مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

سوزش سردل و درمان‌های متداول

تقریبا 20 درصد از جمعیت ایرانی مبتلا به ریفلاکس معده هستند، یعنی حداقل هفته‌ای یک یا دوبار ترش می‌کنند.

نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های دارای کافئین یا اسید مثل کاکائو، قهوه، چای، نوشابه‌های گازدار و مرکبات (پرتقال و لیموترش) باعث تشدید این بیماری می‌شود.

چاقی و اضافه وزن، استفاده از برخی داروها (داروهای ضددرد و ضدالتهابی نظیر آسپرین، بروفن، دیکلوفناک، ایندومتاسین و کورتون‌ها (بتامتازون، پردنیزولون، دگزامتازون)،‌ برخی داروهای فشار خون و قلبی مثل دیلتیازم، نیتروگلیسیرین، نیتروپروساید، پروپرانولول و در نهایت متوپرولول و همچنین مصرف الکل، کشیدن سیگار، مصرف مواد مخدر، دراز کشیدن بعد از غذا، مصرف حجم زیادی از مایعات همراه با غذا و مصرف غذاهای چرب، برگشت اسید را تشدید می‌کند.

همچنین باید‌ به جای دراز کشیدن ‌در حالت نیمه نشسته خوابید تا از ورود اسید معده به مری جلوگیری شود. عوارض شایع بیماری ریفلاکس شامل التهاب شدید، زخم و ایجاد تنگی در مری است.

امروزه داروهای بسیار مؤثر و درمان‌های متنوعی برای درمان ریفلاکس وجود دارد. داروهای موجود برای درمان ریفلاکس مری ـ معده شامل دو دسته مختلف از داروهای مهارکننده ترشح اسید تحت عنوان آنتاگونیست‌های گیرنده هیستامین H2 مانند سایمتیدین، رانیتیدین، فاموتیدین و مهارکننده‌های پمپ پروتون شامل داروی آمپرازول و هم خانواده‌هایش نظیر پانتوپرازول، رابیپرازول و لانسوپرازول است.

همچنین می‌توان از شربت‌های آنتی‌اسید مانند آلومینیم ام‌جی‌اس یا منیزیم هیدروکساید استفاده شود. این گروه از داروها عموما باعث تسکین سریع علائم می‌شوند و به طور معمول باید نیم تا یک ساعت بعد از غذا مصرف شود تا ترشحات اسید معده به حالت خنثی درآید.

کسانی که کمتر از سه روز در هفته دچار سوزش سردل می‌شوند با مصرف آنتی‌اسید،‌ طی یک تا دو ساعت یا مصرف داروهای خانواده رانیتیدین طی 6 تا 10 ساعت تسکین می‌یابند.

اگر سوزش سر دل به صورت دائمی باشد،‌ پزشک از داروهای خانواده امپرازول برای درمان بیماری استفاده می‌کند. داروهای مهارکننده ترشح اسید معده باید بین نیم تا یک ساعت قبل از غذا و با معده خالی مصرف شود و بین مصرف آنها و شربت‌های آنتی‌اسید، حداقل دو ساعت فاصله وجود داشته باشد.

از دیگر داروهایی که در درمان این بیماری استفاده می‌شود، می‌توان به متوکلوپرامید و دومپریدون اشاره کرد.

این داروها با تحریک عضلات صاف دستگاه گوارش، فشار اسفنکتر تحتانی مری را افزایش می‌دهد و سرعت تخلیه محتویات معده را بالا می‌برد.

این داروها را نیز باید 30 تا 60 دقیقه قبل از غذا استفاده کرد. سیزاپراید هم داروی دیگری است که نحوه اثر آن مشابه متوکلوپرامید است ولی به علت عوارض آن کمتر به کار می‌رود.

از میان فرآورده‌های گیاهی نیز می‌توان به ترکیبات حاوی عصاره آلوئه ورا اشاره کرد.

براساس مطالعات صورت گرفته، آلوئه‌ورا توان خوبی در کاهش ترشح اسید و پپسین دارد و با توجه به نقش کلیدی این دو عامل در آسیب رساندن به مری، این گیاه پتانسیل خوبی برای درمان ریفلاکس دارد.

از طرف دیگر در مطالعات متعدد،‌ اثر ضدالتهابی و اثر ترمیم زخم برای آلوئه‌ورا به اثبات رسیده و چنانچه ریفلاکس معده به مری با آسیب و التهاب همراه باشد؛ انتظار می‌رود آلوئه‌ورا اثرات مفیدی داشته باشد.

دکتر کاوه سالارمند - داروساز / جام جم



لینک منبع :سوزش سردل و درمان‌های متداول

سوزش سردل و درمان‌های متداول - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../سوزش-سردل-و-درمان‌های-متداول‎Cached30 مه 2017 ... این بیماری به معنی آسیب‌های مخاط داخلی مری بر اثر بازگشت غیرعادی محتویات و اسید معده به مری است. نشانه‌های متداول آن، سوزش سر دل، درد قفسه سینه ... سوزش سردل و درمان‌های متداول - بیماری - مراقبت - سلامت نیوز www.salamatnews.com/news/214451/سوزش-سردل-و-درمان‌های-متداول‎Cached30 مه 2017 ... نشانه‌های متداول آن، سوزش سر دل، درد قفسه سینه و بوی بد دهان است. ... داروهای موجود برای درمان ریفلاکس مری معده شامل دو دسته مختلف از داروهای مهارکننده ... خبرگزاری آریا - سوزش سردل و درمان‌های متداول www.aryanews.com/News/.../سوزش-سردل-و-درمان‌های-متداول‎Cached30 مه 2017 ... سوزش سردل و درمان‌های متداول. خبرگزاری آریا - بازگشت اسید به مری یا ریفلاکس در میان مردم به نام ترش کردن شناخته می‌شود. این بیماری به معنی ... بازگشت اسید به مری - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/بازگشت_اسید_به_مری‎Cached Similarنشانه‌های متداول بازگشت معده‌ای مروی سوزش سر دل، درد قفسه سینه و بوی بد دهان است. ... مری و تطبیق زمانی آن با علائم بیمار یا ارزیابی پاسخ بیمار به درمان حدسی است. ꔪꔪ سوزش سردل و درمان‌های متداول - لینک بیار linkbiar.com/link/33125/سوزش-سردل-و-درمان-های-متداول‎Cachedسوزش سردل و درمان‌های متداول. گردآوری شده در: سه‌شنبه، ۰۹ خرداد ۱۳۹۶، ۰۸:۵۳. بازگشت اسید به مری یا ریفلاکس در میان مردم به نام ترش کردن شناخته می‌شود. این بیماری به ... ۳۰ درمان خانگی سوزش معده که خیلی زود اثر می‌کنند - مجله کسب و کار بازده bazdeh.org/درمان-خانگی-سوزش-معده/‎Cached1 ژوئن 2017 ... این نوشتار بهترین درمان‌ها را برای خلاص شدن از مشکل سوزش معده (سر دل) از منابع قابل اعتماد گردآوری کرده‌است. با این حال فراموش نکنید که نوشتار ... آپارات - درد سوزش معده و راه های درمان آن www.aparat.com/result/درد_سوزش_معده_و_راه_های_درمان_آن‎Cachedدیگر صفحات آپارات. تبلیغات · در رسانه ها · وبلاگ · تماس با ما · به ما بپیوندید · پرسش های متداول · لوگوی آپارات · کانالهای رسمی. سرویس هایی دیگر از آپارات فیلیمو. عسل و درمان ترش کردن معده (سوزش سر دل) | عسل ارگانیک طبیعت www.tabeeat.ir/honey-for-heartburn/‎Cached10 فوریه 2015 ... منظور از ترش کردن یا سوزش سر دل همان برگشت غذا از معده به داخل مری است. حد فاصل مری و معده دریچه ای وجود دارد که با بسته شده بعد از بلعیدن غذا، مانع ... سوزش سردل و درمان های متداول - سلامت نیوز - جستجوگر اخبار تی نیوز mcp.mixna.ir/سلامت-نیوز/292086825816.html‎Cached30 مه 2017 ... نشانه های متداول آن، سوزش سر دل، درد قفسه سینه و بوی بد دهان است. ... چاقی و اضافه وزن، استفاده از برخی داروها (داروهای ضددرد و ضدالتهابی نظیر ... درمان ساده سوزش معده و رفلاکس - نمناک namnak.com/درمان-ساده-سوزش-معده.p13691‎Cachedدرمان سوزش معده یا همان رفلاکس معده بهتر است با استفاده از روش های طبیعی باشد. درمان های طبیعی متفاوتی برای تسکین سوزش معده توصیه می شود که ساده ترین آن ...