[ad_1]
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شفاف به نقل از عصر ایران، پختن میوه ها و سبزیجات موجب
تغییر ظاهر، بافت و رنگ ها آنها می شود و از این رو جای شگفتی نیست که برخی
از مواد مغذی موجود در آنها نیز طی روند پخت از بین بروند. بر همین اساس،
شاید این گونه در ذهن شما جا افتاده باشد که مصرف میوه ها و سبزیجات به
صورت خام سودمندتر است.
به گزارش "تری هاگر"، اما برای برخی از ما
مصرف مواد غذایی خام ممکن است امکان پذیر نبوده و یا چندان راحت نباشد. از
این رو، آگاهی از این مساله که همه سبزیجات هنگامی که خام هستند لزوما
سالمتر نیستند می تواند امیدوارکننده باشد. در ادامه با برخی سبزیجات که
پس از پخته شدن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کنند بیشتر آشنا می شویم.
کدو تنبل و دیگر کدوهای زمستانی
کدو
تنبل خام برای بسیاری از مردم جهان یک جز اصلی از فهرست غذایی آنها را
شامل نمی شود. اما اگر فکر می کنید کدو تنبل و دیگر کدوهای زمستانی در حالت
خام از مواد مغذی بیشتری برخوردار هستند، بهتر است این ذهنیت را تغییر
دهید. کدو تنبل پخته دارای تمامی آنتی اکسیدان های فوق العاده مانند بتا
کاروتن است که پس از حرارت دیدن جذب آنها آسانتر نیز می شود.
مارچوبه
مارچوبه
در حالت خام نیز استفاده می شود اما پختن آن به شکستن دیواره های سلولی
ضخیم کمک می کند که این کار برای بدن دشوار است و بر همین اساس، جذب مواد
مغذی موجود در مارچوبه مانند ویتامین های A، C، و E، و فولات تسهیل می شود.
پختن مارچوبه موجب می شود تا آنتی اکسیدان ها به ویژه اسید فرولیک بیشتر
در دسترس باشند.
گوجه فرنگی
پخت گوجه فرنگی
موجب می شود تا آنتی اکسیدان قدرتمند لیکوپن موجود در آن آزاد شود. مصرف
بالای لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطان و حملات قلبی در ارتباط است. پخت
گوجه فرنگی موجب شکستن دیواره های سلولی و آزاد شدن لیکوپن می شود که بدن
از دریافت آن سود می برد. البته پختن گوجه فرنگی می تواند به کاهش محتوای
ویتامین C این محصول منجر شود اما با مصرف منابع دیگر این ویتامین مانند
میوه های خانواده مرکبات می توانید این مساله را جبران کنید.
هویج
بنابر
گزارش وب سایت ساینتیفیک امریکن، هویج پخته دارای سطوح بالاتری از بتا
کاروتن است. بتا کاروتن به گروهی از مواد آنتی اکسیدانی تعلق دارد که به
نام کاروتنوئیدها شناخته می شوند و رنگ زرد، قرمز، و نارنجی را به میوه ها و
سبزیجات می بخشند. بدن انسان بتا کاروتن را به ویتامین A تبدیل می کند که
این ویتامین نقش مهمی در سلامت بینایی، تولید مثل، رشد استخوان و تنظیم
سیستم ایمنی بدن ایفا می کند.
قارچ
گوارش
قارچ های خام اساسا به سختی صورت می گیرد. افزون بر این، حرارت دادن به
قارچ موجب آزاد شدن مواد مغذی موجود در آن می شود که از آن جمله می توان به
پروتئین، ویتامین های B، و مواد معدنی و همچنین طیف گسترده ای از ترکیبات
که در دیگر مواد غذایی یافت نمی شوند، اشاره کرد. در سنت آسیایی، قارچ هم
به عنوان یک ماده غذایی و هم یک دارو در نظر گرفته شده زیرا آنها می توانند
از طریق تقویت سیستم ایمنی به پشتیبانی از سدهای دفاعی طبیعی بدن کمک
کنند.
اسفناج
فولات، ویتامین C، نیاسین،
ریبوفلاوین، و پتاسیم در اسفناج خام فراوانتر هستند اما با پختن آن بر
میزان ویتامین A، ویتامین E، پروتئین، فیبر، روی، تیامین، کلسیم، و آهن
دریافتی افزوده می شود و همچنین کارتنوئیدهایی مانند بتا کاروتن، لوتئین، و
زیگزانتین در اسفناج پخته هر چه بیشتر قابل جذب می شوند.
در نهایت،
باید به این نکته اشاره داشت که مقایسه میزان مواد مغذی در سبزیجات خام و
پخته پیچیده بوده و همواره باید جوانب مختلف آنچه به دست می آورید و آن چه
از دست می دهید را سبک و سنگین نمایید. روی های لیو، دانشمند مواد غذایی از
دانشگاه کورنل این نکته را یادآوری می کند که همچنان رازهای بسیاری درباره
چگونگی تعامل مولکول های موجود در گیاهان با بدن انسان وجود دارند.
با
توجه به آن چه می دانیم، به نظر می رسد بهترین رویکرد خوردن انواع میوه ها
وسبزیجات به روش های مختلف است. بر همین اساس، اطمینان حاصل می شود که
ترکیبی از مواد مغذی به واسطه روش های مختلف تهیه مواد غذایی را دریافت می
کنید.
منبع : عصر ایران
[ad_2]
لینک منبع بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط
23 ا کتبر 2016 ... ممکن است متضاد به نظر برسد، اما برخی میوه ها و سبزیجات هنگامی که پخته می شوند از ارزش تغذیه ای بیشتری برخوردار می شوند.22 ا کتبر 2016 ... ممكن است متضاد به نظر برسد، اما برخي ميوه ها و سبزيجات هنگامي كه پخته مي شوند از ارزش تغذيه اي بيشتري برخوردار مي شوند. پختن ميوه ها و ...19 ا کتبر 2016 ... سلامانه : ممکن است متضاد به نظر برسد، اما برخی میوه ها و سبزیجات هنگامی که پخته می شوند از ارزش تغذیه ای بیشتری برخوردار می شوند. به گزارش ...سلامت نیوز: ممکن است متضاد به نظر برسد، اما برخی میوه ها و سبزیجات هنگامی که پخته می شوند از ارزش تغذیه ای بیشتری برخوردار می شوند.به گزارش سلامت...براي مثال، گوشت سفت چنانچه با روش مناسبي طبخ شود، نرم تر مي شود و اين عمل جويدن ... مثلاً سبزي ها را معمولاً براي پخت مي جوشانند و اين امر موجب کاهش برخي از عناصر مغذي و ... آن در مقدار بيشتري آب موجب از دست رفتن حدود 50 درصد از ويتامين آن مي شود. ... پروتئين ها در برابر حرارت بسيار حساس هستند، ولي ارزش تغذيه اي آنها تغيير ...[unable to retrieve full-text content] ممکن است متضاد به نظر ب&am.ممکن است متضاد به نظر برسد، اما برخی میوه ها و سبزیجات هنگامی که پخته می شوند از ارزش تغذیه ای بیشتری برخوردار می شوند.نمناک بهداشت و سلامتتغذیه ارزش غذایی این سبزیجات با پختن دو برابر میشود ... خام استفاده شود بهتر است و ویتامین بیشتری دارد اما برخی سبزیجات با پختن سالم ...بسیاری از غذا های ایرانی با پختن و حرارت دادن آماده می شود. ... ها، املاح و ویتامین های شیر است که به شکل رسوب درمی آیند و ارزش تغذیه ای شیر هم پایین تر می آید. ... این در حالی است که می توان بیشتر اعضای گروه میوه ها و سبزی ها را خام مصرف کرد تا بهره ...19 ا کتبر 2016 ... سلامانه است به برسد، برخی ها سبزیجات که می از تغذیه بیشتری می گزارش ایران، میوه و موجب ظاهر، و ها می و این جای نیست برخی مواد موجود آنها طی پخت ...
کلماتی برای این موضوع تغذیه و بهداشت غذا خانم ها در دوران بارداری مرجع کامل تغذیه و بهداشت غذا خانم ها در دوران بارداری در دوران بارداری رژیم غذایی کامل و کافی عصر ایران بعید نیست ترامپ به دنبال افزایش تحریم ها علیه ایران به دلایل غیرهسته ای با هدف کلیه ها را چگونه سالم نگه داریم پزشکان ایرانکلیه ها را چگونه سالم نگه داریم کلیه ها به عنوان دستگاهی که اقدام به دفع مواد زائد تغذیه کودک از تغذیه کودک از ابتدای سالگی تا پایان سالگی درسنین تا سالگی به وزن کودک در هر سال تا حالاقورمه سبزی به این خوشمزگی خوردید؟طرز تهیه گوشت را پس از تمیز کردن خرد کرده همراه با پیاز داغ تفت می دهیم زرد چوبه گروههای غذائی این گروه شامل انواع میوه ها می باشد سیب، گلابی، مرکبات، گیلاس، هلو، زردآلئ انار تغذیه سالم زندگی سالم مقالات سلامتارزش تغذیه ای گروه گوشت ها رژیم غذایی برای کاهش خطر سکته مغزی لبنیات کم چرب یا پر چربغذاهای تان را بخارپز کنید در روش های دیگر پخت، ویتامین ها کاملا یا تا حدی از بین می روند ولی در روش بخارپز بخور و نخورهای سردمزاجها بهتر است بدانید که مصرف این گوشت بهصورت پخته، بیشتر از کبابی آن توصیه میشودخاکروبه های شفابخش؛ پوست تخم مرغباسلام ودعای خیرهمه بیماران بشما دکتر عزیز که این همه مطالب واطلاعات مفیدوجامه ای طرز تهیه قورمه سبزی نذری طرز تهیه قورمه سبزی لوبیاها را بشویید و بگذارید بپزد گوشت گوسفندی را هم پاک کنید و چربی خون سلام بر دکتر دلسوز و عزیزمانانشاال خدا خودش اجر این کارتان را که با حوصله و دقت جواب دل دردناف دردوگازمعدهیبوست سکسکه …مادرها و پدرها بدانند بیشتر موارد یبوست در کودکان، با تغذیه صحیح کودک و توجه به مسائل خواص میوه آووکادو سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی کپی چه مقدار گوشت قرمز مصرف کنیم ؟ سایت پزشکان … مسئول محتوای سایت های دیگر نیست شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت نوع غذاهای رژیمی خوش طعم بخوانیدسایر مطالب تغذیه و سلامت سرکه بالزامیک چاشنی ای خوش طمع با خاصیت های فراوان سوسیس و رژیم غذایی مناسب مرکز اطلاعات فنی ایرانرابطه کمخوابی و پرخوری خواب و اضافه وزن همیشه به هم ربط داده می شود به گزارش شگفت انگیز دهلران ☆نحوه و نگهداری مرغ و خروس خانگی پرورش طیور به ویژه مرغ بومی از گذشتههای دور در آش شله قلمکار سوپ و آشآششلهقلمکارآش شله قلم کار به نظر من بهترین و خوشمزه ترین آشی هست که تو دنیا وجود داره مخصوصا که گیاهان داروئی کامبوجا تماس و درمان رسوب رگها با سیر و لیمو ترش ازبین بردن
لینک منبع :ارزش تغذیه ای این سبزی ها با پختن بیشتر می شود!
ارزش تغذیه ای این سبزی ها با پختن بیشتر می شود! - مواد غذایی ...
www.salamatnews.com/.../ارزش-تغذیه-ای-این-سبزی-ها-با-پختن-بیشتر-می-شود!Cached19 ا کتبر 2016 ... ممکن است متضاد به نظر برسد، اما برخی میوه ها و سبزیجات هنگامی که پخته می شوند از
ارزش تغذیه ای بیشتری برخوردار می شوند.
کدام سبزی ها با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کنند؟ - الو دکتر
https://www.alodoctor.ir/.../کدام-سبزی-ها-با-پختن-ارزش-غذایی-بیشتری-پیدا-می-کنند؟Cached2 مه 2017 ... همیشه گفته می شود سبزی ها را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسد.
شاید درباره بیشتر سبزی ها این موضوع درست باشد اما سبزی هایی هم ...
پختن کدام سبزیجات ارزش غذایی آن را بیشتر میکند؟ - غذای سلامت کم ...
kamcalhealthyfood.com/پختن-کدام-سبزیجات-ارزش-غذایی-آن-را-بیشت/Cached6 ژوئن 2017 ... گوجه فرنگی، کلم بروکلی و هویج، سه نوع سبزی هستند که معلوم شده ارزش غذایی شان
با پخته شدن بیشتر می شود؛ یعنی در این سبزی ها، ترکیبات ...
ارزش غذایی این سبزیجات با پختن دو برابر میشود - نمناک
namnak.com/فواید-سبزیجات-پخته.p35181Cachedنمناک بهداشت و سلامتتغذیه ارزش غذایی این سبزیجات با پختن دو برابر میشود ... خام
استفاده شود بهتر است و ویتامین بیشتری دارد اما برخی سبزیجات با پختن سالم ...
کدام سبزی ها با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کنند؟ - الودکتر
www.shahrekhabar.com/medical/149370768073735Cached2 مه 2017 ... کدام سبزی ها با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کنند؟ ... همیشه گفته می شود
سبزی ها را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسد. شاید درباره بیشتر
سبزی ها این موضوع درست باشد اما سبزی هایی هم وجود دارد که پختن آن، ...
پختن بعضی از سبزیجات باعث بالا رفتن ارزش غذایی و مواد عالی آنها ...
persiane.ir/Cook-some-vegetables-to-increase-their-nutritional-value-and-are-excellent-materials.htmlCachedپختن بعضی از سبزیجات باعث بالا رفتن ارزش غذایی و مواد عالی آنها می شود ... به
حساب می آیند اما در این میام برخی از سبزی ها با پخه شدن ارزش غذایی بیشتری نسبت
...
ارزش تغذیه ای این سبزی ها با پختن بیشتر می شود!
www.airvideo.ir/.../ارزش_تغذیه_ای_این_سبزی_ها_با_پختن_بیشتر_می_شود!Cachedدانلود ﷽ فیلم طرز تهیه سبزی پلو با ماهی (فیلم) ... ارزش تغذیه ای این سبزی ها با
پختن بیشتر می شود! دانلود ماهی ... دانلود منبع تغذیه جدید و مدرن فونیکس کنتاکت.
سبزیجات پخته که ارزش غذایی بالایی دارند! - نیک صالحی
www.niksalehi.com/taghzie/سبزیجات-پخته.htmlCached27 آوریل 2017 ... سبزیجات پخته , سبزیجات یکی از با ارزش ترین منابع غذایی هستند که استفاده از
... این ترکیبات شیمیایی دارای خواص آنتیاکسیدانی هستند. ... همیشه گفته میشود
سبزیجات را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید.
ارزش تغذیه ای این سبزی ها با پختن بیشتر می شود! - شفاف نیوز ...
khabarfarsi.com/u/26980633
23 ا کتبر 2016 ... آیا تمام سبزیجات با پختن، ارزش تغذیه ای خود را از دست می دهند؟ ...،در این مطلب با
برخی سبزیجات که پس از پخته شدن ارزش غذایی بیشتری پیدا می ...
سبزیجاتی که باید پخته مصرف شوند | زیبامون
https://www.zibamoon.com/.../سبزیجاتی-که-باید-پخته-مصرف-شوندCached9 مه 2017 ... گوجه فرنگی، کلم بروکلی و هویج، سه نوع سبزی هستند که معلوم شده ارزش غذاییشان
با پخته شدن بیشتر میشود؛ یعنی در این سبزیها، ترکیبات ...
چهارشنبه 18 مرداد 1396 ساعت 03:06