[ad_1]
چرا منوها محدودند؟ در همین حال، یکی از تورگردانان با تاکید بر ظرفیتهای غذایی ایران در پذیرایی از گردشگران خارجی، عدم سرو غذاهای متنوع در رستورانهای کشور را یکی از کاستیهای عمده در مسیر معرفی فرهنگ غذای ایرانی به گردشگران خارجی عنوان میکند و میگوید: «منوی غذا در رستورانها محدود و تکراری است و تنها در صورتیکه قرار باشد از گردشگران به صورت گروهی و در تعداد بالا پذیرایی شود، میتوان غذاهای مورد نظر را از قبل سفارش داد.»
محمدعلی واقفی در توضیح چرایی وارد نشدن غذاهای محلی در فهرست غذایی رستورانها و غذاخوریها اظهار میکند: «ویژگی غالب غذاهای ایرانی و همچنین فرهنگ غذاخوردن مردم ما، دلایل اصلی عدم تنوع غذاهای طبخ شده در رستورانهای کشور است.» او در اینباره میافزاید: «ترجیح خانوادههای ایرانی برای طبخ و صرف غذا و بهویژه غذاهای سنتی و محلی در خانه یکی از دلایلی است که دست رستورانداران را برای ایجاد تنوع در پخت و سرو غذاهای متنوع بسته نگه میدارد.»
به گفته واقفی، غذا خوردن بیرون از خانه نه یک عادت هر روزه بلکه در زمره یکی از صورتهای تفریحی برای خانوادههای ایرانی به شمار میرود و از آنجا که در طول هفته غذاهای سنتی در خانه پخت میشود، فستفود و کبابها در فهرست غذاهای ایرانی، با تقاضای بیشتری در ایام تعطیل و آخر هفتهها روبهرو است؛ از اینرو رستورانها نیز بر اساس جنس تقاضای مشتریان خود، منوی غذایی خود را تنظیم میکنند. این فعال گردشگری همچنین، حفظ تازگی در طبخ غذاهای ایرانی بهعنوان مشخصه اصلی این خوراکها و یکی از مهمترین عوامل حفظ کیفیت آنها را از دیگر دلایلی عنوان میکند که رستورانها را در ارائه غذاهای متنوع دچار محدودیت میکند.
واقفی تصریح میکند: «رستورانها با توجه به عمده تقاضای موجود، برنامه طبخ خود را انتخاب میکنند و این امکان که به محض دریافت سفارش، غذایی را که در منوی خود ندارند تهیه کنند، با توجه به اینکه پخت غذاهای ایرانی نیازمند اختصاص زمانی بیشتر است عملا انجامپذیر نیست. از سوی دیگر به این خاطر که تازگی یکی از مشخصههای بارز غذاهای ایرانی است، اینکه بتوان غذاها را به صورت نیمهآماده در آشپزخانه نگه داشت و در صورت دریافت سفارش طبخ کرد، به آسانی شدنی نیست.»
او این عوامل را موجب یکسانی منوی غذایی رستورانها در نقاط مختلف کشور میداند و پایین بودن درجه کیفیت ارائه خدمات در رستورانهای محلی را نیز یکی دیگر از کاستیهای موجود در حیطه پذیرایی از گردشگران خارجی با هدف آشنایی با تنوع غذایی کشور توصیف میکند.
خارجیها آشنا نیستند
واقفی در ادامه سخنان خود میگوید: «خارجیهایی که به ایران سفر میکنند، کمتر در خصوص غذاهای ایرانی اطلاع دارند و آن را به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری کشور ما نمیشناسند؛ تصوری که در طول اقامتشان اصلاح میشود و عموما از غذاهای ایرانی استقبال میکنند.» این آژانسدار تاکید میکند: «در صورتیکه تعداد گردشگران ورودی به کشور افزایش یابد، رستورانها با توجه به تقاضای به وجود آمده برای غذاهای محلی به این سمت حرکت خواهند کرد.»
او همچنین ابتکار سازمان گردشگری کشور برای برگزاری سلسله جشنوارههای غذاهای ایرانی و الزام رستورانها برای ورود سه غذای محلی به فهرست غذاهایشان را مثبت ارزیابی میکند و البته یادآور میشود: «در عمل نمیتوان بخش خصوصی را در این سطح به انجام کاری ملزم کرد؛ چرا که فعالان این بخش خود با در نظر گرفتن میزان تقاضا و سود کسب و کارشان قادر خواهند بود برای کارشان برنامهریزی کنند.»
هزینههای مربوط به اقامت؛ حملونقل و غذا، عمده مخارج گردشگران در سفر را شامل میشوند و در صورتیکه غذا در یک مقصد به عنوان جاذبه گردشگری مطرح شده باشد، این سهم میتواند افزایش یابد. در واقع، چشیدن طعم و مزه غذاهای محلی، یکی از لذتهای سفر برای هر گردشگری است و نحوه ارائه و دسترسی به خوراکیهای خاص هر منطقه در کنار تنوع فهرست غذاهای سرو شده، میتواند بهعنوان یکی از فاکتورهای تعریفکننده برند گردشکری در نظر گرفته شود.
از این حیث، ایران بهدلیل گستردگی جغرافیایی؛ تنوع آب و هوایی؛ وفور و گوناگونی مواد غذایی در دسترس و قرار گرفتن در مسیر شرق به غرب، با داشتن 2500 غذا، در زمره کشورهایی است که میتواند بهعنوان یکی از مقاصد گردشگری غذا مطرح شود. از اینرو تعریف بستههای سفر با تاکید بر تجربه غذاهای سنتی در محیطهای محلی و همچنین برگزاری تورهای آموزشی برای مشتاقان یادگیری غذاهای ایرانی، از جمله راهکارهایی است که در عمل به استفاده از این فرصت کمک خواهد کرد.
[ad_2]
لینک منبع بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط با این موضوع صفحه نخست اولدوز توریسمتمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به وب سایت اولدوز توریسم می باشدمجله اینترنتی برترین ها پورتال خبری و سبک …مجله هارپرز بازار بریتانیا و چند نشریه مد اینترنتی دیگر، هر هفته فهرستی از خوش پوش صفحه نخست اولدوز توریسم تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به وب سایت اولدوز توریسم می باشد مجله اینترنتی برترین ها پورتال خبری و سبک زندگی مجله هارپرز بازار بریتانیا و چند نشریه مد اینترنتی دیگر، هر هفته فهرستی از خوش پوش ترین و
لینک منبع :دستانداز «خوراکی» توریسم ایران
دست انداز «خوراکی» توریسم ایران - روزنامه دنیای اقتصاد
donya-e-eqtesad.com/news/1083991
دستانداز «خوراکی» توریسم ایران. روزنامه دنیای اقتصاد - شماره 3939 تاریخ چاپ:
1395/10/02 بازدید:597بار کد خبر: DEN-1083991. دست انداز «خوراکی» توریسم
ایران ...
دست انداز «خوراکی» توریسم ایران - دنیای سفر
www.donyayesafar.com/n/9142Cached24 دسامبر 2016 ... ویژگی غالب غذاهای #ایرانی و همچنین #فرهنگ #غذا خوردن مردم ما، دلایل اصلی عدم تنوع
غذاهای طبخ شده در #رستوران های کشور است.
[PDF] دستانداز «خوراکی» توریسم ایران
seeiran.ir/دستانداز-خوراکی-توریسم-ایران/?print=pdf
دﺳﺖاﻧﺪاز «ﺧﻮراﮐ » ﺗﻮرﯾﺴﻢ اﯾﺮان. ﺑﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﺪﯾﺮﮐﻞ ﺑﺎزارﯾﺎﺑ و ﺗﺒﻠﯿﻐﺎت ﮔﺮدﺷ ﺮی ﺳﺎزﻣﺎن ﻣﯿﺮاث ﻓﺮﻫﻨ ،
ﺻﻨﺎﯾﻊ دﺳﺘ و ﮔﺮدﺷ ﺮی،. ﻣﯿﺰان ﻫﺰﯾﻨﻪﮐﺮد ﻫﺮ ﮔﺮدﺷ ﺮ ﺧﺎرﺟ در ﮐﺸﻮر ﺑﺮای ﺧﻮراک و ﻏﺬا 150 ﺗﺎ ...
دست انداز «خوراکی» توریسم ایران - کاوشگران طاها پرواز
www.k-tahaparvaz.ir/default.aspx?Id=2328&mcontent=1044
دست انداز «خوراکی» توریسم ایران. 1395/10/04 | خبر گردشگری. ویژگی غالب غذاهای
ایرانی و همچنین فرهنگغذا خوردن مردم ما، دلایل اصلی عدم تنوع غذاهای طبخ شده در ...
دست انداز خوراکی توریسم ایران - ببینک
https://www.bebinak.com/result/دست_انداز_خوراکی_توریسم_ایران
دست انداز خوراکی توریسم ایران | ایرانی ها در توالت دقیقا چه کارهایی انجام میدن؟
دست انداز خوراکی توریسم ایران - دانلود و نمایش ویدیو
www.airvideo.ir/search/دست_انداز_خوراکی_توریسم_ایرانCachedدانلود ظرف نگهدارنده مواد خوراکی با درب هوشمند Tomme tippee (فیلم) · دانلود نارنجک
انداز کاوه · دانلود اولین پادکست توریسم آنلاین. دست انداز خوراکی توریسم ایران.
دست انداز «خوراکی» توریسم ایران - دانلود و نمایش ویدیو
www.airvideo.ir/search/دست_انداز_«خوراکی»_توریسم_ایرانCachedدانلود ظرف نگهدارنده مواد خوراکی با درب هوشمند Tomme tippee (فیلم) · دانلود نارنجک
انداز کاوه · دانلود چهارمین پادکست توریسم آنلاین ...
دستانداز «خوراکی» توریسم ایران - پرسیار
porsyar.com/10716392
بیش از هزار اسلاید، از چشماندازهای فرهنگی- تاریخی ایران که پس از ۴۰ سال ظاهر شدهاند.
مجموعهای از این عکسها شامل تصاویری است که راسک از چشم اندازهای تاریخی ...
دست انداز «خوراکی» توریسم ایران
www.rahekhob.ir/ch/دست_انداز_«خوراکی»_توریسم_ایران
دست انداز «خوراکی» توریسم ایران. دانلود صف نذری در کره جنوبی · دانلود خمپاره انداز
۱۲۰MM در حال انجام عملیات در افغانستان · دانلود چگونه چشم انداز کسب و کار خود را ...
گردشگری غذایی؛ ظرفیتی برای توسعه در کردستان/ شهلا ناصری | خبر ...
khabarfarsi.com/u/30249887
25 دسامبر 2016 ... دست انداز خوراکی توریسم ایران ... هزینه های مربوط به اقامت؛ حمل و نقل و غذا، عمده مخارج
گردشگران در سفر را شامل می شوند و در صورتی که غذا در یک ...
دوشنبه 30 مرداد 1396 ساعت 12:28