مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

خانواده فاطمی

[ad_1]

از مسائل مهم اخلاق در خانواده، احترام به حقوق یکدیگر می باشد. اگر این وظیفه ی مهم اخلاقی به درستی شناخته و بدان عمل شود، بسیاری از مشکلات خانواده ها در عصر امروز حل  خواهد شد و زندگی مطلوب خانوادگی به ثمر خواهد نشست. 

هدی پاینده آشتیانی / کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث - بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان

خانواده فاطمی

این روزها صحبت از حق و تکلیف خیلی پر رنگ اسـت. بحث های فمنیستی، ازدواج های سپید و ... هر یک به نوعی تبری در دست گرفته و ریشه ی کانون خانواده را آسیب می زنند. هر کس حق را فقط برای خود معنا می کند و دیگری را ذی حق نمی داند. این روزها ما تلقی درستی از حق و مسئولیت در خانواده نداریم و شاید به همین دلیل اسـت که خانواده ها بسیار آسیب پذیر شده و آمار طلاق این گونه رشدی روز افزون دارند.
شناخت حقوق و نیازها در خانواده و پایبندی به آنها مهمترین و اصلی ترین اصل در رسیدن به زندگی مطلوب خانوادگی اسـت و رفتار گزینشی نسبت به این حقوق و رعایت برخی از آنها کانون خانواده را آسیب پذیر و نابسامان می سازد. چراکه خانواده، نخستین جامعه ی کوچک انسانی اسـت و نخستین برخورد ها در خانواده شکل می گیرد، بنابراین تا حقوق مداری در خانواده معنا نگیرد، در جامعه نیز به درستی اجرا نخواهد شد. در سیره فاطمی رعایت حقوق انسان ها، بر رعایت حقوق خداوند مقدم شده و این امر نشان دهنده اهمیت این مطلب اسـت.
امام علی (علیه السلام) فرمودند: «خدای سبحان حقوق بندگانش را بر حقوق خود مقدم داشته اسـت. پس هر که حقوق بندگان را ادا کند، این امر به ادای حقوق خداوند منجر خواهد شد».

در سیره فاطمی تامین نیازهای مادی، بر عهده مرد اسـت هر چند زن نیز برای خود حق استقلال مالی دارد اما وظیفه ای برای تامین نیاز های مالی خانواده بر عهده وی نیست

حقوق در خانواده، یعنی هرکاری و هرعملی در محل حقیقی خودش واقع شود و اعضای خانواده حقوق اعتباری خود را بشناسند و آن ها را رعایت کنند، به طوری که تمامی رفتارها و مناسبات آنان بر مبنای حقوق قرار گیرد و در محیط خانه حقوق و حدود حکومت نماید نه زن و نه مرد.
حقوق و تکالیف در خانواده ، کاملا دو سویه و متقابل اسـت. هیچ کس به جز خدا، دارای حق یک طرفه نیست و بی معناست که کسی حق داشته باشد و تکلیفی بر او نباشد. به عبارت دیگر حق و تکلیف و حقوق و حدود ملازم یکدیگرند. «وَلَهُنَّ مِثْلُ الَّذِى عَلَیهن بالمعروف» همانطور که برای مردان حقوقی بر عهده ی زنان گزارده شده، زنان نیز حقوقی بر مردان دارند که آنها موظف به رعایت آنند، به این معنا که با توجه به اختلافات زیادی که بین نیروهای جسمی و روحی زن و مرد وجود دارد، مدیریت خانواده بر عهده ی مرد و معاونت آن بر عهده  ی زن گزارده شده اسـت.  
واژه ی «معروف» که در این آیه به کار رفته اسـت، به معنای کار نیک، معقول و منطقی اسـت. تکرار این واژه در مجموعه ی آیات این قسمت بیانگر این نکته اسـت که زوجین هرگز از حقوق خود سوء استفاده نکنند، بلکه با احترام به حقوق متقابل یکدیگر در تحکیم پیوند زناشویی و جلب رضایت الهی بکوشند؛ چرا که حکمت و تدبیر الهی ایجاب می کند که هرکس در جامعه وظایفی داشته باشد که قانون آفرینش برای او تعیین کرده و با ساختمان جسم و جان او هماهنگ اسـت.در خانواده که مقدس ترین کانون اجتماعی اسـت، روابط و مناسبات کاملا دو سویه و مبتنی بر حق و تکلیف اسـت. این گونه نیست که مرد در خانه از حقوق برخوردار باشد و زن مکلف به انجام تکالیف و یا بالژس، زن در خانه همه ی حقوق را به خود اختصاص دهد و مرد مکلف به انجام تکالیف باشد بلکه همه ی اعضای خانواده دارای حقوق و تکالیفی هستند که سلامت و سعادت خانواده در گرو شناخت این حقوق و تکالیف و پاسداشت آن هاست و در صورت رعایت نکردن این حقوق و تکالیف، زندگی خانوادگی حرکتی به سامان و مناسب نخواهد داشت.

 برخی از حقوق و مسئولیت ها در خانواده فاطمی

1. تامین نیازهای مادی
در سیره فاطمی تامین نیازهای مادی، بر عهده مرد اسـت هر چند زن نیز برای خود حق استقلال مالی دارد اما وظیفه ای برای تامین نیاز های مالی خانواده بر عهده وی نیست.

2. تامین نیازهای روحی و عاطفی و امنیتی 

حفظ شئون زنانگی یا مردانگی یکی از لوازم انکار ناپذیر زندگی اسـت. اگر زن از زیبایی و آراستگی و نظافت خارج شود و شبیه مردان گردد و مرد نیز از نقش اصلی خود که همان تکیه گاهی و صبوری اسـت خارج گردد، زندگی خانوادگی از نشاط و سرزندگی خالی گشته، پایه های آن سست می شود

دومین حق یا تکلیف تامین نیازهای روحی و عاطفی و امنیتی اسـت چرا که زندگی خانوادگی بدون وجود امنیت و آرامش و محبت بی معناست. زن به توجه و حمایت، احترام و عشق نیاز دارد، و مرد به پذیرش، اعتماد و قدردانی کردن. زن و مرد لازم اسـت در خانه احساس آزادی کنند و خود را اسیر یا محصور ندانند.

3. میل  به زیبایی و آراستگی
 از دیگر نیازها میل به زیبایی دوستی و آراستگی اسـت. هر انسانی اعم از زن و مرد به زیبایی و آراستگی میل دارد؛ زن و مرد یکدیگر را زیبا می خواهند و زیبا می پسندند و این امر، از امور مهم در زندگی خانوادگی اسـت. حفظ شئون زنانگی یا مردانگی یکی از لوازم انکار ناپذیر زندگی اسـت. اگر زن از زیبایی و آراستگی و نظافت خارج شود و شبیه مردان گردد و مرد نیز از نقش اصلی خود که همان تکیه گاهی و صبوری اسـت خارج گردد، زندگی خانوادگی از نشاط و سرزندگی خالی گشته، پایه های آن سست می شود.

خلاصه سخن اینکه:

از مسائل مهم اخلاق در خانواده ، احترام به حقوق یکدیگر می باشد. اگر این وظیفه ی مهم اخلاقی به درستی شناخته و بدان عمل شود، بسیاری از مشکلات خانواده ها در عصر امروز حل  خواهد شد و زندگی مطلوب خانوادگی به ثمر خواهد نشست.


                                           

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط




کلماتی برای این موضوع

انسان شناسی و فرهنگ انسان‌شناسی، علمی‌ترین …گفتگو با گلناز بنی فاطمی مهاجرت های اخیر به آمریکااشعار فاطمی حضرت فاطمه زهرا ساشعار فاطمی حضرت فاطمه زهرا س سلام من به تو یا صاحب الزمان مهدیعج به آن گل زیبای آیت الله فاطمی نیا عنایت ویژه امام زمانعج به جوان …پیشنهاد مبارز ماجرای سوء استفاده از نام آیت الله فاطمی نیا فاطمی نیا انحراف در برخی اشعار فاطمی امام زمان عج انتظار ظهوراشعار فاطمی امام زمان عج انتظار ظهور سلام من به تو یا صاحب الزمان مهدیعج به آن دانلود کتاب های خانواده و روابطعمومیدانلود کتاب های خانواده و روابط دانلود کتاب الکترونیکی خانواده و روابطمشاورین آریانا پارس موسسه مهاجرتی آریانا پارسموسسه آریانا پارس با سابقه ۷ ساله در امور مهاجرت، اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی و اخذ اشعار ولادت حضرت مهدی عجاشعار ولادت حضرت مهدی مولودی نیمه شعبان اشعار نیمه شعبان شعر امام زمان اشعار نحوه جدا کردن یارانه نقدی از خانواده فرهنگ نیوزبه گزارش فرهنگ نیوز، زوج های جوان در صورت تمایل می توانند جهت جدا کردن یارانه ها از چگونه عزیز همسرمان باشیم همه زن‌ها و مردها دوست دارند برای همسرانشان عزیز باشند و عزیز بمانند از ابتدای زندگی سایت آموزشی سرنادانلود پاورپوینت و فایل های آموزشی به همراه مطالب آموزشی و مطالب و تصاویر و سایت



لینک منبع :خانواده فاطمی

Images for خانواده فاطمی خانواده فاطمی - تبیان article.tebyan.net/336464/خانواده-فاطمی‎Cached27 سپتامبر 2016 ... از مسائل مهم اخلاق در خانواده، احترام به حقوق یکدیگر می باشد. اگر این وظیفه ی مهم اخلاقی به درستی شناخته و بدان عمل شود، بسیاری از مشکلات خانوده ها ... آرمان پذیری خانواده مکتب فاطمی(س) www.hawzah.net/fa/Article/.../آرمان-پذیری-خانواده-مکتب-فاطمی(س)‎Cached Similarالگوبرداری از سیره ی حضرت فاطمه زهرا(س)، بهترین طریق معرفت به خطوط اساسی خانواده ی آرمانی است. مکتب فاطمی(س) به لحاظ تعالی برقراری اتحاد عقل عملی با عقل ... از خانواده فاطمی تا خانواده امروزی - سبک زندگی اسلامی sabkezendegi.ir/خانواده-فاطمی-خانواده-امروزی/5382‎Cachedزندگی فاطمه زهراء و علی مرتضی علیهما السلام پر از نکات کاربردی در زندگی ماست که اگر در دوستی خود صادق باشیم، روز به روز به آنان شبیه می شویم. خانواده فاطمی | واعظین vaezin.com/خانواده-فاطمی/‎Cachedبرچسب ها : افزایش معنویت در خانواده, تاثیر پرداخت خمس و زکات, توصیف حضرت فاطمه توسط حضرت علی, حاکمیت ارزش های دینی, خانواده های فاطمی, خواستگاری از ... اصول حاکم بر زندگی خانوادگی و مشترک حضرت زهرا سلام الله علیها ... menbarha.com/sound/1140‎Cached13 ژانویه 2017 ... معنویت در خانواده فاطمی، الگو پذیری از زندگی حضرت زهرا (سلام الله علیها) و امیرالمومنین سبب ایجاد معنویت در خانواده میشود. اصول حاکم بر زندگی ... «سیره فاطمی» الگوی متعالی خانواده اسلامی؛ فاطمه چگونه فاطمه شد ... www.mehrnews.com/.../سیره-فاطمی-الگوی-متعالی-خانواده-اسلامی-فاطمه-چگونه-فاطمه-شد‎Cached2 مارس 2017 ... قم - گرامیداشت مقام دخت رسول‌الله(ص) در شب و روز شهادتش را نباید تنها به عزاداری خلاصه کنیم، فاطمه الگویی بود که باید به راه و شیوه رفتارش گرامی ... خانواده فاطمی | ضیاءالصالحین www.ziaossalehin.ir/tags/خانواده-فاطمی تفاهم در خانواده فاطمی · 0 116. بسم الله الرحمن الرحیم حضرت زهرا(سلام الله علیها) تفاهم خود را با مولا علی (علیه السلام) اینگونه بیان می کند: «یا ابَا الحَسَن، إنّى لا سْتَحى ... همسایه داری خانواده فاطمی | ضیاءالصالحین www.ziaossalehin.ir/content/4864‎Cached24 فوریه 2017 ... بسم الله الرحمن الرحیم کمتر عاقلیست که به نقش همسایه در سرنوشت انسان معترف نباشد. در دین ما نسبت به نیکی به همسایه (که اثرات مثبت آن دیر یا ... حسین فاطمی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/حسین_فاطمی‎Cached Similarخانواده[ویرایش]. حسین فاطمی در خانواده‌ای روحانی در سال ۱۲۹۶ و در شهر نایین متولد شد. البته در تاریخی که پشت قرآن تولد سید حسین را ذکر ...