دکتر مجید کاراندیش تصریح کرد: طبق تحقیقات انجام شده، کسانی که به اندازه زیادی کربوهیدرات مانند نان، برنج، ماکارونی و قند و شکر مصرف میکنند، خطر ابتلا آنها به آب مروارید بیشتر است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه رعایت اصول تغذیه صحیح و بویژه دریافت مقدار کافی برخی مواد مغذی میتواند در پیشگیری از این بیماریها موثر باشد، افزود: بیماری شبکوری تا حدود زیادی تحت تاثیر کمبود ویتامین A و پیشسازهای آن است که عدم دریافت کافی این ویتامین، موجب عدم تطابق چشم با نور کم یا اصطلاحا شبکوری شده و بعد از آن نیز در بافت ظاهری چشم تاثیر گذاشته و موجب بروز بیماریهایی مانند خشکی یا زخم قرنیه میشود.
کاراندیش ادامه داد: بیماری تحلیل لکه زرد شبکیه مانند آب مروارید وابسته به سن بوده و در افراد مسن شایعتر است. مواد مغذی که در این زمینه نقش دارند عمدتا گروهی از ویتامینها و املاح معدنی و از مهمترین آنها ویتامین A، ترکیبات تحت عنوان لوتئین و اگزانتین، ویتامینهای C و E، اسیدهای چرب ضروری، روی و سلینیوم است.
وی گفت: باید سعی شود ترکیبات فوق از طریق مواد غذایی به بدن برسد و در غیر این صورت باید این کمبود را از طریق مصرف مکملهای مربوطه جبران کنیم.
این متخصص تغذیه گفت: ویتامین A در غذاهای حیوانی مانند دل و جگر و تخممرغ و پیشسازهای آن اغلب در سبزیجات و هویج وجود دارد. همچنین لوتئین و اگزانتین که جزو آنتیاکسیدانها هستند، در سبزیجات سبزبرگ و زرده تخممرغ وجود دارد. ویتامین C عمدتا در میوهها و سبزیجات وجود دارد که البته ویتامین حساسی است و بهتر است به صورت تازه و تا حد امکان حرارت ندیده مصرف شود. ویتامین E نیز عمدتا در مغزهای گیاهی و جوانه گندم وجود دارد.
وی ادامه داد: اسیدهای چرب ضروری به دو دسته امگا 3 و امگا 6 تقسیم میشوند که در زمینه بینایی و تکامل بافت چشم در دوره جنینی و اوایل کودکی، گروه امگا 3 که منبع اصلی آن غذاهای دریایی است، از اهمیت خیلی بیشتری برخوردار است. همچنین روی را میتوان از غذاهای سرشار از پروتئین مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و بوقلمون تامین کرد. سلنیوم نیز در مغزهای گیاهی، گوشت و غلات یافت میشود.
این متخصص تغذیه اظهار کرد: هویج به دلیل داشتن پیشساز ویتامین A تحت عنوان گروه غذایی کاروتنوئیدها و نیز داشتن بتاکاروتن برای پیشگیری از بیماریهای چشمی مفید است که البته این مواد در سبزیجات دیگری مانند کدو حلوایی و سبزیجات برگسبز هم یافت میشود.
وی بر لزوم تغذیه صحیح جهت حفظ سلامت در مقابل بیماریهای چشمی تاکید و توصیه کرد: سعی شود هر روز 5 تا 9 واحد از مجموعه سبزیها و میوهها مصرف شود و درصورت امکان از غلات کامل یعنی غلات سبوسدار استفاده شود.
کاراندیش افزود: حداقل 2 بار در هفته، وعده اصلی غذایی ماهی باشد. از اضافه وزن و چاقی پیشگیری شود و از مصرف غذاهای سرخشده در روغن، فستفود، نوشابه و قند و شکر زیاد پرهیز شود. (ایسنا)
لینک منبع :
ارتباط تغذیه با بروز بیماریهای چشمی و بیناییارتباط تغذیه با بروز بیماریهای چشمی و بینایی - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/.../ارتباط-تغذیه-با-بروز-بیماریهای-چشمی-و-بیناییCached7 ژوئن 2015 ... آبمروارید در چه افرادی زیاد است؟ جام جم سرا- نوع و شیوه تغذیه در سلامت و ساختمان چشم
و عملکرد بینایی بسیار اثرگذار است و میتواند تا حدودی از ...
ارتباط تغذیه با بروز بیماریهای چشمی و بینایی - انجمن حمایت ...
rpsiran.ir/forum/showthread.php?tid=3501Cachedآبمروارید در چه افرادی زیاد است؟ به گزارش "انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و
اشتارگات در ایران "نوع و شیوه تغذیه در سلامت و ساختمان چشم و عملکرد بینایی ...
ارتباط تغذیه با بروز بیماریهای چشمی و بینایی - جام جم آنلاین
77.104.65.15/.../ارتباط-تغذیه-با-بروز-بیماریهای-چشمی-و-بیناییCached7 ژوئن 2015 ... آبمروارید در چه افرادی زیاد است؟ جام جم سرا- نوع و شیوه تغذیه در سلامت و ساختمان چشم
و عملکرد بینایی بسیار اثرگذار است و میتواند تا حدودی از ...
: نقش تغذیه در سلامت چشم و بینایی - دانشنامه رشد
daneshnameh.roshd.ir/.../mavara-index.php?...تغذیه...چشم...بیناییCached
Similarآیا خوردن هویج واقعاً برای بینایی مفید است یا والدین فقط برای اینکه ... لوتئین و
زیگزانتین ارتباط تنگاتنگی دارند: این دو ماده اغلب همراه با یکدیگر در ... این
ویتامین همچنین میتواند با کاهش فشار چشم مانع گلوکوم نیز شده و یا بیماری را در
مبتلایان ...
نقش تغذیه در سلامت چشم و بینایی - بیمارستان فوق تخصصی چشم ...
www.noorvision.com/.../بیمارستان-و-مراکز-فوق-تخصصی-چشم-پزشکی-نور-نقش-تغذیه-در-سلامت-چشم-و-بیناییCached
Similarآیا خوردن هویج واقعاً برای بینایی مفید است یا والدین فقط برای اینکه ... لوتئین و
زیگزانتین ارتباط تنگاتنگی دارند: این دو ماده اغلب همراه با یکدیگر در ... این
ویتامین همچنین می تواند با کاهش فشار چشم مانع گلوکوم نیز شده و یا بیماری را در
مبتلایان ...
نقش تغذیه در سلامت چشم و بینایی - ویستا
vista.ir/article/80115/نقش-تغذیه-در-سلامت-چشم-و-بیناییCached
Similar14 مارس 2007 ... لوتئین و زیگزانتین ارتباط تنگاتنگی دارند: این دو ماده اغلب همراه با ... همچنین می
تواند با کاهش فشار چشم مانع گلوکوم نیز شده و یا بیماری را در ...
بهینه سازی سلامت چشم با این مواد مغذی - رژیم غذایی - تغذیه - سلامت نیوز
www.salamatnews.com/.../بهینه-سازی-سلامت-چشم-با-این-مواد-مغذیCached22 دسامبر 2016 ... سلامت چشم ارتباط مستقیمی با سلامت عمومی دارد، اما چند ماده مغذی وجود ... با افزایش
سن، خطر ابتلا به بیماری های چشم نیز افزایش می یابد. ... آب مروارید مرتبط با سن
دلیل اصلی اختلال بینایی و نابینایی در سراسر جهان محسوب می شود.
سلامت چشم با چه چیزهایی در ارتباط است؟ - مجله سلامت
www.majalesalamat.com/prevention/eye-health-is-connected-to-what/Cached6 ا کتبر 2014 ... ... عدم تعادل هریک از اندامهای داخلی ممکن است منجر به بروز بیماریهای چشمی شود. ...
دیابت بیماری خطرناکیست و بیش از هر عضوی، چشم را تحت تاثیر ... باید به این
نکته مهم توجه کرد که بیش از ۹۰% فقدان بینایی و کوریهای ... بله، سلامت چشم
مستقیما با قند خون در ارتباط است و نمیتوان از آن ساده ... درمان بر اساس تغذیه.
تغذیه در بیماریهای چشمی - تبیان
article.tebyan.net/242218/تغذیه-در-بیماری-های-چشمیCached7 آوریل 2013 ... چگونگی رژیم غذایی افراد و تغذیه سالم، در بروز هر دو تأثیراتی دارد. ... بتا- کاروتن،
لوتئین، زآگزانتین و همچنین اسیدهای چرب امگا-3 و روی با حفظ سلامتی چشم در
ارتباط هستند. جنیفر ... ماهیهای چرب: تضمینی برای سلامت قوه بینایی.
آستیگماتیسم چشمی ارتباط با ویتامین ها - onvansho
onvansho.ir/result/آستیگماتیسم-چشمی-ارتباط-با-ویتامین-ها.html
ارتباط تغذیه با بروز بیماریهای چشمیبینایی ارتباط تغذیه با بروز گروهی از ...
تقویت بینایی ویتامین ها حافظ شایع چشمی محسوب می آستیگماتیسم با مشکل .
چهارشنبه 25 مرداد 1396 ساعت 10:10