مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

ترش و شیرین‌ خوراک‌های مازنی

به گزارش جام جم آنلاین، غذاهای محلی و سنتی‌ مانند خورشت سیر انار، بشته واش، مالابیج، بیج بیج، ترش سماق، ناز خاتون، باقلا وابیج، کدو بره، آغوز مسما، ترش ترشو، دوپتی، اسپناساک، اسفناج مرجی، خورشت آلو، کئی پلا و آش کدو و... گنجینه‌ای است که دل هر گردشگری را خواهد ربود. سرمایه‌گذاری بر رستوران‌های غذاهای محلی درخشش هر چه بیشتر این گنجینه را در پی خواهد داشت.

بیج‌بیج

مازندرانی‌ها یکسری غذا دارند که به «بیج» ختم می‌شود و مشهورترین و ساده‌ترین آنها «بیج‌بیج» است. بیج‌بیج را از ترکیب گوشت چرخ‌کرده، گوجه فرنگی، سیب‌زمینی، پیاز داغ، زردچوبه، نمک و فلفل تهیه می‌کنند. بیج بیج را معمولا با کته سرو می‌کنند، اما اگر غذا را برای شامتان تدارک دیده‌اید برای این‌که سبک‌تر به رختخواب بروید، نان را جایگزین کته کنید.

باقلا وابیج

باقلا وابیج از دیگر غذاهای شمالی است که از ترکیب باقلای مازندرانی یا همان باقلای پلویی، شوید خشک، تخم‌مرغ، سیر، کره و روغن، ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین) تهیه می‌شود. این غذا اغلب با برنج شمالی و زیتون پرورده، ماهی شور و ماست سرو می‌شود.

مالابیج

مالابیج یا مالاتا نیز از غذاهای محلی گیلان و مازندران است که از ترکیب ماهی سفید، سبزی‌های معطر، مغزگردو، رب انار، نمک و فلفل و گلپر طبخ می‌شود. بعد از پاک‌ کردن ماهی شکم ماهی را با محتویات حاوی رب انار و گردو و ادویه‌ها پر می‌کنند و با نخ و سوزن می‌دوزند، سپس آن‌ را با حرارت آتش یا فر می‌پزند. محلی‌ها اغلب این غذا را با ماهی سفید نر درست می‌کنند، زیرا بر این باورند که ماهی سفید نر از نوع ماده آن خوشمزه‌تر، لذیذتر و گوشت آن سفت‌تر است.

خورشت‌های مازنی

طرفداران غذای ملس، حتما خورشت آلو یا همان مرغ و آلوی مازندرانی را امتحان کنند. مواد اولیه برای تهیه این خورشت مرغ تکه شده، دانه انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرد شده است.

خورشت سیر و انار یکی دیگر از غذاهای پرطرفدار مازندرانی است که مواد اولیه برای تهیه‌ آن پودر موسیر، پودر سیر، نمک، انار، سیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران است.

اسپناساک یا خورشت اسفناج مازندرانی‌ها با بو و طعم مطبوع روی دیگر اسفناج را به شما نشان خواهد داد. مواد اولیه‌ این خوراک مازندرانی از گوشت گوسفند یا گاو، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، برگ سیر و نعنا، پیاز، هویج، آب و ادویه‌جات تشکیل شده است.

کئی پلا

کئی پلا یا کدوپلو از غذاهای منحصر به‌فرد مازندرانی است. مواد اولیه برای آماده کردن آن کدوی رنده شده، پیاز، زیره، زردچوبه، گوشت چرخ‌کرده، برنج و کره محلی است.

ناز خاتون

غذای دیگر مازندرانی که مشتاقان بسیاری بین طرفداران بادمجان دارد، ناز خاتون است. مواد اولیه مورد نیاز برای این غذا گوجه فرنگی، پیاز رنده شده، آبغوره، نعنای خشک، گلپر و رب انار یا آب انار و البته بادمجان است.

کدوبره مازندران

علاقه‌مندان به غذاهای گیاهی و بدون گوشت شاید از کدوبره خوششان بیاید. این غذای محلی از ترکیب سیب‌زمینی، کدوی سبز، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و تخم مرغ و ادویه (نمک، فلفل و زردچوبه) آماده می‌شود.

آش‌های مازنی

بشته واش از آش‌های محلی مازندران است که اسفناج، عدس، سیر، پیاز، زیره سبز و ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) مواد اولیه این آش را تشکیل می‌دهد. اغلب بشته واش را با نارنج و زیره‌ فراوان سرو می‌کنند.

آش کدو از آش‌های لذیذ مازندران است که برای تهیه آن به مواد اولیه‌ای چون کدو، پیاز داغ، عدس، برنج، آب لیمو ترش، شکر و کمی نمک نیاز است. آش کدو مثل اغلب آش‌ها با نعنای داغ تزئین می‌شود. گاهی به این آش کوفته ریزه هم اضافه می‌کنند.

کمیل انتظاری - ایران

ضمیمه چمدان



لینک منبع :ترش و شیرین‌ خوراک‌های مازنی

ترش و شیرین‌ خوراک‌های مازنی - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../ترش-و-شیرین‌-خوراک‌های-مازنی‎Cached25 آگوست 2016 ... تصویر ترش و شیرین‌ خوراک‌های مازنی. به گزارش جام جم آنلاین، غذاهای محلی و سنتی‌ مانند خورشت سیر انار، بشته واش، مالابیج، بیج بیج، ترش سماق، ... ترش و شیرین خوراک های مازنی - دنیای سفر www.donyayesafar.com/n/7764‎Cached26 آگوست 2016 ... بر اساس آمار و ارقام، مازندران سال گذشته مقصد بیشترین تعداد گردشگران داخلی بود. طبیعت بی نظیر و سواحل زیبای این استان همچون آهنربایی ... ترش و شیرین‌ خوراک‌های مازنی - نود و شیش فان 96fun.ir/news/1322/ترش-و-شیرین-خوراک-های-مازنی بر اساس آمار و ارقام، مازندران سال گذشته مقصد بیشترین تعداد گردشگران داخلی بود. طبیعت بی‌نظیر و سواحل زیبای این استان همچون آهنربایی مسافران را به خود جذب ... ترش و شیرین‌ خوراک‌های مازنی - جوانی ها www.javaniha.com/ترش-و-شیرین‌-خوراک‌های-مازنی/‎Cachedبر اساس آمار و ارقام، مازندران سال گذشته مقصد بیشترین تعداد گردشگران داخلی بود. طبیعت بی‌نظیر و سواحل زیبای این استان همچون آهنربایی مسافران را به خود جذب. طرز تهیه مرغ ترش غذای مازندرانی - آکاایران www.akairan.com/ashpazi/khoresh/9769.html‎Cached Similarمرغ ترش,مرغ ترش غذایی شمالی,مرغ ترش با رب انار,مرغ ترش وشیرین,مرغ ترش مازندرانی,مرغ ترش گیلان,آکاایران,مرغ ترش مازندران,مرغ ترش گیلانی,مرغ ترش شمال, مرغ ... آشپزی گیلان - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/آشپزی_گیلان‎Cached Similarمرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده ۶ غذای محلی است که در نوبت ... مقدار قیسی و خرما نیز اضافه می‌کردند تا طعم غذا، اندکی ترش و شیرین شود. ترش و شیرین‌ خوراک‌های مازنی - شاپ یار - وبلاگ shopyar24.ir/blog/ترش-و-شیرین‌-خوراک‌های-مازنی/‎Cached30 مارس 2017 ... تصویر ترش و شیرین‌ خوراک‌های مازنی. به گزارش جام جم آنلاین، غذاهای محلی و سنتی‌ مانند خورشت سیر انار، بشته واش، مالابیج، بیج بیج، ترش سماق، . مرغ ترش، گیلانی یا مازنی؟! - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/37024/مرغ-ترش-گیلانی-یا-مازنی‎Cached Similar21 دسامبر 2012 ... هرچند این غذا آنطور که باید و شاید مانند میرزاقاسمی و کباب ترش مورد توجه مرکزنشینان نبوده است اما به عنوان یک خوراک کامل و خوشمزه می‌تواند در برنامه ... املت انار - طرز تهیه املت با انار ترش و شیرین مازندرانی | ایران کوک https://irancook.ir/10/06/omelette-anar/398/‎Cachedانار ترش 3 عدد; پیاز 3 عدد; سیر 5 حبه; تخم مرغ 3 عدد; روغن، نمک و فلفل به مقدار لازم ... نکته ها : املت انار غذایی محبوب از شمال ایران است و اغلب با انار ترش تهیه میشود ... ترش و شیرین‌ خوراک‌های مازنی - جام سرا jamsara.niloblog.com/p/2027/ ترش و شیرین‌ خوراک‌های مازنی-به گزارش جام جم آنلاین، غذاهای محلی و سنتی‌ مانند خورشت سیر انار، بشته واش، مالابیج، بیج بیج، ترش سماق، ناز خاتون، باقلا وابیج، کدو ...