به گزارش جام جم سرا به نقل از ایسنا، دکتر حسین عرفانی چهارشنبه 13 آبان در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان، با بیان اینکه از 100 نفر مبتلا به ویروس وبا، 70 نفر فاقد علائم آن هستند، افزود: امسال ویروس وبا در کربلا وجود دارد که زائران باید بیشتر از سالهای گذشته مراقب سلامتی خود باشند.
وی با اشاره به کنگره اربعین در سالجاری اظهار کرد: این کنگره امسال نیز برگزار میشود که حدود 30 میلیون زائر در آن حضور خواهند داشت و با توجه به اینکه در استان همدان بیشترین تردد زائران مشاهده میشود باید تمهیدات نیز سنجیدهتر باشد.
عرفانی با بیان اینکه تصادفات منجر به مرگومیر در اربعین سال گذشته در همدان آمار قابل توجهی داشت، تصریح کرد: علت بیشتر این تصادفات خستگی رانندگان بود که امسال برای پیشگیری باید اقدامات ویژهای صورت گیرد.
وی در بخش دیگری با اشاره به برگشت حجاج اظهار کرد: امسال دو هزار و 500 نفر از حجاج وارد فرودگاه همدان شدند که از این تعداد هزار و 500 نفر حجاج همدانی و 798 نفر زائران کردستانی بودند و توسط 200 پزشک مورد غربالگری قرار گرفتند.
هیچ یک از حجاج همدانی مشکوک به ویروس کرونا نیستند
عرفانی با بیان اینکه پنج تا 10 درصد حجاج ویزیت شده دارای علائم اسهال شدید بودند، ادامه داد: در این غربالگری پنج نفر از حجاج همدانی مشکوک به ویروس کرونا بودند که با بررسیهای بیشتر این مساله رفع شد و تا امروز موردی مشکوک به این ویروس یافت نشد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید علائم سرماخوردگی جدی گرفته شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال زمستان سختی را پیشرو داریم، امکان ابتلا به آنفلوآنزا نیز وجود داشته و در حال حاضر نیز پرونده آنفلوآنزای مرغی بسته نشده است.
عرفانی یادآور شد: خوشبختانه استان همدان در غرب کشور تنها استان مجهز به اتاق ایزوله تنفسی است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در بخش دیگری با اشاره به مسأله بحرانی دخانیات اظهار کرد: این بحث به مرحلهای رسیده که نیاز مبرمی به مشارکت بینبخشی و همیاری مردم دارد.
شهرداریها با مصرف و عرضه دخانیات در اماکن عمومی مقابله کنند
وی با تاکید بر اینکه شهرداریها باید با مصرف و عرضه دخانیات در اماکن عمومی به ویژه پارکها مقابله کنند، تصریح کرد: شهرداری و سایر اداراتی که متولی اماکن عمومی هستند باید در امر جلوگیری از عرضه و مصرف دخانیات به صورت علنی پیشقدم شوند.
عرفانی افزود: مصرف سیگار نباید در اماکن عمومی صورت گیرد و سلامتی افراد جامعه را به خطر بیندازد.
مکانی برای استعمال سیگار در پارکها درنظر گرفته شود
وی خواستار درنظر گرفتن مکانی در پارکها از سوی شهرداریها برای استعمال سیگار شد و گفت: در کشور هلند حتی مکانی برای تزریق صورت گرفته، اما به علت اینکه این اتاق شیشهای و قابل رویت است کسی از روی شرم اقدام به این کار نمیکند که باید این مسأله نیز در شهر ما فرهنگسازی شود.
عرفانی یادآور شد: اصناف نیز باید در دادن مجوز به مراکز عرضه دخانیات از جمله سیگار و قلیان دقتنظر بیشتری داشته باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به تبلیغات در خصوص دخانیات تصریح کرد: تبلیغ کردن دخانیات ممنوع بوده چرا که مضر سلامت است.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی با همکاری ارگانها برنامههای خوبی در خصوص عرضه و مصرف دخانیات درنظر دارد که اگر اجرایی شود همدان پرچمدار خوبی برای مبارزه با دخانیات خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه با بیان اینکه ورود در مسائل باید واقعبینانه باشد، گفت: ما سعی داریم کمیتهای شکل دهیم تا مصوبات کشوری را به صورت منطقهای مدیریت کنیم و مطابق با امکانات و شرایط استان هماهنگ عمل کنیم.
عرفانی در پایان با تاکید بر عدم تبلیغات دخانیات و اطلاعرسانی بیشتر در این خصوص یادآور شد: ما باید واژههای اطلاعرسانی و تبلیغات را به درستی تعریف کنیم، چرا که این دو واژه با یکدیگر متفاوت است.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان نیز با بیان اینکه شهرداری اجازه ورود به اماکن سربسته را ندارد، گفت: برخورد با جرائم در خصوص عرضه و استعمال دخانیات وظیفه متولیان این امر است و شهرداری نمیتواند به این بحث وارد شود.
مجید درویشی با اشاره به علائم تبلیغاتی دخانیات اظهار کرد: شهرداری درخصوص نصب تابلوها و علائم تبلیغاتی دخانیات اجازه ورود و دخالت دارد و میتواند برخورد لازم را داشته باشد.