اگر حافظهتان ضعیف شده یا اینکه قدرت تمرکز بالایی ندارید، وقت آن رسیده است که در برنامه غذاییتان تجدیدنظر کنید.
به نقل از «نیوزویک»، این نوع کربوهیدراتها باعث رها شدن آرام گلوکز در مغز میشود. این تنها قندی است که مغز قادر به جذب کردن آن است. گلوکز برای سوخت رسانی به سلولهای مغز لازم است. عملکرد سلولهای مغز در زمینه تمرکز و یادگیری است. منابع خوب این نوع کربوهیدراتها؛ جودوسر، برنج سبوس دار، میوه و انواع سبزی است.
آنتی اکسیدانها
محققان معتقدند، مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان که با آسیبهای رادیکالهای آزاد مقابله میکند، میتواند روند پیری مغز را به تأخیر بیندازد. رادیکالهای آزاد در بروز بیماریهای متعدد از جمله سرطان و اختلال حافظه نقش دارد. محققان معتقدند، آنتی اکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیها با رنگهای شاد مانند هویج و آواکادو، میتواند مغز را از آسیب محافظت کند. موادغذایی دیگر سرشار از آنتی اکسیدان شامل گردو، آلو، لوبیاقرمز، سیب سبز و... است.
زرده تخم مرغ
تخم مرغ نه تنها منبع عالی پروتئین است بلکه زرده آن حاوی مواد مغذی تقویت کننده حافظه به نام کولین است. کولین، بخش کلیدی دو مولکول در مغز به نام فسفاتیدیل کولین (Phosphatidylcholine) و اسفینگومیلین (Sphingomyelin) است. این دو مولکول بالاترین درصد توده کلی مغز را تشکیل میدهد. در نتیجه کولین برای عملکرد مغز بسیار مهم است. هفتهای ۳ تا ۴بار، حداقل ۲عدد تخم مرغ مصرف کنید.
قهوه مغز را تقویت میکند. نتایج تحقیقات نشان میدهد، قهوه با تأثیرگذاری در قسمت جلوی مغز که مسئول حافظه کوتاه مدت است، حافظه و زمان واکنش مغز را ارتقا میدهد. مصرف قهوه خطر بیماری آلزایمر را نیز کاهش میدهد.
دمنوش مریم گلی
این گیاه، تقویت کننده حافظه است. نتایج بررسیهای اخیر نشان میدهد، مصرف روغن مریم گلی عملکرد مغز را بهبود میدهد. مصرف دمنوش این گیاه، به عنوان ارزانترین و آسانترین راه تقویت حافظه، توصیه میشود.
آب
شاید تعجب کنید! اما از آنجا که ۷۵ درصد مغز ما را آب تشکیل میدهد، بنابراین تأمین آب موردنیاز بدن برای عملکرد بهتر مغز لازم است. محققان معتقدند که یکی از علتهای از دست دادن حافظه در هر سنی کمبود آب بدن است. با نوشیدن آب به طور چشمگیری میتوان عملکرد مغز را بهبود بخشید.
ماهی حاوی میزان بالای اسیدهای چرب (EDA) و (DHA) است که ضدالتهاب است و از لخته شدن خون جلوگیری میکند. DHA به میزان بالا در مغز وجود دارد که برای بهبود توانایی یادگیری و رشد ذهنی، ماده مغذی حیاتی به حساب میآید. ماهیهای حاوی بالاترین میزان اسیدهای چرب شامل تن، سالمون، ساردین و... است.
جلبک قهوهای (کلپ)
این جلبک دریایی سرشار از منیزیم، کلسیم و ید است. ید برای رشد طبیعی مغز لازم است. از آنجا که بدن به طور طبیعی ید تولید نمیکند، لازم است که آن را از طریق موادغذایی به دست آورد. منابع دیگر ید شامل غذاهای دریایی، لبنیات، نمک یددار و گیاهانی است که در خاک غنی از ید کشت میشود. کمبود شدید ید با اختلال ذهنی، مشکل رشد و یادگیری در کودکان ارتباط دارد.
کاکائو
کاکائو سرشار از آنتی اکسیدان و اپی کاتکین است. محققان دریافتهاند ورزش و برنامه غذایی سرشار از اپی کاتکین حافظه را تقویت میکند. از این رو با مصرف کاکائو میتوان ذهن را هوشیار نگه داشت.
جالب است که پوست گردو شباهت زیادی به مغز دارد. گویا طبیعت میخواهد بگوید برای حفظ سلامت مغز و تغذیه آن، گردو بخورید. گردو سرشار از اسیدهای چرب طبیعی است که برای عملکرد سیستم عصب و مغز حیاتی است. مغز یک عضو چرب است و به میزان کافی از این اسیدهای چرب نیاز دارد. (خراسان)