مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

ورزش با دهان روزه

شاید در وهله نخست، پاسخ این پرسش منفی به نظر بیاید، چرا که ورزش کردن هنگام روزه‌داری بخصوص در تابستان که فرد بیش از 16 ساعت در روز از مصرف مایعات و مواد غذایی خودداری می‌کند، مفید به نظر نرسد و حتی بدن را با کم آبی بیشتری نیز مواجه کند.

اما جالب است بدانید نتایج تحقیقات مربوط به اثرات مفید روزه و ورزش ـ که هم در کشورهای اسلامی و هم در دانشگاه‌های بزرگ غربی نیز صورت گرفته ـ موید آن است که ورزش کردن با رعایت نکات و شرایط خاصی هنگام روزه‌داری نه تنها به بدن آسیب نمی‌رساند، بلکه برای سلامت نیز مفید ارزیابی می‌شود حتی یک مطالعه جدید نشان داده است ورزش در حالت گرسنگی باعث کاهش همزمان وزن و چربی می‌شود؛ در حالی که ورزش سنگین پس از خوردن غذا فقط باعث افزایش سوخت و ساز و کاهش وزن می‌شود، ولی کاهش چربی را به دنبال ندارد.

دکتر عباس رحیمی، فیزیوتراپیست در این باره توضیح می‌دهد: ورزش‌های هوازی نظیر پیاده‌روی بسیار سبک، بهترین نوع ورزش برای روزه‌داران محسوب می‌شود؛ چراکه نه‌تنها باعث کاهش وزن می‌شود، بلکه در کاهش چربی بدن نیز موثر است. بهترین زمان آن نیز صبح زود به مدت 20 دقیقه است.

این عضو هیات علمی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: نتایج تحقیقات نشان داده است ورزش در حالت گرسنگی باعث می‌شود اعصاب سمپاتیک بدن، کنترل چربی‌سوزی را در دست گرفته و بدن را به سوزاندن چربی مجبور کنند. نکته اساسی برای ورزش هنگام روزه، حفظ سطح شدت ورزش است. بهترین روش کنترل، بررسی ضرباهنگ (ریتم) تنفس در حین ورزش است. به بیان دیگر باید طوری ورزش کنید که همچنان بتوانید براحتی صحبت کنید.

چگونه روزه‌ داری و ورزش با هم جور می‌شوند؟

خوب است بدانید همزمانی روزه و ورزش از دو طریق بر سوخت و ساز بدن تاثیر می‌گذارد؛ یکی افزایش حساسیت سلول‌های بدن به انسولین و دیگری آزادسازی هورمون رشد در بدن.

به گفته این فیزیوتراپیست در حین گرسنگی (روزه)، هورمون انسولین که وظیفه اصلی آن سوخت و ساز قند در بدن است، قند را از جریان خون به سوی کبد و عضلات هدایت می‌کند تا بدن مجبور به استفاده از چربی شود که این مساله اتفاق بسیار خوبی برای کمک به سوخت و ساز چربی در بدن است. اما در نقطه مقابل، پرخوری و خوردن به دفعات زیاد باعث می‌شود سلول‌ها کم‌کم نسبت به این اثر بسیار مفید انسولین، مقاوم شوند و روند سوزانده شدن چربی‌ها در بدن با مخاطره مواجه شود. این چربی‌ها در بروز بیماری‌های قلبی و نیز افزایش ریسک سرطان تاثیر مستقیم دارد.

وی می‌افزاید: دومین اثر ورزش در حین روزه‌داری به تاثیر آن بر روند ساخت عضله، چربی، بهبود کیفیت استخوان‌سازی و فعالیت فیزیکی باز می‌گردد. تحقیقات حاکی از آن است که ورزش هوازی مستمر و خواب مناسب در کنار روزه بهترین روش تولید هورمون رشد در بدن است‌. به بیان دیگر، تحقیقات جدید حاکی از بروز اثرات شگرف ورزش کردن با معده خالی است. ورزش با معده خالی به تولید هورمون‌هایی در سراسر بدن منجر می‌شود که سوخت چربی و حتی ساخت عضله را در پی دارد.

بهترین زمان ورزش روزه‌داران

بهترین زمان ورزش کردن روزه‌داران، بین 1.5 تا 3 ساعت بعد از افطار است. ورزش کردن قبل از افطار نیز توصیه نمی‌شود، چرا که بدن در این زمان در کمترین سطح متابولیسم و توانایی قرار دارد.

دکتر رحیمی توصیه می‌کند: تمام مسابقه‌های ورزشی نیز باید دست‌کم دو ساعت بعد از افطار انجام شود. انجام ورزش‌های هوازی نیز حتی برای ورزشکاران حرفه‌ای بیش از یک بار در روز توصیه نمی‌شود. روزه‌دارانی که ورزش حرفه‌ای انجام می‌دهند بهتر است در هفته، حداقل یک تا دو بار (بسته به توان و سطح فعالیت ورزشی) ورزش‌های قدرتی برای حفظ قدرت عضلانی خود انجام دهند.

به خاطر داشته باشید توصیه‌هایی که برای ورزش کردن به روزه‌داران می‌شود در فصول مختلف سال و در گروه‌های سنی خاص (نوجوانان، میانسالان و سالمندان) متفاوت است و بهتر است برای تلفیق ورزش و روزه‌داری با متخصص تغدیه یا فیزیوتراپیست ورزشی مشورت شود.

شروط ورزش کردن در ماه رمضان

ـ انجام ورزش‌های سنگین به بعد از افطار موکول شود.

ـ افطار کردن را به قبل از ورزش و خوردن شام را به بعد از ورزش موکول کنید.

ـ در صورت مصرف مواد غذایی حاوی چربی، حداقل تا سه ساعت و با مصرف کربوهیدرات‌ها تا 1.5 ساعت، ورزش را به تاخیر اندازید.

ـ در وعده افطار از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند غلات استفاده کنید تا نیاز به دریافت چربی کمتر شود.

ـ مصرف آب و مایعات فراوان توصیه می‌شود؛ چرا که ضعف و سرگیجه ناشی از کم آبی، مهم‌ترین علت توقف ورزش در روزه‌داران است.

ـ در صورتی که قصد ورزش دارید، از مصرف مواد قندی بسیار شیرین مانند زولبیا و بامیه (بویژه در وعده افطار) خودداری کنید؛ چرا که به علت ترشح انسولین، افت قند بعدی رخ می‌دهد که در ورزش اختلال ایجاد می‌کند.

ـ به ورزشکاران توصیه می‌شود در حد فاصل افطار و سحر از چهارمغز (پسته، بادام، فندق و گردو) استفاده کنند تا در روزهای متوالی پس از ورزش کردن دچار تحلیل عضلات نشوند.

ـ توجه داشته باشید ورزش‌های سنگین فقط بعد از افطار کردن مجاز است.

ـ بهتر است تا حد امکان از مکمل‌های غذایی استفاده نشود.

پونه شیرازی - گروه سلامت



لینک منبع :ورزش با دهان روزه

ورزش با دهان روزه - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/1992550697930127956/ورزش-با-دهان-روزه‎Cached24 ژوئن 2015 ... شکی وجود ندارد که ورزش روزانه برای همه افراد، متناسب با شرایط سنی، جنس و وضعیت بدنی‌شان مفید است؛ اما آیا ورزش کردن در ایام روزه‌داری که با ... ورزش کردن با دهان روزه مفید است؟ - تبیان article.tebyan.net/301347/ورزش-کردن-با-دهان-روزه-مفید-است-‎Cached29 ژوئن 2015 ... شکی وجود ندارد که ورزش روزانه برای همه افراد، متناسب با شرایط سنی، جنس و وضعیت بدنی شان مفید است؛ اما آیا ورزش کردن در ایام روزه داری که در حال ... شرایط ورزش کردن با دهان روزه در ماه رمضان - خبرگزاری تسنیم - Tasnim https://www.tasnimnews.com/.../شرایط-ورزش-کردن-با-دهان-روزه-در-ماه-رمضان‎Cached14 ژوئن 2015 ... خبرگزاری تسنیم: مربی بین‌المللی و داور ایرانی فدراسیون جهانی IFBB شرایط و چگونگی ورزش کردن با دهان روزه در ماه رمضان را تشریح کرد. آیا روزه داری و ورزش با هم سنخیتی دارند؟ - مجله پزشکی آسان طب asanteb.com/12868/آیا-روزه-داری-و-ورزش-با-هم-سنخیتی-دارند؟.html‎Cachedروزه داری و ورزش شکی وجود ندارد که ورزش روزانه برای همه افراد، متناسب با شرایط ... IFBB در خصوص زمان ورزش کردن با دهان روزه در ماه رمضان نظر دیگری دارد و می گوید: چطور در ماه رمضان ورزش کنیم؟ - بیتوته www.beytoote.com/sport/public.../exercise2-during-ramadan.html‎Cached Similarفعالیت زیاد فرد روزه دار در ماه رمضان، به صرف انرژی بیشتر و افزایش تعریق طی ... با این‌که شاید در ماه مبارک رمضان، فرصت زیادی برای ورزش و انجام تمرینات بدنی ... در ماه رمضان چه ورزشی و چه زمانی؟ - سیمرغ seemorgh.com/health/exercise-and-health/.../168598-168598/‎Cached Similar25 مه 2015 ... لازم است افراد در ماه مبارک رمضان سطح ورزش را از نظر شدت و مدت کاهش دهند. ... شادابی و سلامت جسمی می‌شود و ورزش نیز نه تنها با روزه منافاتی ندارد، بلکه اگر به صورت صحیح و اصولی ... از بین بردن بوی بد دهان در ماه رمضان با 8 روش زیر ... ۸ توصیه ساده برای ورزش روزه داران - آفتاب www.aftabir.com/.../۸-توصیه-ساده-برای-ورزش-روزه-داران‎Cached Similar6 جولای 2014 ... ورزش، استرس شما را کم می‌کند. اگر با دهان روزه مشغول کارهای پردردسر هستید، توصیه ما را جدی بگیرید. ورزش بعد از افطار سبب استقامت فکری در ... آیا روزه داران می توانند ورزش کنند؟ - الو دکتر https://www.alodoctor.ir/.../آیا-روزه-داران-می-توانند-ورزش-کنند؟‎Cached15 ژوئن 2015 ... مربی بین‌المللی و داور ایرانی فدراسیون جهانی IFBB شرایط و چگونگی ورزش کردن با دهان روزه در ماه رمضان را تشریح کرد. [PDF] ورزش در روزه داری www.qom.ac.ir/Portal/File/ShowFile.aspx?ID=765d113b-f503...‎Cachedاثر روزه داری بر خستگی و توان ورزشی ورزشکاران . .... ورزش نه تنها با روزه منافاتی ندارد بلکه اگر به. صورت صحیح و اصولی ..... علت بوی بد دهان فرد. روزه دار ناشی از ... روزه داری و ورزش - باشگاه خبرنگاران www.yjc.ir/fa/news/4790697/روزه-داری-و-ورزش‎Cached Similarبه گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران، سئوالی که همواره در مورد ورزش و روزه داری .... با روزه داشتن بخشی از فشارهای غذایی به قلب که در طی سال ایجاد می شود کاسته شده ... -2دستگاه گوارش: این دستگاه که همان دهان ومری ومعده وروده ها وکبد وطحال هستند در طی ...