اختصاصی راهنمای کرج | حادثه تلخ آتش سوزی پلاسکو در کنار ضررهای جانی و مالی فراوانی که برجای گذاشت هشدارها و نکات مهمی در خود دارد تا کمی در احوال خود و کسب و کارمان اندیشه کنیم و از خطر خوادث بعدی که همیشه در معرضش هستیم مصون بمانیم .
پس از فروریختن ساختمان تنها چیزی که مسلم است جان باختن مظلومانه چند ده تن از پرسنل فداکار و بی ادعای آتش نشانی است . هیچکس آمار دقیقی از تعداد و جای گرفتار شدگان در زیر آوار ندارد حتی رییس سازمان ! . همه براوردها احتمال و تخمین است .
سالهاست GPS ها در انواع مختلف با قیمت مناسب برای استفاده گوناگون تولید می شوند. حتی بیشتر موبایل ها هم جی پی اس دارند ( که البته برای بسیاری پرداختن به تفریحات و هدر دادن وقت گرانبها مجال یادگیری طرز کار با آن را نداده است ) . آیا جان انسان آنقدر ارزش ندارد تا لباس نیروهای آتش نشانی مجهز به جی پی اس باشد و در صورت گرفتار شدن در شرایطی پیش بینی نشده مثل همان آوارها ، بتوان تعداد و جای دقیق آنها را دانست و جانشان را که به ثانیه ها وابسته است نجات داد ؟!
ابتدا لازم به ذکر است بدانید سرقفلی واحدهای تجاری ساختمان پلاسکو از ۲ تا ۵ میلیارد تومان بود ! . سیستم های اطفاء حریق به وفور در دسترس هستند از سیستم های آبپاش داخلی تا سنسورهای حساس به دود که حتی با دود سیگار هم سیستم آبپاش را فعال میکند ! و مانع از آتش سوزی می شوند .
سنسورهای حساس به CO2 و سنسور هاس حساس گاز در ابعاد کوچک و قیمت مناسب در دسترس است که در منازل هم اشخاص آینده نگری که به جان خود و خانواده اهمیت می دهند از نصب و استفاده ،کوتاهی نمی کنند .
سئوال اینجاست مگر نصب چند سنسور و یا سیستم اطفاء حریق در مقابل آن سرقفلی های میلیاردی چقدر هزینه دارد ؟! به نقل از شاهدان عینی ی حتی کپسول های آتش نشانی موجود در ساختمان هم شارژ نبوده اند ! سهل انگاری و بی توجهی تا کجا؟!
در نگاه اول توجه مان به حجم اجناس سوخته یا تلف شده زیر آوار جلب می شود . ساختمان پلاسکو سالهاست محل تولید و عرضه لباس است و هزاران فروشگاه در سراسر کشور اجناس خود را از همین ساختمان تهیه می کرد . حجم کالای موجود در هر واحد در زمان حادثه هر چقدر باشد در مقابل کالاهایی که قبلا فروخته شده قابل توجه نیست که و معلوم نیست با سوختن و از بین رفتن اسناد و حساب آن چقدر از آن بازگردد.
در این حادثه اسناد مالی و حسابداری میلیاردها تومان جنس فروخته شده از بین رفت . این هشداری است به بازاریانی که هنوز به سیستم های چرتکه ای و کاغذی معتقدند و بی اعتنا به ابزارهای جدید .
کافی است اطلاعات حسابداری خود را در فضای ابری ذخیره کرد و در هر زمان که لازم باشد در هر جا و مکانی به آن دسترسی داشت بدون دغدغه حادثه و زلزله و سیل و چه و چه ! تکنولوژی برای رفاه و آسایش انسان است .
در همه جای دنیا صنعت بیمه حافظ و پشتیبان سرمایه و کسب وکار است . انواع پوشش های بیمه از جزء تا کل سرمایه را تحت پوشش قرار می دهد . هر چند حادثه فقط ممکن است یکبار باشد اما همان یکبار برای نابودی کافی است و اینجاست که بیمه جایگاه و اهمیتش روشن می شود . شنیده ها حاکی از بیمه نبودن ساختمان پلاسکو در برابر آتش سوزی است و از صاحبان واحد ها نیز تنها تعداد کمی اقدام به بیمه اموال خود کرده اند !
آیا اگر این مالکان که قطعا از شرایط ناامن و خطرات اطلاع داشته اند اموال خود را بیمه کرده بودند حجم خسارت اینقدر سرسام آور بود؟!
ده ها نفر جان بر کف ، مظلومانه جان باخته اند، هزاران خانواده داغدار عزیزان و زندگی از دست رفته ، میلیونها نفر در شوک حادثه ، و در این بین ، انسان نمایانی که عقده ها و نداشته های خود را با تجمع برای گرفتن کلیپ و عکس سلفی به نمایش می گذارند ! این حجم از بیشعوری و بی فرهنگی که رنج و درد هموطنی دستمایه خوشی و عقده گشایی حقیری گردد از فاجعه ای سهمگین خبر می دهد . انسان بودن به نام و شناسنامه نیست به منش و رفتار انسانی در کوران حوادث است .
سخن آخر:
تهران مملو از این بمب های ساعتی نظیر پلاسکو است . از ۱۵ خرداد تا شوش و مولوی و علاءالدین …. این پلاسکو ها را می بینید و در هر جای ایران باشید مصداق های سهل انگاری برای حفظ جان و مال خود پیداست .
هر یک از ما روزانه چقدر صرف خریدهای غیر ضروری ، تنقلات مضر ، سیگار و … می کنیم ؟! آیا زمانش نرسیده یکبار بطور جدی به عاقبت انتخاب های خود فکر کنیم و با تصمیمات اصولی و درست ، زندگی خود را در مخاطره قرار ندهیم ؟
مطلب اختصاصی راهنمای کرج