هرچند پیش از این با وجود ممنوعیت وزارت بهداشت، استفاده از جوششیرین در نانها ممنوع شد، اما شواهد حکایت از تخلفاتی دارد که در خیلی از نانواییها اتفاق میافتد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی قبلا گفته بود که ١٠درصد نانواییها برای پخت نان از جوش شیرین استفاده میکنند. موضوعی که به گفته او، از سوی وزارت بهداشت درحال بررسی و پیگیری است. حالا نانواها ترفند دیگری به کار بردهاند؛ آن هم استفاده از ماده شیمیایی تحت عنوان «جوهر قند» است؛ مادهای که به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از جوش شیرین هم خطرناکتر است. جوش شیرین با ایجاد تغییراتی در دستگاه گوارش سبب افزایش جذب فلزات سنگین نظیر کادمیوم، سرب و جیوه شده که باعث کمخونی ناشی از مسمومیت، تنگی نفس و عوارض کلیوی میشود. اما براساس اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، حالا برخی از نانواییها از جوش شیرین هم نه، بلکه از جوهر قند استفاده میکنند.
آرش رشیدیان به فارس میگوید: «گزارشهایی به دست ما رسیده که برخی نانواها برای تخمیر خمیر از ماده شیمیایی جوهر قند استفاده میکنند.»
او تأکید میکند که این موضوع درحال بررسی است و نمونهبرداری از نانها آغاز شده. «جوهر قند در صنایع قند به کار میرود و ما پیش از این نگران استفاده از آن در صنعت قند نیز بودیم. جوهر قند ساختار قلیایی دارد و مجوز مصرف خوراکی ندارد. این ماده سبب باقی ماندن گوگرد در بدن انسان میشود.» (شهروند)
*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
228
لینک منبع :
هشدار: استفاده از ماده خطرناک «جوهر قند» در نانهشدار: استفاده از ماده خطرناک «جوهر قند» در نان - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../هشدار-استفاده-از-ماده-خطرناک-جوهر-قند-در-نانCached
Similar1 فوریه 2015 ... جام جم سرا: ماجرای افزودنیهای غیرمجاز به برخی موادغذایی همچنان ادامه دارد. هنوز داستان
استفاده از واکس و پارافین میوه تمام نشده که اضافه کردن جوهر قند ...
استفاده از ماده خطرناک «بلانکیت» در نانواییها/راه ساده تشخیص جوهر ...
www.yjc.ir/.../استفاده-از-ماده-خطرناک-بلانکیت-در-نانواییهاراه-ساده-تشخیص-جوهر-قند-در-نانCached2 ژوئن 2017 ... استفاده از ماده خطرناک «بلانکیت» در نانواییها/راه ساده تشخیص جوهر قند در نان ...
مظهری، ادامه داد: نه تنها استفاده از پودر جوهر قند در خمیر نان و هر ماده .... اگر به کرات و
جدی در رسانه های پر بازدید هشدار های کاملا جدی نسبت به نانواها ابلاغ شود.
جوهر قند در نان مردم 'بسیار خطرناک' است - BBC Persian
www.bbc.com/.../160124_me_sodium_dithionite_in_breads_iranCached
Similar24 ژانویه 2016 ... وی افزود: "اما جوهر قند یک ماده سمی و خطرناک است و برخی از تحقیقات نشان داده ...
استفاده از جوهر قند در نان و (برخی قندها و آبنباتهای سفید) هشدار دادهاند.
استفاده از ماده خطرناک «بلانکیت» در نانواییها/راه ساده تشخیص جوهر ...
zistboom.com/.../استفاده-از-ماده-خطرناک-بلانکیت-در-نانواییهاراه-ساده-تشخیص-جوهر-قند-در-نانCached2 ژوئن 2017 ... استفاده از ماده خطرناک «بلانکیت» در نانواییها/راه ساده تشخیص جوهر قند در نان.
نانوایی هایی که از پودرصنعتی سفید کننده پارچه و کاغذ، به عنوان ماده ...
هشدار: استفاده از ماده خطرناک «جوهر قند» در نان - جام جم آنلاین
77.104.65.15/sara/.../هشدار-استفاده-از-ماده-خطرناک-جوهر-قند-در-نانCached1 فوریه 2015 ... جام جم سرا: ماجرای افزودنیهای غیرمجاز به برخی موادغذایی همچنان ادامه دارد. هنوز داستان
استفاده از واکس و پارافین میوه تمام نشده که اضافه کردن جوهر قند ...
هشدار به استفاده از جوهر قند در تولید نان/ خاطیان مجازات میشوند ...
www.mehrnews.com/.../هشدار-به-استفاده-از-جوهر-قند-در-تولید-نان-خاطیان-مجازات-می-شوندCached
Similar1 جولای 2015 ... هشدار به استفاده از جوهر قند در تولید نان/ خاطیان مجازات میشوند ... قنبری عوارض ناشی
از استفاده جوهر قند در تولید نان را بسیار خطرناک اعلام کرد و ... این ماده شیمیایی در
صنعت رنگرزی و برای سفید کردن قند درکارخانجات قند استفاده ...
استفاده از "جوهر قند" در نان خیانت است - ایسنا
www.isna.ir/news/.../استفاده-از-جوهر-قند-در-نان-خیانت-استCached5 دسامبر 2015 ... رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه "جوهر قند" خطرناک و استفاده از آن در نان
ممنوعالمصرف است، استفاده از این ماده در نان را خیانت دانست و در عین حال ...
برچسب ها - جوهر قند - عصر ایران
www.asriran.com/fa/tag/1/جوهر%20قندCached
Similarوی تاکید کرد استفاده از جوهر قند نیز در نان... کد خبر: ۵۰۵۴۶۶ ... هشدار در مورد مصرف
جوهر قند در برخی از نانوایی ها/ زخم های گوارشی و سرطان، ره آورد مصرف جوهر قند در نان.
مدیر کل ... استفاده از جوهر قند بلانکیت به عنوان خطرناک ترین ماده... استفاده از جوهر
...
هشدار: استفاده از ماده خطرناک «جوهر قند» در نان | ماجرای - قطره
www.ghatreh.com/news/.../هشدار-استفاده-ماده-خطرناک-جوهر-قند-نان
1 فوریه 2015 ... ماجرای افزودنی های غیرمجاز به برخی موادغذایی همچنان ادامه دارد. هنوز داستان استفاده از
واکس و پارافین میوه تمØ.
جوهر پرینترهای اچ پی - علمی سرا
elmisara.ir/tag/جوهر-پرینترهای-اچ-پی.html
ناشی از استفاده جوهر قند در تولید نان را بسیار خطرناک اعلام کرد و ... مردم است، گفت:
بکارگیری این ماده در تولید نان عملی غیرمجاز بوده و تولیدکنندگان نان با جوهر قند
مجازات میشوند ... هشدار به استفاده کنندگان از جوهر قند در تولید نان - مشرق نیوز ...
پنجشنبه 26 مرداد 1396 ساعت 05:13