مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

خرید و خوردن نان ترسناک شد: خمیرهای ورآمده با جوهر قند

دکتر «منصور رضایی» افزود: جوهر قند یا سدیم دی تیونیت، پودری سفیدرنگ با ترکیب گوگردی است که کاربرد صنعتی دارد و در رنگرزی برای از بین بردن رنگ، در بازیافت کاغذ باطله، سفید‌تر کردن و نیز تهیه رنگ کله قند و درست کردن آبنبات‌های سفید مورد استفاده قرار می‌گیرد.


عوارض جوهر قند استفاده شده در نان مصرفی

وی، درباره عوارض جوهر قند استفاده شده در نان مصرفی هموطنان اظهار داشت: جوهر قند ترکیبی از اکسیژن، گوگرد و سدیم است که محیط معده را تغییر می‌دهد و مانع جذب املاح مفیدی مثل آهن، روی و کلسیم می‌شود و در دراز مدت روی ژن‌ها تاثیر نامطلوب می‌گذارد.

رییس اداره تغذیه مرکز پزشکی مسیح دانشوری ادامه داد: جوهر قند همچنین فشار خون را افزایش می‌دهد و باعث تغییر شرایط هضم و جذب غذا و مواد مغذی در درازمدت می‌شود. ضمن اینکه این ماده دریافت ریزمغذی‌ها را دچار مشکل می‌کند و سبب از بین رفتن پرزهای روده و معده می‌شود؛ بنابر این جوهر قند، سبب سوء تغذیه پنهان می‌شود.

وی تاکید کرد: جوهر قند، مانع عملکرد آنتی اکسیدان‌ها می‌شود که فعالیت رادیکال‌های آزاد را به عنوان عناصر سرطان زا در بدن خنثی می‌کنند و در نبود آن‌ها، بدن در برابر عوامل سرطان زا بی‌دفاع می‌شود. بنابراین مصرف این ماده به طور غیرمستقیم احتمال ابتلا به سرطان به ویژه سرطان‌های دستگاه گوارش را بشدت بالا می‌برد.


تاثیر منفی جوهر قند بر سلامتی نانوا‌ها

رییس اداره تغذیه مرکز پزشکی مسیح دانشوری در ادامه به تاثیر منفی جوهر قند در طولانی مدت بر روی سلامتی نانوا‌ها نیز اشاره کرد و افزود: این ماده دارای گاز co۲ است و باعث تحریکات چشمی، پوستی و ریه برای کارکنان نانوایی می‌شود. برخی نانوا‌ها که شمار آن‌ها در کشور کم نیست، از جوهر قند به عنوان مخمر استفاده می‌کنند تا خمیر به اصطلاح «ور بیاید» و یا آماده پخت شود این در حالی است که نانوایان باید از مخمر استفاده کنند و این فرصت را به خمیر بدهند تا آماده برای پخت شود.

وی گفت: متاسفانه بیشتر نانوا‌ها این فرصت را به خمیر برای آماده شدن جهت پخت نمی‌دهند و بلافاصله از موادی همچون جوش شیرین و جوهر قند استفاده می‌کنند تا نان را زود‌تر به دست مصرف کننده برسانند. نانوا‌ها کافی است که چند ساعت قبل از پخت نان خمیر را آماده کنند و به آن مخمر بزنند و اگر یک بار این کار را انجام دهند از خمیر نان تهیه شده می‌توانند به عنوان مایه خمیر برای روز بعد استفاده کنند.

دکتر رضایی گفت: مگر می‌شود ساعت ۶ یا هفت صبح یک نانوایی خمیر را آماده کند و نیم ساعت بعد، نان به مردم بدهد!؟ این، میسر نیست مگر اینکه ماده‌ای به جز مخمر به خمیر اضافه کنند که جوش شیرین و جوهر قند از جمله آن‌ها است.


چگونه بفهمیم در ترکیب نان، جوهر قند یا جوش شیرین وجود دارد؟

وی در پاسخ به این سوال گفت: نان‌هایی که در قدیم پخته می‌شد اگر چند روز هم از آن می‌گذشت همچنان تازه بودند اما اکنون کافی است نانی را از نانوایی تهیه کنید، به ساعتی نمی‌گذرد که نان در اصطلاح بیات می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که در ترکیب آرد نان از موادی همچون جوش شیرین و جوهر قند استفاده شده است و متاسفانه استفاده از جوهر قند در تمام شهرستان‌ها وجود دارد.

به گفته دکتر رضایی، هر ایرانی در سال، ۱۶۰ کیلوگرم و به طور متوسط هر روز ۴۴۰ گرم نان می‌خورد. (ایرنا)

402



لینک منبع :خرید و خوردن نان ترسناک شد: خمیرهای ورآمده با جوهر قند

خرید و خوردن نان ترسناک شد: خمیرهای ورآمده با جوهر قند - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/.../خرید-و-خوردن-نان-ترسناک-شد-خمیرهای-ورآمده-با-جوهر-قند‎Cached17 فوریه 2015 ... جام جم سرا: رییس اداره تغذیه مرکز پزشکی مسیح دانشوری (دارآباد) با هشدار درباره استفاده برخی نانوایی‌ها از نوعی پودر صنعتی به نام «جوهر قند» در ... خرید و خوردن نان ترسناک شد: خمیرهای ورآمده با جوهر قند - جام جم آنلاین 77.104.65.15/.../خرید-و-خوردن-نان-ترسناک-شد-خمیرهای-ورآمده-با-جوهر-قند‎‎Cachedجام جم سرا: رییس اداره تغذیه مرکز پزشکی مسیح دانشوری (دارآباد) با هشدار درباره استفاده برخی نانوایی‌ها از نوعی پودر صنعتی به نام «جوهر قند» در نان‌ها، تاکید کرد که ... خرید و خوردن نان ترسناک شد: خمیرهای ورآمده با جوهر قند | رییس - قطره www.ghatreh.com/.../خرید-خوردن-نان-ترسناک-خمیرهای-ورآمده-جوهر-قند‎Cachedخرید و خوردن نان ترسناک شد: خمیرهای ورآمده با جوهر قند. رییس اداره تغذیه مرکز پزشکی مسیح دانشوری (دارآباد) با هشدار درباره استفاده برخی نانوایی ها از نوعی پودر ... خرید و خوردن نان ترسناک شد: خمیرهای ورآمده با جوهر قند hckashan.tebyan.net/post/62‎Cachedرییس اداره تغذیه مرکز پزشکی مسیح دانشوری (دارآباد) با هشدار درباره استفاده برخی نانوایی‌ها از نوعی پودر صنعتی به نام «جوهر قند» در نان‌ها، تاکید کرد که استفاده از ... هشدار: استفاده از ماده خطرناک «جوهر قند» در نان - جام جم آنلاین 188.75.89.4/sara/.../هشدار-استفاده-از-ماده-خطرناک-جوهر-قند-در-نان‎Cached1 فوریه 2015 ... جوهر قند مصرف خوراکی ندارد و سبب به جای ماندن اثرات گوگرد در بدن انسان می‌شود. ... تصویر خرید و خوردن نان ترسناک شد: خمیرهای ورآمده با جوهر قند ... خرید نان ترسناک شد! - نمناک namnak.com/خرید-نان-ترسناک-شد.p12002‎Cachedنان و جوهر قند و مضرات جوهر قند و استفاده از جوهر قند برای ورآمدن خمیر نان را در نمناک ببینید. حکایتی نگران کننده از یک ماده کشنده که در نانوایی ها استفاده می شود ... news.gooya.com/2017/05/post-4038.php‎Cached26 مه 2017 ... دامنه استفاده از جوهر قند به نانوایی های استان تهران محدود نیست و زمستان ... جوهر قند به ‌هیچ عنوان یک ماده افزودنی مجاز در نان نیست و هرچند ترکیب آن با ... از نانوایی حذف شده است، نانوایان از ماده دیگری به نام جوهر قند در پخت نان ... ح» یکی از نانواهای قدیمی تهران ضمن تأیید موضوع به «فارس» گفت: خمیری که جوهر قند دارد ... نان سنتی ایران - راههای هفده گانه مقابله با آردهای قوی و پر گلوتن... iranbread.blogfa.com/post/52‎Cached Similarنانواباید با خرید مقداری آرد ضعیف از کارخانه ائی دیگر وترکیب با آرد مغازه خود آرد موجود ... هیچگاه نباید خمیری که با آرد قوی یک بار آماده شده و در قدح استراحت می کند را دوباره ... شایان ذکر است این ماده برخلاف جوهر قند (بلانکت ) هیچ ضرری نداشته ومورد تائید ... چون زیاد شدن استراحت خمیر مانع پهنن شدن زیاد نان آن می گردد وخمیر ورآمده دچار ... قیمت نان های فانتزی آزاد شد - جام جم آنلاین - تی نیوز tnews.ir/news/ECAC37649266.html 18 فوریه 2015 ... رییس اتحادیه تولیدکنندگان نان های حجیم و نیمه حجیم تهران اعلام کرد: از اول اسفند سهمیه آرد ... خرید و خوردن نان ترسناک شد: خمیرهای ورآمده با جوهر قند. موضوع ایجاد بصیرت در جامعه باید با جدیت دنبال شود بسیج به دنبال ... zendegi.xyz/.../موضوع+ایجاد+بصیرت+در+جامعه+باید+با+جدیت+دنبال+شود+بسیج+به+دنبال+نام+و+نان+نیست‎Cachedنان سالم با آرد سبوس دار تهیه شده و ظاهر آن تیره تر از نان های دیگر است . ... غذایی نان مستلزم وجود سبوس و کاهش سبوس گیری است همچنین برای ورآمدن خمیر به هیچ ..... نمی شود و بازاریابی علمی و به روز برای فروش نان ها، همواره در دستور کار قرار دارد. ..... ای حتی شاید ارزان تر از جوش شیرین یعنی جوهر قند برای ور آمدن خمیر نان ها روی بیاورند.