مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

معرفی غذاهای محلی مربوط به تهران

[ad_1]

معرفی غذاهای محلی مربوط به تهران

معرفی غذاهای محلی مربوط به تهران 

تهران بعنوان پایتخت ایران شلوغ ترین شهر کشور اسـت و همچنین همیشه در دید همگان می باشد و شلوغی آن در کل کشور معروف اسـت. هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان های گردشگری و غذاهای محلی،

 

همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند. البته گاهی به دلیل سیر و سفرهایی که همیشه باب بوده، این تحفه ها دست به دست چرخیده و به شهرهای دیگر قرض داده شده اند. برای مثال غذاهای محلی هر شهر و استانی،

 

ممکن اسـت در مکان هایی دیگر پخته و استفاده شوند و حتی دست مایه تغییر شده باشند. اما باید این نکته را به خاطر سپرد هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خودش دارد که همیشه با آن باقی می ماند.در این سری مجموعه مطالب خوشمزه قصد کرده ایم غذاهای محلی و معروف هر استان را به تفکیک به شما معرفی کرده و آموزش دهیم. امروز با غذاهای محلی استان تهران ما را همراهی کنید.

 

سر گنجشکی

مواد اولیه:

گوشت چرخ کرده 250 گرم
پیاز دوعدد متوسط
سیب زمینی 2 عدد متوسط
مرزه و ترخون یک قاشق غ خوری پر
رب گوجه فرنگی یک الی دو ق غ خوری
نمک و فلفل زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

معرفی غذاهای محلی مربوط به تهرانطرز تهیه: 
1. یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده سپس با مقداری روغن سرخ میکنیم. بعد از سرخ شدن یک قاشق چای خوری زردچوبه و دو قاشق رب گوجه فرنگی را تفت داده و سه الی چهار لیوان آب اضافه کرده می‌گذاریم بجوش بیاد.

 

2. سپس گوشت چرخ شده را با یک عدد پیاز متوسط با رنده درشت رنده کرده و با نمک و یک قاشق غذا خوری از مرزه و ترخون خشک و یک قاشق چای خوری زردچوبه و نمک و فلفل خوب ورز میدیم.

 

3. این مواد را بدون مرزه و ترخون هم میشه تهیه کرد. به این صورت که مرزه و ترخون حذف میشه و فقط با یک عدد پیاز متوسط با نمک و فلفل خوب وزر میدیم و بقیه مراحل را انجام میدیم.

 

4. از مواد گوشتی به اندازه یک فندق درشتر برداشته در دست گرد کرده و در سس پیاز داغ و رب گوجه میندازیم.

 

5. وقتی تمام کوفته ریزه‌ها که همان سرگنجشکی‌ها اسـت به اتمام رسید سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و به اندازه یک بند انگشت مربع خرد کرده و به سر گنجشکی‌ها اضافه میکنیم و میگذاریم تا سیب زمینی‌ها پخته شوند.

 

6. بعد از پخت سیب زمینی سر گنجشکی خوشمزه را در ظرف مورد علاقه ریخته و با نان تازه وسبزی خوردن یا پیازچه نوش جان کنید.

 

 

7. از مقداری آبلیمو تازه یا پرک‌های داخل لیمو عمانی در آخر پخت سر گنجشکی میتوان اضافه کرد.

 

دمی بلغور جو

دمی بلغور جو یکی از غذاهای محلی استان تهران اسـت. به گزارش پارس ناز این غذا مربوط به منطقه لواسان اسـت که در آن از نوعی سبزی محلی به نام تبله نیز استفاده می‌شود.

 

مواد اولیه:

بلغور جو 200 گرم
لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود جمعا 150 گرم
آب 1 لیتر
عدس 70 گرم
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) 300 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین به میزان لازم
پیاز داغ 2 ق س
نعنا 1 ق س
برنج 100 گرم
ماست چکیده برای تزئین به میزان لازم

معرفی غذاهای محلی مربوط به تهرانطرز تهیه:

1. بلغور و حبوبات را به جز عدس، از شب قبل در آب بخیسانید. آن گاه در آبکش بریزید تا آب اضافی‌اش گرفته شود. حالا یک لیتر آب به ان بیفزایید و روی اجاق قرار دهید.

 

2. آب که جوش آمد، شعله را ملایم کنید و پس از یک ساعت عدس را همراه با سبزی شسته و خرد کرده اضافه نمایید و صبر کنید تا حبوبات بپزد.

 

3. سپس ادویه، پیاز داغ و نعنا داغ را بیفزایید هنگامی که آب غذا کشیده شد، برنج شسته و خیس خورده را اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود.

 

4. حالا صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود آنگاه دمی را در ظرف بکشید و با ماست چکیده تزئین نمایید. 

 

دمپختک

مواد اولیه:

برنج برای 2 نفر
لپه باقلا 100 گرم
گوشت چرخ کرده 250 گرم
پیاز سرخ کرده 4 ق غ
رب گوجه 3 ق غ
زعفران، نمک ، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

معرفی غذاهای محلی مربوط به تهرانطرز تهیه:

1. لپه باقلا رو با مقداری آب جوش میخیسانیم و بعد از 20 دقیقه با مقداری آب جوش میپزیم طوری که له نشود. برنج رو هم میخیسانیم و بعد در آب جوش 1 قاشق رب گوجه ریخته و خوب هم میزنیم تا رب گوجه تو آب حل شود.

 

2. سپس برنج را در آن میریزیم و با توجه به نوع برنج آبکش میکنیم (معمولاً برای پلو مخلوط برنج رو کمی خشک تر بر می داریم). گوشت چرخ کرده را با پیاز سرخ شده کمی تفت میدهیم و لپه باقلا را هم اضافه می کنیم.

 

3. رب گوجه را اضافه کرده و خوب هم میزنیم طوری که لپه باقلا له نشود. بعد از اینکه احساس کردیم رب گوجه خوب تفت خورده، برنج آبکش شده را هم اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. فقط فراموش نکنید که مقداری برنج ساده برای ته دیگ کنار بگذارید.

 

4. کف قابلمه مقدار کمی آب، روغن و زعفران میریزیم و بعد برنج ساده (یا سیب زمینی حلقه شده) را قرار میدهیم و بعد هم برنج مخلوط را اضافه می کنیم.

 

5. بعد از اینکه برنج بخار کرد مابقی زعفران آبکرده را میریزیم روی برنج و شعله را کم میکنیم تا برنج دم بکشد.

 

اشکنه اسفناج

مواد اولیه:

تخم مرغ 4 عدد
سیب زمینی 2 عدد
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
آرد 1 قاشق غذاخوری
اسفناج ریز ریز شده 1 لیوان
آب سماق به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آب 5 استکان
معرفی غذاهای محلی مربوط به تهرانطرز تهیه:

1. پیاز داغ که درست شد آرد، اسفناج، فلفل و زردچوبه را ریخته و بعد از چند ثانیه آب را اضافه کنید.

 

2. جوش که آمد سیب زمینی را بریزید تا نیم پز شود.

 

3. 2 تا از تخم مرغ ها را هم زده و با نمک بریزید، بعد از 2 الی 3 دقیقه جوش، باقی تخم مرغ ها رادرسته و به آرامی در ظرف بیاندازید تا بپزند. در آخر آب سماق را اضافه کنید.

 

آش شله قلم کار

مواد اولیه:

گوشت قرمز 500 گرم
گندم 1 لیوان
عدس 2 لیوان
نخود 1 لیوان
لوبیا چیتی 1 لیوان
برنج 1 لیوان
سبزی آش 1 کیلوگرم
ترخون 5 قاشق غذاخوری
پیاز 5 عدد
کشک و نعنا مقداری

معرفی غذاهای محلی مربوط به تهرانطرز تهیه:
1. از شب قبل گندم، عدس، نخود و لوبیا را خیس دهید (در این مدت آب حبوبات را چند بار تعویض کنید تا نفخ حبوبات از بین برود). پیازها را خلالی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس کنار بگذارید.

 

2. گندم را داخل قابلمه ای بریزید و چند لیوان اب اضافه کنید و بگذارید حدود 2 ساعت بپزد تا نرم شود. نخود و لوبیا را نیز داخل قابلمه دیگری بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند و نرم شوند.

 

3. گوشت را خرد کنید و همراه با 1 پیاز ، چند حبه سیر و چند لیوان اب داخل قابلمه ای بریزید و 1 ساعت روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد و نرم شود (میتوانید مقداری چربی هم به گوشت اضافه کنید تا آش خوشمزه تر شود)؛ پس از پخت گوشت را ریش ریش کنید و اب گوشت را صاف کنید و برای آش کنار بگذارید.

 

4. عدس و برنج را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند و نرم شوند. سبزی آش را ساطوری کنید (ریز خرد کنید) و همراه با ترخون به مواد اضافه نمایید و پس از 30 دقیقه گندم و نخود و لوبیای پخته، نصف پیاز داغ، گوشت ریش ریش شده، آب گوشت، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه نمایید.

 

5. به مقدار لازم آب جوش اضافه کنید (آنقدر آب اضافه کنید که بتوانید مواد را به راحتی هم بزنید) سپس حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را ببندید و حدود 2 – 3 ساعت اجازه دهید اش جا بیفتد. اش را در ظرف بکشید و همراه با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزیین و سرو کنید (میتوانید چند قاشق کشک با اش مخلوط کنید).

 

نکته ها:
این اش بسیار خوشمزه گزینه ای مناسب برای سفره های افطار و نذری اسـت. هرچه پیاز داغ آش بیشتر باشد آش خوشمزه تر میشود. سبزی آش شله قلمکار ترکیبی مساوی از جعفری، اسفناج، گشنیز، شوید، نعناع، ریحان و مرزه اسـت.

 

ته‌ چین فیروزکوه

مواد اولیه:

برنج چهار پیمانه
سبزی‌ پلو 500 گرم
گوشت گوسفندی سردست 250 گرم
چغندر یک تا دو عدد
هویج دو عدد
قیسی زرد آلو نصف پیمانه
پیاز یک عدد
گَردِ لیمو دو قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

معرفی غذاهای محلی مربوط به تهرانطرز تهیه:

1. گوشت را شسته و در صورت دلخواه به صورت یک تکه یا خرد شده در می‌آوریم.

 

2. پیاز را خرد کرده و گوشت را به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

 

3. فلفل و زردچوبه را به گوشت افزوده و به اندازه دو لیوان آب به آن اضافه کرده و می‌گذاریم پس از جوش آمدن با حرارت ملایم نیم‌پز شود.

 

4. برنج را خیس کرده و آبکش می‌کنیم. چغندر را پوست گرفته، حلقه‌حلقه برش می‌دهیم. هویج را هم به شکل مورب برش می‌زنیم. قیسی را شسته و خیس می‌کنیم.

 

5. مقداری روغن کف قابلمه ریخته، به اندازه یک کفگیر روی آن برنج می‌ریزیم.

 

6. گوشت نیم‌پز را قرار داده، روی آن گرد لیمو می‌پاشیم.

 

7. چغندر و هویج را روی گوشت قرار می‌دهیم، سپس یک لایه سبزی و یک لایه برنج می‌ریزیم تا موادمان به صورت لایه‌ای درون قابلمه ریخته شود.

 

8. قیسی‌ها را درون کمی روغن تفت داده، روی برنج می‌ریزیم و به اندازه دو تا سه قاشق روغن روی برنج ریخته و آن را دم می‌کنیم.

 

والک پلو

به گزارش پارس ناز والک یک گیاه کوهی اسـت که معروفترین غذایی که با آن درست می کنند والک پلو اسـت و بسیار خوشمزه اسـت.

 

مواد اولیه:

والک 500 گرم
برنج 4 پیمانه
روغن 3 تا 4 قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازممعرفی غذاهای محلی مربوط به تهرانطرز تهیه:

1. برنج را می شوییم و با 4 قاشق چایخوری نمک (بستگی به ذائقه دارد) خیس می کنیم. والک ها را تمیز می شوییم و کمی درشت خرد می کنیم. برنج را با مقدار مناسب آب (حدود 8 پیمانه) و روغن روی حرارت تند می گذاریم و والک های آماده را نیز در آن می ریزیم.

 

2. می گذاریم تا آب آن جوش بیاید و آب برنج جمع شود سپس حرارت را ملایم می کنیم و در قابلمه را می بندیم و دم کنی روی در آن می گذاریم.

 

3. برای خوش عطر شدن این پلو می توان به همراه والک ها ساقه سیر یا سیر تازه نیز در برنج ریخت. در صورتی که با غذا گوشت میل می کنید توصیه می کنیم این پلو را با گوشت مغز ران گوسفند میل کنید.

 

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط




کلماتی برای این موضوع

معرفی رشته روانشناسی معرفی رشته روانشناسی رشته روانشناسی روانشناسی روان شناسی رشته‌ای کاملاً کاربردی و کارآفرینی و اشتغال زایی معرفی مشاغل و شرایط و …کارآفرینی و اشتغال زایی معرفی مشاغل و شرایط و چگونگی کارآفرینی با نگاه به فرصت‌های به مرکز رزرواسیون گروه هتلهای هما در شهرهای تهران …رزرو اینترنتی هتل در سراسر جهان، رزرو هتلها بصورت آنلاین به همراه پرداخت اینترنتی معرفی همه ربات‌های فارسی تلگرام – شاهوار دات نتابزارهای اینترنتپانوشت در این مطلب فقط به معرفی ربات‌های فارسی پرداختیم و از معرفی ربات‌های لباس محلی آذربایجان شرقی کوفته تبریزی کوفته تبریزی یکی از غذاهای مشهور ایران و متعلق به شهر تبریز است انواع تصاویری از رستوران های لوکس تهران آدرسآنتروکوت یا رستوران فرانسه تهران را می توان از جهاتی یک رستوران منحصر به فرد معرفی کرداستان البرز معرفی جاذبه های گردشگری ایرانرستوران صدف طالقان رستورانی تمیز با غذاهای خوب و با کیفیت ایرانی می باشد آدرس البرز معرفی جاذبه های گردشگری ایرانجاذبه های گردشگری ایران آبشار ورسک آبشار ورسک پل سفید در قسمت شرق روستای معرفی رشته مدیریت بازرگانیارزیابی خبر به منظور بسط و گسترش آن، از وظایف خبرنگار می باشد روزنامه نگار که اغلب عصر ایران بعید نیست ترامپ به دنبال افزایش تحریم ها علیه ایران به دلایل غیرهسته ای با هدف



لینک منبع :معرفی غذاهای محلی مربوط به تهران

غذاهای محلی استان تهران؛ پایتخت ایران - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/.../غذاهای-محلی-استان-تهران-پایتخت-ایران‎Cached25 سپتامبر 2016 ... امروز با غذاهای محلی استان تهران ما را همراهی کنید. ... در این سری مجموعه مطالب خوشمزه قصد کرده ایم غذاهای محلی و معروف هر استان را به تفکیک به شما معرفی کرده ... این غذا مربوط به منطقه لواسان است که در آن از نوعی سبزی محلی به نام تبله ... غذاهای محلی تهران | معرفی جاذبه های گردشگری ایران - سیری در ایران seeiran.ir/tag/غذاهای-محلی-تهران/‎Cached Similarدمی بلغور جو یکی از غذاهای محلی استان تهران است. این غذا مربوط به منطقه لواسان است که در آن از نوعی سبزی محلی به نام تبله نیز استفاده می‌شود. مواد لازم: بلغور جو ... معرفی غذاهای محلی مربوط به تهران - پارس ناز www.parsnaz.com/معرفی-غذاهای-محلی-مربوط-تهران.html‎Cachedمعرفی غذاهای محلی مربوط به تهران تهران بعنوان پایتخت ایران شلوغ ترین شهر کشور است و همچنین همیشه در دید همگان می باشد و شلوغی آن در کل کشور معروف. غذاهای محلی تهران ، از سرگنجشکی تا اشکنه اسفناج - کجارو www.kojaro.com/2016/12/30/124166/tehran-local-foods/‎Cached31 دسامبر 2016 ... اهالی اصیل تهران غذاهای محلی خاص خود را دارند، از دمپختک گرفته تا سرگنجشکی. در این مقاله می‌خواهیم غذاهای محلی این کلان‌شهر را به شما معرفی کنیم ... کتاب آشپزی/فهرست غذاهای محلی ایران - ویکی‌کتاب https://fa.wikibooks.org/wiki/کتاب.../فهرست_غذاهای_محلی_ایران‎Cached Similarفهرست زیر شامل شیرینی‌ها، نان‌ها، مرباها، ترشی‌ها، سالادها و غذاهای شیرین ایرانی نمی‌باشد. آبگوشت دیزی سنگی تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز); آش اوماج/آش اماج ... آشپزی سنتی و محلی - 15. غذا های محلی و سنتی استان تهران ashpazisonati.blogfa.com/post-16.aspx‎Cached Similar2 ژانویه 2009 ... خوراک. ماهائی‌ها شبانه‌روزی سه بار غذا می‌خورند یکی به نام «قیلون ناهار» qaylun nahar در بامداد و آن بیشتر نان و پنیر و چائی است و گاهی کره و شیر و ... غذاهای محلی استان تهران - اشپزی ایرانی.غذاهای محلی.انواع کوکو.اش.پلو ... robabnaz2.persianblog.ir/tag/غذاهای_محلی_استان___تهران‎Cached Similarماهائی‌ها شبانه‌روزی سه بار غذا می‌خورند یکی به نام «قیلون ناهار» qaylun nahar در بامداد و آن بیشتر نان و پنیر و چائی است و گاهی کره و شیر و عسل و زمستان‌ها «آرشه ... غذاهای محلی - تبیان article.tebyan.net/65900/غذاهای-محلی‎Cachedآشنایی با روش تهیه خورش ترش واش؛ غذای محلی گیلان; ابتدا بادمجان ها را پوست کنده و در ... این دستور پخت مربوط به یک غذای محلی در روستای یرک اطراف قزوین است، طرز تهیه‌ی ... روش تهیه‌ی اسپه شله، آش محلی استان گلستان; یکی از غذاهایی که در این روزهای سرد سال خیلی می‌چسبد، انواع آش است. ... قیمت مسکن در کجای تهران بیشتر است؟ شهرستان آمل - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/شهرستان_آمل‎Cached Similarشهرستان آمل در مرکز استان مازندران قرار دارد و از شمال به شهرستان محمودآباد، از شمال شرق ... از شرق به شهرستان بابل، از غرب به شهرستان نور و از جنوب به استان تهران محدود می‌شود. ... ۷ موسیقی; ۸ غذاهای محلی; ۹ سوغات; ۱۰ موقعیت جغرافیایی آمل; ۱۱ صنایع و معادن ..... راه باستانی بخشی از راه هراز در حوالی وانا است که آثار باستانی مربوط به راه ... مرجع ایرانگردی | LinkedIn https://www.linkedin.com/company/tourinpersia بازار محلی این روستا تا پاسی از شب باز است و گردشگران می توانند سوغاتی های خود را تهیه کنند. ... در این اقامتگاه می توانید انواع غذاهای سنتی شیراز را میل کنید و در کنار دوستان ... همان طور که از نامش پیدا است ، مربوط به شهرهای شیراز و کرمانشاه است. .... به همین منظور ما اپلیکیشن اتوبوس های تهران برای اندروید را برای شما تهیه کردیم.