[ad_1]
برای همه ما حداقل یک بار اتفاق افتاده است: میخواهیم از خوردن یک هلوی تازه لذت ببریم که نقطه سفید رنگی به اندازه یک سکه روی آن میبینیم؛ یا این که برش آخر نان ساندویچ ما دارای لکههای ریز سبز رنگ است. در این گونه مواقع باید چه کاری انجام دهیم؟ آیا میتوانیم قسمت کپک زده را جدا کنیم و بقیه را بخوریم؟ برای دانستن پاسخ این پرسش ادامه مطلب را بخوانید:
کپک به رنگ سفید یا سبز دیده میشود و میتواند در تمام سطح غذا گسترده شود یا محدود به قسمت کوچکی باشد؛ همچنین میتواند به صورت عمقی بوده یا این که فقط در سطح ماده غذایی رشد کرده باشد؛ کپک نوعی قارچ است با ساختاری مشابه گیاه و شامل ریشه، ساقه و اسپور. ریشه کپک معمولا با چشم غیر مسلح غیر قابل رویت بوده و آنچه که ما میبینیم شامل ساقه و اسپورهای آن است. اسپور به صورت ذرات معلق در هوا منتشر میشود و در واقع دلیل اصلی آلوده شدن یک غذای کپک زده و انتقال کپک به سایر غذاها محسوب میشود.
حتما شنیدهاید که یک سیب پوسیده میتواند به تمام سیبهای یک جعبه آسیب برساند، کپک هم به همین صورت می تواند به سرعت به تمام مواد غذایی موجود در محیط اطرافش انتشار یابد. بد نیست بدانید که تمامی کپکها بد نیستند و تعدادی از آنها اجزای اصلی برخی از غذاها را تشکیل میدهند؛ مثلا رگههای سبز – آبی پنیر Roquefort از کپکها تشکیل شده است و برای این که کیفیت این پنیر بالا باشد، تولید کنندگان از نوعی کپک خاص در فرایند ساخت آن استفاده میکنند؛ در نتیجه یک پنیر سالم، خامهای و محبوب به دست میآید؛ هر چند که با وجود طعم دلپذیر، بوی خوبی ندارد!
سایر کپکها میتوانند زیانبار باشند و مشکلاتی به وجود بیاورند، بعضی از آنها میتوانند باعث واکنشهای آلرژیک و در نتیجه تنگی نفس شوند؛ به همین دلیل نباید غذاهای کپک زده را بو کنید. تعدادی از کپکها هم سم «مایکوتوکسین» تولید میکنند که میتواند باعث ایجاد مشکلات بسیار جدیتر نظیر افزایش ریسک ابتلا به انواع سرطان شود.
حالا میتوانیم هلوی خوشمزهای را که قسمتی از آن کپک زده باشد بخوریم یا نه؟! به خاطر بافت نرم هلو و رطوبت بسیار زیاد آن، احتمال این که قسمت اعظم آلودگی به کپک از دید ما مخفی مانده باشد بسیار زیاد است؛ پس بهتر است که از خوردن آن صرفنظر کنیم و ریسک بیمار شدن را نپذیریم. برای این که یک راهنمای به روز در مورد غذاهای بیخطر را داشته باشید به وبسایت دپارتمان کشاورزی ایالات متحده مراجعه کنید؛ اما در اینجا مهمترین نکات مربوط به مواد غذایی کپک زده را مرور میکنیم.
در حالی که همه مواد غذایی کپک زده به سطل زباله نمیروند، غذاهایی هم هستند که در صورت کپک زدن، به هیچ وجه نباید مصرف شوند و معمولا غذاهای نرم و مرطوب از همین دسته به شمار میروند؛ چون ممکن است در بافت آنها کپک بیشتر از آنچه که به چشم میآید رشد کرده باشد. اگر در غذاهای زیر کپک را مشاهده کردید، آنها را مصرف نکنید:
گوشت خام یا پخته شده، غلات پخته شده، ماکارونی، کره بادام زمینی، حبوبات، آجیل، پنیر نرم، ماست، خامه و خامه ترش؛ همچنین مربا و ژله با اولین آثار کپک باید دور ریخته شوند، چون ممکن است حاوی مایکوتوکسین باشند؛ در نهایت شیرینیها و نانهای قنادی و فانتزی هم در صورت کپک زدن نباید مصرف شوند.
در حالی که گوشت خام و پخته کپک زده نباید مصرف شود، ژامبون و کالباس خشک استثنا به حساب میآیند و با خیال راحت میتوانید پس از پاک کردن کامل کپک، آنها را مصرف نمایید. پنیر سفت، میوهها و سبزیجات خشک را هم میتوان پس از برداشتن قسمت کپک زده مصرف نمود؛ البته باید تا شعاع ۲/۵ سانتیمتر از اطراف منطقه کپک زده را هم به وسیله چاقو بردارید. چاقو را هم کاملا تمیز کنید تا آلودگی از طریق آن به سایر غذاها منتقل نشود. گاهی ممکن است دور ریختن این همه مواد غذایی اسراف به نظر برسد اما فراموش نکنید که سلامتی از هر چیز دیگری مهمتر است.
[ad_2]
لینک منبع بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط با این موضوع نگهداری موادغذایی درمنزل تقویم برای فریزر انواع فرآوردههای خوراکی با منشا دامی، به خصوص گوشت قرمز و سفید از منافع و مضرات لواشک و آلوچه بعضی ها لواشک و آلوچه و قره قروت را برای هضم سریع تر غذاهای چرب و به امید لاغر شدن دوغ کفیر دوست سایت سلام من مطالب بسیاری در مورد این نوشیدنی بسیار سالم خوانده ام ولی تا بحال ۸ راه برای داشتن گیاهی شاداب۸ راه برای داشتن گیاهی شاداب یکی از دغدغه های همیشگی صاحبان گل و گیاه در منزل، از دست خواص سبزیجات، خواص میوه جات ،خواص …میوه ها و سبزیجات موثر برای درمان نفخ شکم مصارف درمانی روغن هسته انگور تهیه نوشیدنی عکس های لو رفته از کارخانه سوسیس و کالباس در …برای اینکه جانب انصاف رعایت بشه در این صفحه هم به کارخانه غیربهداشتی و غیرمجاز تولید لاکی بامبو – بامبو خوش شانس …لاکیبامبوگیاهشناسی گیاهی که امروز به بامبو یا بامبوخوششانس معروف است در واقع اصلا از پنج راه آسان برای سفت شدن سینه ها در عرض یک ماه برای آیا شما نیز مایل به دانستن این هستید که چطور سینههای خود را سفت کنید؟ آیا از اینکه کامل ترین تحلیل پزشکی در مورد خرما و خواص خرما در …مواد غذایی و تغذیهیبوست خرما یک مادهغذایی ملین است به همین دلیل برای کسانیکه از یبوست رنج میبرند نگهداری موادغذایی درمنزل تقویم برای فریزر انواع فرآوردههای خوراکی با منشا دامی، به خصوص گوشت قرمز و سفید از اجزای منافع و مضرات لواشک و آلوچه بعضی ها لواشک و آلوچه و قره قروت را برای هضم سریع تر غذاهای چرب و به امید لاغر شدن می دوغ کفیر دوست سایت سلام من مطالب بسیاری در مورد این نوشیدنی بسیار سالم خوانده ام ولی تا بحال صفحه ۸ راه برای داشتن گیاهی شاداب ۸ راه برای داشتن گیاهی شاداب یکی از دغدغه های همیشگی صاحبان گل و گیاه در منزل، از دست رفتن لاکی بامبو – بامبو خوش شانس گلستان علی لاکیبامبو گیاهشناسی گیاهی که امروز به بامبو یا بامبوخوششانس معروف است در واقع اصلا از خانواده نی خواص سبزیجات، خواص میوه جات ،خواص خوراکیها،سبزیجات مقالات سلامت میوه ها و سبزیجات موثر برای درمان نفخ شکم مصارف درمانی روغن هسته انگور تهیه نوشیدنی ضد عکس های لو رفته از کارخانه سوسیس و کالباس در ایران مجله گیزمیز برای اینکه جانب انصاف رعایت بشه در این صفحه هم به کارخانه غیربهداشتی و غیرمجاز تولید سوسیس پنج راه آسان برای سفت شدن سینه ها در عرض یک ماه برای بانوان در ۱۳ام اردیبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲۴۹ برای سفت شدن عضلات در خانمها باید تمرینات با وزنه رو
لینک منبع :آیا غذاهای کپک زده برای سلامتی ما ضرر دارند؟
آیا غذاهای کپک زده برای سلامتی ما ضرر دارند؟ - آیتیرسان
itresan.com/.../آیا-غذاهای-کپک-زده-برای-سلامتی-ما-ضرر-دا/.htmlCachedآیا میتوانیم قسمت کپک زده یک غذا را جدا کنیم و سپس بقیه آن را بخوریم؟ برای
دانستن پاسخ این پرسش ادامه مطلب را در آیتیرسان بخوانید:
آیا غذاهای کپک زده برای سلامتی ما ضرر دارند؟ - خبر ایرانی - تی نیوز
tnews.ir/news/53f476148876.htmlCachedبرای همه ما حداقل یک بار اتفاق افتاده است: می خواهیم از خوردن یک هلوی تازه لذت ببریم
که نقطه سفید رنگی به اندازه یک سکه روی آن می بینیم؛ یا این که برش آخر نان ...
آیا کپک های غذایی خطرناکند؟ - تبیان
article.tebyan.net/153458/آیا-کپک-های-غذایی-خطرناکند-Cached29 ژانویه 2011 ... برای خیلی از ما پیش آمده، با وجود آن که غذا یا میوهای را درون یخچال نگهداری ... این
کپکها بیماریزا هستند و شستن یا جدا کردن بخش کپکزده دلیل بر سلامت میوه نیست
. ... اگر پنیر، مربا یا رب گوجه فرنگی کپک زد، کافی است بخش کپکزده را جدا ...
زیرا کپکها کره را تجزیه و اکسید کرده و خطر سکته را به دنبال دارند.
آیا غذاهای کپک زده برای سلامتی ما ضرر دارند - دانلود و نمایش ویدیو
www.airvideo.ir/.../آیا_غذاهای_کپک_زده_برای_سلامتی_ما_ضرر_دارندCachedآیا غذاهای کپک زده برای سلامتی ما ضرر دارند. دانلود فربگان جهان؛ کاهش مصرف غذاهای
پرچرب برای حفظ سلامتی! ... دانلود سلامتی اون زندونی هایی که بی ملاقات هستند.
آیا غذاهای کپک زده برای سلامتی ما ضرر دارند؟ - گلچین مطالب وب
permob.ir/.../آیا%20غذاهای%20کپک%20زده%20برای%20سلامتی%20ما%20ضرر%20دارن...
برای همه ما حداقل یک بار اتفاق افتاده است: میخواهیم از خوردن یک هلوی تازه لذت ببریم
که نقطه سفید رنگی به اندازه یک سکه روی آن میبینیم؛ یا این که برش آخر نان ...
مواد غذایی کپک زده نخورید - عصر ایران
www.asriran.com/fa/news/393287/مواد-غذایی-کپک-زده-نخوریدCached
Similar... خطرناک برای سلامتی انسان نام برد و گفت:برخی اشتباهات رایج در فرهنگ غذایی ما
گرانبار ... وی ادامه داد: مساله مهم این است که وقتی مواد غذایی کپک زده مورد استفاده قرار
می ... و سبب آلودگی ماده غذایی می شوند که این سم در ابتلا به بیماری ها نقش موثری دارد
. ... بو نکنید، بو کردن مواد غذایی کپک زده نیز برای سلامتی افراد خطر آفرین است.
اگر نان کپک زده را بخورید چه اتفاقی می افتد؟ - رژیم سلامتی
https://www.foodregime.com/...غذایی/...غذایی/967-اگر-نان-کپک-زده-را-بخورید-چه-اتفاقی-می-افتد؟.htmlCached15 نوامبر 2016 ... نقشه سایت · تماس با ما · درباره ما · اخبار سلامت · رژیم لاغری · پرسش و پاسخ ... همه
غذاهای کپک زده خطرناک هستند هنگام غذا خوردن مطمئن شوید که چه چیزی را ... شما نان
کپک زده بخورید قطعاً به نوع قارچی که می خورید بستگی دارد اما ... تعیین اینکه آیا
نان کپک زده که شما را خورده اید به یک واکنش جدی منجر می شود دشوار است.
DDTA.... - کپک مواد غذایی را جدی بگیرید
www.ddta.blogfa.com/post-379.aspxCached19 ژانویه 2011 ... کپک مواد غذایی را جدی بگیرید - یادت پرچم صلحی است میان شورش اینهمه فکر. ... همه
ما اغلب با کپکهایی که روی مواد غذایی میبینیم این سوال را از خود میپرسیم که آیا تا ...
بعضی محققان معتقدند که این نوع کپکها برای سلامتی ما خطر دارد.
آیا خوردن قسمت سالم غذای کپک زده مضر است؟ - نمناک
namnak.com/غذای-کپک-زده.p34457Cachedنمناک بهداشت و سلامتسلامت خانواده آیا خوردن قسمت سالم غذای کپک زده مضر است؟ ...
برخی کپک ها بی ضرر هستند اما تعدادی از آن ها برای سلامتی خطرناک و تهدیدکننده اند.
چرا مواد غذایی کپک زده را نباید خورد؟ | | روزنامه پزشکی ایران
www.iran.pezeshk.us/archives/61453Cached
Similarوی ادامه داد:مساله مهم این است که وقتی مواد غذایی کپک زده مورد استفاده قرار می ... هایی
وجود دارند که در درون یخچال نیز رشد و تکثیر می شوند و می تواند برای سلامتی افراد
مضر باشند. ... زده را هرگز بو نکنید، بو کردن مواد غذایی کپک زده نیز برای سلامتی
افراد خطر آفرین است. ... مقالات پیشنهادی ما : ... آیا کوچک شدن شکم زنان، دمنوش فایده
دارد؟
دوشنبه 30 مرداد 1396 ساعت 00:37