مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

کاهش دردهای سیاتیک از دیدگاه طب سنتی

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، عصب سیاتیک، عضلات پشت زانو و پایین پا را کنترل می‌کند و ضمنا حس قسمت پشتی ران، حس قسمتی از پایین پا و کف پا را هم تامین می‌کند. درد سیاتیک، دردی است که در طول همین عصب انتشار دارد و معمولا با دردهای خفیف و اندک آغاز می‌شود و به‌ مرور در مدت‌ زمانی کوتاه تشدید پیدا می‌کند و در برخی موارد به دردی غیرقابل‌تحمل تبدیل می‌شود.

درد ممکن است شبیه سوزن سوزن شدن، درد مبهم یا درد سوزشی باشد که همراه با آن، درد به باسن و پشت ران و ساق انتشار پیدا می‌کند و فرد را از انجام حرکات و فعالیت‌های روزانه ناتوان می‌کند.

علی بهادری، متخصص طب سنتی ، در این باره گفت: درد عصب سیاتیک یکی از علل مهم کمردرد و درد در اندام تحتانی است. تغییرات وابسته به سن در ستون مهره‌ها شایع‌ترین علت سیاتیک است که بیشتر در فاصله‌ سنی ۳۰ تا ۵۰ سال روی می‌دهد و هرگونه فشار بر روی رگ سیاتیک ازجمله بلند کردن اجسام سنگین، برگشتن ناگهانی به پشت، انجام دادن ورزش‌های سنگین موجب بروز درد خفیف تا ناتوانایی و ازکارافتادگی در فرد می‌شود.

علی بهادری بابیان اینکه طب سنتی توصیه‌های کاربردی زیادی برای پیشگیری از عود کردن دردها و اسپاسم‌های عصب سیاتیک به افراد مبتلابه سیاتیک دارد، گفت: افراد مبتلابه سیاتیک بهتر است از مصرف مواد غذایی با طبع سرد و مرطوب پرهیز کنند.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: این افراد بهتر است از مصرف گوشت گوساله و گاو، انواع چاشنی‌های ترش، ماست و دوغ و حبوبات بپرهیزند یا مصرف آن‌ها را در طول هفته به حداقل برسانند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد بهتر است در وعده‌های غذایی خود به‌ویژه وعده صبحانه یا میان وعده‌های صبح و عصر از شیره انگور و مغز گردو که در گروه مواد غذایی با طبع گرم هستند، استفاده کنند.

بهادری اظهار کرد: درمانگران افرادی که میزان خلط دم و بلغم در بدن‌شان زیاد است در مقایسه با دیگر گروه‌ها استعداد بیشتری در ابتلا به دردهای سیاتیکی دارند که این گروه نیز با اصلاح شیوه زندگی و رعایت دستورات و رژیم غذایی مناسب می‌توانند میزان اخلاط بدن خود را به تعادل برسانند و به‌این‌ترتیب احتمال ابتلا به سیاتیک را کاهش دهند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این علائم دیگری مانند چاقی و اضافه‌ وزن نیز وجود دارد که استعداد ابتلا به سیاتیک را افزایش می‌دهد. افراد چاق به دلیل وزن غیراستاندارد و نامناسب، اصولا به هنگام نشستن و برخاستن و حتی راه رفتن فشار بیشتری را در مقایسه با افراد طبیعی تحمل می‌کنند و به همین دلیل احتمال ابتلا به انقباض‌های عضلانی در آن‌ها افزایش می‌یابد و متعاقب آن احتمال بروز سیاتیک نیز چند برابر می‌شود.

این متخصص طب سنتی بابیان اینکه سرما نیز می‌تواند در تشدید دردهای سیاتیک موثر باشد، افزود: یکی از نکاتی که افراد مبتلابه سیاتیک باید به آن توجه کنند، تشدید دردهای سیاتیک و اسپاسم‌های عضلانی در فصل‌های سرد سال است، سرمای هوا یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش غلظت مایع میان مفصلی در بدن است که موجب کاهش فضای موردنیاز ریشه‌های عصبی در جایگاه خود می‌شود.

وی اضافه کرد: به‌ این‌ترتیب افراد مبتلا به سیاتیک باید مراقبت‌های لازم را برای پیشگیری از عود کردن درد رعایت کنند. برای این منظور می‌توانند با پوشش مناسب و قرار نگرفتن در معرض هوای سرد از تشدید درد پیشگیری کنند. پیاده‌روی صبحگاهی اما مستمر نیز یکی از بهترین روش‌ها برای پیشگیری از بروز گرفتگی‌های سیاتیک است.

وی با اشاره به راهکارهای کاهش درد سیاتیک، گفت: اگر در شرایطی خاص دچار اسپاسم یا گرفتگی عصب سیاتیک شدید، موضع درد در ناحیه لگن یا ران را با کیسه آب‌،گرم‌ کنید؛ زیرا این عمل می‌تواند تاثیر زیادی در کاهش درد سیاتیک در افرادی که دچار اسپاسم‌های عصبی شده‌اند، داشته باشد.

بهادری، با بیان اینکه ماساژ موضع درد با روغن‌ زیتونی که در آن مقدار کمی زنجبیل رنده شده، می‌تواند به بهبود این دردها کمک کند، افزود: نوشیدن دم‌نوش‌هایی نظیر گل‌گاوزبان یا نعناع می‌تواند به کاهش درد و ریلکسی اعصاب کمک کند و دردهای ناشی از سیاتیک را تخفیف دهد.

این متخصص طب سنتی همچنین افزودن چاشنی‌ها و ادویه‌های گرم مثل دارچین و عسل به برنامه غذایی در کاهش درد در مبتلایان به اسپاسم را موثر دانست.

وی، عوامل مختلفی مانند فشارهای ناشی از جابه‌جایی دیسک در بدن، تغییر شکل و ظاهر دیسک، ضربه خوردن در اثر تصادف، ورزش یا حادثه از جمله رایج‌ترین و شایع‌ترین عواملی است که می‌تواند موجب تورم و دردناک شدن عصب سیاتیک شود؛ به‌گونه‌ای که روند زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و امکان حرکت و جابه‌جایی را در او به حداقل می‌رساند.

بهادری بابیان اینکه افرادی که تحرک کمی دارند و کم فعالیت، نسبت به افراد فعال، بیشتر مستعد ابتلا به بیماری سیاتیک هستند، افزود: همچنین افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند به دلیل آسیب و تخریب عصبی که بر اثر دیابت بر آن‌ها ایجادشده هم در معرض ابتلا به این بیماری هستند.



لینک منبع :کاهش دردهای سیاتیک از دیدگاه طب سنتی

کاهش دردهای سیاتیک از دیدگاه طب سنتی - ایسنا www.isna.ir/news/.../کاهش-دردهای-سیاتیک-از-دیدگاه-طب-سنتی‎Cached4 نوامبر 2016 ... علی بهادری، متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در این باره گفت: درد عصب سیاتیک یکی از علل مهم کمردرد و درد در اندام تحتانی است. کاهش دردهای سیاتیک از دیدگاه طب سنتی www.fardanews.com/.../کاهش-دردهای-سیاتیک-از-دیدگاه-طب-سنتی‎Cached7 نوامبر 2016 ... کاهش دردهای سیاتیک از دیدگاه طب سنتی. عصب سیاتیک طولانی‌ترین عصب بدن است که از ناحیه پایینی ستون مهره‌ها شروع‌ شده و به سمت پایین و ... کاهش دردهای سیاتیک از دیدگاه طب سنتی - تبیان article.tebyan.net/340935/کاهش-دردهای-سیاتیک-از-دیدگاه-طب-سنتی‎Cached14 نوامبر 2016 ... عصب سیاتیک، عضلات پشت زانو و پایین پا را کنترل می کند و ضمنا حس قسمت پشتی ران، حس قسمتی از پایین پا و کف پا را هم تامین می کند. درد ... سیاتیک (دردهای ناشی از درگیری عصب سیاتیک) - تندرستان www.tandorostan.org/.../سیاتیک-(دردهای...سیاتیک)/default.aspx‎Cached Similarبرای آشنایی با این تکنیک ها به سراغ محمد عبادیانی، مدرس دانشکده طب سنتی دانشگاه ... تواند تاثیر زیادی در کاهش درد سیاتیک در افرادی که دچار اسپاسم های عصبی شده اند ... از دیدگاه درمانگران طب سنتی و مدرن، عوامل مختلفی مانند فشارهای ناشی از جا به ... بوعلی‌ سینا با درد سیاتیک چه می‌کرد؟ - شفاف www.shafaf.ir/fa/news/.../بوعلی‌-سینا-با-درد-سیاتیک-چه-می‌کرد‎Cached30 سپتامبر 2012 ... دردها و اسپاسم‌های عصب سیاتیک از جمله رایج‌ترین دردهای شایع در جوامع امروزی است. ... یا گرفتگی عصب سیاتیک شدید، می‌توانید برای کاهش میزان درد از یکی ... از دیدگاه درمانگران طب سنتی و مدرن، عوامل مختلفی مانند فشارهای ناشی از ... درد سیاتیک و درمان آن در طبّ سنتی ایران - انجمن دانش‌آموختگان ارسنجان www.arsanjan.org/.../152-درد-سیاتیک-و-درمان-آن-در-طب-سنتی-ایران‎Cached Similar17 آگوست 2014 ... علل درد سیاتیک و راه‌های درمان آن از دیدگاه طبّ سنتی ایران. درد سیاتیک (نشانه‌ها، عوارض، درمان) - پارسی طب fa.parsiteb.com/درد-سیاتیک-نشانه‌ها،-عوارض،-درمان/‎Cached Similarدانستنیهای پزشکی 11 دیدگاه 36,469 بازدید ... رایج‌ترین نشانه‌ی سیاتیک درد قسمت پایینی کمر، باسن و نشیمنگاه و پشت ران پا ... نقش طب سوزنی در درمان کمر درد . کاهش دردهای سیاتیک از دیدگاه طب سنتی - هشدار نیوز - تی نیوز tnews.ir/news/977074165531.html 14 نوامبر 2016 ... عصب سیاتیک، عضلات پشت زانو و پایین پا را کنترل می کند و ضمنا حس قسمت پشتی ران، حس قسمتی از پایین پا و کف پا را هم تامین می کند. درد ... درمان عصب سیاتیک با طب سنتی - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/12041_درمان-عصب-سیاتیک-با-طب-سنتی.html/‎Cached Similar6 ژانویه 2014 ... دردها و اسپاسم های عصب سیاتیک از جمله رایج ترین دردهای شایع در جوامع ... طب سنتی و درمان سیاتیک سیاتیک چیست درمان سیاتیک درد سیاتیک. درد سیاتیک و درمان آن در طب سنتی - خبرآنلاین www.khabaronline.ir/detail/597199/society/health‎Cached4 نوامبر 2016 ... درد سیاتیک و درمان آن در طب سنتی. جامعه > سلامت - ایسنا نوشت: عصب سیاتیک طولانی‌ترین عصب بدن است که از ناحیه پایینی ستون مهره‌ها شروع‌ شده ...