دو سال از همراهی شما با جام جم سرا گذشت و در این مدت شما مخاطبان دوست داشتنی همواره در اخبار تلخ و شیرین کنارمان بودید، ایمیل زدید، پیغام گذاشتید، نظر نوشتید، انتقاد کردید و هر روز که گذشت ما را امیدوارتر کردید به راهی که اول بهمن سال ۱۳۹۱ خورشیدی در آن گام نهادیم.
دو سال از راه اندازی جام جم سرا گذشت و هر روز ما شاهد قدکشیدن آن با تکیه بر همراهی شما بودیم و خوشحالیم که نمودار بازدیدها و همراهیها و حتی سرزدنهای مداوم شما به «جام جم سرا » ما را سرشارتر از پیش کرده است. به پشتوانه همین همراهی است که امید داریم بر اساس آنچه شما میپسندید، جام جم سرا نیز پربارتر از پیش، پیش رود.
ما در جام جم سرا بر این باوریم که خانواده بنیادیترین نهاد در جوامع است. هر آنقدر که اعضای آن خودساختهتر، آموزشدیدهتر، والاتر، پویاتر و فرهنگیتر باشند، جوامع نیز، از آنجا که برآیند افکار، گفتار، و رفتار این نهاد است، سازندهتر، والاتر و فرهنگیتر خواهند بود.
این صفات را با هر صفتی دیگر جابجا کنیم، همان از جامعه درو خواهیم کرد که در این نهاد کوچکتر کاشتهایم. کافیست به هنجارها و ناهنجاریها، پیشگیریها و آسیبها، بیماری و سلامت روان، بیان، و عمل این دو تأملی دقیقتر کنیم تا نشان هر یک و ارتباط مستقیمشان را به یکدیگر، در اغلب جوامع بخوبی ببینیم و دریابیم.
بر همین اساس، پرداختن به موضوعات مرتبط با این نهاد اثرگذار از جمله دغدغههای مؤسسۀ فرهنگی و مطبوعاتی جامجم بوده است که با راهاندازی وبسایت «جامجمسرا» در مجموعه جامجم آنلاین، کوشیدهایم مطالبی در جهت استحکام، سلامت و پویایی این نهاد ارائه کنیم.
«جامجمسرا» در سرفصلها و زیرشاخههای موضوعی خود، از زندگی میگوید، از خوشبختی، از گشودن پنجرههای شادی، سلامت، نشاط، پویایی و راههای رسیدن به تفاهم و همدلی و باز کردن گرههای زندگی.
با توجه به اینکه افراد جوامع، سلائق و علائق متفاوت دارند، ما نیز میکوشیم خواستهها و سلیقههای گونهگون را در نظر داشته باشیم. به همین دلیل ممکن است مطلب یا موضوعی از نگاه کسانی بسیار خوب و عالی باشد و از نگاه دیگرانی نه. با این حال تلاش داریم، اگر درباره تقویت بنیانهای خانواده، رفع مشکلات اعضای آن، روابط زناشویی و عاطفی همسران، راهنماییهای مرتبط با جوانان بالغ و یا در آستانه ازدواج، خواستهای گونهگون افراد در زمینه آشپزی، فوتوفن و خانهداری، گل و گیاه و سرگرمی، یا سلامت جسمی، روانی، و حتی جنسی این اعضا مطلبی نشر میدهیم، حتی الامکان مبانی و راههایی علمیتر و عملیتر را در نظر داشته باشیم و با نشر و بازنشر هر آنچه به نوعی با اصول و فروعِ خانه و خانواده و آگاهیها و دانستنیها و حتی سرگرمیهای مورد نیاز آن مرتبط است به پویایی و ارتقاء این نهاد و اوقات افراد بزرگسالش کمکی در حد توان کنیم.
خوشحالیم که خوانندگان و خواهندگان چنین آگاهیها و نیازهایی، بسی سریعتر و زودتر از آنچه میاندیشیدیم به ما اعتماد کردند، در دل خود جایی برایمان باز کردند و با معرفی ما به دیگران نیز، موجب دلگرمی و افزایش مخاطبانمان شدند. سپاسگزار خواهیم بود اگر ما را از آنچه بیشتر میپسندید، نیاز بیشتری به دانستن یا خواندن یا دیدنش دارید از طریق بخش نظرات یا حتی نشانی ایمیلمان مطلع کنید تا در حد امکان، بیشتر به آن بپردازیم. امیدواریم آنچه نمیپسندید را هم با این نگاه که ممکن است مورد پسند و خواست دیگران باشد، تحمل بفرمایید.
شاید بد نباشد همین دوسالگی را بهانهای کنیم برای دو یادآوری مهم:
* «جامجمسرا» وبسایتی خانوادگی نیست، بلکه درباره خانواده است. به بیان روشنتر، اگرچه سرفصلی تحت عنوان کودک و نوجوان دارد، اما به دلیل طرح مشکلات و موضوعات مبتلابه بالغین، بخصوص همسران، و راهنماییهایی که در زمینه مشکلات جنسی میشود، شاخۀ کودک و نوجوان آن بیشتر راهنمای والدین و بزرگترهای مرتبط با کودکان و نوجوانان است و در نتیجه، درباره کودکان و نوجوانان، نه برای استفاده آنها. شایسته است خود والدین و خانوادهها هنگام استفاده از سایت بر کودکان خود نظارت داشته باشند.
* ما برنامههایی را در مدار و افق آینده در نظر گرفتهایم که اندکی زمان میبرد. بنا داریم تغییراتی را آرام آرام در بخشهایی از سایت ایجاد کنیم که از خلال تعامل با خوانندگان و در نظر گرفتن نظرات و خواستهای آنها بوده است. البته چنین راهی همچنان که گفتیم در مسیر و کمکم رخ خواهد داد. امیدواریم بتوانیم آنچه را کاربرانمان دوست دارند تا حد توان اجرا کنیم. بر کار ما نظارت کنید، از ما انتقاد کنید، راهکار ارائه دهید و نظراتتان را با ما در میان بگذارید. مطمئن باشید درباره آنها شور و مشورت کرده، در صورت امکان برای استفاده بهتر اعمال خواهیم کرد.
لطفاً نظرات، پیشنهادها، راههای بهتر شدن و آنچه را درباره همراهی خود با جام جم سرا میخواهید در همین صفحه و از طریق بخش ارسال نظرات با ما در میان بگذارید. حتی اگر خاطرهای دارید، یا جام جم سرا سبب شده اثری بد یا خوب در زندگی شما رخ دهد بگویید تا دیگران هم آن را بخوانند.
143