وی تصریح کرد: برای ایجاد هر سانتی متر خاک صدها سال زمان لازم است و راهی برای تولید خاک حاصلخیز وجود ندارد، لذا باید دانست که اهمیت حفظ خاک کمتر از آب نیست. همچنین براساس مستندات علمی، مدیریت پایدار خاک می تواند در حل بحران کم آبی کشور کمک کند.
گرجی با بیان اینکه در ایران حداقل 2 میلیارد تن تخریب و فرسایش خاک صورت گرفته است، اظهار کرد: با این حجم فرسایش خسارت 56 میلیارد دلاری به کشور تحمیل م شود که این مقدار 6.5 برابر کل بودجه عمرانی کشور است.
رئیس انجمن علوم خاک ایران به کاربرد های خاک اشاره کرد و گفت: تامین مواد غذایی و مواد اولیه پوشاک و چوب، تنظیم جریان و تصفیه آب در طبیعت، استفاده در داروسازی و تولید انرژی از جمله این کاربردها است.
وی در ادامه یکی از مولفههای اصلی امنیت ملی هر کشوری را امنیت غذایی آن کشوردانست و افزود: این امر زمانی آشکار می شود که بدانیم بیش از 40 درصد جمعیت ایران در سال 1917 تا سال 1990 در اثر کمبود غذا تلف شدند.
گرجی با بیان اینکه 99 درصد از غذا و دیگر مایحتاج انسان از منابع خاک تهیه می شود، عنوان کرد: با وجود اهمیت بی شمار خاک، مسئولان کشور ما از این مهم غفلت می کند.
رئیس انجمن علوم خاک ایران در پایان با اشاره به اینکه برخی کشورهای جهان همانند هلند به دلیل اهمیت خاک و کمبود آن در کشورشان به واردات خاک روی آوردند، خاطرنشان کرد: تامین مواد غذایی و مواد اولیه پوشاک و چوب، تنظیم هوا، تنظیم جریان و تصفیه آب در طبیعت، استفاده در عمران، داروسازی و تولید انرژی بخشی از کاربردهای خاک است.