مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مسئول فیلترینگ در ایران کیست؟

[ad_1]

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از ایسنا، اگر نمی‌دانید فیلترینگ و مسائل مربوط به آن کجا پیگیری شده و تصمیماتی که برای فیلتر شدن سایت‌ها گرفته می‌شود به کدام نهاد مربوط است، باید به کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اشاره کرد که این مسئولیت را از سال ۸۸ به عهده گرفته است.

کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه سال ۱۳۸۸ و در پی تصویب قانون جرایم رایانه‌ای در مجلس شورای اسلامی بنیان نهاده شد. این کارگروه بر اساس ماده ۲۲ قانون جرائم رایانه‌ای تشکیل شده و مسئولیت نظارت بر فضای مجازی و پالایش تارنماهای حاوی محتوای مجرمانه و رسیدگی به شکایات مردمی را به عهده دارد.

کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه زیر نظر دادستان کل کشور فعالیت می‌کند و ۱۳ عضو دارد. بر اساس قانون جرایم رایانه‌ای، اعضای این کارگروه موظفند هر دو هفته یک بار جلسه تشکیل دهند و در این جلسات در خصوص فیلتر شدن وب‌گاه‌های مختلف، بحث و تبادل نظر و رای‌گیری می‌شود.

اعضای این کارگروه شامل دادستان کل کشور (رئیس کارگروه)، رئیس یا نماینده سازمان صدا و سیما، فرمانده نیروی انتظامی، یک فرد خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، یک نماینده عضو کمیسیون قضائی و حقوقی به انتخاب این کمیسیون به تائید مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، نماینده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزرای اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، دادگستری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، علوم تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش یا نمایندگانی از این وزرا هستند.

بنابراین در این کمیته که مسئولیت فیلترینگ را بر عهده دارد، بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات با احتساب وزیر و با حضور شخصی که به مسائل مربوط به فناوری آشنا باشد، نهایتا دو عضو حاضر دارد و از آن جایی که تصمیمات کارگروه با اکثریت نسبی حاضران معتبر خواهد بود، این دو عضو نهایتا می‌توانند درصدی از تصمیم‌گیری‌ها را شامل شوند.

فهرست مصادیق محتوای مجرمانه شامل هفت بخش محتوا علیه عفت و اخلاق عمومی، محتوا علیه مقدسات اسلامی، محتوا علیه امنیت و آسایش عمومی، محتوا علیه مقامات و نهادهای دولتی و عمومی، محتوای مجرمانه مربوط به امور سمعی و بصری و مالکیت معنوی و محتوایی که تحریک، ترغیب، یا دعوت به ارتکاب جرم کند می‌شود و کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه موظف است به شکایات مربوط به مصادیق فیلترشده رسیدگی و نسبت به آنها تصمیم‌گیری کند و هر شش ماه گزارشی در خصوص روند فیلتر محتوای مجرمانه ارائه دهد.

همان‌طور که وزیر ارتباطات معتقد است، دسترسی آزاد به اطلاعات بدین معنا نیست که هر آنچه در فضای مجازی وجود دارد باید برای همگان آزاد باشد و به محتوای غیراخلاقی و مطالبی علیه امنیت کشور یا اعتقادات دینی هم دسترسی باشد، بلکه بدین معناست که فعالیت سازمان‌های مختلف به طور یکسان در دسترس همه باشد. البته در اکثریت موارد هم انتظار مردم از رفع فیلتر دسترسی به همه مطالب نامناسب نیست.

واعظی درباره چگونگی فیلتر شدن سایت‌ها در فیلترینگ هوشمند نیز می‌گوید: سایت‌هایی که غیراخلاقی، مستهجن و ضد امنیت نظام هستند، کلا مسدود می‌شوند، اما برای سایت‌هایی که ۸۰ درصد مطالب علمی داشته و در کنارش صفحات نامناسبی دارند، تلاش میکنیم درصدهای باقی‌مانده را مسدود کنیم.

او همچنین درباره طراحی رباتی در شرکت ارتباطات زیرساخت اطلاع داده بود که به واسطه بهره‌گیری از آن امکان فیلتر خودکار سایت‌های مستهجن فراهم شده و روزانه تعداد زیادی از این سایت‌ها پالایش می‌شوند. با اجرای فاز اول فیلترینگ هوشمند سایت‌هایی که بخشی از مطالب آنها غیرمناسب است سایت‌ها به‌طور کامل از دسترس خارج نشده و تنها محتوای نامناسب آنها حذف شود.

در نهایت همان‌طور که واعظی در ارتباط با رفع فیلتر فیس‌بوک و توئیتر توضیح داده بود، این موضوعات در کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای بررسی می‌شود. او همچنین گفته بود: دولت به طور جدی به استفاده صحیح مردم از این ابزارها تاکید دارد و ما وعده داده بودیم آنچه مورد استفاده مردم قرار دارد و در آنها شرایط غیراخلاقی وجود ندارد، آزادند به فعالیت خود ادامه دهند و تا زمان ایجاد شبکه‌های بومی با ایجاد محدودیت برای دسترسی مردم به شبکه‌های خارجی موافق نیستیم.

از طرفی سید ابوالحسن فیروزآبادی -دبیر شورای عالی فضای مجازی- که معتقد است چاره‌ای جز فیلترینگ هوشمند نداریم و این برنامه باید موفق شود، می‌گوید: فیلترینگ هوشمند به طور خاص در جلسات شورا تصویب نشده است، اما یکی از زیر مجموعه‌های شبکه ملی است که مشخصات این شبکه در شورا در حال تصویب است.

بنابراین اگرچه مردم در موارد متعدد وزیر ارتباطات را متولی فیلترینگ و رفع آن می‌دانند، اما در اصل کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است که برای این موضوع تصمیم‌گیری می‌کند که وزیر ارتباطات نیز تنها عضوی از این کارگروه محسوب می‌شود و رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و توییتر یا تصمیم برای فیلتر شدن یا نشدن تلگرام و دیگر پیام‌رسان‌ها و وب‌سایت‌ها، از صافی این کارگروه می‌گذرد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

الف خیال‌پردازی‌های بچگانه ترامپ در خصوص مذاکره با ایرانخیال‌پردازی‌های بچگانه ترامپ در خصوص مذاکره با ایرانالف گاردین آیا آمریکا در پیروزی انقلاب اسلامی در ایران گاردین آیا آمریکا در پیروزی انقلاب اسلامی در ایران نقش داشت؟فاوا نیوز پایگاه خبری و اطلاع رسانی فناوری اطلاعات …در حالی که گاهی اخباری مبنی بر ارزان بودن اینترنت موبایل ایران و همچنین رضایت مشترکان پرسمان دانشجویی اندیشه ی سیاسیشرایط زندگی انسان‌ها نسبت به سال پیش تغییر کرده است در دنیای متمدن و متجدد امروزی اخباراخبار اجتماعی، اخبار اجتماعی ایران،اخبار اجتماعی اخباراخبار اجتماعیاخبار اجتماعی ایراناخبار اجتماعی روزسایت اخباراخبار امروز سایت خبری تحلیلی هدانا جدیدترین اخبار ایران و جهان هدانا امام علیعلیه السلام کسى که مالى را از راه شبکه خبری تیتریک اخبار البرز ایران جهانحضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به بیست و پنجمین اجلاس سراسری پزشکی ایران ارسال سلام با تشکر از سایت خوب شما، مدتی است در ناحیه سمفیزم آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایستنابا عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایستنا به طور الف خیال‌پردازی‌های بچگانه ترامپ در خصوص مذاکره با ایران خیال‌پردازی‌های بچگانه ترامپ در خصوص مذاکره با ایران گاردین آیا آمریکا در پیروزی انقلاب اسلامی در ایران نقش داشت؟ گاردین آیا آمریکا در پیروزی انقلاب اسلامی در ایران نقش داشت؟ فاوا نیوز پایگاه خبری و اطلاع رسانی فناوری اطلاعات و در حالی که گاهی اخباری مبنی بر ارزان بودن اینترنت موبایل ایران و همچنین رضایت مشترکان از پرسمان دانشجویی اندیشه ی سیاسی شرایط زندگی انسان‌ها نسبت به سال پیش تغییر کرده است در دنیای متمدن و متجدد امروزی که از اخباراخبار اجتماعی، اخبار اجتماعی ایران،اخبار اجتماعی جهان اخباراخبار اجتماعیاخبار اجتماعی ایراناخبار اجتماعی روزسایت اخباراخبار امروزاخبار سایت خبری تحلیلی هدانا جدیدترین اخبار ایران و جهان هدانا امام علیعلیه السلام کسى که مالى را از راه ناروایش شبکه خبری تیتریک اخبار البرز ایران جهان حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز پزشکی ایران ارسال سلام با تشکر از سایت خوب شما، مدتی است در ناحیه سمفیزم پوبیس جنگ نرمسربازان امام خامنه ای روح الله مومن نسب کارشناس فضای مجازی در خصوص تفکر استفاده سالم از ابزارهای پیام‌رسان مانند فیلترینگ در ایران



لینک منبع :مسئول فیلترینگ در ایران کیست؟

مسوول فیلترینگ کیست؟ - ایسنا www.isna.ir/news/95092011366/مسوول-فیلترینگ-کیست‎Cached10 دسامبر 2016 ... شاید اولین مرجعی که کاربران مسئولیت فیلتر سایت‌ها، بازی‌ها و صفحه‌ها را به آن نسبت دهند، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و حتی شخص وزیر ... مسئول فیلترینگ در ایران کیست؟ - کلیک | نبض فناوری و اطلاعات click.ir/1395/09/20/who-is-filtering-responsible-in-iran/‎Cachedشاید اولین مرجعی که کاربران مسئولیت فیلتر سایت‌ها، بازی‌ها و صفحه‌ها را به آن نسبت دهند، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و حتی شخص وزیر باشد، در صورتی که ... مسوول فیلترینگ کیست؟ - فرارو fararu.com/fa/news/298584/مسوول-فیلترینگ-کیست‎Cached10 دسامبر 2016 ... شاید اولین مرجعی که کاربران مسئولیت فیلتر سایت‌ها، بازی‌ها و صفحه‌ها را به آن ... بنابراین در این کمیته که مسئولیت فیلترینگ را بر عهده دارد، بخش ارتباطات و فناوری ... ۲ (تصاویر) وقتی بحرین هنوز جزو خاک ایران بود (۷۸ نظر) ... فیلترینگ اینترنت در ایران - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/فیلترینگ_اینترنت_در_ایران‎Cached Similarفیلترینگ اینترنت در ایران عبارت است از اعمال سانسور، محدودیت و نظارت .... شورای عالی فضای مجازی بالاترین نهادی است که مسئولیت تعیین سیاست‌های کلی فضای ... ‎۴ نهادهای دخیل در فیلترینگ - ‎۵ فیلترینگ در دولت نهم - ‎۸ فیلترینگ وب‌گاه‌های ...مسئول فیلترینگ در ایران کیست؟ | شاید اولین مرجعی که کاربران - قطره www.ghatreh.com/news/nn34982994/مسئول-فیلترینگ-ایران-کیست 10 دسامبر 2016 ... شاید اولین مرجعی که کاربران مسئولیت فیلتر سایت ها، بازی ها و صفحه ها را به آن نسبت دهند، ... تصمیم گیرنده نهایی فیلترینگ در ایران کیست؟ مسئول فیلترینگ در ایران کیست؟ - تی نیوز tnews.ir/news/2cc275742330.html 10 دسامبر 2016 ... مسئول فیلترینگ در ایران کیست؟ وب سایت کلیک: شاید اولین مرجعی که کاربران مسئولیت فیلتر سایت ها، بازی ها و صفحه ها را به آن نسبت دهند، ... مسئول فیلترینگ در ایران کیست – آی موز https://www.imoz.ir/tag/مسئول-فیلترینگ-در-ایران-کیست/‎Cachedفیلترینگ اینترنت در ایران فیلترینگ در ایران بر اساس قوانین مصوب در مجلس شورای اسلامی اعمال می‌گردد و طیف گسترده‌ای از وبگاه‌های اینترنتی، از پورنوگرافی ... همه چیز درباره فیلترینگ در ایران | دانستنی های فیلترینگ و علت ... https://www.imoz.ir/hame-chi-filtr/‎Cachedمسئول فیلترینگ در ایران کیست؟ شاید اولین مرجعی که کاربران مسئولیت فیلتر سایت‌ها، بازی‌ها و صفحه‌ها را به آن نسبت دهند، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و ... سایت‌های اینترنتی چگونه فیلتر می‌شوند؟ - شفاف www.shafaf.ir/fa/news/.../سایت‌های-اینترنتی-چگونه-فیلتر-می‌شوند‎Cached Similarفیلتر یعنی همان که صفحه فیلترینگ در جلوی آن پایگاه، در ایران به نمایش در می‌آید. ... در واقع امکان ارتباط رسمی با مسئول سایتی که ثبت نشده، وجود ندارد. به هرحال ... مسئول "فیلترینگ" در کشور کیست؟ - پارسینه www.parsine.com/fa/news/.../مسئول-فیلترینگ-در-کشور-کیست‎Cached16 سپتامبر 2013 ... مسئول "فیلترینگ" در کشور کیست؟ ... گفت: نه تنها وزیر ارتباطات بلکه شخص رئیس جمهور نیز بر اساس قانون، راسا اختیارِ اخذ تصمیم در ارتباط با مصادیق فیلترینگ را ندارد. ... ترامپ در بازار نشر ایران در سالهای نه چندان دور!