مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

آیا بهشت جای یهودیان و مسیحیان است؟

[ad_1]
بامداد-با توجه به آیات ۱۵ و ۱۶ سوره مبارکه هود علیه السلام و نیز آیاتی که عمل صالح را شرط ورود به بهشت می دانند، این نتیجه به دست می آید: عملی نجات بخش است و بهشت جاویدان را در پی خواهد داشت که دارای این دو عنصر باشد: حُسن فعلی و حُسن فاعلی؛ یعنی هم عمل، عملی باشد که در فرهنگ دینی مقبول است و هم کننده کار آن را با نیت الهی و قصد قربت انجام داده باشد.

قسمت اول
آیات قرآن کریم تأکید و اصرار دارند بر اینکه شرط ورود به بهشت دو چیز است: یکی ایمان و دیگری عمل صالح؛ مانند آیه ۸۲ سوره بقره که اهل ایمان و عمل صالح را اهل بهشت و جاویدان در آن معرفی می کند:

الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أُولئِکَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ هُمْ فیها خالِدُونَ
آیات الهی این واقعیت را هم بیان می دارند که نه ایمان بی عمل برای انسان مفید خواهد بود و نه عملِ بی نیت الهی.

re1001

 
بی فایده بودن ایمانِ بی عمل را در آیه ۱۵۸ سوره انعام آمده است:

یَوْمَ یَأْتی‏ بَعْضُ آیاتِ رَبِّکَ لا یَنْفَعُ نَفْساً إیمانُها لَمْ تَکُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ کَسَبَتْ فی‏ إیمانِها خَیْراً
روزى که برخى از نشانه‏هاى پروردگارت به ظهور آید، ایمان آوردن کسى که پیش از این ایمان نیاورده یا در حال ایمانش عمل شایسته‏اى انجام نداده سودى نخواهد داشت.

و اینکه عمل بی نیت الهی در آخرت بهره ای از پاداش الهی نخواهد داشت حقیقتی است که آیات ۱۵ و ۱۶ سوره هود علیه السلام از آن پرده بر می دارد:

مَنْ کانَ یُریدُ الْحَیاةَ الدُّنْیا وَ زینَتَها نُوَفِّ إِلَیْهِمْ أَعْمالَهُمْ فیها وَ هُمْ فیها لا یُبْخَسُونَ
کسانى که زندگى دنیا و زیور و زینتش را بخواهند، ثمره تلاششان را به طور کامل در [همین‏] دنیا به آنان مى‏دهیم و در آن چیزى از آنان کاسته نخواهد شد.

أُوْلَئکَ الَّذِینَ لَیْسَ لهَُمْ فىِ الاَْخِرَةِ إِلَّا النَّارُ  وَ حَبِطَ مَا صَنَعُواْ فِیهَا وَ بَاطِلٌ مَّا کَانُواْ یَعْمَلُون
اینان کسانى هستند که در آخرت، سهمى جز آتش براى آنان نیست و آنچه [در دنیا از کار خیر] کرده اند، در آخرت تباه و بى اثر مى شود و آنچه همواره [برای غیر خدا‏] انجام مى دادند، باطل است.

 کدام ایمان؟ کدام عمل؟
حال که ضرورت داشتن ایمان و عمل صالح برای جلب رضای خداوندی و ورود به بهشت اثبات شد این سوال مطرح می شود که کدام ایمان و عقیده و کدام عمل شایسته این هدف را تأمین می کند و انسان را به سر منزل مقصود می رساند؟
کدام ایمان نجات بخش است؟
از آیات قرآن کریم به دست می آید تنها عقیده و باوری نجات بخش است که مقبول درگاه الهی باشد و آن نیست جز باور به معارف دین اسلام است.

إِنَّ الدِّینَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلامُ (آل عمران/۱۹)
بی تردید دینِ [واقعى که همه پیامبران، مُبلّغ آن بودند] نزد خدا اسلام است.

اسلام در اینجا  عبارت است از تسلیم شدن در برابر بیانى که از پروردگار عالم در مورد عقاید و اعمال و یا در مورد معارف و احکام صادر مى‏شود.[۱]

و نیز می فرماید:

وَ مَنْ یَبْتَغِ غَیْرَ الْإِسْلامِ دیناً فَلَنْ یُقْبَلَ مِنْهُ وَ هُوَ فِی الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرینَ (آل عمران/۸۵)
و هرکه جز اسلام، دینى طلب کند، هرگز از او پذیرفته نمى‏شود و او در آخرت از زیانکاران خواهد بود.

بنابراین هر مکتب و عقیده ای که در آن سخنی از فرامین الهی نباشد و تسلیم بودن محض در برابر تمام آنچه او فرموده است معنی نداشته باشد ، مکتبی نیست که انسان با باور به آموزه های آن بتواند به قرب الهی و بهشت جاویدان دست پیدا کند.

با این قید، تمام ادیان و مکاتب غیر الهی یکسره باطل اعلام شده و کنار گذاشته می شوند؛ می ماند ادیان الهی. در بین ادیان الهی هم، قرآن کریم فقط اسلام به معنای دین خاتم را برگزیده و بقیه را با صراحتِ تمام مردود اعلام کرده است. این بیانیه سه بار در قرآن کریم دیده می شود:

در آیات ۳۳ سوره توبه، ۲۸ سوره فتح و ۹ سوره صف که فرمود:
هُوَ الَّذی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى‏ وَ دینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ
اوست که پیامبرش را به همراه هدایت الهی و دین حق فرستاد، تا آن را بر همه ادیان چیره گرداند.

در این آیات مراد از «دین حق»، دین اسلام و عقاید و احکام آن است که با واقع و حق انطباق دارد. بنابراین معنای آیه این می شود: خدا آن کسى است که رسول خود محمد (صلی الله علیه و آله) را با هدایت- و یا با آیات و معجزات- و با دینى که با فطرت و حقیقت آفرینش منطبق است، فرستاد تا آن را بر سایر ادیان غلبه دهد.[۲]

بر اساس این آیات، ایمان به غیر دین اسلام در درگاه الهی مردود است و پذیرفته نخواهد بود. برای همین قرآن کریم، اهل کتاب را به دست برداشتن از دین سابق دعوت می کند و از آنها می خواهد تا به دین اسلام ایمان بیاورند:

وَ لَوْ آمَنَ أَهْلُ الْکِتابِ لَکانَ خَیْراً لَهُمْ مِنْهُمُ الْمُۆْمِنُونَ وَ أَکْثَرُهُمُ الْفاسِقُونَ (آل عمران /۱۱۰)
اگر اهل کتاب (یهود و نصارى) ایمان بیاورند به سود خودشان است؛ اما متاسفانه تنها اقلیتى از آنها پشت پا به تعصبهاى جاهلانه زده‏ و اسلام را با آغوش باز پذیرفته اند؛ در حالى که اکثریت آنها از تحت فرمان پروردگار خارج شده و حتى بشاراتى که در باره پیامبر صلی الله علیه و آله در کتب آنها بوده نادیده انگاشته و بر کفر و عصبیت خود هم چنان باقى مانده اند. [۳]

و یا در آیه ۶۵ سوره مائده آنها را به شرطی اهل بهشت و رستگاری می داند که به اسلام ایمان بیاورند و مسلمان شوند:

وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْکِتابِ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَکَفَّرْنا عَنْهُمْ سَیِّئاتِهِمْ وَ لَأَدْخَلْناهُمْ جَنَّاتِ النَّعیمِ
اگر اهل کتاب ایمان بیاورند و پرهیزگارى پیشه کنند، از گناهان گذشته آنها درمی گذریم و آنها را در باغ هاى بهشت که کانون انواع نعمت ها است وارد مى‏کنیم.

خداوند متعال کار را به اینجا خاتمه نداده و سخن از اسلامی به میان می آورد که مورد رضایت اوست ؛ چرا که می دانسته همین اسلامی که تا قیامت بشر را به آن فراخوانده ، خود به فرق و مذاهب متعدد تقسیم خواهد شد؛ برای همین فرمود:

الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتی‏ وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دیناً (مائده/۶)
یعنی اسلامی مورد قبول و رضایت من است که مُهر «غدیر» پای آن باشد.
کدام عمل نجات بخش است؟
با توجه به آیات ۱۵ و ۱۶ سوره مبارکه هود علیه السلام و نیز آیاتی که عمل صالح را شرط ورود به بهشت می دانند (در بالا گذشت) این نتیجه به دست می آید:

عملی نجات بخش است و بهشت جاویدان را در پی خواهد داشت که دارای این دو عنصر باشد: حُسن فعلی و حُسن فاعلی؛ یعنی هم عمل، عملی باشد که در فرهنگ دینی مقبول است و هم کننده کار آن را با نیت الهی و قصد قربت انجام داده باشد.

بنابراین دو دسته کار است که بی تردید در قیامت بهشت و ثوابی نخواهد داشت:

۱ـ کاری که در فرهنگ دینی معصیت است و گناه محسوب می شود (حُسن فعلی نداشته باشد) هر چند فاعل آن مۆمن باشد؛ مانند سرقت اموال ثروتمندان برای کمک به نیازمندان با نیت قربة الی الله.

۲ـ کاری که در فرهنگ دینی پسندیده است؛ ولی فاعلش آن را برای جلب رضای الهی و نیل به ثواب اخروی انجام نداده است (حُسن فاعلی نداشته باشد)؛ مانند ساخت بیمارستان با نیت کسب شهرت.

پی نوشت:
۱٫     المیزان ۳/۱۲۱
۲٫     المیزان ۹/۲۴۷
۳٫     تفسیر نمونه ۳/۴۹
منبع:tebyan.net


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

بهشت چگونه جایی است؟ عکس بهشت بهشت چگونه است جهنم و بهشتدرباره بهشتبهشت رفتنراههای دسترسی به بهشتبهشت آیا دعای دعا نویس ها درست است؟ منتظران و یاوران …آیادعایدعانویسهاآیا سحر و جادو و بستن بخت دختران و بستن راه کار واقعیت دارد؟ اگر واقعیت دارد از طرف مسیحیت جهنم آیا جهنم وجود دارد ؟ بخش اول بی شک یکی از آموزه هایی که اغلب مورد بحث و تردید قرار میگیرد معاد روز پولس ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزادپولسپولُس یا پولوسعبریשאול התרסי شائول طرسوسی، یونانیΣαούλ شائول و Σαῦλος سوئولوس و گنجور خیام رباعیات رباعی شمارهٔ ۴۱ناشناس نوشته منظور این شعر اینه که بهشت و جهنم کشکه برو حالتو بکندنیای پس از مرگ از دیدگاه مسیحیت و یهودیت …رنگ سیاه از جهات گوناگون، آثار و خواص مختلف دارد و به اعتبار هر یک از این خواص، در مورد کتاب‌مقدس ترجمۀ هزارۀ نو دوستان عزیز، خدا را حمد و سپاس که فیض‌اش ما را قادر ساخت ترجمۀ هزارۀ نو را که دقیق تفسیر الغفور الرحیم و تحلیل غرض هدایتی آنهاچکیده پایان بخش آیه قرآن کریم با دو اسم غفور و رحیم است این مقاله پس از خبرگزاری فارس آیات مهدویت در قرآن از منظر احادیث …بخش دوم و پایانی د تقسیم‌بندی آیات مهدویت آیات مهدویت از منظرهای مختلف قابل تقسیم اکبرگنجی حقانیت قرآن و نبوت پیامبرص ادعای غیرقابل اثبات استالحمدالله این افرادماهیت خود را نشان می دهند و و ما را رو سفید می کنند بهشت چگونه جایی است؟ عکس بهشت بهشت چگونه است جهنم و بهشتدرباره بهشتبهشت رفتنراههای دسترسی به بهشتبهشتبهشت پولس ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد پولس پولُس یا پولوسعبریשאול התרסי شائول طرسوسی، یونانیΣαούλ شائول و Σαῦλος سوئولوس و Παῦλος آیا دعای دعا نویس ها درست است؟ منتظران و یاوران حضرت مهدی آیادعایدعا آیا سحر و جادو و بستن بخت دختران و بستن راه کار واقعیت دارد؟ اگر واقعیت دارد از طرف خدا است مسیحیت جهنم آیا جهنم وجود دارد ؟ بخش اول بی شک یکی از آموزه هایی که اغلب مورد بحث و تردید قرار میگیرد معاد روز بازپسین و به گنجور » خیام » رباعیات » رباعی شمارهٔ ۴۱ ناشناس نوشته منظور این شعر اینه که بهشت و جهنم کشکه برو حالتو بکن کتاب‌مقدس ترجمۀ هزارۀ نو کتاب‌مقدس ترجمۀ هزارۀ نو، از زبان‌های اصلی عبری و یونانی جلد طرح چرمی ۱۶۸۰ صفحه دنیای پس از مرگ از دیدگاه مسیحیت و یهودیت پرسمان دانشجویی رنگ سیاه از جهات گوناگون، آثار و خواص مختلف دارد و به اعتبار هر یک از این خواص، در مورد یا القرآن الکریم سؤالات گوناگون در مورد ایمان و مذهب فرستندۀ این روی خط ٢١٥٤٣٨ ٨٢٥٢٠٠٧ با سلام و خسته نباشید به شما خواهران و برادران عزیز تفسیر «الغفور الرحیم» و تحلیل غرض هدایتی آنها چکیده پایان بخش آیه قرآن کریم با دو اسم «غفور» و «رحیم» است این مقاله پس از معناشناسی این



لینک منبع :آیا بهشت جای یهودیان و مسیحیان است؟

آیا یهودیان و مسیحیان به بهشت می‌روند؟ - بیتوته www.beytoote.com/religious/tenet/christians1-heaven.html‎Cached Similarبا توجه به آیات 15 و 16 سوره مبارکه هود علیه السلام و نیز آیاتی که عمل صالح را شرط ورود به بهشت می دانند، این نتیجه به دست می آید: عملی نجات بخش است و بهشت ... آیا بهشت اختصاص به مسلمین دارد یا اینکه یهود و نصاری هم به بهشت راه ... www.soalcity.ir/node/30‎Cached Similar26 مارس 2013 ... خدای متعال، مالک همه چیز از جمله بهشت و جهنم است. ... و جهنم به آن ها داده شده است، همانگونه که در آیه ذیل اهل کتاب (یهودیان و مسیحیان) را اهل جهنم معرفی کرده است: ... ولی بعد از ظهور اسلام دیگر جای برای تصورات یاد شده نیست زیرا چنان که ... سماموس - آیا مسیحی و یهودی به بهشت می رود؟ khalil118.blogfa.com/post-376.aspx‎Cached Similarاز آیات قرآنی به دست می آید که مسیحی و یهودی در دو صورت به بهشت می روند: 1. ... مسیح(ع) را نپذیرفته و به احکام مسیحیت پای بند نبوده است، به بهشت نمی رود. ... از آن جایی که پس از ظهور اسلام، حجتی بر عمل منسوخ شرایع پیشین وجود ندارد که آن را ... کلام وحی - آیا مسیحیان وارد بهشت می شوند ؟ ( تناقض 41 ) kalaamevahy.blogfa.com/post-84.aspx‎Cached Similar41) آیا مسیحیان به بهشت وارد خواهند شد؟ ... جای قرآن اشاره نشده است که فقط مسلمانان به بهشت می روند یا این که مسیحیان و پیروان سایر ادیان الهی وارد بهشت نمی شوند و ... آیا مسیحیان و یهودیان دنیای امروز کافر هستند؟ آیا بهشت می روند؟ www.porseshkadeh.com/.../آیا-مسیحیان-و-یهودیان-دنیای-امروز-کافر-هستند-آیا‎Cached Similarقرآن و روایات به طور صریح اعلام مى دارد که تنها اسلام و تشیع که همان حقیقت اسلام ناب است از افراد پذیرفته مى شود و این به معناى آن نیست که همه شیعیان اسمى وارد ... تفاوت بین بهشت و جهنم از نظر اسلام و ادیان دیگر | پرسمان دانشجویی ... adyan.porsemani.ir/.../تفاوت-بین-بهشت-و-جهنم-از-نظر-اسلام-و-ادیان-دیگر‎Cached Similarادیان توحیدی مانند اسلام، مسیحیت و یهودیت. ... نیز عقیده دارند: "یاما" پادشاه بهشت و قاضی اموات است. ... جهنم هفت طبقه دارد و هر چه پایین تر برود، جای افراد بدتر است. بهشت - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/بهشت‎Cached Similarبهشت جایی است که نیکوکاران پس از مرگ، در آن جاودانه می‌شوند. ... از دیدگاه مسیحیت کشور فلسطین و قدس سرزمین و شهر پاک خداست و خداوند در کتاب انجیل بهشت را ... بهشت جای کیست؟ www.hawzah.net/fa/Magazine/View/4892/5024/44195‎Cached Similarبا توجه به این که دین اسلام بهترین دین نزد خداوند است، آیا از ادیان دیگر مانند مسیحی و یهودی نیز کسی به بهشت می رود؟ آیا همه شیعیان - چه گنه کار و چه بی گناه - در ... اندیشه - نظریه ادیان در مورد آن دنیا (آخرت) jbrl.mihanblog.com/post/10‎Cached Similar28 فوریه 2011 ... آیا واقعاً چیزی به نام بهشت و جهنم وجود دارد؟ ... هستگان مکانی است ما بین بهشت و دوزخ و در واقع معادل آن در فرهنگ اسلامی، مکانی به نام اعراف که مابین بهشت و جهنم است. زرتشتیان تفکر مسیحیت را که مرگ و زندگی فردی بتواند کفاره گناهان دیگران ... و اولین منابع تشریح اعتقاد به معاد در منابع دین یهود، کتاب تلمود است. آیا غیر مسلمانان هم به بهشت می‌روند ؟ - صفحه 2 - تالار گفتگوی هم ... https://forum.hammihan.com/thread83373-2.html‎Cachedمن فکر می کنم یکی از مواردی که جای آن خیلی خالی است این است که آدم بتواند با ادیان دیگر .... آیا ازدواج مسلمان با فرد مسیحی یا یهودی جائز است؟