مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

۳درصد ایرانی ها «ید» دریافت نمی کنند

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، دکتر زهرا عبدالهی روز شنبه در نشست خبری تشریح دستاوردهای معاونت بهداشت در دولت یازدهم، به اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت و غنی سازی نان اشاره کرد و گفت: غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک از سال ۱۳۷۷ به صورت آزمایشی در بوشهر آغاز شد. از سال ۱۳۸۶ نیز در کشور تمام کارخانجات آرد با این دو ریزمغذی آرد را غنی‌سازی می کنند. طی سه سال گذشته تمام نان‌های سنتی با این دو ماده غنی شده‌اند.

وی افزود: در سال گذشته اجرای آزمایشی اثربخشی «ویتامین D» و «روی» در نان انجام شد. به این ترتیب امسال مقدمات اجرای برنامه غنی سازی آرد با این دو ماده آغاز می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص بهبود کیفیت نان، ادامه داد: در حال حاضر برای کاهش میزان نمک، حذف جوش شیرین و جوهر قند در نان اقدامات خوبی انجام می‌شود. با مصوبه این شورا افزایش میزان سبوس در آرد نیز در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته عبدالهی، اجرای برنامه کاهش نمک در نان، به میزان سه گرم از نمک مصرفی مردم کاسته است. نمک موجود در نان با توجه به اقدامات وزارت بهداشت از ۲.۳ گرم به کمتر از یک گرم رسیده است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از تفاهم نامه مشترکی با سازمان استاندارد برای استانداردسازی نان خبر داد و گفت: طبق این تفاهم نامه استانداردهای نان به صورت اجباری در تمام کشور اجرا می‌شود. در حال حاضر بر اساس گزارشات رسیده در بسیاری از استان‌ها مصرف جوش شیرین به صفر رسیده است. در برخی نقاط همچنان ۲۰ تا ۳۰ درصد از جوش شیرین در نان‌ها استفاده می‌شود که با اجرای برنامه استاندارد نان این رقم نیز حذف می‌شود.

عبدالهی در پاسخ به برخی نگرانی‌ها در خصوص تقلب شرکت‌های تولید کننده نمک و استفاده نکردن ید در محصولات خود، گفت: در سال ۹۲ و ۹۳ این نگرانی ایجاد شد که ممکن است میزان ید نمک‌ها کافی نباشد و بیماری گواتر دوباره باز گردد. به همین منظور در سال ۹۳ در این مورد بازرسی کشوری انجام شد. نتیجه این بررسی نشان داد تنها ۶ درصد نمک‌ها ید کافی ندارند. این یعنی بیش از ۹۷ درصد مردم ید کافی دریافت می‌کنند و مشکلی از این نظر در کشور وجود ندارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای مکمل‌یاری مادران باردار با ید توضیح داد و گفت: از سال گذشته برنامه مکمل یاری ید مادران باردار آغاز شد که طبق آن تمام مادران از ماه چهارم بارداری تا سه ماه بعد از زایمان برای پیشگیری از کمبود ید، این مکمل‌ها را به طور رایگان دریافت می‌کنند.



لینک منبع :۳درصد ایرانی ها «ید» دریافت نمی کنند

نان کم نمک شد/ ۳درصد ایرانی ها «ید» دریافت نمی کنند - خبرگزاری مهر ... www.mehrnews.com/.../نان-کم-نمک-شد-۳درصد-ایرانی-ها-ید-دریافت-نمی-کنند‎Cached27 آگوست 2016 ... مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهارداشت: نمک موجود در نان با توجه به از ۲.۳ گرم به کمتر از یک گرم رسیده است. ۳درصد ایرانی ها «ید» دریافت نمی کنند - kodoom.com - Kodoom news.kodoom.com/health.../۳درصد-ایرانی-ها-ید-دریافت-نمی-کنند/.../5929590/ از سال ۱۳۸۶ نیز در کشور تمام کارخانجات آرد با این دو ریزمغذی آرد را غنی سازی می کنند. طی سه سال گذشته تمام نان های سنتی با این دو ماده غنی شده اند. وی افزود: در سال ... نان کم نمک شد/ ۳درصد ایرانی ها «ید» دریافت نمی کنند - دولت بهار ... www.dolatebahar.com/.../نان-کم-نمک-شد-۳درصد-ایرانی-ها-«ید»-دریافت-نمی-کنند 27 آگوست 2016 ... نان کم نمک شد/ ۳درصد ایرانی ها «ید» دریافت نمی کنند. دولت بهار: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهارداشت: نمک موجود در نان با توجه به ... نانوایی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency 46.209.139.191/page/archive.xhtml?mn=2&wide=0...0... نان کم نمک شد/ ۳درصد ایرانی ها «ید» دریافت نمی کنند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهارداشت: نمک موجود در نان با توجه به از ۲.۳ گرم به کمتر از یک ... فواید ید برای جلوگیری از سقط جنین، لوچی چشم، کری و ... - جام جم آنلاین 77.104.65.15/.../فواید-ید-برای-جلوگیری-از-سقط-جنین،-لوچی-چشم،-کری-و-لالی‎‎Cached2 سپتامبر 2015 ... یک مسئول مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی کشور با اشاره به فواید ید برای جلوگیری سقط جنین، مرده ... تصویر ۳درصد ایرانی ها «ید» دریافت نمی کنند ... [PDF] برنامه ۵ ساله وزارت بهداشت برای مقابله با ایدز www.emtiazdaily.ir/newspaper/pagepdf/4755‎Cachedغیر واگیر در ایران« عنوان کرد و گفت: امروز سالمت .... می شود. نان کم نمک شد؛ ۳درصد ایرانی ها. »ید« دریافت نمی کنند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت. بهداشت، ... سینا - در دوران بارداری از مصرف زیاد شیر خودداری کنید - صاحب‌خبر sahebkhabar.ir/.../در-دوران-بارداری-از-مصرف-زیاد-شیر-خودداری-کنید‎Cached28 آگوست 2016 ... نان کم نمک شد/ ۳درصد ایرانی ها «ید» دریافت نمی کنند ... نشان می دهد که خوردن شیر زیاد توسط مادران باردار، جنین آن ها را در خطر کمبود آهن قرار می دهد. زنان باردار عوارض کمبود ید را جدی بگیرند - جام جم آنلاین 188.75.89.4/sara/.../زنان-باردار-عوارض-کمبود-ید-را-جدی-بگیرند 8 مارس 2015 ... دکتر محبوبه سادات حسینی، دریافت ید در دوران بارداری را برای مادر و تکامل جنین بسیار مهم و موثر دانست و ... ۳درصد ایرانی ها «ید» دریافت نمی کنند. فواید ید برای جلوگیری از سقط جنین، لوچی چشم، کری و ... - جام جم آنلاین 188.75.89.4/.../فواید-ید-برای-جلوگیری-از-سقط-جنین،-لوچی-چشم،-کری-و-لالی‎ 2 سپتامبر 2015 ... یک مسئول مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی کشور با اشاره به فواید ید برای جلوگیری سقط جنین، مرده زایی، ... ۳درصد ایرانی ها «ید» دریافت نمی کنند. بازیگر هلندی: خوشحالم به فرهنگ ایران مهاجرت کرده ام + عکس 188.75.89.4/.../بازیگر-هلندی-خوشحالم-به-فرهنگ-ایران-مهاجرت-کرده-ام-عکس‎ 3 آگوست 2016 ... مارین ون هولک، بازیگر و کارگردان تئاتر هلندی اخیرا به ایران مهاجرت کرده و می خواهد اینجا زندگی کند!!