[ad_1]
بامداد – علم دیلی/ دانشمندان آنها را اشباح مینامند، ذراتی که تقریبا هیچ جرمی ندارند، در سرعتی نزدیک به سرعت نور حرکت میکنند و طی سه دهه گذشته از زیر بار تلاشهای دانشمندان برای اثبات وجودشان گریختهاند.
نوترینوهای گریزپا همان اشباحی هستند که دانشمندان امیدوارند بتوانند به دهها پرسش کلیدی درباره جهان هستی، و اینکه چرا مملو از ماده است، پاسخ دهند.
نوترینوها در حین تجزیه عناصر رادیواکتیو ایجاد میشوند. این ذرات از خورشید و دیگر ستارهها و حتی از بدن انسان به بیرون فوران میکنند. همچنین این ذرات میتوانند بدون کوچکترین مشکلی به راحتی از میان حجم انبوهی از ماده عبور کنند.
اکنون این پرسش پیش میآید که چگونه میتوان ذرهای را مطالعه کرد که میتواند بدون توقف از میان تکهای از سرب به بزرگی یک سال نوری عبور کند؟ دانشمندان برای انجام اینکار آزمایشگاههایی عظیم و عجیب در گوشه و کنار جهان ساختهاند.
آزمایشگاه GERDA
آزمایشگاه ردیاب GERmanium،به اختصار GERDA، به واسطه کنترل فعالیتهای الکتریکی درون بلورهای خالص ژرمانیوم که در اعماق کوهی در ایتالیا محبوس شدهاند، به جستجوی نوترینوها میپردازد. دانشمندان امیدوارند بتوانند در این آزمایشگاه زیرزمینی بزرگ تجزیه رادیواکتیوی بسیار کمیابی را شاهد باشند.
دانشمندان میگویند زمانی که انفجار بزرگ رخ داده و جهان درحدود ۱۳٫۷ میلیارد سال پیش متولد شد، باید حجم برابری از ماده و ضد ماده ایجاد میشد و زمانی که ماده و ضد ماده با هم برخورد میکنند، یکدیگر را نابود کرده و چیزی به جز انرژی از خود به جا نمیگذارند. اما اوضاع به این شکل پیش نرفت زیرا در این صورت اکنون درحال خواندن این مطلب نبودید.
درصورتی که دانشمندان بتوانند فرایند تجزیهای که درجستجویش هستند را بیابند، این به آن معنی خواهد بود که نوترینو میتواند همزمان ذره و ضد ذره باشد و این توضیح میدهد که چرا جهان ماده را بر ضد ماده ترجیح داده و ما امروز اینجا حضور داریم.
رصدخانه نوترینوی سادبری
رصدخانه کانادایی نوترینوی سادبری (SNO) تقریبا در عمق ۱٫۶ کیلومتری از زمین دفن شدهاست. این رصدخانه در دهه ۱۹۸۰ساخته شد اما به تازگی با تغییر کاربری به مرکزی برای شکار نوترینو تبدیل شد. این رصدخانه در زمین، خورشید و حتی ابرنواخترها به دنبال نوترینو میگردد. در قلب این مرکز حباب پلاستیکی بزرگی قرار دارد که با ۸۰۰ تن مایع درخشنده پر شدهاست. این حباب توسط لایه ای از آب احاطه شده و توسط طناب در جایی ثابت شدهاست و مجموعهای از ۱۰ هزار ردیاب نوری حساس تحت نظر قرار گرفتهاست.
زمانی که نوترینوها با دیگر ذرات تعامل برقرار میکنند،درون مایع درخشان نور ایجاد میشود و ردیابها این نور را ردیابی میکنند. به لطف این رصدخانه اکنون دانشمندان میدانند که دستکم سه نوع مختلف یا سه طعم مختلف از نوترینوها وجود دارد که با حرکت در فضا به یکدیگر تبدیل میشوند.
بزرگترین ردیاب نوترینو در جهان در قطب جنوب واقع شدهاست که در آن ۵۱۶۰ حسگر درون یک میلیارد تن یخ پخش شدهاند تا نوترینوهای پرانرژی که از منابع قدرتمند کیهانی مانند ستارههای درحال انفجار، سیاهچالهها و ستارههای نوترونی ایجاد شدهاند را ردیابی کنند.
زمانی که نوترینو با مولکولهای آب موجود در یخ برخورد میکند،انفجارهایی پرانرژی از ذرات زیراتمی ایجاد میشود که میتوانند تا وسعت زیادی پراکنده شوند. این ذرات به اندازهای سریع حرکت میکنند که مقدار ناچیز نوری مخروطی شکل از خود متصاعد میکنند که به تابش چرنکوف شهرت دارد و این همان چیزی است که IceCube آن را ردیابی میکند. دانشمندان امیدوارند با استفاده از اطلاعات این مرکز بتوانند مسیر حرکت نوترینوها را بازسازی کرده و منبع آنها را شناسایی کنند
این آزمایشگاه که به سه راهروی آزمایشی مجهز است، زیر تپههای دایا بی مدفون شدهاست. ۶ ردیاب استوانهای که هریک حاوی ۲۰ تن مایع درخشنده است، درون راهروهای این مرکز قرار دارند و توسط بیش از هزار ردیاب نوری محاصره شدهاند. کل این سیستم درون استخرهایی از آب زلال قرار گرفتهاند تا هیچنوع تشعشعات اضافی به آنها نرسد.
گروهی ۶ تایی از رآکتورهای هستهای نزدیک به این سازه، در ثانیه میلیونها کوادریلیون الکترون ضد نوترینویی بیخطر را از خود منتشر میکند. این جریان ضدنوترینویی با مایع درخشنده واکنش داده و فلشهای درخشانی از نور ایجاد میشود که این نور را ردیابها شناسایی میکنند.
رصدخانه کامیوکاند در عمق ۹۱۴ کیلومتری کوهستانهای غرب ژاپن واقع شدهاست. این ردیاب بزرگ حاوی ۵۰ هزار تن آب خالص است که نزدیک به ۱۱۲۰۰ ردیاب نوری آن را احاطه کردهاست، که در صورت خرابی مهندسان باید این ردیابها را با کمک قایق تعمیر کنند.
مشابه IceCube، این رصدخانه از تابش چرنکوف استفاده میکند. Super K اولین رصدخانهای است که توانست شواهدی مستحکم از نوسانات نوترینویی و وجود جرم در این ذرات به دست آورد.
نوشته آشنایی با بزرگترین آزمایشگاه های فیزیک دنیا اولین بار در بامداد پدیدار شد.
[ad_2]
لینک منبع بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط با این موضوع آشنایی با رشته مهندسی کشاورزیکشور ایران با وجود میلیون هکتار اراضی دارای قابلیت کشاورزی، تا میلیارد متر مکعب میگنا آشنایی با رشته مهندسی رباتیکرشته فنی مهندسی رباتیک یکی از رشته های میان رسته ای جدید در ایران میباشد ،جدید بودنش آشنایی با اسیلوسکوپفروشگاه آنلاین شرکت تجهیزات اندازه گیری و ابزار دقیق بهروز متناسب با نیاز واحدهای یک ابزار مرجع ابزار وبلاگ و سایتبا کمک این ابزار ، ظاهری جدید به صفحه سایتوبلاگ خود بدهید تغییر نوار اسکرول با سبکی آشنایی بازندگی دکتر محمود حسابیشروع تحصیلات متوسطه او مصادف با آغاز جنگ جهانی اول و تعطیلی مدارس فرانسوی زبان بیروت آپارات سرویس اشتراک ویدیودر آپارات شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار آفتاب آفتاب،آفتاب مرجع اخبار ایران و جهان، بانک جامع نیازمندیهاشیوه بازیگری با توجه به سیستم …البته توجه به سرزمین های دیگر و به زمان های دیگر سفر در مکان و سفر در زمان که از نتایج جستجو برای جمله نرم افزار برنامه ای برای طراحی و ساخت طرح سه بعدی قطعات و ماشین آلات صنعتی معرفی رشته علوم تجربی و رشته های دانشگاهی مرتبط با …آشنایی با رشته دندانپزشکی هدف دندانپزشک به تشخیص و درمان بیماریهای دهان و دندان می آشنایی با رشته مهندسی کشاورزی هدف این رشته استفاده از آب در کشاورزی است بنابراین یک مهندس آب باید با آب میگنا آشنایی با رشته مهندسی رباتیک رشته فنی مهندسی رباتیک یکی از رشته های میان رسته ای جدید در ایران میباشد ،جدید بودنش آشنایی با اسیلوسکوپ اسیلوسکوپ یک دستگاه اندازه گیری است که می توان از آن برای مشاهده و اندازه گیری ولتاژ فرکانس یک ابزار مرجع ابزار وبلاگ و سایت این ابزار به مدیران سایت ها و وبلاگ ها این امکان را می دهد که فایل های ویدیویی خود را با فرمت آشنایی بازندگی دکتر محمود حسابی شروع تحصیلات متوسطه او مصادف با آغاز جنگ جهانی اول و تعطیلی مدارس فرانسوی زبان بیروت بود آپارات سرویس اشتراک ویدیو در آپارات شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار نتایج جستجو برای جمله نرم افزار برنامه ای برای طراحی و ساخت طرح سه بعدی قطعات و ماشین آلات صنعتی می شیوه بازیگری با توجه به سیستم استانیسلاوسکی مقاله و پروژه البته توجه به سرزمین های دیگر و به زمان های دیگر سفر در مکان و سفر در زمان که از مشخصات آفتاب آفتاب،آفتاب مرجع اخبار ایران و جهان، بانک جامع نیازمندیها دانلود رایگان مقالات عمران و معماری در سایت های فروش فایل زیر می توانید فایل های زیر را که برای فروش گذاشته اند خریداری نمایید
لینک منبع :آشنایی با بزرگترین آزمایشگاه های فیزیک دنیا
آشنایی با بزرگترین آزمایشگاه های فیزیک دنیا | بامداد علم - قطره
www.ghatreh.com/news/.../آشنایی-بزرگترین-آزمایشگاه-های-فیزیک-دنیا
8 دسامبر 2016 ... آشنایی با بزرگترین آزمایشگاه های فیزیک دنیا. بامداد علم دیلی/ دانشمندان آنها را
اشباح می نامند، ذراتی که تقریبا هیچ جرمی ندارند، در سرعتی نزدیک ...
سرن بزرگترین مرکز تحقیقات فیزیک هسته ای جهان - هوپا
hupaa.com/.../سرن-بزرگترین-مرکز-تحقیقات-فیزیک-هسته-ای-جهانCachedسرن(CERN) بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و
فیزیک ... آشنا هستید.wwwمهمترین مشخصهhttp یا همان پروتکل جابجائی ابرلینکها(
hyper text ... پیش از این درباره شتابدهنده خوشه های پروتونی LHC با محیطی بالغ بر
27 ...
تصاویری رعب انگیز از بزرگترین آزمایشگاههای فیزیک دنیا - پرتال ...
elmdaily.ir/.../5431-تصاویری-رعب-انگیز-از-بزرگترین-آزمایشگاههای-فیزیک-دنیاCachedتصاویری رعب انگیز از بزرگترین آزمایشگاههای فیزیک دنیا. ... زمانی که نوترینوها
با دیگر ذرات تعامل برقرار میکنند،درون مایع درخشان نور ایجاد میشود و ردیابها این ...
بزرگترین آزمایش علمی جهان(سرن) - تبیان
ergandig.tebyan.net/post/8Cached
Similarبزرگترین آزمایش علمی جهان(سرن) - با سلام امیدوارم مطالب این وبلاگ مورد استفاده شما
... سرن(CERN) بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و ...
این کشورها هم سهم و مشارکت فعالی در انجام پروژه های تحقیقاتی سرن و همچنین در
تامین ... در باب معرفی مختصری از پروژه تور(grid) باید گفت که همانطور که وب برای
به ...
شگفت انگیزترین آزمایشگاههای دنیا +عکس - برترین ها
www.bartarinha.ir/fa/.../شگفت-انگیزترین-آزمایشگاههای-دنیا-عکسCached
Similarاین 7 آزمایشگاهی که در ادامه معرفی میشوند، نمونهای از بزرگترین و عجیبترین
محیطهایی ... این آزمایشگاه نه تنها سردترین آزمایشگاه فیزیک دنیا بلکه بزرگترین
...
آشنایی با بزرگترین آزمایشگاه های فیزیک دنیا - نشرنامه
www.nashrname.ir/.../detail?...آشنایی+با+بزرگترین+آزمایشگاه+های+فیزیک+دنیاCachedآشنایی با بزرگترین آزمایشگاه های فیزیک دنیا. ۱۸ آذر ۱۳۹۵، ۵:۵۲:۱۸. بامداد – علم
دیلی/ دانشمندان آنها را اشباح مینامند، ذراتی که تقریبا هیچ جرمی ندارند، در سرعتی ...
جالب ترین و برترین آزمایشگاه های جهان + تصاویر - ابرتازه ها
www.abartazeha.com/.../best-labs-world-برترین-آزمایشگاه-های-جهان/Cachedاین ۷ آزمایشگاهی که در ادامه معرفی میشوند، نمونهای از بزرگترین و عجیبترین ... نه
تنها سردترین آزمایشگاه فیزیک دنیا بلکه بزرگترین آزمایشگاه نوترونی دنیا به ...
سرن بزرگترین مرکز تحقیقات فیزیک هسته ای جهان - ویستا
vista.ir/article/255490Cached
Similar22 آوریل 2007 ... آشنا هستید.wwwمهمترین مشخصهhttp یا همان پروتکل جابجائی ... سرن(CERN)
بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک هسته ...
پیش از این درباره شتابدهنده خوشه های پروتونی LHC با محیطی بالغ بر ۲۷ ...
در بزرگترین آزمایش فیزیک کوانتومی دنیا شرکت کنید – وب سایت ...
bigbangpage.com/physics/در-بزرگترین-آزمایش-فیزیک-کوانتومی-دنی/Cached4 دسامبر 2016 ... بیگ بنگ: بزرگترین آزمایش فیزیک کوانتومی دنیا هم اکنون در حال انجام ... در
آزمایش Big Tell تاکید می کنند که آزمایش های کوانتومی در سطح جهانی با ...
بزرگترین آزمایشگاه جهان در پی کشف ذرات بنیادی جدید – وب سایت ...
bigbangpage.com/physics/بزرگترین-آزمایشگاه-جهان-در-پی-کشف-ذرات/Cached17 فوریه 2015 ... معرفی کتاب علمی · دانلود کتاب الکترونیکی ... بیگ بنگ: قرار است بزرگترین
آزمایشگاه جهان برای شروع یک دوره ی کاری ۳ ... برخورد دهنده بزرگ هادرون با دو برابر
قدرت بیشتر می تواند به درک ماده تاریک و ... دو ذره جدید به تقویت نظریه مدل
استاندارد فیزیک خواهند پرداخت که همه ذرات شناختهشده جهان را توصیف میکند.
یکشنبه 29 مرداد 1396 ساعت 10:34