به گزارش جام جم سرا ، دکتر ریتا باقریان، اظهار کرد: اغلب متخصصان، شایعترین بیماریهای فصل گرما را مسمومیتهای غذایی و در پی آن اسهال و استفراغ میدانند.
وی افزود: هرچند تمامی افراد در هر گروه سنی در مواجه با این بیماری، آسیبپذیر هستند، ولی کودکان در سنین پائینتر، سالمندان و زنان باردار بیشتر در معرض خطر هستند.
باقریان تصریح کرد: با رعایت اصول بهداشتی و بهرهگیری از مراقبتهای ابتدایی در دسترس، امکان پیشگیری آسان و کمهزینه وجود دارد و همچنین مانع از بروز عوارض خطرناک و زیانبار احتمالی خواهد شد.
این فوق تخصص گوارش کودکان اضافه کرد: با ایجاد بیماری، نشانههای مختلف به تناسب شرایط جسمی و ایمنی فرد و بسته به عامل مسبب بیماری ظاهر میشود و در رأس این علائم، استفراغ و دفع مدفوع به شکل اسهالی و گاه همراه با خون ظاهر شده که در مواردی با تشدید آن، کمآبی قابلتوجه در بیمار ایجاد میشود.
وی ادامه داد: از علائم همراه با این اختلالات، تب، درد شکم، سردرد، دردهای عضلانی، کسالت، تهوع، بیحالی، ضعف عضلانی و به ندرت اختلال دید و تشنج قابل ذکر است.
باقریان در خصوص راههای درمان مسمومیتهای غذایی اضافه کرد: به دلیل اینکه بروز کمآبی از پیآمدهای قابلتوجه مسمومیتهای غذایی در فرد بیمار است، تأمین بهموقع کمبود آب و مواد معدنی، از اولویتهای درمانی به شمار میآید که با مصرف محلولهای خوراکی آلی و الکترولیت جبران این کمآبی بهخوبی قابل انجام است.
این فوق تخصص گوارش کودکان خاطرنشان کرد: در این وضعیت ضمن اینکه مصرف ماست و دوغ کمچرب، برنج پخته شده در کنار سیبزمینی و هویج پورهای توصیه میشود، باید از مصرف نوشابه، آبمیوههای شیرین، میوه و سبزیهای خام پرهیز کرد.
وی با اشاره به اینکه برای کودکان شیرخوار، تداوم تغذیه با شیر مادر در کاهش شدت و طول مدت بیماری بسیار مهم است، توضیح داد: باید از هرگونه مصرف خودسرانه داروهای کاهشدهنده حرکات روده یا آنتیبیوتیکها، بویژه در کودکان خودداری کرد و در نخستین فرصت بیمار را به نزدیکترین مرکز بهداشتی - درمانی رساند.
باقریان راهکارهای پیشگیری از مسمومیتهای غذایی را شستشوی 20 ثانیهای دستها قبل و بعد از تهیه غذا، خوب شستن میوه و سبزیها و ضدعفونی کردن صحیح آن، خودداری از مصرف گوشت، تخممرغ و شیر غیرپاستوریزه به صورت خام یا نیمپز، قرار ندادن گوشت و تخممرغ خام در کنار موادغذایی پخته شده یا آماده، مصرف در درون یخچال و خودداری از مصرف مواد غذایی که مدت زیادی از زمان تهیه و پخت آن سپری شده یا در شرایط مناسب دمایی نگهداری نشده باشد، ذکر کرد.
منبع:ایسنا
لینک منبع :
خطر مسمومیتهای غذایی در این افراد بیشتر استخطر مسمومیتهای غذایی در این افراد بیشتر است
webgardi.yjc.ir/fa/.../خطر-مسمومیتهای-غذایی-در-این-افراد-بیشتر-استCachedیک فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به اینکه در فصل گرم سال، مراجعان به مراکز
درمانی بیشتر مبتلایان به مسمومیتهای غذایی هستند گفت:کودکان، سالمندان و زنان ...
خطر مسمومیتهای غذایی در این افراد بیشتر است - جام جم آنلاین
77.104.65.15/sara/.../خطر-مسمومیتهای-غذایی-در-این-افراد-بیشتر-استCachedیک فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به اینکه در فصل گرم سال، مراجعان به مراکز
درمانی بیشتر مبتلایان به مسمومیتهای غذایی هستند گفت:کودکان، سالمندان و زنان ...
20 عامل خطرناک مسمومیت غذایی - آریا سلامت
www.ariasalamat.com/fa/.../عامل-خطرناک-مسمومیت-غذایی.aspxCachedبا انواع و عوامل مسمومیت غذایی آشنا شوید. ... افرادی مثل سالمندان، زنان باردار و افراد
با سیستم ایمنی ضعیف شده بیشتر در معرض این بیماری هستند. ... می گویند فواید
خوردن میوه ها و سبزیجات بسیار بیشتر از خطر ابتلا به مسمومیت غذایی است .
مسمومیت های غذایی شایع و نادر - مجله سلامتی دکتر کرمانی مجله سلامتی ...
https://kermany.com/مسمومیت-های-غذایی-شایع-و-نادرv/Cached15 جولای 2014 ... افرادی که بیشتر در خطر اینگونه مسمومیت هستند شامل افراد کهنسال، زنان باردار و ...
این باکتری ممکن است در محصولات تازه نیز خود را نشان دهد، شیوع ...
مسمومیت مواد غذایی - معاونت بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی فسا
health.fums.ac.ir/health-knowledge/115-مسمومیت-مواد-غذاییCached
Similarدر سال حدود 20% افراد به انواع مسمومیت های غذایی مبتلا می شوند که این آمار بسیار ...
این مسمومیت در استانهای شمالی مثل گلستان و گیلان بیشتر شایع است، البته در ...
باز کردن آن و قبل از مصرف، خطر مسمومیت ناشی از بوتولیسم را برطرف خواهد ساخت.
خطر مسمومیتهای غذایی در این افراد بیشتر است – مجله راگا - راگانیوز
raganews.ir/magazine/194729/
خطر مسمومیتهای غذایی در این افراد بیشتر است به گزارش گروه وبگردی مجله راگا،
دکتر ریتا باقریان، اظهار کرد: اغلب متخصصان، شایعترین بیماریهای فصل گرما را
...
مسمومیت غذایی: علل، نشانه ها و روشهای درمان - مردمان
www.mardoman.net/health/foodpoisonsCached
Similar19 فوریه 2010 ... نوزادان و سالمندان جزء افرادی هستند که بیشتر در معرض خطر مسمومیت قرار ... اوّلین
اقدامات جهت تشخیص و مداوای مسمومیت این است که پزشک در مورد ...
آوای سلامت - مسمومیت غذایی
iec.behdasht.gov.ir/index.aspx?siteid=143&pageid=45948Cached
Similarدرارتباط با مسمومیت غذایی در بعضی افراد مانند بچه ها، زنان باردار، افراد کهنسال و
افرادی که ... هستند که این مورد زنگ خطری جدی برای سلامت مصرف کنندگان مواد غذایی
است. ... احتمال مسمومیت بیشتر است، چرا که آنها مجبورند به دلیل حجم غذای زیاد یا مواد
را ...
ده علامت و نشانه مسمومیت غذایی - منشور
www.manshoor.ir/stories/113.htmCachedبسیار رایج است و هر ساله 9.4 میلیون نفر امریکایی دچار این مسمومیت می شوند. ...
بعضی از غذاها خطر مسمومیت غذایی بیشتری از سایر غذاها دارند. ... افرادی که دچار
مسمومیت غذایی می شوند ممکن است دچار گرفتگی عضلانی هم بشوند چون عضلات شکم
برای ...
مسمومیت غذایی چیست؟ علائم و درمان - فوق تخصص گوارش
www.drrezadoost.ir/مسمومیت-غذایی-چیست؟-علائم-و-درمان/Cached
Similar7 مه 2015 ... در اکثر مواقع مسمومیت غذایی خفیف است و بدون نیاز به درمان خاص بر طرف میشود. ...
در مادران شیرده این افراد باید مراقبت بیشتری در ارتباط با غذای مصرفی خود ... به هر
حال اگر در مورد ایمن و بی خطر بودن مصرف این داروها برای کودک خود ...
دوشنبه 23 مرداد 1396 ساعت 23:37