به گزارش جام جم سرا ، بهره مندی از الگوهای درست غذایی در ماه رمضان نه تنها سلامت جسم، تندرستی و شادابی را ضمانت می کند بلکه باعث افزایش تاثیرات معنوی و اجتماعی می شود. از این رو همواره کم آبی بدن و خطر از دست دادن آب بدن یا دهیدریشن از جمله تبعات بی توجهی به تغذیه سالم در ماه رمضان است.
تحقیقات نشان می دهد در ماه رمضان افرادی که بیشتر در معرض این بیماری هستند کودکان، نوجوانان و سالمندان هستند.
این سه گروه بیشتر در معرض خطر از دست دادن آب بدن قرار دارند از این رو پیروی از یک رژیم غذایی متعادل در ماه رمضان برای آنها ضروری است.
75 درصد وزن بدن را آب تشکیل می دهد و کم آبی زمانی رخ می دهد که حجم آب از دست رفته بیشترر از میزان دریافتی مورد نیاز بدن باشد.همچنین در بیماران دیابتی افزایش ناگهانی قند خون باعث از دست دادن آب بدن می شود . افرادی که در ماه رمضان فعالیت های روزانه مانند ورزش را تکرار می کنند از دست دادن آب بدن نیز خطر به شمار می رود.
پژوهش ها در خصوص کم آبی بدن نشان می دهد،علائمی مانند سردرد،انقباض عضلانی،افزایش دمای بدن،تحریک پذیری،از دست دادن تمرکز و... از عوارض ابتلا به دهیدریشن و کم آبی در ماه رمضان است که نشان می دهد افراد در وعده های افطار و سحر نکات لازم تغذیه ای را رعایت نکرده اند.
به منظور پیشگیری از ابتلا به دهیدریشن در ماه رمضان باید آب مورد نیاز بدن در زمان افطار تا سحر با نوشیدن انواع مایعات جبران شود.در وعده سحر نوشیدن آبی که کمی نمک به آن اضافه شده است به منظور پیشگیری از ابتلا به کم آبی کمک می کند.
نوشیدن آب میوه های صنعتی و مصرف برخی میوه ها مانند گوجه سبز و آلو باعث تشدید تشنگی می شود و همین مسئله باعث افزایش کم آبی بدن و ابتلا به دهیدریشن می شود.
مواد غذایی مانند، شیره نارگیل، نارگیل، هویج، سیب زمینی،آب انار و موز مواد غذایی هستند که به حفظ آب بدن و جبران کم آبی کمک می کند.
مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم به حفظ آب در بدن به خصوص افرادی که به دهیدریشن مبتلا شده اند کمک می کند.
مواد غذایی حاوی پتاسیم که به برقراری تعادل میان الکترولیت های بدن کمک کرده در پیشگیری از ابتلا به کم آبی بدن در ماه رمضان کمک می کند.
مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین در ماه رمضان در وعده افطار و سحر نوشیدن آب را افزایش می دهد و احتمال کم آبی بدن را در طول روز بالا می برد.از این رو توصیه می شود مصرف پروتئین در وعده های غذایی ماه رمضان کاهش پیدا کند.
نوشیدن قهوه، چای پررنگ، نوشابه های گازدار و مصرف شکلات به دلیل داشتن کافئین یکی از عواملی است که احتمال کم آبی بدن را در ماه رمضان افزایش می دهد.
در صورت ابتلا به کم آبی و ظاهر شدن علائمی مانند غش،سردرد،دردهای شدید عضلانی فرد بیمار هر چه سریعتر باید به پزشک مراجعه کند تا اقدامات درمانی لازم صورت گیرد.
ورزشکاران به نوشیدن مقدار زیاد آب در طول روز عادت دارند از این رو به ورزشکاران توصیه می شود از انجام حرکات ورزشی سنگین در ماه رمضان خودداری کنند تا بدن شان به آب کمتری نیاز داشته باشند و در وعده افطار تا سحر حجم نوشیدن مایعات سالم را افزایش دهند.
منبع: شبکه مجازی آستان
لینک منبع :
راهکارهای مقابله با تشنگی در ماه رمضانرفع تشنگی ماه رمضان با چند راه ساده - نمناک
namnak.com/رفع-تشنگی-ماه-رمضان-با-چند-راه-ساده.p16204Cachedرفع تشنگی و رفع تشنگی ماه رمضان و برای رفع تشنگی ماه رمضان و نکات تغذیه در
ماه رمضان و تغذیه سالم را در نمناک ببینید.
6 راه مقابله با کاهش آب بدن در ماه مبارک رمضان - بیتوته
www.beytoote.com/health/.../combat-dehydration-ramadan.htmlCached
Similarماه مبارک رمضان تشنگی در ماه رمضان کاهش آب بدن مواد مغذی و مواد معدنی,پیشگیری از
تشنگی در ماه رمضان,نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر,میوههای آبدار, چای پس از سحری ...
چند نکته برای کاهش تشنگی در ماه رمضان - ایران ناز
www.irannaz.com/news_detail_8736.htmlCached
Similarسر کشیدن آب زیاد بین غذای سحری، به امید جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه
است، چون باعث ... در ماه مبارک رمضان نیز بایستى سدى در بدنمان بسازیم که بتوانیم
آب و مواد غذایى را که در سحرى ... ثانیا با کم کردن سرعت جذب مواد غذایى باعث مى شوند که
بدن به آهستگى و در فرصت مناسب به .... راهکارهایی برای جلوگیری از پرواز کردن موها.
راه های مبارزه با تشنگی در ماه رمضان - نیک صالحی
www.niksalehi.com/.../راه-های-مبارزه-با-تشنگی-در-ماه-رمضان.htmlCachedکارشناسان بهداشتی توصیه می کنند برای اینکه کمتر هنگام روزه داری تشنه شویم
بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مانند انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و.
راهکارهای مقابله با تشنگی در ماه رمضان - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../راهکارهای-مقابله-با-تشنگی-در-ماه-رمضانCached12 ژوئن 2016 ... از عوارض ابتلا به دهیدریشن و کم آبی در ماه رمضان است. تصویر راهکارهای مقابله با
تشنگی در ماه رمضان. به گزارش جام جم سرا ، بهره مندی از الگوهای ...
راههای مقابله با تشنگی در ماه رمضان - لینکده
linkadeh.blogsky.com/1395/.../راههای-مقابله-با-تشنگی-در-ماه-رمضانCached6 راه مقابله با کاهش آب بدن در ماه مبارک رمضان. معمولاً تحمل گرسنگی در ماه مبارک
رمضان ساده تر از تحمل تشنگی است. ولی برای در امان بودن از تشنگی نیز راه حلهایی
...
راه درمان تشنگی در ماه مبارک رمضان | اقتصاد آنلاین
www.eghtesadonline.com/.../195785-راه-درمان-تشنگی-در-ماه-مبارک-رمضانCached27 مه 2017 ... در این مقاله سعی شده راه های مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان بررسی ... 1- با توجه
به این که ماه رمضان امسال در فصل گرم سال قرار دارد به روزهداران ...
راهکارهای مقابله با تشنگی در ماه رمضان
https://www.asrkhabar.com/fa/.../راهکارهای-مقابله-با-تشنگی-در-ماه-رمضان
12 ژوئن 2016 ... راهکارهای مقابله با تشنگی در ماه رمضان. پژوهش ها در خصوص کم آبی بدن نشان می دهد،
علائمی مانند سردرد،انقباض عضلانی،افزایش دمای بدن،تحریک ...
راه های مقابله با کم آبی بدن در ماه رمضان - تالاب
www.talab.org/health/.../ways-deal-with-dehydration-ramadan.htmlCachedحاج سید جوادی توصیه کرد :یکی از راههای مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان مصرف
میوه و سبزی فراوان است که علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، به دلیل ...
راه های مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان - پرشین وی
persianv.com/.../راه-های-مقابله-با-تشنگی-در-ماه-مبارک-رمض.htmlCached30 ژوئن 2014 ... راه های مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان. ماه مبارک رمضان در سال های اخیر با فصل
گرما همزمان شده است، گرمایی که علاوه بر احتمال ایجاد. گرمازدگی می ...
دوشنبه 23 مرداد 1396 ساعت 23:27