[ad_1]
بامداد – دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامهطباطبایی میزبان نشستی بود با عنوان «ایدز؛ آنچه هست و نمیدانیم». طبق گفته برگزارکنندگان، این نشست با محور آگاهیرسانی و انگزدایی از ایدز با توجه به نقش رسانهها، نهادهای پزشکی و سمنها برگزار شد.
با وجود آنکه نهادهای پزشکی، سمنها و رسانههای مختلف تلاش کردند آگاهی جامعه را نسبت به ابعاد مختلف این بیماری افزایش دهند، اما هنوز در جامعه نگاه درستی به این موضوع و مبتلایان به ایدز وجود ندارد، بههمیندلیل نیاز است ابهاماتی که درباره این بیماری و مبتلایان به آن وجود دارد، برای جامعه رفع شود تا مبتلایان به ایدز بتوانند بدون ترس و نگرانیهای جانبی به درمان و بهبود شرایط خود بپردازند.

این بهانه اصلی برگزاری نشست بود؛ نشستی که به همت مؤسسه رحمان و معاونت پژوهشی دانشگاه علامهطباطبایی روز دوشنبه، ٢٩ آذر در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامهطباطبایی برگزار شد.
ابراهیم اخلاصی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامهطباطبایی، در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه ایدز ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی متعددی دارد و این چالشی است که زیستپزشکی درحالحاضر با آن مواجه است، گفت: زیستپزشکی نگاه تقلیلگرایانه نسبت به انسان دارد، این به آن معناست که در سنت زیست پزشکی با فروکاهش انسان به بُعد زیستشناختی و سلولی، بیماری بهعنوان یک پدیده مستقل از افراد در نظر گرفته میشود و پزشک بهعنوان کارآگاه در مقام کشف، شناسایی و درمان آن برمیآید. این رویه زمانی که پزشکی در فاز اول شناسایی و درمان بیماریهای حاد بود، موفق عمل کرد، اما بهدلیل شرایط جدید زندگی و بروز مناسبات اجتماعی جدید که درواقع ورود به بیماری های مزمن است، به نظر میرسد پزشکی در مقایسه با فاز اول موفق عمل نکرده است. علت این است که ابعاد فرازیستی از قبیل ابعاد فرهنگی، اجتماعی و معنوی بیشتر در بیماریهای مزمن دخالت دارند که لازم است در تمام مناسبات درمانی در نظر گرفته شوند. به گفته این جامعهشناس، همین امر، ضرورت بسط تحقیقات بینرشتهای ذیل حوزه مطالعاتی «جامعهشناسی پزشکی» را مضاعف کرده است.
رسانهها و مواجهه با ایدز
امید زمانی، پزشک و فعال مدنی در زمینه ایدز، سخنران بعدی این نشست بود. زمانی در ابتدای سخنان خود به شناسایی و نگاهی که این بیماری در جامعه بهوجود آورده، اشاره و اظهار کرد: افرادی که در آزمایشهای اولیه، HIV مثبت شناسایی شدند، عموما از گروههای خاصی مانند معتادان تزریقی و همجنسگرایان بودند که باعث شد از همان ابتدا با مبتلایان به ایدز با انگ و تبعیض برخورد شود.
این فعال مدنی با اشاره به اینکه چون دارویی برای ایدز وجود نداشت، بهعنوان بیماری مهلک در جامعه مطرح شد، گفت: پس از آن در برخی کشورها موج رسانهای ترس و در برخی دیگر انکار این موضوع در پیش گرفته شد. موج دیگر رسانهها عبارت بود ازدیگریخواندن افرادی که HIV مثبت دارند و دامنزدن به این موضوع که آنها با عموم جامعه تفاوت دارند و ما مثل آنها نیستیم. برخی دیگر نیز مبتلایان به HIV مثبت را گناهکار خطاب کردند. مجموع این واکنشها و خطکشیهایی که ایجاد شد، به گسترش انگ و تبعیض نسبت به کسانی که به نحوی با این بیماری درگیر بودند کمک کرد.
وی با اشاره به اینکه راههای مؤثری برای کنترل و پیشگیری این پدیده وجود دارد، گفت: از رسانهها انتظار میرود به ایدز مانند دیگر پدیدههای اجتماعی نگاه کنند و راههای کنترل و پیشگیری از این بیماری را در جامعه ترویج دهند. همچنین مسئولیت اجتماعی رسانهها ایجاب میکند که مسئولان و نهادهایی را که با آگاهیرسانی عمومی در این زمینه مقابله میکنند، بازخواست کنند. زمانی در خاتمه نقش دیگر رسانهها را تشویق جامعه پنهان ایدز برای آزمایش و استفاده از خدمات درمانی عنوان کرد.
تغییر الگوی سرایت ایدز؛ از اعتیاد تزریقی به رابطه جنسی
زهرا واعظی، پزشک و فعال مدنی در زمینه ایدز، سخنران بعدی این نشست بود. واعظی با اشاره به اینکه اکنون ایدز یکی از بزرگترین مشکلات کشور است، گفت: براساس آمار UNAIDS از سال ١٩٨٦ تا ٢٠١٢، میزان ٦٨ درصد موارد شناساییشده ایدز در ایران به دلیل اعتیاد تزریقی و فقط ١٤ درصد از طریق رابطه جنسی بود. ۱.۵ درصد انتقال ویروس از مادر به کودک و ١٠ درصد نیز از راه انتقال خون آلوده بوده است. براساس آمار سال ٢٠١٣، میزان اعتیاد تزریقی به ٤٥ درصد کاهش یافت، اما انتقال ویروس از طریق رابطه جنسی به ٤٠ درصد افزایش یافت، انتقال خون به صفر و مادر به کودک به سهدرصد رسید، عامل ابتلای حدود ١٥ درصد نیز ناشناخته است.
این پزشک با اشاره به اینکه گاهی جامعه پزشکی در انگزدن به بیماران دخیل بوده است، عنوان کرد: زمانی که پزشکی حاضر نیست فرد HIV مثبت را پذیرش کند، یا دندانپزشک از جراحی دندان بیمار واهمه دارد، انگزنی به این بیماران بیشتر میشود. پزشکهای جامعه ناآگاه به ایدز نیستند، اما به این موضوع که رعایت استانداردها خطر انتقال ویروس را کنترل میکند، باور ندارند.
واعظی با بیان اینکه پزشکها نباید در پذیرش مبتلایان به ایدز نگرانی داشته باشند، گفت: بیمار با بیمار نباید هیچ تفاوتی داشته باشد، همانطور که بیمار مبتلا به فشار خون یا بیمار اورژانسی پذیرش میشود، باید با مبتلایان به ایدز هم مانند دیگر بیماران برخورد شود، اما این اتفاق در جامعه رخ نمیدهد و این دغدغه اصلی بیماران ایدزی است. به گفته وی، زمانی که با بیماران ایدزی با تبعیض رفتار شود، دیگر بیماری خود را اعلام نمیکنند، در این صورت است که این بیمار میتواند برای جامعه خطرآفرین باشد.
ایدز، دیگر پدیده گروههای خاص اجتماعی نیست
سپس فاطمه صالحی، مددکار اجتماعی، به نقش سمنها در کنترل و پیشگیری از ایدز پرداخت؛ صالحی با تأکید بر اینکه سونامی ایدز در راه است، گفت: باید هشدارهای مربوط به این موضوع را جدی بگیریم. اگر در کار هر یک از سازمانهای درگیر با ایدز خللی رخ دهد، با افزایش مبتلایان به ایدز مواجه خواهیم شد.
این مددکار اجتماعی با بیان اینکه سمنها به دفاع از حقوق مبتلایان به ایدز میپردازند، گفت: اکنون ایدز وارد عموم جامعه شده است، سمنها با توجه به تغییرات سریع و نوآوری در استراتژیها هنگام بروز بحرانها، میتوانند بازوی قدرتمندی برای سازمانهای دولتی در این زمینه باشند.
منبع سلامت نیوز
[ad_2]
لینک منبع بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط با این موضوع اطلاعات عمومی ،آیا میدانیدتلویزیونتلویزیون تلویزیون تمساحرزومه کاری دانستنی های جالبآیا میدانید علمی سلامت و بیماریهابیماریهای زنانرژیم لاغری …درمان زود انزالیدرمان سرد مزاجیپستان و سرطان سینهداروهای گیاهی و طب سنتیبیماری روش صحیح بخور دادن صورت را میدانید؟هویت جنسی کودک و نقش مهم پدر در شناسایی آن افسردگی کودکان چه نشانه هایی دارد، که ترک اعتیاد ، ترک مواد مخدر ترک سیگار ترک کراک …قلیان های شارژی خطر جدی برای افراد است آیا قلیان جیبی مضر است؟ کشیدن قلیان چه بلایی بر عوارض بوسیدن نوزاد را میدانید؟بوسیدن نوزاد پس از تولد کودک تا یک سالگی نباید فرزندتان را ببوسید و اجازه ندهید واقعیت درباره کره زمین قسمت های داخلی زمین تا چه اندازه داغ هستند؟ به اندازه هر یک کیلومتر که به داخل زمین علمی و دانستنی های بسیار جالب آیا میدانید؟آیا میدانید ایران ۱۰۱۸ شهر دارد آیا میدانید گرده گل هرگز فاسد نمیشود آیا میدانید دانستنیهای جالب درباره بدن انساناین جانور خوش نقش و نگار را نخرید عکس آیا دلیل کچل بودن لاشخور ها را میدانید؟ آیا میدانید مردان دنبال رابطه جنسی معقدی هستند؟ …مرداندنبالرابطهجنسیآیا میدانید مردان دنبال رابطه جنسی معقدی هستند؟ امام صادق ع نیز در پاسخ سۆال جواز اطلاعات عمومی ،آیا میدانید تلویزیونتلویزیون تلویزیون تمساحرزومه کاری دانستنی های جالبآیا میدانید علمیتمساح سلامت و بیماریهابیماریهای زنانرژیم لاغری پیشگیری از درمان زود انزالیدرمان سرد مزاجیپستان و سرطان سینهداروهای گیاهی و طب سنتیبیماری ایدز و روش صحیح بخور دادن صورت را میدانید؟ هویت جنسی کودک و نقش مهم پدر در شناسایی آن افسردگی کودکان چه نشانه هایی دارد، که والدین ترک اعتیاد ، ترک مواد مخدر ترک سیگار ترک کراک مقالات سلامت قلیان های شارژی خطر جدی برای افراد است آیا قلیان جیبی مضر است؟ کشیدن قلیان چه بلایی بر سربدن عوارض بوسیدن نوزاد را میدانید؟ هویت جنسی کودک و نقش مهم پدر در شناسایی آن افسردگی کودکان چه نشانه هایی دارد، که والدین واقعیت درباره کره زمین برای رفتن به مرکز زمین چه مقدار راه باید پیمود؟ فاصله سطح زمین تا مرکز آن در حدود علمی و دانستنی های بسیار جالب آیا میدانید؟ آیا میدانید ایران ۱۰۱۸ شهر دارد آیا میدانید گرده گل هرگز فاسد نمیشود آیا میدانید بلندترین دانستنیهای جالب درباره بدن انسان این جانور خوش نقش و نگار را نخرید عکس آیا دلیل کچل بودن لاشخور ها را میدانید؟ آیا میدانید مردان دنبال رابطه جنسی معقدی هستند؟ جدید مرداندنبالرابطهجنسی آیا میدانید مردان دنبال رابطه جنسی معقدی هستند؟ امام صادق ع نیز در پاسخ سۆال جواز « نزدیکی
لینک منبع :درباره ایدز چه میدانید؟
درباره ایدز بیشتر بدانیم - بیتوته
www.beytoote.com/health/hiv/know-about-aids.htmlCached
Similarایدز یک بیماری ویروسی است که توسط ویروس اچ آی وی نقص ایمنی انسانی منتقل می
شود. این ویروس به تدریج...
آنچه باید درباره بیماری ایدز بدانید - بیتوته
www.beytoote.com/health/addiction/information2-about.htmlCached
Similarآنچه باید درباره بیماری ایدز بدانید ایدز یا نشانگان نقص اکتسابی ایمنی در اثر
ویروسی به نام HIV (ویروس نقص ایمنی انسان) به وجود می آید. از زمان آلوده شدن بدن به ...
1soal - در مورد ایدز چه میدانید؟
1soal.blogfa.com/post-40.aspxCachedدر مورد ایدز چه میدانید؟ در حالی که کشورهای پیشرفته جهان در طی چند دهه اخیر مشکل
بیماریهای واگیردار را تا حد زیادی حل کرده و تمامی توان و امکانات خود را برای مبارزه با
...
ایدز - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/ایدزCached
Similarعفونت HIV دارای سه مرحله اصلی است: عفونت حاد، دوره نهفتگی و ایدز ..... دربارهٔ این
ویژگی تشخیص اچآیوی/ایدز، مدت زمان سه یا ششماهه پس از آخرین رفتار یا رویداد ...
درباره ایدز چه می دانید؟ راه های انتقال ویروس ایدز کدام است؟ - مطالب ...
www.netgasht.com/news/.../aids-virus-hiv-rahhaye-enteghal.htmlCached
Similarایدز چیست؟ ویروس ایدز از چه طریقی منتقل می شود؟ آیا درمان دارد، راههای پیشگری از
ابتلا به ویروس ایدز چیست؟ خواندن این مطالب را به همه توصیه می کنیم که پیشگیری
...
علائم بیماری ایدز چیست؟ - نمناک
namnak.com/علائم-بیماری-ایدز.p11925Cachedهمانطور که می دانید ایدز یک بیماری کشنده است که توسط ویروس HIV ایجاد می شود و با
.... در نهایت، تنها با انجام آزمایش خون می توان درباره این بیماری اطمینان پیدا کرد.
همه چیز در باره ایدز: علائم، مراحل؛ راه های پیشگیری و ... - تبیان
article.tebyan.net/.../همه-چیز-در-باره-ایدز-علائم-مراحل-راه-های-پیشگیری-و-Cachedمرحله دوم؛ بدون علامت راه های عمده سرایت ایدز مرحله سوم؛ بزرگی منتشر و پایدار غدد
لنفاوی ایدز در افراد بالغ مرحله چهار؛ مرحله قبل از ایدز و حالات وابسته به ایدز علائم ...
fcb - تحقیق در مورد ایدز
fffsss.blogfa.com/cat-12.aspxCached
Similarfcb - تحقیق در مورد ایدز - علمی. ... آیا می دانید در ایران اکثریت مطلق زنان آلوده به HIV
از طریق شوهرانشان مبتلا شدهاند ؟ شوهرانی که اعتیاد تزریقی یا شریک های جنسی ...
در باره ایدز چه میدانید؟ | جامعه | DW.COM | 07.08.2005 - Deutsche Welle
www.dw.com/fa-ir/در-باره-ایدز-چه-میدانید/a-2411885
8 جولای 2005 ... آیا میدانید مسئولان سازمان یونیدز که ارگان امدادى سازمان ملل براى بیماران مبتلا به
ایدز است، دریکى از آخرین گزارش هاى خود نگرانى جدى خویش را از ...
اطلاعات کامل درباره ی ایدز - آشنایی با ایدز
o-hiv20.persianblog.ir/post/9/Cached
Similarایدز سرنام عبارت (به انگلیسی:AIDS یا Acquired immune deficiency syndrome)
به معنی نشانگان نقص ایمنی اکتسابی است. ایدز یک بیماری پیشرونده و قابل ...
دوشنبه 30 مرداد 1396 ساعت 15:31