به گفته متخصصان، فریز کردن مواد غذایی شرایط خاص خود را دارد که اگر رعایت نشود روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی میگذارد. مثلا منجمد کردن سبزی به شرط این که زمان زیادی از چیدن آن نگذشته باشد، باعث حفظ ویتامینها، ریزمغذیها و املاح موجود در آن میشود، اما در صورتی که از زمان برداشت محصول اطلاعی ندارید، باید این احتمال را در نظر بگیرید که مقداری از ارزش غذایی سبزی طی فرآیند انجماد در طول زمان از بین برود.
البته طی فرآیند انجماد مقداری از مواد مغذی مثل ویتامینها، املاح و پروتئین گوشت هم از بین میرود، اما در حدی نیست که قابل توجه باشد. پس قبل از فریز کردن گوشت قرمز، چربیهای اضافی آن را بگیرید و بعد از شستوشو و خشکشدن، مقدار مصرفی یک وعده را داخل کیسههای مخصوص فریزکردن گوشت قرار دهید و در سردترین طبقه فریزر بگذارید. برخلاف باور عموم فریز کردن گوشت، تمام میکروبهای آن را از بین نمیبرد اما با انجماد میتوان از رشد میکروبها جلوگیری کرد. احتمالا این پرسش برایتان مطرح میشود که چه نوع پوششی برای فریز کردن مواد غذایی مناسب است تا مواد مغذیشان بیشتر حفظ شود؟
یادتان باشد پوشش بستهبندی که برای منجمد کردن مواد غذایی استفاده میکنید، باید ضد رطوبت و تبخیر باشد، سوراخ شدگی نداشته باشد و از جذب طعم و بوی سایرغذاها جلوگیری کند. کیسههای پلاستیکی زیپدار، ظروف محکم شیشهای، کیسههای نایلونی و سلفونهای کاغذی مخصوص منجمد کردن بهترین گزینهها به حساب میآیند.
البته یخزدایی صحیح مواد غذایی منجمد قبل از پخت هم روی ارزش غذایی تاثیرگذار است. به عنوان مثال برای باز شدن یخ انواع گوشت خام بهتر است آنها را درون یخچال یا آب با دمای معمولی بگذارید، اما گوشت سفید و قرمز را هیچگاه نباید در فرهای معمولی یا دمای اتاق ذوب کرد، چرا که سرعت رشد باکتری و فاسد شدن گوشت در دمای معمولی اتاق بسیار بالاست. کم نیستند افرادی که بر این باورند اگر ماده غذایی منجمد شود، میتوان آن را برای مدتهای نامحدود در فریزر نگهداری کرد در صورتی که یکی از مهمترین اصول منجمد کردن انواع میوه و سبزی و گوشت توجه به مدت زمان نگهداری آنها در فریزر است.
در بهترین شرایط آمادهسازی و بستهبندی، انواع سبزی 8 تا 12 ماه، ماهی پاک کرده 6 تا 9 ماه، میگو 12 ماه، گوشت قرمز خرد شده 9 ماه، گوشت قرمز چرخکرده 3 ماه و مرغ پاک شده 8 تا 10ماه قابل نگهداری است. در غیر این صورت فاسد میشوند یا طعم و بافت اصلیشان را از دست میدهند و فاقد هرگونه ارزش غذایی خواهند بود.
آیا مواد غذایی فریزری ارزش غذایی کمتری دارند ؟ - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/.../آیا-مواد-غذایی-فریزری-ارزش-غذایی-کمتری-دارند-؟Cached1 آگوست 2016 ... آیا همینطور است؟ تصویر آیا مواد غذایی فریزری ارزش غذایی کمتری دارند ؟ به گفته
متخصصان، فریز کردن مواد غذایی شرایط خاص خود را دارد که اگر ...
آیا مواد غذایی فریزری ارزش غذایی کمتری دارند ؟ - آفتاب
www.aftabir.com/.../آیا-مواد-غذایی-فریزری-ارزش-غذایی-کمتری-دارند
3 آگوست 2016 ... این موضوع بویژه برای خانمهای شاغل اهمیت دارد چون با فریز کردن محصولات غذایی، زمان
زیادی صرف تهیه مواد اولیه وعدههای غذایی خانواده نمیکنند.
مدت زمان نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر - Hozour
hozour.com/ir/نگهداری-مواد-غذایی-در-یخچال-و-فریزر/Cached
Similar26 آوریل 2011 ... توصیه های زمانی برای نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر .... پنیرهای نرمتر
ماندگاری و عمرحیاتشان کمتر از پنیرهای سفت است. ... یعنی دقت کنید و ببینید آیا
کپکی بر روی آن وجود دارد یا خیر. ... فرم مایع دارای اسیدهای چرب اشباع نشده است که
ارزش غذایی بیشتری دارد ؛ ولی در مقابل حرارت و نور آفتاب آسیب پذیرتر ...
آیا مواد غذایی فریزری ارزش غذایی کمتری دارند - دانشنامه رشد
danesh.roshd.ir/mavara/mavara-view_forum_threads2.php?...Cached12 آگوست 2016 ... آیا مواد غذایی فریزری ارزش غذایی کمتری دارند ؟ به گفته متخصصان، فریز کردن مواد
غذایی شرایط خاص خود را دارد که اگر رعایت نشود روی ارزش غذایی ...
آیا منجمد کردن، ویتامینها را از بین میبرد؟/با بهترین روش های فریز ...
www.salamatnews.com/.../آیا-منجمد-کردن-ویتامینها-را-از-بین-میبرد-با-بهترین-روش-های-فریز-کردن-مواد-غذایی-آشنا-شویدCached
Similar22 نوامبر 2013 ... فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی ...
خوراکیهای منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟
آیا مصرف مواد غذایی فریز شده برای زنان باردار مضر است ؟ • بارداری و ...
https://baelm.net/آیا-مصرف-مواد-غذایی-فریز-شده-برای-زنان-ب/Cachedآیا مصرف مواد غذایی فریز شده برای زنان باردار مضر است ؟ ... هستید که فکر میکنید
مصرف خوراکیهای فریز شده در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند و ...
کنترل ارزش مواد غذایی با انجماد - ویستا
vista.ir/article/342917/کنترل-ارزش-مواد-غذایی-با-انجمادCached
Similar5 ا کتبر 2008 ... در هر روش نگهداری معمولاً از ارزش مواد غذایی کم می شود و بقیه ارزش های ماندگار در ماده به
وسیله ... چند روش برای منجمد کردن مواد غذایی وجود دارد ... این تخریب دیواره سلولی در
کدام مواد کمتر و در کدام مواد بیشتر است ... بسیاری از خانم ها سبزیجات قابل استفاده
را سرخ می کنند و بعد در فریزر قرار می دهند آیا این روش درست است
نگهداری موادغذایی درمنزل - NUTRITION
www.zamaninejad.ir/wordpress/?p=209Cached
Similar28 دسامبر 2010 ... اما معمولاً افراد خانواده از مواد غذایی که در داخل یخچالشان وجود دارد غافل ... و مواد غذایی را
باز می کنند، نمیتوانند تشخیص دهند که آیا آنها تازه و قابل .... ۱۷- هر چه سبوس آرد
بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون تر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز ...
بعد از این که برق فریزر برود، تا چه مدت زمان مواد غذایی برای خوردن ایمن ...
دانستنی های علمی - روش های نگه داری مواد غذایی
www.donyayehdanesh.blogfa.com/post-14.aspxCachedدر روش نگهداری انجماد آسیب مواد غذایی در مقایسه با سایر روش های نگهداری کمتر است.
... چند روش برای منجمد کردن مواد غذایی وجود دارد ... زنان مواد غذایی را آماده مصرف می کنند
و در فریزر قرار می دهند این کار چقدر از ارزش مواد غذایی کم ... بسیاری از خانم ها
سبزیجات قابل استفاده را سرخ می کنند و بعد در فریزر قرار می دهند آیا این روش
درست است
آیا مصرف مواد غذایی فریز شده برای زنان باردار مضر است ؟ | mehdi ...
https://www.linkedin.com/.../آیا-مصرف-مواد-غذایی-فریز-شده-برای-زنان-باردار-مضر-است-mehdi-hosseiniCached12 ا کتبر 2015 ... آیا مصرف مواد غذایی فریز شده برای زنان باردار مضر است ؟ ... مصرف خوراکیهای فریز
شده در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند و مناسب ...