جام جم سرا به نقل از شهروند: در سنین بالای ٤٠سال کاهش متابولیسم (سوختوساز) بدن، فرد را برای استرس آمادهتر میکند. در این شرایط هورمونهایی ترشح میشوند که اشتها را زیاد و چربی را ذخیره میکنند.
براین اساس اهمیت کاهش مواد غذایی استرسزا از برنامه غذایی روزانه را نمیتوان نادیده گرفت. کافیین مادهای محرک است که در قهوه، چای، کولاها، شکلات و برخی از داروها وجود دارد. مصرف زیاد مواد غذایی حاوی کافیین همانند استرس عمل میکند و گاهی اوقات علایم آن را بدتر میکند.
مواد محرک، ترشح اسید معده و هورمونهای تیروییدی را بیشتر میکنند. این مسأله ضمن ایجاد اضطراب، فعالیت کلیهها را نیز افزایش داده و دفع ادراری نیز بیشتر میشود.
کافیین همچنین جذب آهن دریافتی از طریق مواد گوشتی را مهار میکند و سبب ایجاد کمخونی ناشی از فقر آهن میشود.
اغلب مردم کافیین را بهعنوان عاملی محرک برای افزایش انرژی مصرف میکنند. این یک احساس کاذب از انرژیزا بودن است، زیرا درعین حال باعث خستگی غدد فوق کلیوی میشود، چراکه هورمونهای آدرنالین که هورمونهای استرس نامیده میشوند از غدد فوقکلیوی ترشح میشوند.
کافیین میتواند سردرد ایجاد کند؛ بنابراین مصرف آن باید کنترل شده باشد و در صورت تمایل به مصرف قهوه، میتوان از قهوه بدون کافیین استفاده کرد.
از عوامل محرک دیگر، نوشیدنیهای گازدار است. اسید فسفریک موجود در نوشابههای گازدار با بر هم زدن تعادل کلسیم و فسفر و خروج کلسیم از استخوانها باعث آسیبهای استخوانی و افزایش خطر پوکی استخوان بهویژه در زنان میشود که به دنبال مصرف طولانی مدت بروز میکند.
اسید فسفریک موجود در این نوشابهها در رقابت با اسیدهیدروکلریک معده عملکرد صحیح معده را تحتتأثیر قرار میدهند. هنگامی که معده ناکارآمد میشود، غذای مصرفی به صورت گوارش نیافته باقی میماند و سبب سوءهاضمه و نفخ میشود که این موضوع در ایجاد حس و حال ناخوشایند بسیار موثر است اما آبهای معدنی و آب چشمه فسفر ندارند.
منوسدیم گلوتامات از افزودنیهایی است که برای حفظ رنگ سبزیهای کنسروی و گوشتهای پخته استفاده میشود. علاوهبر آن در صنایع غذایی برای تشدید طعم، مصرف دارد. این ترکیب شیمیایی میتواند در ایجاد سردرد، واکنشهای پوستی و سوزش در ناحیه پشت گردن نقش داشته باشد.
بهترین راهکار برای کاهش اثرات مواد افزودنی، اجتناب از مصرف غذاهای حاوی مواد افزودنی است. (دکتر مینو فروزانی - متخصص تغذیه)
لینک منبع :
خوراکیهای استرسزاخوراکی های استرس زا و خوراکی های ضد اضطراب
sabooit.com/blog/.../خوراکی-های-استرس-زا-و-خوراکی-های-ضد-اضطرابCached
Similarآرد تصفیه شده، شکر، نوشابه ها، نمک، گوشت گوساله، غذاهای سرخ شده و شکلات محرک
اضطراب هستند و غلات کامل، سیر، تخم مرغ، ماهی، هویج، پیاز، اسفنا.
مواد غذایی استرس زا چیست - آکا
www.akairan.com/health/taghziyeh-salem/3268.htmlCached
Similarمواد غذایی استرس زا چیست کافئین ماده ای محرک است که در قهوه، چای، کولاها، شکلات و
تعدادی از داروها وجود دارد. مصرف زیاد موادغذایی حاوی کافئین همانند استرس عمل می ...
مواد غذایی استرس زا - هاست دارکوب
joomir.com/articles/item/30-مواد-غذایی-استرس-زاCached Rating: 5 - 1 vote
استرس چیست؟ استرس فشاری است که در اثر تغییرات ایجاد شده در محیط به بدن ما
تحمیل می شود. بعضی از استرس ها مفیدند، اما وقتی از کنترل خارج می شوند، بدن به ...
غذاهایی که باعث استرس می شوند - تبیان
article.tebyan.net/102695/غذاهایی-که-باعث-استرس-می-شوندCached21 سپتامبر 2009 ... تغذیه ضعیف و نامناسب می تواند استرس زا باشد. برخی افراد با مصرف بیش از حد قند
، کافئین...
7 ماده غذایی استرس زا - ابرتازه ها
www.abartazeha.com/news/108583/nutrient-stress/Cached7 ماده غذایی استرس زا - در حالی که مواد غذایی که مصرف می کنید، علت اصلی احساسات
شما نیستند، ولی می توانند بر شدت و چگونگی این احساسات به طور کامل تاثیر ...
خوراکی های استرس زا را میشناسید؟ - مجله پزشکی دکتر سلام
www.hidoctor.ir/156831_خوراکی-های-استرس-زا-را-میشناسید؟.html/Cached21 آگوست 2016 ... مواد غذایی استرس زا منشأ استرس کنترل استرس استرس ... هستیم اما سوال اینجاست
آیا خوراکی هایی که باعث تشدید استرس میشوند را میشناسیم؟
خوراکیهای استرسزا را بشناسید - بنیتا
www.mybenita.com/.../things-that-make-you-stressfull-tea-coffee-coca-dangerousCached24 مه 2016 ... خوردن برخی از خوراکیها باعث میشود که شما بیدلیل احساس اضطراب داشته باشید پس
تا جایی که میتوانید مصرف آنها را کم کنید چون در زندگی روزانه ...
استرس و تغذیه – آیا از خوراکیها و مواد غذایی استرس زا اجتناب میکنید ...
https://motamem.org/مواجهه-با-استرس-درس-2-آیا-از-خوراکیها-و-م/Cachedبررسی فهرست مواد غذایی و خوراکی های استرس آور اجازه بدهید برخی نکات علمی را در
مورد رابطه تغذیه و استرس و همینطور مواد غذایی و خوراکی های استرس زا با هم مرور کنیم
...
خوشمزه و استرسزا ترین خوراکیها را بشناسید - باشگاه خبرنگاران
www.yjc.ir/fa/news/.../خوشمزه-و-استرسزا-ترین-خوراکیها-را-بشناسیدCachedغذاهای آماده و هلههولهها، زرده تخم مرغ، کره، پنیر، میگو، گوشت، روغن نارگیل، بادام هندی و
سایر مغزها و شکر از مواد غذایی استرسزا هستند که علت استرس زا بودن این خوراکی ...
کدام غذاها استرس را کم می کنند؟ - بیتوته
www.beytoote.com/health/nutrition/foods-stress-less.htmlCached
Similarتپش قلب بعد از غذا خوردن, خوراکی هایی که باعث تپش قلب می شوند ... غذاهای دیگر
سطح کورتیزول و آدرنالین (هورمونهای استرس زا که در دراز مدت عوارضی برای بدن ...
مطالعات نشان میدهد این ویتامین میتواند سطح هورمونهای استرسزا را کاهش دهد و سیستم ...
جمعه 27 مرداد 1396 ساعت 03:31