مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

گران‌ترین خانه پایتخت

[ad_1]

گشت‌و گذاری در خانه موزه مقدم

بررسی اشیا و معماری خانه موزه مقدم و زندگینامه دکتر محسن مقدم

اینجا در قلب پایتخت، خانه رنگارنگی آرمیده، که تاریخ تهران را بر دوش خود دارد. خانه موزه مقدم، خانه پدری دکتر «محسن مقدم» اسـت؛ باستان‌شناس شهیر ایران که در طول حیاتش با ذهن خلاق و اندیشه والای خود خشت خشت خانه پدری را به گونه‌ای سروسامان داد تا شرایط آن از هر نظر برای تبدیل به یک موزه فراهم شود. آثار تاریخی و هنری داخل آن هم، همگی حاصل سال‌ها تلاش علمی و کاری و سفرهای داخلی و خارجی استاد به گوشه گوشه جهان و جمع‌آوری اشیای ارزشمند تاریخی و فرهنگی اسـت. در طول این مسیر همواره حمایت همسر و دوستان نیز یاریگرش بوده‌اند تا در نهایت خانه مقدم تبدیل به چیزی شود که امروز شاهد آن هستیم، از تماشایش لذت ببریم و به داشتنش مباهات کنیم. حالا که قدم به این خانه ارزشمند می‌گذاریم، جدای از معماری و اشیای ارزشمند داخل آن، با مردی آشنا می‌شویم که به وطن خود عشق می‌ورزید و تمام عمرش را برای کشف رازهای سرزمین مادری‌اش گذاشت.

باستان‌شناس و خانه شهردار

115 سال پیش بود؛ تهران پایتخت جوانی بود و کم‌کم رو به آبادانی می‌رفت. در خانه‌ای مجلل و تازه‌ساز در خیابان امام خمینی (رحمه الله) امروز، پسری به دنیا آمد که بعدها یکی از تأثیرگذارترین افراد برای فرهنگ ایران شد. استاد محسن مقدم، فرزند «محمدتقی خان احتساب الملک»، شهردار ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه بود که بعدها از درباریان بنام محمدعلی شاه و احمدشاه قاجار شد و عنوان وزیر مختاری ایران در سوئیس را گرفت. برادر بزرگ‌تر محسن، «حسن مقدم» دستی در نوشتن داشت و نمایشنامه معروف «جعفرخان از فرنگ برگشته» از جمله کارهای اوست. محسن از کودکی به نقاشی علاقه‌مند بود و برای همین هم در مکتب استاد کمال‌الملک نقاشی آموخت و در نوجوانی مدتی هم در سوئیس آموزش نقاشی دید. با وجود علاقه به این هنر، او سرانجام راه خود را در باستان شناسی ادامه داد؛ محسن مقدم در بخش باستان شناسی موزه لوور در پاریس آموزش دید و با درجه عالی فارغ التحصیل شد و در مدت حضور خود در اروپا به عنوان نماینده فرهنگی ایران در نمایشگاه‌ها و نشست‌ها حضور می‌یافت. اما به ماندن در غرب رضایت نداد و در سال 1315، همراه با همسرش «سلما» به ایران بازگشتند و در خانه پدری دکتر مقدم ساکن شدند. حکایت خانه مقدم هم، برای ما از همین جا شروع می‌شود؛ یعنی زمانی که محسن مقدم در بازگشت به ایران در آن ساکن می‌شود تا به عنوان اولین باستان شناس ایران، کارهای میدانی خود را آغاز کند.
محسن مقدم یک سال پس از ورود به ایران فعالیت‌های باستان‌شناسی را در ایران همراه با هیأت‌های باستان‌شناسی خارجی آغاز کرد و مدتی را هم زیر نظر «آندره‌گدار» در موزه ایران باستان مشغول بود. او سال 1340 سرپرستی گروهی را به منظور تهیه نقشه باستان شناسی گیلان عهده‌دار شد که بعدها توسط دکتر «عزت‌الله نگهبان»، از شاگردان بنام مقدم پیگیری شد. مقدم، از نخستین باستان شناسان ایران اسـت که در محوطه‌های تاریخی مهم ایران نظیر شوش و دیلمان فعالیت کرد. او همچنین اولین فرد ایرانی اسـت که موفق به دریافت نشان «لژیون دونور» با درجه «اوفیسیه» از فرانسه اسـت که این نشان را از طرف «شارل دوگل» - رییس جمهور وقت فرانسه - دریافت کرده اسـت. او از بنیانگذاران اصلی دانشکده هنرهای زیبا بود و نشان دانشگاه تهران را با الهام از تاریخ و فرهنگ کهن ایران طراحی کرد.
استاد ممتاز دانشگاه تهران، پس از سا‌ل‌ها زندگی و مرمت خانه پدری، در سال 1351 خانه را به همراه تمامی آثاری که در طی زمان در آن گردآوری کرده بود با هدف آموزش و پرورش در فرهنگ ایران و برای بهره‌وری عموم مردم وقف دانشگاه تهران کرد تا برای نسل‌های بعدی به یادگار بماند. تولیت خانه تا سال 1366 که محسن مقدم از دنیا رفت، همچنان در اختیار خودش بود. پس از مرگ مقدم، همسرش سلما تا سه سال تولیت‌خانه را برعهده گرفت اما پس از آن تولیت را در اختیار مستقیم دانشگاه تهران قرار داد. در نهایت در سال 1388 پس از چند سال عملیات مرمت، درِ خانه موزه مقدم به روی بازدیدکنندگان گشوده شد. دکتر مقدم و سلما که او نیز در رشته هنر تخصص داشت و کارمند کتابخانه و موزه ملی ایران بود، هرگز بچه‌دار نشدند، آنها با گذشت زمان در کنار سایر فعالیت‌ها، توجه و تمرکز خود را بر خانه گذاشته و آن را تبدیل به موزه‌ای برای ثبت و ضبط آثار و اشیای ارزشمندی از گوشه و کنار ایران با هدف حفظ میراث فرهنگی و معنوی کشور ساختند. حالا این خانه با این معماری زیبا، فقط خانه‌ای به جامانده از شهردار ناصرالدین‌شاه نیست، بلکه فرزندی اسـت به یادگار مانده از محسن مقدم.
 سرگذشت شیرین

ایوان قاجار و استخر اسپانیا
اینجا حیاط بیرونی خانه مقدم اسـت با نمای ایوان قاجار و استخر مجموعه، محوطه بیرونی خانه، شامل اتاق پیشخوان، اتاق پذیرایی، ساختمان اربابی، گلخانه، ایوان قاجار و استخر مجموعه می‌شود. ایوان قاجار، به ابتکار مقدم برپایه چند ستون و تاق ساخته شده و با کاشی فرش شده اسـت. استخر هم برگرفته از معماری کاخ الحمرا اسـت که مقدم در سفر به اسپانیا در دهه 30 آن را دیده بود | عکس: مصطفی مصطفوی

شرق و غرب در تهران

میدان امام خمینی (رحمه‌الله) یکی از مهم‌ترین بخش‌های تاریخ ایران اسـت؛ میدانی در شمال بازار تهران و حوالی میدان ارک که محل سلطنت شاهان قاجار بوده اسـت. در سراسر این خیابان، بناها و لکه‌های تاریخی ارزشمندی وجود دارد که خانه موزه مقدم یکی از زیباترین آنهاست. خانه‌ای با پلاک 249 در خیابان امام خمینی (رحمه‌الله)، مابین خیابان‌های شیخ هادی و ولیعصر (عجل‌الله تعالی فرجه الشریف) که با 2 هزار و 117 متر مربع مساحت، از مهم‌ترین خانه‌های به جا مانده از دوره قاجار در تهران اسـت. خانه‌ای با معماری زیبا و شگفت‌انگیز که چشم هر بیننده‌ای را خیره خواهد کرد.
هنگام ورود به این خانه، طبق سنت خانه‌های ایرانی از هشتی عبور می‌کنید که حالا در این قسمت، نگهبانی و بلیت‌فروشی و همچنین اتاقی برای تحویل وسیله‌های همراه‌تان قرار دارد. مقدم جوان که دختر خانمی از دیار فرنگ را به همسری برگزیده و با یکدیگر به ایران بازگشته بودند، در اتاقی در ضلع شمالی عمارت ساکن بودند. بعدتر با تغییر شرایط، آنها این اتاق را تبدیل به گلخانه‌ای کردند و با سلیقه خود آن را با انواع گیاهان و گل‌های زینتی آراستند.
با ورود به خانه، از سویی، از هم‌نشینی معماری شرقی و غربی در کنار هم، آن هم در یک خانه سنتی غافلگیر خواهید شد و از سوی دیگر، دیوارهای مملو از کاشی‌های پرنقش و نگارش بیننده را به وجد می‌آورد. در سالن‌ها و اتا‌ق‌های مختلف عمارت، با دیدن آثار تاریخی و هنری اصیل و ارزشمندی از نقاط مختلف ایران، بیشتر با ارزش کار و اندیشه استاد باستان شناس و همسرش آشنا می‌شوید. در سالن‌های عمارت، آثار و اشیای مصنوعی از هزاره پنجم قبل از میلاد تا دوره قاجار وجود دارند. گنجینه منسوجات مجموعه که قدمت آن به دوره هخامنشی باز می‌گردد نیز از دیگر جلوه‌های بی‌نظیر خانه موزه استاد اسـت که اکنون به صورت منجمد در مجموعه نگهداری می‌شوند و تنها یکی از آنها درون شیشه در معرض دید عموم قرار گرفته اسـت. خانه از سه حیاط بیرونی، اندرونی و سرایداری تشکیل شده اسـت. بخش‌های بیرونی و اندرونی عمارت هر یک فضاهای خالی را به خود اختصاص داده‌اند.
در حیاط بیرونی عمارت این قسمت‌ها قرار گرفته‌اند: اتاق پیشخوان در زمان حیاط مقدم به عنوان اتاق جانبی سالن پذیرایی مورد استفاده قرار می‌گرفته، اما در حال حاضر بخشی از این اتاق به معرفی فعالیت‌های کاری و علمی، عکس و لوازم شخصی وی اختصاص یافته و قسمت دیگر آن به نمایش آثار تزیینی چوبی، وسایل آشپزخانه و صندوق‌خانه‌های قدیمی اختصاص دارد.
اتاق پذیرایی یا سالن گاه‌نگاری، محل کار و فعالیت علمی و پذیرایی از مهمانان بوده اسـت. آثاری همچون سفالینه‌ها، شیشه، مهرها و اشیای فلزی که نشانگر سیر تاریخ و فرهنگ ایران هستند، در این سالن به نمایش درآمده اسـت. حوضخانه در زیرزمین و بنا و در دوره مظفری هم زمان با احداث خانه توسط احتساب‌الملک، پدر محسن مقدم بنا شده و تزیینات داخلی آن توسط دکتر مقدم با کاشی و ظروف سفالین ارزشمندی انجام گرفته که سیر تحول صنعت سفال و کاشی را در ایران نشان می‌دهد.

خانه پرارزش

کتابخانه این موزه، یکی از مهم‌ترین بخش‌های خانه موزه مقدم اسـت. جایی که کارگاه یا آتلیه محسن مقدم بود. این اتاق که سال 1337 ساخته شد، حالا به کتابخانه موزه تبدیل شده اسـت تا کتاب‌های او و دیگر کتب باستان‌شناسی در آن، جهت استفاده پژوهشگران و عموم مردم مورد استفاده قرار گیرد. مکانی مهم برای انتقال دانش.
ساختمان اربابی یا برج خانه هم در سال 1345 و با کمک دکتر ابوالقاسمی، یکی از شاگردان استاد در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، به شکل قلعه‌های قزوین وسطی اروپا ساخته شده اسـت. مجموعه‌های بی‌نظیری از تمبر، صدف و چپق و قلیان که همگی آنها را مقدم با علاقه شخصی خود در طول زمان جمع‌آوری کرده، در اتاق‌های این قسمت به نمایش درآمده که بازدید از آن بسیار جالب توجه اسـت.
ایوان قاجار خانه، به ابتکار محسن مقدم بر پایه چند ستون و تاق ساخته شده و سرتاسر دیوار آن با کاشی‌های دوره زندیه و قاجار تزیین شده اسـت. در وسط این ایوان منحصر به فرد و زیبا، حوضچه مرمری کوچکی متعلق به حمام فتحعلی‌شاه کار گذاشته شده اسـت و آب از آن به داخل استخر محوطه می‌ریزد. استخر محوطه هم در سال 1335 در جریان سفر دکتر مقدم به اسپانیا و از روی استخر و آب‌نماهای باغ «الحمراء» الگوبرداری شده اسـت. انگیزه اصلی از ساخت این استخر در عمارت آن بود که در ساخت کاخ الحمراء از معماری ایرانی بهره زیادی گرفته شده و مقدم با این کار سعی داشت تا این جلوه از هنر ایرانی را نیز نشان داده باشد. در نزدیکی استخر نیز با الهام از باغ‌های ژاپنی، باغ زیبایی طراحی و اجرا شده اسـت.
دیوار تجدد را محسن مقدم با همکاری مهندس «هوشنگ سیحون» به جای دیوار بین بخش بیرونی و اندرونی عمارت و به نشانه دوره‌گذار ایران و ورود به عصر صنعتی بنا کرد. این دیوار از چند عدد ستون مارپیچ و تعدادی تاق با تزیینات کاشی و پایه ستون‌های مشابه پایه ستون‌های کاخ چهل‌ستون اصفهان طراحی و اجرا شده اسـت. دکتر مقدم این پایه ستون‌ها را در هنگام تخریب کاخ جواهر ناصرالدین‌شاه به این محل انتقال داد.
در حیاط اندرونی هم این قسمت‌ها قرار دارند: زیرزمین که در سال‌های دورتر حمام و انباری خانه را شامل می‌شده و در حال حاضر به عنوان گنجینه آثار تاریخی موزه مورد استفاده قرار گرفته اسـت. ایوان که در نمای ورودی اتاق قاجار یا سالن زمستانی قرار دارد، هنوز شکل قدیم خود را حفظ کرده و تزیینات آن توسط استاد با کاشی‌های کوباچه (چند رنگ صفوی)، آینه‌کاری زندیه و قاجار و کاشی‌های معرق و خشتی قاجار و پهلوی اول صورت گرفته اسـت.
اتاق قاجار و یا اتاق زمستانی با آثار ارزنده‌ای از دوره زندیه و قاجار از جمله طاقچه گچبری زندیه از اصفهان و شومینه‌ای از قصر فیروزه، کاخ فیروزه‌خانم از سوگلی‌های ناصرالدین شاه تزیین شده اسـت. در این سالن همچنین نقاشی‌ای که ناصرالدین شاه به احتساب‌الملک، هدیه کرده نیز بر دیوار آویخته شده اسـت. اتاق نشیمن که محل زندگی اصلی استاد و همسرشان بوده اسـت و نقاشی‌های استاد در آن به نمایش درآمده اسـت.
حیاط اندرونی توسط استاد و همسرشان با الهام از حیاط‌های باصفای ایرانی به صورت حوض در وسط و باغچه‌های اطراف آن طراحی و اجرا شده اسـت. بخش سرایداری هم در ابتدا به عنوان مطبخ و محل سکونت مستخدمین و سرایداران بوده و در حال حاضر بخش اداری موزه در آن قرار گرفته اسـت.
این خانه بی‌نظیر که توسط دکتر ایران‌شناس، پروفسور «آرتور پوپ» - ایران‌شناس برجسته- جزو گران‌ترین خانه‌های جهان نیز معرفی شده اسـت، در سال 1379 توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره 2929 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده اسـت.
 سرگذشت شیرین

اتاق صدف
می‌توان مجموعه بی‌نظیر صدف، مرجان و ... که توسط محسن مقدم در طول دوران حیاتش جمع‌آوری شده را در یکی از اتاق‌های خانه دید؛ اتاقی که به اتاق صدف معروف اسـت و خود محسن مقدم این مجموعه را با طرح و سلیقه شخصی در اتاق چیده اسـت | عکس: مصطفی مصطفوی

 سرگذشت شیرین

برج قرون وسطی
ساختمان اربابی یا برج خانه را دراین تصویر می‌بینید. این بخش از خانه، در سال 1345 با کمک دکترابوالقاسمی از شاگردان محسن مقدم و به سبک معماری قرون وسطی اروپا ساخته شده اسـت. نکته جالب خانه مقدم، در هم‌آمیزی معماری شرق و غرب اسـت و همین، نشان از یک ذهن پویا دارد | عکس: فرزان قاسمی

 سرگذشت شیرین

حوضخانه مظفری
حوضخانه، یکی از دیدنی‌ترین بخش‌های خانه اسـت. محسن مقدم پس از بازگشت به ایران و اقامت در این خانه، بخش‌های زیادی به خانه افزود و تزئینات جدید را با توجه به سلیقه خود در خانه اعمال کرد. اما حوضخانه که یادگاری از دوره مظفری اسـت. همزمان با احداث خانه توسط پدر محسن‌خان بنا شده و با کاشی و سفالینه‌های ارزشمند تزیین شده اسـت | عکس: مصطفی مصطفوی

 سرگذشت شیرین

حیاط و باغ ایرانی
اینجا حیاط اندرونی خانه اسـت با دورنمایی از ورودی اتاق زمستانی و در سمت چپ آن زیرزمین خانه، حیاط اندرونی این خانه الهام گرفته از باغ‌های مصفای ایرانی با حوض آبی در وسط آن اسـت. زیرزمین خانه هم در ایام قدیم، حمام و آب انبار اهل خانه بوده که حالا به گنجینه آثار موزه تبدیل شده اسـت |عکس: فرزان قاسمی

 سرگذشت شیرین

زندگینامه مقدم
در اتاقی از اتاق‌های خانه مقدم، مجموعه عکس‌های شخصی او در طول دوران کاری و زندگی‌اش بر دیوار نصب شده تا بازدیدکنندگان بیشتر با شخصیت علمی و پژوهش‌های میدانی‌اش آشنا شوند. محسن مقدم، سال‌ها در ایران به کار پژوهش و کاوش باستان‌شناسی مشغول بود و شاگردان بسیاری به جامعه‌ باستان‌شناسی کشور تحویل داد |عکس: مصطفی مصطفوی

چطور برسیم؟

برای رفتن به خانه موزه مقدم مترو مناسب‌ترین گزینه اسـت. مقصد شما ایستگاه مترو حسن‌آباد خواهد بود.
پس از پیاده شدن در ایستگاه حسن‌آباد، خیابان امام خمینی (رحمه‌الله) را در جهت غرب بروید و بعد از خیابان شیخ هادی، جنب بانک ملت پلاک 249، خانه موزه مقدم در انتظار شما خواهد بود.
ساعات بازدید از خانه موزه مقدم، همه روزه به جز جمعه‌ها و تعطیلات رسمی از ساعت 9 صبح تا 4:30 بعدازظهر اسـت.
شماره تماس با موزه: 66480081 - 021 .
 سرگذشت شیرین
منبع مقاله : نشریه سرزمین من، شماره‌ی 70.

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط


ارزانترین و گرانترین خانههای آگهی شده پایتخت/قیمت گرانترین خانه در تهران 375 برابر ارزانترین خانه جدول قیمت با توجه به آگهیهای موجود، ارزانترین و گرانترین ...گرانترین و ارزانترین قیمت هر متر خانه در پایتخت. در منطقه میرداماد نیز قیمت یک واحد آپارتمان 45 متری حدود هفت میلیون و 150 هزار تومان و در منطقه فرمانیه حدود هفت ...15 جولای 2016 ... با توجه به آگهی های موجود، ارزان ترین و گران ترین خانه ها در شهر تهران به ترتیب با قیمت های 60 میلیون تومان و 22.5 میلیارد تومان به فروش می رسند ...15 آگوست 2015 ... بعد از خانه 1.4 میلیاردی در محله منیریه گرانترین آپارتمان جنوب تهران مربوط به آپارتمانی 180متری در محله نازیآباد است که با قیمت هر متر مربع پنج ...در حال حاضر گران ترین آپارتمان پایتخت مربوط به یک آپارتمان! ۷۲۸متری در ... یک واحد آپارتمان دیگر واقع در خیابان نیاوران در فروردین ماه ۹۲ رتبه دوم گران قیمت ترین های پایتخت را به دست آورد. این آپارتمان .... خانه عجیب و زیبا در سواحل مسکو عکس ...12 جولای 2015 ... ارزان ترین و گران ترین خانههای تهران در شمال و جنوب شهر قرار گرفتهاند و ... کرد اما در مجموع جایگاه گران ترین و ارزان ترین خانههای پایتخت مشخص است و معمولا این ... قدیمی که متراژ بالایی دارند و عمده آنها به شکل خانه باغ شکل گرفتهاند.15 جولای 2016 ... با توجه به آگهیهای موجود، ارزانترین و گرانترین خانهها در شهر تهران به ... ... ارزان ترین و گران ترین خانه های آگهی شده پایتخت/قیمت گران ترین خانه در ...بر اساس آگهیهای موجود، ارزانترین خانه نوساز در این محله مربوط به واحدی 66متری در محله کنسولقان است که با قیمت هر مترمربع 2.7 میلیون تومان و قیمت کل 178.2 میلیون ...گرانترین خانههای پایتخت؛ متری چند؟! جدول. بازار مسکن بیش از قیمتهای واقعی که توسط ... ارزانترین و گرانترین قیمت هر متر آپارتمان در تهران · خانه گران نمیشود!


کلماتی برای این موضوع

گران ترین خانه جهان در تهران عکسخانه محسن مقدم عکس خانه محسن مقدمگران ترین خانه تهرانگردشگریتور گردشگریگران ترین آشنایی با مکانهای گردشگری تفلیس پایتخت …تفلیس، پایتخت گرجستان در گرجی این شهر تیفلیسی یا تهبیلیسی مشتق از واژه تپهیلی به تفحص از واگذاری املاک پایتختگروه مسکن ماجرای حراج املاک پایتخت از طریق فروش زمین و آپارتمان در گران‌ترین پایگاه خبری بلدیه فردا رسانه ای برای مدیریت و زندگی شهری آیین شهروندان، آیینه شهردارانخیابان تهران در شهر سئول پایتخت کره جنوبی …خیابان تهران در شهر سئول پایتخت کره جنوبی پیش از انقلاب در جریان سفر شهردار وقت تهران گران‌ترین شهرهای جهان برای خارجیانگروه اقتصاد بین‌الملل مرکز مشاوره مرسر، رتبه گران‌ترین شهر‌های جهان برای خارجیان خانه‌هایی در تهران که ساعتی اجاره می‌شود پایگاه …به گزارش تراز ، خانه‌هایی که برای یک روز اجاره داده می‌شوند بله درست خواندید این پر هزینه ترین و گران ترین جشن عروسی دنیا تصاویرعروسی این زوج روز به طول انجامید و جت جهت انتقال میهمانان به بیروت پایتخت لبنان عجیب ترین برج های دنیا تصویری جدید ترین این بخش گران ترین جارو برقی دنیا به ارزش میلیارد تومان عکس لوکس ترین قایق دعا برای فروش خانه و ملک دعا برای فروش خانه و ملک باطل سحر جهت فروش خانه دعا جهت فروش خانه یا ملک دعا های قرآن



لینک منبع :گران‌ترین خانه پایتخت

Images for گران‌ترین خانه پایتخت خانه‌گردی در پایتخت/ دیدار از گران‌ترین خانه‌ جهان در میدان توپخانه www.khabaronline.ir/detail/649103/society/tourism‎Cached26 مارس 2017 ... اگر یک روز برای خانه‌گردی شمیرانات گذاشتید، حالا زمان دیدن خانه‌های قلب پایتخت رسیده است. دیدار از گران‌ترین خانه‌ جهان. خانه‌ای پر رمز و راز است، با ... گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌های تهران/ از متری ۱.۵ تا ۲۵ میلیون ... www.mehrnews.com/.../گران-ترین-و-ارزان-ترین-خانه-های-تهران-از-متری-۱-۵-تا-۲۵-میلیون‎Cached Similar12 جولای 2015 ... ارزان ترین و گران ترین خانه‌های تهران در شمال و جنوب شهر قرار گرفته‌اند و ... کرد اما در مجموع جایگاه گران ترین و ارزان ترین خانه‌های پایتخت مشخص است و معمولا این ... قدیمی که متراژ بالایی دارند و عمده آنها به شکل خانه باغ شکل گرفته‌اند. گران‌ترین و ارزان‌ترین قیمت هر متر خانه در پایتخت - آفتاب aftabnews.ir/.../گران‌ترین-و-ارزان‌ترین-قیمت-هر-متر-خانه-در-پایتخت‎Cached Similarگران‌ترین و ارزان‌ترین قیمت هر متر خانه در پایتخت. در منطقه میرداماد نیز قیمت یک واحد آپارتمان 45 متری حدود هفت میلیون و 150 هزار تومان و در منطقه فرمانیه حدود هفت ... گران ترین آپارتمان های تهران کجاست؟ www.fardanews.com/fa/.../گران‎ترین-آپارتمان‎های-تهران-کجاست‎Cached Similarدر حال حاضر گران ترین آپارتمان پایتخت مربوط به یک آپارتمان! ۷۲۸متری در زعفرانیه است که هر متراژ آن، ۲۵میلیون تومان قیمت دارد. این آپارتمان ۵خوابه در بین تمام ... گران‌ترین خانه پایتخت - راسخون rasekhoon.net/article/show/1128193/گران‌ترین-خانه-پایتخت/‎Cached10 دسامبر 2015 ... اینجا در قلب پایتخت، خانه رنگارنگی آرمیده، که تاریخ تهران را بر دوش خود دارد. خانه موزه مقدم، خانه پدری دکتر «محسن مقدم» است؛ باستان‌شناس شهیر ... خانه‌گردی در پایتخت/ دیدار از گران‌ترین خانه‌ جهان در میدان توپخانه ... bankdaran.com/خانه‌گردی-در-پایتخت-دیدار-از-گران‌تر/‎Cached27 مارس 2017 ... خانه‌های تاریخی تهران، ما را پیوند می‌دهند به روزگاری که پایتخت چهره دیگری داشت. روزگاری که از ترافیک و دود خبری نبود و صدای آوازهای کوچه‌باغی از ... ارزان‌ترین و گران‌ترین خانه‌های آگهی شده پایتخت/قیمت گران‌ترین خانه ... www.eghtesadnews.com/.../147836-ارزان-ترین-گران-ترین-خانه-های-آگهی-شده-پایتخت-قیمت-گران-ترین-خانه-در-تهران-برابر-ارزان-ترین-خانه-جدول... 15 جولای 2016 ... با توجه به آگهی‌های موجود، ارزان‌ترین و گران‌ترین خانه‌ها در شهر تهران به ترتیب با قیمت‌های 60 میلیون تومان و 22.5 میلیارد تومان به فروش می‌رسند که ... گرانترین خانه های تهران کجاست؟ - آپارات ► 1:38www.aparat.com/v/yfwi8/گرانترین_خانه_های_تهران_کجاست؟ Feb 22, 2017 - 2 min شبکه ویدئوهفت در این ویدئو میانگین مترا‍ژ و قیمت 6 منطقه لوکس پایتخت محاسبه شده است. گرانترین خانه های تهران کجاست؟ گرانترین,پایتخت ... گرانترین خانه‌ها در پایتخت + جدول - افکار نیوز www.afkarnews.ir/بخش...4/363492-گرانترین-خانه-ها-در-پایتخت-جدول 18 سپتامبر 2014 ... گرانترین خانه‌ها در پایتخت + جدول ... تعیین کرده‌اند فروشنده نیستند و به قول فعالان بازار از سر شکم سیری قصد فروش خانه شان را دارند این افراد که ...