جام جم سرا: از هزاران سال پیش از خاصیت درمانی عسل در بهبود زخمها، سوختگیها و التهاب استفاده میکردند، لذا این ماده غذایی در طب سنتی جایگاه خاصی دارد.
از زمان مصریان باستان، عسل در درمان زخمها استفاده میشد و در سالهای اخیر از خاصیت عسل در درمان عفونتها و سوختگیها و جلوگیری از اثرات تخریبی میکروبها و باکتریها استفاده میشود. علاوه بر این در طب سنتی به اثرات درمانی عسل در بیماریهای گوارشی، ضعف اعصاب، سرفه و اشاراتی شده است.
از نظر علمی تعریفی که میتوان برای عسل ارائه کرد این است که عسل ماده طبیعی شیرینی است که توسط زنبور عسل از شهد گلها، شکوفهها، تراوش بخش زنده گیاهان، ترشحات حشرات مکنده روی قسمتهای زنده گیاهان جمع آوری و عمل آوری شده و در کندو ذخیره میشود.
انواع عسل
عسل شکوفه یا شهد (عسلی که بطور عمده توسط زنبورعسل از شهد گلها، جمع آوری و عمل آوری شده است)
عسلک (عسلی که زنبور عسل ان را از ترشحات حشرات مکنده بر روی قسمتهای زنده گیاهان و یا تراوش بخش زنده گیاهان جمع آوری و پس از فراوری در کندو ذخیره کرده است)
عسل با موم (عسلی که در خانههای مومی قرارگرفته و دست نخورده است)
عسل بدون موم (عسلی که با روشهای مخصوص موم گیری شده است).
ویژگیهای عسل خوب
وجود هر گونه مواد خارجی از قبیل ذرات گیاهی، تمام یا قسمتی از بدن حشرات و همچنین افزودن هر نوع ماده خوراکی و افزودنی از قبیل شکر، اسانس، اسیدهای خوراکی و غیره به عسل ممنوع است.
عسل در شرایط محیطی متفاوت از حالت روان تا غلیظ و قسمتی یا کلا متبلور میتواند متغیر باشد و رنگ آن نیز بر حسب گیاه مورد استفاده زنبور از زرد کاهی تا قرمر متغیر است.
با وجود این، رنگ و وضعیت ظاهری عامل تعیین کننده در تشخیص کیفیت عسل نیست و با توجه به ترکیبات موجود در عسل (قندها و آنزیمها) فرایند شکرک زدگی یا کریستالیزاسیون در عسل رخ میدهد که این حالت نشانگر غیر طبیعی بودن عسل نیست.
درجه حرارت محیطی که عسل در آن نگهداری میشود نیز در فرایند تبلور نقش دارد. در مجموع عوامل محیطی از قبیل رطوبت، دما و ترکیبات عسل از نظر درصد بالای مواد قندی، آنزیم دیاستاز (که باعث جذب ذرات موجود در عسل و ته نشینی و کدورت آن میشود) موجب پدیده شکرک زدگی میشوند که این خاصیت در عسلهای طبیعی دیده میشود.
گاهی برخی از واحدهای بسته بندی اقدام به عملیاتی از قبیل حرارت دادن (به منظور ایجاد رنگ تیره مطلوب، رفع کدورت و ایجاد شفافیت)، افزودن جوهر لیمو (به منظور جلوگیری از شکرک زدگی) میکنند که این موارد منجر به آسیب جدی در بافت عسل میشود.
با توجه به خصوصیات فیزیکی وشیمیایی عسل میتوان چنین نتیجه گیری کرد که ارزیابی کیفیت عسل تنها در آزمایشگاههای کنترل کیفیت معتبر و ذی صلاح امکان پذیر است و اظهار نظر در خصوص آن فقط با انجام آزمایشهای لازم میتواند صورت پذیرد.
ارزیابیهای فیزیکی و حسی و فقط خصوصیات ظاهری در تعیین کیفیت عسل از نظر علمی پذیرفته شده نیست و در آزمایشگاههای مربوطه با توجه به شاخصهای تعیین شده میتوان اظهارنظر قطعی کرد.
هنگام خرید و تهیه عسل باید به این نکات توجه داشت که عسلهایی که دست فروشان ارائه میکنند به دلیل عدم کنترلهای لازم از سوی ارگانهای ذیربط و فلهای بودن از کیفیت مطلوب و قابل قبول برخوردار نیستند و حتی الامکان باید از خرید آنها صرفنظر کرد.
عسلهای بسته بندی شده باید دارای کد بهداشتی و تاییدیههای لازم از سوی وزارت بهداشت باشند و به خصوص به تاریخ تولید و انقضا توجه شود و از نحوه نگهداری عسل در مکانهای مناسب از نظر دما، قبل و بعد از خرید اطمینان حاصل کنند. (زهره جمالی/مهر)
لینک منبع :
اثر درمانی عسل، و راه تشخیص اصل از انواع تقلبی آناثر درمانی عسل، و راه تشخیص اصل از انواع تقلبی آن - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/.../اثر-درمانی-عسل،-و-راه-تشخیص-اصل-از-انواع-تقلبی-آنCached
Similar12 دسامبر 2014 ... عسل یکی از ارزشمندترین مواد غذایی است که مواد مغذی بسیار از قبیل قندهای طبیعی،
مواد آلی، معدنی و ویتامینهای مفیدی دارد و بویژه در تامین بخشی از ...
6 راه تشخیص "عسل" طبیعی از تقلبی +عکس - باشگاه خبرنگاران
www.yjc.ir/fa/news/.../6-راه-تشخیص-عسل-طبیعی-از-تقلبی-عکسCached
Similar1 جولای 2014 ... عسلهای مختلف زیادی در بازار پیدا میشود که تشخیص طبیعی یا تقلبی بودن آن
راههای مختلف دارد.
اثر درمانی عسل، و راه تشخیص اصل از انواع تقلبی آن - جام جم آنلاین
77.104.65.15/.../اثر-درمانی-عسل،-و-راه-تشخیص-اصل-از-انواع-تقلبی-آنCachedاثر درمانی عسل، و راه تشخیص اصل از انواع تقلبی آن. جمعه 21 آذر 1393 ساعت 14:32.
عسل یکی از ارزشمندترین مواد غذایی است که مواد مغذی بسیار از قبیل قندهای ...
عسل - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/عسلCached
Similarعسل دارای انواع پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی مثل اسید فرمیک و مشتقات ....
اگر قطرههای عسل حل نشدند و ته لیوان تهنشین شدند، عسل اصل است، اما اگر عسل در آب
حل ... بهترین راه تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی بوسیله آزمایشگاه است و به
طور ... یکی از مهمترین خاصیتهای درمانی عسل کمک آن به جذب بهتر دارو یا غذایی است
که ...
تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی , تغذیه زنبور عسل با شکر ...
www.angabin.ir/recognize/31-asal-taghalobi.htmlCached
Similarتشخیص عسل طبیعی و تقلبی به کمک انگشت، قاشق و مزه و. ... تغذیه زنبور عسل با
شکر : به هنگام فصل شهد گل ها، بعضی از افراد جهت سود جویی ... درباره زهر زنبور عسل
· ترکیبات زهر زنبور عسل · خواص درمانی زهر زنبور ... تقلب در عسل و راه های تشخیص
آن ... تقلبی بودن عسل بدون ابزار آزمایشگاهی براساس مزه، چسبندگی یا خاصیت ...
تشخیص عسل طبیعی با 7 روش ساده ! | بازار عسل
bazareasal.com/تشخیص-عسل-طبیعی/Cached Rating: 5 - Review by محمد براتی
8 سپتامبر 2016 ... تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی نیازمند انجام آزمایش می باشد ولی می توانید با
۷ روش ... در صورتی که در اثر تقلب در مناطقی که قیمت شکر ارزان است برای تقلب به
عسل ... را به آزمایشگاه ببرید و از این سه عامل مطمئن شوید (برگرفته از کتاب عسل
درمانی) : ... دامنه طیف رنگ های عسل از سفید به انواع زرد (زرد نارنجی.
عسل طبیعی کوهستان،مرغوبترین عسل خالص ایران - آنچه قبل از خرید ...
koohestan-honey.mihanblog.com/extrapage/questions2Cached3- آیا عسل طبیعی و اصل هم شکرک می زند؟ ... 4- انواع عسل های طبیعی کدامند؟ ... 5- راه
و روش تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی چیست؟ ... هـ) هر عسل طبیعی خواص درمانی
مخصوص به خود را دارد که پس از دوره ای از مصرف باید بتوانید اثرات آن را حس کنید.
عسل تقلبی و اصل را تشخیص دهید / فیلم - ایران جیب
www.iranjib.ir/.../عسل-تقلبی-و-اصل-را-تشخیص-دهید---فیلم/Cached6 آگوست 2016 ... برای مصرف کننده ی عادی یک راه بیشتر برای شناسایی عسل وجود ندارد؛ آن هم ... تولید
آن، زنبورعسل شهد بهترین گل ها را مکیده و پس از افزودن انواع آنزیم ها و انجام چند ...
چگونگی تشخیص عسل طبیعی بلوری شده از شبه عسل تقلبی شکرک زده ... این گونه
شبه عسل ها نه تنها فاقد هرگونه خاصیت درمانی غذایی است بلکه برای ...
چگونه عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهیم؟ - ایسنا
www.isna.ir/news/.../چگونه-عسل-طبیعی-را-از-تقلبی-تشخیص-دهیمCached9 ژانویه 2013 ... برای مصرفکنندهی عادی یک راه بیشتر برای شناسایی عسل وجود ندارد؛ آن هم ... اعم از
مواد آلی، معدنی، قندهای طبیعی، انواع ویتامینها است که برای تولید آن، .... پس از
ولرمشدن، عسل را به آنها بیفزایند تا خاصیت درمانی عسل محفوظ بماند.
عسل نخرید، عسل طبیعی بخرید - YouTube
► 5:47https://www.youtube.com/watch?v=IfWcq8ztY9M
Apr 8, 2014 - 6 min - Uploaded by تولید کننده عسل طبیعی
عسل های تقلبی و جعلی هر روز در بازار بیشتر می شود که با قیمت های متفاوتی عرضه می شوند. از طرفی روش های قدیمی شناخت عسل طبیعی از عسل تقلبی ...
پنجشنبه 26 مرداد 1396 ساعت 14:42