مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

بهترین “روش پخت سبزیجات” برای حفظ تمام خواص و ویتامین های آن

بهترین “روش پخت سبزیجات” برای حفظ تمام خواص و ویتامین های آن

نحوه پخت سبزیجات, نکاتی برای پخت سبزیجات

اضافه کردن کمی نمک به آب جوش باعث افزایش مزه سبزیجات می‌شود

سبزیجات یکی از سالم‌ترین و مفیدترین مواد غذایی هستند. سبزیجات سرشار از ویتامین، مواد معدنی و سایر مواد مغذی می‌باشند که برای عملکرد مناسب و سیستم ایمنی بدن ضروری هستند. حال باید بدانید که سبزیجات را چگونه بپزیم که خواص آن حفظ شود.

سالم ترین روش پخت سبزیجات برای حفظ خواص آن چیست؟

برای پخت سبزیجات هر روشی مناسب است به غیر از سرخ‌ کردن. معمولاً متخصصان تغذیه با هر روشی که باعث شود شما سبزیجات بیشتری مصرف کنید موافق هستند. با به کارگیری روش‌های جدید، شما کاری می‌کنید که نه تنها خودتان، بلکه سایر اعضای خانواده نیز میل بیشتری به خوردن سبزیجات پیدا کنند.

شاید متخصصان تغذیه بر سر بعضی مسائل اختلاف‌ نظر داشته باشند، اما همه آنها در رابطه با یک نکته با یکدیگر هم عقیده‌اند : سبزیجات مصرف کنید ، سبزیجات یکی از سالم‌ترین و مفیدترین مواد غذایی هستند. سبزیجات سرشار از ویتامین، مواد معدنی و سایر مواد مغذی می‌باشند که برای عملکرد مناسب و سیستم ایمنی بدن ضروری هستند. هرچه افراد سبزیجات بیشتری مصرف کنند، احتمال ابتلای آنها به انواع بیماری‌ ها از جمله بیماری‌ های قلبی، دیابت نوع 2، و برخی انواع سرطان کاهش می‌یابد. چرا با وجود همه این توصیه‌ها، باز هم بسیاری از ما حداقل میزان پیشنهادی سبزیجات را مصرف نمی‌کنیم؟ شاید یکی از علل آن آشنا نبودن ما با روش پخت سبزیجات است. معمولاً پخت سبزیجات از نظر بسیاری از ما کاری پیچیده و دشوار است.

پختن سبزیجات در آب جوش

پختن سبزیجات در آب جوش یکی از ساده‌ترین راه‌ های پخت آن است، برای حفظ مواد مغذی بهتر است از حداقل آب ممکن استفاده کنید تا مواد مغذی به ویژه ویتامین‌های آن دور ریخته نشوند. اگر می‌خواهید مزه سبزیجات از بین نرود و له نشوند، تا زمانی که آب کاملاً به نقطه جوش برسد صبر کنید. سپس سبزیجات ( مانند کلم بروکلی و لوبیا سبز ) را در آن بریزید و پس از مدت کوتاهی از آب خارج کنید. اگر عجله‌ای ندارید و می‌خواهید سبزیجات نرم شوند، قبل از اینکه آب به نقطه جوش برسد آنها را در آب بریزید و دما را کاهش دهید. این تکنیک معمولاً برای پخت سبزیجات سخت مانند نخود، لوبیا سبز، سیب‌زمینی، شلغم و سایر سبزیجات ریشه‌ای که برای نرم شدن احتیاج به زمان زیادی دارند به کار می‌رود.

نکته: اضافه کردن کمی نمک به آب جوش باعث افزایش مزه سبزیجات می‌شود، اما در استفاده از نمک زیاده‌ روی نکنید. سبزیجات نباید شور شوند. فراموش نکنید که نمک زیاد باعث افزایش فشارخون می‌شود.

پختن سبزیجات در فر

پختن سبزیجاتی مانند پیاز، کدو و مارچوبه در فر بسیار ساده است. فقط کافی است آنها را خرد کرده، در سینی فر قرار داده و کمی روغن گیاهی روی آنها بریزید. دمای بالای فر باعث می‌شود گوشت و سبزیجات خیلی زود بپزند و قند آنها بر سطح‌شان جمع شود. در نتیجه سبزیجات مزه‌ای شیرین به خود می‌گیرند. “پختن سبزیجات در فر” نه تنها ویتامین‌ ها و املاح سبزیجات را حفظ می‌کند، بلکه طعم آنها نیز، که ممکن است هنگام پختن در آب جوش از بین برود، حفظ می‌شود.

نکته: می‌توانید در کنار سبزیجات گوشت یا مرغ را نیز در فر بپزید و به عنوان یک وعده کامل سرو کنید. استفاده از انواع ادویه‌ها و سیر نیز برای طعم دار کردن غذا بسیار مناسب است.

کباب کردن سبزیجات

وقتی هوا گرم است، کباب کردن سبزیجات در بیرون از خانه راه مناسبی برای پختن آنهاست. مانند پختن سبزیجات در فر، کباب کردن آنها نیز طعم و مواد مغذی آنها را حفظ می‌کند. سبزیجاتی مانند ذرت، فلفل دلمه‌ای، کدو، پیاز و سیب‌زمینی را می‌توان به راحتی کباب کرد.

نکته: در ماه‌های سرد سال می‌توانید سبزیجات را روی شعله گاز خانگی کباب کنید. برای این کار از سیخ یا توری مخصوص کباب استفاده کنید.

بخار پز کردن سبزیجات

بخارپز کردن سبزیجات یکی از سالم‌ترین راه‌ های پخت آنهاست. با این روش شما می‌توانید بدون اینکه لازم باشد سبزیجات را درون آب قرار دهید آنها را بپزید. به همین دلیل با این روش ویتامین‌های موجود در آنها بیشتر حفظ می‌شوند. اگر شما قصد دارید وزن خود را کاهش دهید، این روش برای شما بسیار مناسب است، زیرا برای بخارپز کردن سبزیجات هیچ نیازی به وجود روغن نیست. بهترین گزینه‌ها برای بخارپز کردن عبارتند از کلم بروکلی، هویج، گل کلم، لوبیا سبز، اسفناج، و سایر سبزیجات مشابه.

تهیه سس سبزیجات

با استفاده از سبزیجات می‌توان سس‌های گوناگونی تهیه کرد. با کمی فلفل دلمه‌ای، روغن زیتون، فندق، بادام و سرکه می‌توان یک سس بسیار خوشمزه تهیه کرده و در کنار گوشت یا ماهی از آن استفاده نمود. همچنین می‌توانید با کمی روغن زیتون، فندق و پنیر پارمزان سس ایتالیایی درست کنید و به همراه سالاد مصرف کنید.

نکته: می‌توانید با خرید یک غذا ساز، انواع سبزیجات را با یکدیگر مخلوط کرده و سس‌های خوشمزه‌ای برای سرو در کنار غذای اصلی تهیه کنید.

سرخ کردن سبزیجات

یک راه سریع برای پخت سبزیجات، سرخ کردن آنها در روغن است. توجه داشته باشید که روغن باید کم باشد. از این روش برای پختن سبزیجات نرم مانند فلفل دلمه‌ای، پیاز و قارچ استفاده می‌شود.

منبع : ماهنامه پزشک شهر



لینک منبع :بهترین “روش پخت سبزیجات” برای حفظ تمام خواص و ویتامین های آن

بهترین روش پخت سبزیجات چیست؟ 6 راه پخت سبزیجات - آلامتو www.alamto.com/پخت-سبزیجات.html‎Cached25 مارس 2017 ... بهترین روش پخت سبزیجات چیست؟:شاید متخصصان ... به همین دلیل با این روش ویتامین‌های موجود در آن‌ها بیشتر حفظ می‌شوند. اگر شما قصد دارید وزن ... سالم ترین روش پخت سبزیجات برای حفظ خواص آن چیست - onvansho onvansho.ir/.../سالم-ترین-روش-پخت-سبزیجات-برای-حفظ-خواص-آن-چیست.html سالم‌ترین روش پخت سبزیجات که خواص آن حفظ شود برای پخت سالم‌ترین راه‌های ... با بهترین روش های پخت ادغام سالم ترین روش برای سرخ خواص سبزیجات حفظ شود . تاثیر انواع روش های پخت بر روی خاصیت مواد غذایی (1) - تبیان article.tebyan.net/.../تاثیر-انواع-روش-های-پخت-بر-روی-خاصیت-مواد-غذایی-1-‎Cachedخواص خوراکی ها ... تاثیر انواع روش های پخت بر روی خاصیت مواد غذایی (1). پختن نه تنها مزه، ... روش های حرارت مرطوب : ... درصد حفظ ویتامین C در انواع سبزی بعد از پخت به روش حرارت مرطوب .... آگه میشه بهترین روش پخت سبزیجات و پخت مواد گوشتی رو بگین ، از بین همه این روشها بلاخره کدوم روش بهتر از همه است؟ 00 .... All right reserved ... همشهری آشپزی | سبزپز ashpazi.hamshahrilinks.org/Contents/سبزپز?feed=7f8efd72...‎Cachedهمچنین وقتی سبزیجات به مدت چند روز در یخچال بمانند، برخی از ویتامین‌های آنها ازبین می‌روند. ... با هویج، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی، به‌صورت رنگارنگ تزئین کنید و از خواص سبزیجات ... برای حفظ ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر موجود در سبزیجات، باید بهترین روش ... 2- پختن با آب: بدون شک این روش ساده‌ترین روش پخت سبزیجات است؛ و ... سبزیجات تازه یا فریزری ؟ | زیبامون https://www.zibamoon.com/Detail/.../سبزیجات-تازه-یا-فریزری-؟‎Cached6 فوریه 2017 ... موادغذایی که سطح بالایی از ویتامین‌های B و C را در خود دارند بهتر است به ... بیشتری که براساس تحقیقات ضدسرطان هستند را در خود حفظ می‌کنند. ... دوست دارید بدانید که بهترین روش پخت سبزیجات برای بهره‌مند شدن از ... خواص گریپ فروت برای سلامتی ... تمامی حقوق این سامانه متعلق به شرکت پیک برتر می باشد. پیامهای بهداشتی - علوی www.alaviedu.ir/alavi2/news.aspx?p5‎Cachedمربای بالنگ که از گوشت میوه بالنگ یا اترج تهیه می‌شود یکی از بهترین .... که می خواهند تمام خدمات دندان پزشکی آنها در یک جلسه انجام شود، باید تحت بیهوشی قرار گیرند. ... موادغذایی که سطح بالایی از ویتامین های B و C را در خود دارند بهتر است به صورت ... بهترین روش پخت سبزیجات برای بهره مند شدن از بالاترین سطح موادمغذی در آنها ... سبزیجات تازه بهتر است یا فریزری؟ - نمناک namnak.com/سبزیجات-تازه.p43653‎Cachedموادغذایی که سطح بالایی از ویتامین های B و C را در خود دارند بهتر است به صورت تازه مصرف شوند زیرا ... و آنتی اکسیدان های بیشتری که براساس تحقیقات ضدسرطان هستند را در خود حفظ می کنند. ... دوست دارید بدانید که بهترین روش پخت سبزیجات برای بهره مند شدن از .... تمام راههای “چاق شدن صورت” ... از خواص بی نظیر کفیر چه میدانید ؟ بهترین “روش پخت سبزیجات” برای حفظ تمام خواص و ویتامین های آن ... clearclinic.ir/بهترین-روش-پخت-سبزیجات-برای-حفظ-تما/ خانه · سلامت · خانواده · ازدواج · محیط زندگی · اخبار سلامتی · تغذیه و آشپزی · baelm.net . سبزیجات را چگونه بپزیم که خواص آن حفظ شود - آشپزی - جدیدترین ... www.momtaznews.com/سبزیجات-را-چگونه-بپزیم-که-خواص-آن-حفظ-شو/‎Cached15 ا کتبر 2015 ... شاید یکی از علل آن آشنا نبودن ما با روش پخت سبزیجات است. ... به همین دلیل با این روش ویتامین‌های موجود در آن‌ها بیشتر حفظ می‌شوند. ... بهترین گزینه‌ها برای بخارپز کردن عبارتند از کلم بروکلی، هویج، گل کلم، لوبیا سبز، اسفناج، و ... سبزیجات را چگونه بپزیم که خواص آن حفط شود؟ | رکنا www.rokna.ir/.../228199-سبزیجات-را-چگونه-بپزیم-که-خواص-آن-حفط-شود‎Cached27 ا کتبر 2016 ... رکنا؛ سالم ترین روش پخت سبزیجات برای حفظ خواص آن چیست؟ ... مغذی بهتر است از حداقل آب ممکن استفاده کنید تا مواد مغذی به ویژه ویتامین‌های آن دور ریخته نشوند. ... بهترین گزینه‌ها برای بخارپز کردن عبارتند از کلم بروکلی، هویج، گل کلم، لوبیا سبز، ... خانواده پرجمعیت هنرمند زن مشهور ایرانی +عکس تمامی خواهران.