مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

توصیه‌های طب‌ سنتی برای ماه رمضان

جام جم سرا: این فعالان عرصه طب سنتی معتقدند برای حفظ سلامت بدن در ماه رمضان باید به نکات زیر توجه و عمل کنید:

- با توجه به اینکه معده انسان در طی خواب، فعالیت ندارد ولی روده در طی خواب به فعالیت خود ادامه می‌دهد بنابراین هیچ‌گاه با شکم پر نباید خوابید؛ چرا که این امر باعث فساد غذا در معده و عدم هضم صحیح می‌گردد. این مسأله در خوردن افطار و سحری باید مورد توجه قرار بگیرد لذا حداقل یک ساعت بعد از سحری نخوابید.

- اگر آب و نمک و روغن سفره ما سالم باشد اصلیترین موارد رعایت شده است. آب باید بدون کلر و مواد افزودنی باشد مانند آب باران، آب چشمه، آب قنات، آب چاه عمیق. فرق روغن خوب و بد هم این است که روغن خوب هرگز با حرارت دادن حالت چسبندگی به خود نمی‌گیرد و روی کاشی و گاز آشپزخانه نمی‌چسبد. بنابراین روغن‌های خوب و سالم عبارتند: روغن کنجد، روغن زیتون، روغن محلی. درباره نمک نیز نوعی از آن مورد تائید پزشکان طب سنتی به شمار می‌رود که به صورت طبیعی در طبیعت یافت می‌شود.

- در ماه رمضانی که با گرمای طاقت فرسا روبرو باشیم رعایت این امور اجباری است: عدم پرخوری در سحر، عدم مصرف مواد غذایی خیلی شیرین یا تند یا شور، استفاده از مواد غذایی تفه (بیمزه) مانند کدو، کلم و امثالهم.

- هرگز مواد خوراکی پخته شده را همراه مواد غذایی خام مصرف نکنید وسعی کنید دور از افطار تا قبل سحر، از مواد خام و میوه‌ها و تنقلات مفید بهره‌مند شوید.

- افراد لاغر در این ایام از چیزهایی که حرارت بدنشان را افزایش می‌دهد بپرهیزند. با توجه به ساعات طولانی گرسنگی در روز، باید غذاهایی را مصرف کنیم که به کندی و دیر هضم می‌شوند مثل غذاهای حاوی فیبر زیاد. غذاهای دیرهضم معمولاً ۸ ساعت در دستگاه گوارش می‌مانند، در حالیکه غذاهای زود هضم فقط۳ تا۴ ساعت در معده باقی می‌مانند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی خواهد کرد. این غذاهای دیر هضم عبارتند از حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبیا، عدس، آرد، ‌ غلات برنج با پوست و غیره (که کربوهیدرات‌ها نامیده می‌شوند). غذاهای سریع الهضم هم عبارتند از: غذاهایی که حاوی قند، آرد سفید و غیره هستند (که به این گروه کربو هیدراتهای تصفیه شده گفته می‌شود). همچنین از غذاهای فیبردار نیز به این موارد می‌توان اشاره کرد: غذاهای حاوی سبوس، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، سبزی‌ها مانند لوبیای سبز، نخود، ‌ ذرت، ‌ اسفناج، برگ چغندر، میوه‌های با پوست، میوه خشک شده مثل برگه زردآلو، انجیر، ‌ آلو خشک، بادام و غیره.

-از این غذا‌ها بپرهیزید: غذاهای سرخ کردنی و چرب، غذاهای حاوی قند زیاد، چای (چای به دلیل ادرارآور بودن، نمک‌های معدنی موردن نیاز بدن در طول روز و همچنین آب بدن را دفع می‌کند).

مصرف کربوهیدراتهای مرکب در سحر که مدت طولانی تری هضم می‌شوند و باعث می‌شوند که شما کمتر گرسنه شوید. حلیم یک منبع عالی پروتئین و از غذاهای دیر هضم است. خرما یک منبع عالی قند، ‌ فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم و منیزیوم می‌باشد. مغز بادام غنی از پروتئین و فیبر بوده و حداقل چربی را دارا می‌باشد. موز یک منبع خوب پتاسیم، منیزیوم و کربو هیدرات می‌باشد. مصرف زیاد آب یا آب میوه در صورت امکان در فاصله بین افطار و زمان خواب باعث تأمین آب مورد نیاز بدن می‌شود



لینک منبع :توصیه‌های طب‌ سنتی برای ماه رمضان

غذاهای ویژه ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی ایران - بیتوته www.beytoote.com/health/.../ramadan-traditional2-medicine.html‎Cached Similarغذاهای ویژه ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی ایران ... غذای مناسب برای ماه رمضان و درست آشامیدن در همه حال توصیه می‌شود. در ماه مبارک رمضان ... تدابیر سنتی را آویزه گوش کنید تغذیه در ماه رمضان - مرجع طب سنتی و گیاهان داروئی tebsonaty.blogsky.com/1391/05/17/post-21/‎Cached Similarدر ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی ما نباید به نسبت قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان باید ساده باشد.رژیم غذایی .... توصیه های تغذیه ای در رعایت برنامه غذایی. بهترین توصیه های طب سنتی در زمینه روزه داری - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/31342_بهترین-توصیه-های-طب-سنتی-در-زمینه-روزه-د.html/‎Cached Similarتغذیه در طول ماه رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است و نوع تغذیه در ماه رمضان با سایرماه ها متفاوت است می خواهیم بهترین روش های تغذیه ای در روزه داری را از زبان طب سنتی ... دستورات طب سنتی در ماه مبارک رمضان - بیمارستان شریعتی فسا sh.fums.ac.ir/31-اخبار/234-دستورات-طب-سنتی-در-ماه-مبارک-رمضان‎Cachedغذاهای مناسب افطار در ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب سنتی. دکتر تاج الدینی افزود : در طب سنتی توصیه فراوان به مصرف آب گرم در هنگام افطار شده است، چون این عمل ... تدابیر طب سنتی برای حفظ تندرستی در ماه مبارک رمضان www.yjc.ir/.../تدابیر-طب-سنتی-برای-حفظ-تندرستی-در-ماه-مبارک-رمضان‎Cached Similar4 جولای 2014 ... با حلول ماه مبارک رمضان در فصل تابستان، شرایط ویژه‌ای برای روزه‌داری ... رعایت نکات ذیل از دیگر توصیه‌های تغذیه‌ای طب سنتی برای روزه‌دارن است:. توصیه های طب سنتی برای روزه داران - ایران سلامت forum.iransalamat.com/.../توصیه-های-طب-سنتی-برای-روزه-داران-44008/‎Cached Similarبه گفته سید علی ابوالحبیب، محقق طب اسلامی تغذیه در طول ماه رمضان از اهمیت زیادی برخ. توصیه های طب سنتی برای گرم مزاج ها در ماه رمضان - تبیان article.tebyan.net/.../توصیه-های-طب-سنتی-برای-گرم-مزاج-ها-در-ماه-رمضان‎Cached20 ژوئن 2015 ... طب سنتی توصیه‌های غذایی و رفتاری برای مزاج‌های گوناگون در ماه مبارک رمضان کرده است که رعایت آن می‌تواند برای افراد مفید باشد. رمضان صاحبان ... تغذیه در ماه مبارک رمضان - تبیان article.tebyan.net/65867/تغذیه-در-ماه-مبارک-رمضان‎Cachedتوصیه های طب سنتی برای رفع تشنگی در ماه رمضان; متخصص طب سنتی گفت: مصرف آب لیمو، آبغوره طبیعی و شربت عسل می تواند به کاهش تشنگی روزه داران کمک ... توصیه های طب سنتی برای سردمزاج ها در ماه رمضان | | روزنامه پزشکی ایران www.iran.pezeshk.us/archives/65536‎Cachedچندی پیش در مورد توصیه های طب سنتی برای گرم مزاج ها در ماه رمضان مطلبی را آورده بودیم؛ حالا نوبتی هم که باشد، نوبت سردمزاجان است. سردمزاجان هم مانند گرم مزاجان. توصیه بهداشتی: تغذیه و تدابیر مربوط به ماه مبارک رمضان - دکتر روازاده ravazadeh.com/.../4065-توصیه-بهداشتی-تغذیه-و-تدابیر-مربوط-به-ماه-مبارک-رمضان.html‎Cached Similarدکتر حسین روازاده- مرجع طب اسلامی ، طب سنتی, طب ایرانی - نگاه احیای سلامت- طب ... در آستانه ماه مبارک رمضان توصیه های بهداشتی ذیل جهت رعایت شما روزه داران محترم ...