وبسایت روزیاتو: بعضی از غذاها و خوراکیها برای مردم منطقهای که آن غذا تهیه میشود عادی و محبوب اســت اما خارجیها بههیچعنوان نمیتوانند طعم آنها را تحمل نمایند. از پنیر کرمزده گرفته تا قارچ سمی، غذاهای عجیبی در دنیا سرو میشوند که در ادامه مطلب برخی از آنها را برایتان معرفی نمودهایم.
فرانسه
فرانسه برای پنیرهای متنوعی که دارد، مشهور اســت و در میان انواع گوناگون آنها میتوان به Mimolette اشاره نمود که پروسه تولیدش چندین ماه به طول میانجامد. تولیدکنندههای این پنیر سوراخهایی روی سطح آن ایجاد میکنند تا بستر رشد کرمها را مهیا نمایند. آنها اعتقاددارند که وجود این کرمهای ریز موجب نرم و خوشطعم شدن پنیر میگردد.بد نیست بدانید سازمان دارو و غذای آمریکا در سال ۲۰۱۳ ورود این پنیر به آمریکا را ممنوع اعلام نمود زیرا گفته میشد که مصرف زیاد آن موجب ایجاد آلرژی میشود.
مکزیکبیش از ۷ هزار سال اســت که در مکزیک بلال کشت میشود و ازاینرو چندان عجیب نیست که مردم این کشور روشهای بیشماری برای پخت این خوراکی میشناسند. در میان تمامی روشهای پخت، Huitlacoche از همه عجیبتر اســت که فقط خود مکزیکیها آن را دوست دارند. Huitlacoche ذرتی اســت که گندیده و قارچ زده اســت.
این ذرتهای بهظاهر خرابشده پختهشده و عموما درون کسادیا سرو میشوند.
جنوب شرقی آسیاتخممرغ در سراسر دنیا یکی از رایجترین خوراکیها برای صبحانه محسوب میگردد. اما در جنوب شرقی آسیا نوعی تخممرغ سرو میشود که بدون شک افراد کمی توان خوردن آن رادارند. این غذا Balut نام داشته و در اصل جنین اردک اســت که درون پوسته تخممرغ سرو میشود.فیلیپینیها ابتدا قسمت بالایی تخممرغ را شکسته و ادویه که شامل نمک دریایی میشود به آن اضافه میکنند. در مواردی هم سرکه، پیاز رنده شده و فلفل چیلی اضافه میکنند.تصور خوردن چنین غذایی هم تهوعآور اســت. اما ویتنامیها اعتقاددارند این خوراکی بسیار مقوی اســت و برای رشد فرزندان لازم اســت.
فنلاندقارچ خوراکی خوشمزهای اســت اما بدون شک کسی قارچ سمی نمیخورد. البته مردم فنلاند اینگونه فکر نمیکنند به نظر آنها قارچ false morel بسیار هم خوشمزه اســت. البته برای پخت آن سعی میکنند سمومش را خارج نمایند و برای این منظور آن را خشک کرده و چندین مرتبه میجوشانند. اما همچنان تمام مواد سمی خارج نمیشود و صرف آن میتواند اثرات جانبی گستردهای داشته باشد که از سوزش معده گرفته تا مرگ را شامل میشود.البته تاکنون هیچکسی در فنلاند بهواسطه مصرف این قارچ مسموم نشده و جانش را نیز از دست نداده اســت. اما سم موجود در این قارچ بهگونهای اســت که در فضا پخش میشود، بنابراین نباید آن را درون ماشین یا مغازه نگهداری کرد.
آمریکادنبلان گاو یکی از غذاهای عجیبی اســت که چوپانهای آمریکایی آن را کشف کردهاند. آنها دنبلان را در آرد سفید خوابانده و سپس در روغن داغ سرخ میکنند. بعضیها هم دوست دارند آن را هنگام صبحانه و بهجای سوسیس میل کنند. خود آمریکاییها به آن «صدفهای کوه راکی» میگویند که به صدف و دریا هیچ ارتباطی ندارد.
هنداحتمالا واژه «چاتنی» را شنیده اید که تقریبا همان چاشنی به زبان فارسی محسوب میگردد و روشی رایج برای طعم دادن به غذا در هند به شمار می رود. اما مردم منطقه Chhattisgarh نوعی چاتنی ویژه دارند که chaprah نامیده میگردد. این چاشنی درواقع از مورچههای قرمز و تخمهای آنها درست میشود. برای این منظور، مورچههای قرمز را گرفته، خشک میکنند و سپس ادویه و شیرینکننده به آنها اضافه نموده و آن را در کنارغذا سرو میکنند.
ونزوئلادر کشورهای آمریکای جنوبی غذایی که خودش خیلی عجیب باشد وجود ندارد اما روشهای پختی که دارند چندان رایج نیست. بهطور مثال، مردم ونزوئلا حبوبات همانند عدس یا لوبیا چشمبلبلی را با شکر پخته و سرو میکنند.
انگلیسMarmite انگلیسی انواع گوناگونی دارد بهطوریکه شعار کمپانی تولیدکننده آن این اســت: «یا دوستش دارید یا از آن متنفر خواهید شد». نوع انگلیسی این خوراکی شبیه خمیر قهوهای کشسانی اســت که طعمی قوی داشته و بسیار شور اســت.