مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

غذاهای محافظ قلب را بشناسید

یکی از خطرهای عمده بروز بیماری قلبی ـ عروقی، گرفتگی سرخرگ‌هاست. این اتفاق یک‌شبه به وجود نمی‌آید، بلکه به علت اتخاذ روش تغذیه‌ای نادرست به مرور زمان خود را نشان می‌دهد. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که اکسیژن و ماده مغذی را از قلب به قسمت‌های دیگر بدن از مغز گرفته تا نوک انگشتان حمل می‌کنند.

سرخرگ‌های سالم، انعطاف‌پذیر، قوی، نرم و عاری از هر نوع رسوب، جریان خون را آسان‌تر می‌کند. اما با افزایش سن، رسوب مواد چرب، کلسترول، ضایعات سلولی و کلسیم در قسمت‌های درونی جدار سرخرگ‌ها به وجود می‌آید. این جرم سرخرگی می‌تواند جریان خون را کاهش یا در برخی مواقع به طور کلی متوقف کند. با افزایش رسوب در سرخرگ‌ها، تصلب شرایین به وجود می‌آید که باعث باریک و سفت شدن رگ‌ها می‌شود. گرفتگی رگ‌ها در قسمت‌های مختلف بدن می‌تواند ناراحتی‌های متعدد از‌جمله کاهش جریان خون به قسمت‌های تحتانی پا و بدن، درد قفسه سینه، بیماری قلبی، حمله قلبی یا سکته ایجاد کند.

خوب است بدانید برخی مواد غذایی، رگ‌ها را تمیز می‌کند.

سیر: از قدیم، سیر برای درمان بیماری قلبی و فشار خون به کار برده می‌شده است. همچنین محققان آلمانی نیز دریافته‌اند، مصرف پودر سیر، تشکیل نانوپکها (اولین جرم‌ها) را 40 درصد و اندازه خود نانو‌پکها که شکل گرفته را نیز 20 درصد کاهش می‌دهد.

انگور: خاصیت این میوه از فووانوئید ـ که رنگ بنفش به این میوه می‌دهد ـ به دست می‌آید. سه ماده فووانوئید، کورستین و رسویراترول در پوست، ساقه و دانه تا قسمت میانی انگور متمرکز است. فووانوئید، مانع اکسیده شدن کلسترول مضر ـ که علت گرفتگی در دیواره‌های رگ‌هاست ـ می‌شود. علاوه‌بر آن، این ماده خطر لخته شدن خون را که به حمله قلبی منجر می‌شود، کاهش می‌دهد.

میوه‌های توتی: توت فرنگی، شاه‌توت، قره قاط... غنی از آنتی‌اکسیدان است که از سفت شدن رگ‌ها پیشگیری می‌کند و در از بین بردن جرم‌های ایجاد شده بر دیواره رگ‌ها موثر است.

سیب: این میوه پکتین دارد که نوعی فیبر قابل حل است که کلسترول خون را کاهش می‌دهد. کورستین، پتاسیم و منیزیم نیز به کنترل فشار خون کمک می‌کنند. گلابی و میوه‌های مرکباتی نیز غنی از پکتین هستند.

اسفناج: لوتئین موجود در اسفناج علاوه‌بر محافظت از کوری چشم مربوط به سن، با مانع شدن تراکم کلسترول در دیواره رگ‌ها از حمله قلبی پیشگیری می‌کند. پتاسیم و اسیدفولیک موجود در این گیاه بدن را در مقابله با فشار خون محافظت می‌کند.

ماهی: ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد و تن که سرشار از اسید چرب امگا 3 هستند از لخته شدن خون و آسیب رسیدن یا اکسیده‌شدن کلسترول پیشگیری می‌کند.

روغن زیتون: تحقیقات نشان می‌دهد مولکول‌های کلسترول مضر در ترکیب با چربی‌های تک غیراشباع که در روغن زیتون یافت می‌شود، احتمالا کمتر قابل اکسید هستند. این فرآیند یعنی اکسیده نشدن چربی‌های مضر از تجمع جرم بر دیوار رگ‌ها می‌کاهد.

گوجه فرنگی: این گیاه غنی از لیکوپن است که خطر تصلب شرایین را تا 50 درصد کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان داده است لیکوپن مانع سفت شدن رگ‌ها می‌شود.

چای سبز:‌ آنتی‌اکسیدان موجود در چای سبز خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

انار: انار و آب آن، غنی از آنتی‌اکسیدان است که با کاهش دادن آسیب رگ‌های خونی، مانع سفت شدن آنها می‌شود و حتی پیشرفت این بیماری را کاهش می‌دهد.

دکتر مسعود قاسمی

فوق‌تخصص آنژیو‌گرافی و آنژیو‌پلاستی



لینک منبع :غذاهای محافظ قلب را بشناسید

Images for غذاهای محافظ قلب را بشناسید غذاهای محافظ قلب را بشناسیم - تبیان article.tebyan.net/277115/غذاهای-محافظ-قلب-را-بشناسیم‎Cached30 آوریل 2014 ... داشتن برنامه ورزشی منظم، دوری از سیگار و دخانیات و نیز کنترل استرس از مهم‌ترین توصیه‌های پزشکان برای حفظ سلامت قلب است؛ اما می‌دانید که در ... غذاهای محافظ قلب را بشناسید - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../غذاهای-محافظ-قلب-را-بشناسید‎Cached7 ژوئن 2016 ... متخصصان قلب و عروق و تغذیه، بیماری قلبی عروقی را وبای قرن 21 می‌دانند که همانند یک حریق، خود به خود جهان را طعمه خود کرده است. غذاهای محافظ قلب را بشناسید - مجله اینترنتی جدیدترین jadidtarin.com/mag/pezeshki/salamat/3416‎Cachedمتخصصان قلب و عروق و تغذیه، بیماری قلبی عروقی را وبای قرن 21 می‌دانند که همانند یک حریق، خود به خود جهان را طعمه خود کرده است. غذاهای محافظ قلب را بشناسید - جام جم | خبر فارسی khabarfarsi.com/u/19794298 7 ژوئن 2016 ... غذاهای محافظ قلب را بشناسید. متخصصان قلب و عروق و تغذیه، بیماری قلبی عروقی را وبای قرن 21 می دانند که همانند یک حریق، خود به خود جهان را طعمه ... غذاهای محافظ قلب را بشناسید - onvansho onvansho.ir/result/غذاهای-محافظ-قلب-را-بشناسید.html غذاهای محافظ قلب را بشناسید رستوران گیلار. دکتر مسعود قاسمی متخصصان قلبعروقتغذیه بیماری قلبی عروقی را وبای قرن ۲۱ می . یاقوت محافظ قلبعروق salamati ir ... غذاهای محافظ قلب را بشناسید [بایگانی] - sat-iran sat-iran4.top/archive/index.php/t-19799.html‎Cached6 آگوست 2016 ... متخصصان قلب و عروق و تغذیه، بیماری قلبی عروقی را وبای قرن 21 می*دانند که همانند یک حریق، خود به خود جهان را طعمه خود کرده است. جام جم آنلاین: ... غذاهای محافظ قلب را بشناسید - عصر خبر | دمادم https://damadam.ir/news/غذاهای-محافظ-قلب-را-بشناسید/2656748 به گزارش جام جم، یکی از خطرهای عمده بروز بیماری قلبی عروقی، گرفتگی سرخرگ هاست. این اتفاق یک شبه به وجود نمی آید، بلکه به علت اتخاذ روش تغذیه ای نادرست ... 7 خوراکی‌ محافظ قلب را بشناسید - خبرگزاری میزان www.mizanonline.ir/fa/news/.../7-خوراکی‌-محافظ-قلب-را-بشناسید‎Cached17 مه 2017 ... 7 خوراکی‌ محافظ قلب را بشناسید ... همچنین با تغذیه درست در سلامت قلب، می‌توانیم عوامل خطرزا قابل پیشگیری بیماری قلبی را از بین ببریم این ... خوراکی های مدافع قلب را بشناسید - بیتوته www.beytoote.com/health/.../hearts-defender1-snacks.html‎Cached Similarتغذیه سالم شکلات تلخ بیماری قلبی عروقی سلامت قلب, امگا۳, گرفتگی رگ ها ... اگر چه انواع مختلف سیب حاوی ماده مغذی محافظ قلب است اما سیب قرمز، بیشترین آنتی ...