زن و شوهر جوانی وقتی فهمیدند هرگز با روشهای طبیعی قادر به بچه دار شدن نیستند تصمیم گرفتند با کمک اعضای خانواده شان از این نعمت الهی بهره مند شوند.
بنابراین خواهر ” کتی” زن جوانی که قادر به بارداری نبود با اهدای تخمک و خواهر شوهرش با اهدای رحم خود به این زوج به تولد فرزند آنها کمک کردند.
به این ترتیب فرزند ” دیوید” و “کتی” بعد از به دنیا آمدن صاحب ۳ مادر شد. مادری که از تخمک باور شده او متولد شده ، مادری که ۹ ماه او را در رحم خود پرورانده و تغذیه کرده و مادری که قرار است همه عمر نگهدار او باشد.
فرزند به دنیا آمده یک دختر زیبا و دوست داشتنی است که برای این خانواده بسیار با ارزش است.
به گزارش ساتین : کتی ۳۱ ساله در این رابطه میگوید:خواهرهای ما واقعا به من همسرم لطف داشتند و این بهترین هدیه ای بود که من و او از خانواده هایمان گرفتیم. داشتن فرزند آرزوی هردوی ما بود.
دیوید ۳۳ ساله میگوید: من هنوز هم باور نمیکنم که ما والدین یک نوزاد هستیم . این دختر کوچک فرشته ماست و این خواهران ما بودند که به ما کمک کردند تا رویایمان رنگ واقعیت بگیرد.
کتی هنگام نوجوانی متوجه شد که به صورت مادرزادی تخمدان ندارد و هرگز بچه دار نخواهد شد همان زمان خواهرش به او قول داده بود که در حل این مشکل کمکش کند. هنگام حل این بحران خواهر دیوید نیز پیشنهاد کرد با اهدای رحم خود به تولد اولین نوه خانواده کمک کند.
محققان با هدف پیشگیری از انتقال بیماریهای ارثی به نوزادان روش جدیدی برای لقاح مصنوعی ابداع کرده اند که در آن از تخمکهای اهدایی با دیانای سالم استفاده میشود.
به گزارش ایسنا محققان دانشگاه نیوکاسل بر این باورند که با استفاده از این شیوه جدید تا سه سال دیگر میتوان از انتقال بیماریهای ارثی جلوگیری کرد.
در این شیوه از یک تخمک مادر و یک تخمک اهدایی استفاده میشود که هسته تخمک اهدایی با هسته تخمک مادر تعویض میشود. در این حالت کودک هویت خود را از پدر و مادر خود به ارث میبرد اما دیانای میتوکندری خود را از شخص اهداکننده دریافت میکند که به معنی دریافت مواد ژنتیکی از سه انسان است.
محققان انگلیسی اکنون توانستهاند شش میلیون پوند بودجه برای ارتقای این درمان پیشگامانه تضمین کنند.
این در حالی است که این روش مباحث اخلاقی فراوانی را در پی داشته چرا که در آن از انتقال دیانای والدین به یک تخمک اهدایی استفاده شده و از این رو میزان کمی از برنامه ژنتیکی شخص ثالث منتقل خواهد شد.
قانونگذاران در حال حاضر دانشمندان را از کاشت چنین تخمکهایی در بیماران منع کردهاند، اما شرکت ولکام تراست و دانشگاه نیوکاسل از یک کمک مالی ۵٫۸ میلیون پوندی برای تحقیقات آزمایشگاهی به قصد ارزیابی ایمنی این شیوه خبر دادهاند.
اگرچه ۹۹٫۸ درصد دیانای انسان از جمله ویژگیهای قابل مشاهده به طور مساوی از پدر و مادر به ارث رسیده و در هسته سلولها ذخیره میشوند، کسر کوچکی در میتوکندریها ساکن شده و تنها توسط مادر به فرزند منتقل میشود.
تاکنون محققان آمریکایی موفق به انجام این آزمایش بر روی میمونها و موشها شدهاند که از فرزندان سالمی برخوردار بوده و بیماری منتقل نشده است.
محققان انگلیسی نیز تاکنون تنها بر روی تخمکهای غیر طبیعی و دورریختنی لقاح مصنوعی کار کردهاند که احتمال تبدیل آنها به جنین سالم بسیار کم است اما بودجه جدید به این محققان در برخورداری از شرایط آزمایشی بهتر و تخمکهای سالم کمک خواهد کرد.
منبع : جام نیوز و تابناک