستیابی به کمال عقل yon.ir/erfana120 کسب و تجارت yon.ir/erfana119 خود را از بوی بهشت محروم نکنیم!! مجله اینترنتی راونیزنامه : ازصفی آباد برای همه – این زنان بوی بهشت را ... ravniznameh.ir/بایگانی/11880‎Cached24 آگوست 2015 ... گرچه به تصریح روایات بوی بهشت از فاصله های بسیار دور قابل استشمام است اما هستند زنانی که از این استشمام محروم می شوند. به گزارش قدس ... پیامبر (ص) به ما دو نفر فرمود چادر به سر کنیم و خود را بپوشانیم. ما گفتیم: یا رسول الله! خود را از پاداش مصیبت محروم نکنیم !! - کلوب www.cloob.com/c/.../خود_را_از_پاداش_مصیبت_محروم_نکنیم_!!‎Cached27 جولای 2016 ... خود را از پاداش مصیبت محروم نکنیم ! ... در بهشت درختى است که به آن درخت ابتلاء مى گویند و آن در روز قیامت به اهل بلا و مصیبت داده مى شود و هیچ گونه ...