مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

کودکانی با اختلال درخودماندگی

[ad_1]

نکته مهم آن اسـت که شناخت دلایل ابتلای کودکان می‌تواند در پیشگیری از افزایش تعداد بیماران بسیار موثر باشد. گرچه فرضیات مطرح شده درباره دلایل ابتلای کودکان به این بیماری هنوز به اثبات و قطعیت نرسیده، اما نتیجه بررسی‌ها نشان می‌دهد، بیشترین مبتلایان به این بیماری از مادران باردار دچار کمبود آهن متولد شده‌اند.

دکتر فیروزه ساجدی، استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و متخصص بیماری‌های کودکان، با اشاره به این که اوتیسم همچون بسیاری از بیماری‌ها می‌تواند منشأ ژنتیک داشته باشد و پسرها را بیش از دخترها مبتلا می‌کند، به جام‌جم می‌گوید: بحث ابتلای جنین به اوتیسم بر اثر عفونت‌های ویروسی (اوریون، سرخک و آبله مرغان ) یکی از موارد قابل اشاره اسـت. عفونت ویروسی در طول دوره بارداری موجب تغییر در واکنش سیستم ایمنی مادر می‌شود و خطر ابتلا به اوتیسم را در جنین افزایش می‌دهد.

تاخیر در تکلم کودک را جدی بگیرید

حتی رشد علم و آگاهی نتوانسته باورهای غلط را از ذهن برخی خانواده‌ها پاک کند و چه بسیار مادرانی که هنوز اعتقاد به استفاده از تخم کبوتر برای باز شدن زبان کودک دارند.

دکتر ساجدی با اشاره به این باورهای نادرست، خطاب به مادران تأکید می‌کند: کودک بین 12 تا 14 ماهگی،حداقل دوکلمه بابا و مامان را باید بگوید. در غیر این صورت مراجعه به متخصص ضروری اسـت. تاخیر در تکلم از اولین علائم اوتیسم اسـت و خانواده‌ها باید به این نکته توجه کنند؛ در صورتی که فرزندشان تا سن مذکور قادر به تکلم نباشد، باید از آزمون‌های تشخیص اوتیسم که از 18ماهگی ارائه می‌شود، استفاده کنند.

متخصص بیماری‌های کودکان با اشاره به سهل‌انگاری برخی خانواده‌ها در مراجعه بموقع به متخصص می‌گوید: گاهی والدین کودکان سه تا پنج ساله به ما مراجعه می‌کنند که قادر به تکلم نیستند و تازه در این سن نسبت به وضعیت بچه ابراز نگرانی می‌کنند که اغلب مواقع این زمان برای مراجعه دیر اسـت و بسیاری از فرصت‌های توانبخشی از کودک گرفته شده اسـت.

استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی خاطرنشان می‌کند: یکی از دلایل دیرصحبت کردن بچه می‌تواند اوتیسم باشد، اما کم‌شنوایی خفیف، جمع شدن مایع پشت پرده گوش و کم‌توانی ذهنی، دلایل دیگری اسـت که می‌تواند روی تکلم کودک تاثیر بگذارد. به همین دلیل، توصیه اکید ما به خانواده‌ها مراجعه زودهنگام به متخصصان اسـت.

امکان درمان کودکان اوتیسمی وجود دارد

بسیاری بر این باورند که اوتیسم جزو بیماری‌هایی اسـت که هنوز درمانی برای آن وجود ندارد، اما دکتر ساجدی به درمان تعدادی از این کودکان امیدوار اسـت.

وی درباره درمان این کودکان می‌گوید: در صورت تشخیص بموقع بیماری یعنی از 14 تا 18 ماهگی، با اقدامات درمانی و توانبخشی می‌توان کودک را به وضعیت عادی نزدیک کرد. وی تأکید می‌کند: همه کودکان اوتیسمی قابل درمان نیستند و درمان آنها بستگی به میزان اختلال دارد که در سطح خفیف، متوسط یا شدید باشد. بچه‌هایی که دچار اختلال شدید هستند، نمی‌توانند به وضعیت طبیعی بازگردند اما این به معنای آن نیست که والدین از وضعیت کودک خود ناامید شوند.

سوءتغذیه، موثر در ابتلا به اوتیسم

سوءتغذیه نوعی بیماری محسوب می‌شود که به علت مصرف کم یا بیش از اندازه یک یا چند ماده غذایی به شکل چاقی، بدخوری یا کم‌خوری نمود پیدا می‌کند و باعث بروز بیماری‌های متعدد می‌شود.

دکتر احمدرضا درستی، متخصص تغذیه در پاسخ به این پرسش که تغذیه مادرها در دوران بارداری می‌تواند در بروز اوتیسم موثر باشد، به جام‌جم می‌گوید: در میان همه ویتامین‌ها، اسید فولیک یا ویتامین B9 مهم‌ترین ویتامینی اسـت که وجود آن به اندازه کافی در بدن مادر برای کامل شدن سیستم عصبی جنین ضروری اسـت.

وی با تأکید بر این که مادر حداقل سه ماه قبل از بارداری باید تغذیه خوبی داشته باشد، ادامه می‌دهد: اگر مادر دچار سوء تغذیه شدید باشد، در دوران بارداری اش حتی با مصرف دُز بالای مکمل‌ها و غذا، باز هم بدنش با کمبود مواجه اسـت.این موضوع نه‌تنها برای مادر مشکلات جدی همچون زایمان زودرس و سایر مخاطرات را در پی دارد بلکه احتمال آسیب به سیستم اعصاب مرکزی جنین نیز وجود دارد.

متخصص تغذیه ادامه می‌دهد: به اثبات رسیده، در مادرانی که اسید فولیک کافی دریافت نمی‌کنند، عصب جنین خوب تشکیل نمی‌شود و بچه عقب‌افتاده به دنیا می‌آید. این عقب‌افتادگی بعضی مواقع صرفا ذهنی و گاهی همراه با معلولیت جسمی اسـت. به همین دلیل به مادران توصیه می‌شود، نه‌تنها اسید فولیک به اندازه کافی دریافت کنند بلکه هر روز از مواد پنج گروه غذایی نان و غلات، میوه، سبزیجات، گوشت و لبنیات استفاده کنند.

سهیلا فلاحی


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط


13 فوریه 2016 ... اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشد در سیستم عصب کودکان است که اغلب متخصصان، منشأ اصلی تولد کودکانی با این مشکل را نا آگاهی مادران و ...اين پنج بيماري عبارتند از : اُوتيسم ، اختلال آسپرگر ، اختلال عدم تمركز دوران كودكي ، اختلال رِت ، و اختلالات نافذ رشد كه با معيارهاي بيماري هاي ذكر شده مطابقت ندارند .کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی، مشکل دارند. این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای ...1- کودک مبتلا به اوتیسم اختلال تکلم دارد از نظر کلامی، کودک مبتلا به اوتیسم دچار تاخیر است. کودکان به مرور که بزرگ می شوند، درک بیانی بالاتری در مقایسه با ...ناتوانی در برقراری ارتباط در نوزادان اوتیسمی با اختلالات گفتاری طی رشد بیشتر میشود به طوری که کودکان اوتیسمی دیرتر زبان باز میکنند و معمولا دامنه کلامی ...26 دسامبر 2015 ... اوتيسم اختلالي نورولوژيكي با علائم روانشناختي است كه مشخصه اصلي آن اختلال در برقراري روابط اجتماعي است. از ميزان شيوع اين بيماري در كشور ...اوتیسم Autism نوعی اختلال رشدی است كه با رفتارهای ارتباطی ، كلامی غیر ... كودكان مبتلا به اوتیسم كودكان سركشی نیستند كه خود رفتارهایشان را انتخاب كرده باشند.15 فوریه 2016 ... اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشد در سیستم عصب کودکان است که اغلب متخصصان، منشأ اصلی تولد کودکانی با این مشکل را نا آگاهی مادران و ...5 مارس 2014 ... بیماری اوتیسم (درخودماندگی یا Autism) یکی از بیماری های جدی گروه بیماری های ... کودکان مبتلا به اوتیسم در رفتار با دیگران مشکل داشته باشند. ... سایر اختلالات – کودکانی که بیماری خاصی دارند بیشتر از کودکان سالم در خطر ...18 ژوئن 2014 ... PDD اخیراً تحت اصطلاح اختلال طیف اوتیسم (Autism Spectrum Disorder) یا ... شاید والدین اصطلاحات مختلف در مورد توصیف کودکان مبتلا به این طیف، از ... دو کودک با تشخیص مشابه میتوانند بسیار متفاوت از یکدیگر عمل کنند و ...


کلماتی برای این موضوع

کودکانی با اختلال درخودماندگی لادینکودکانیبااختلالدرخودماندگیکودکانی با اختلال درخودماندگی اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشد در سیستم عصباوتیسم ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاددرخودماندگیاوتیسم یا درخودماندگی اختلال کیفی خشونت همراه با کج‌خلقی بیشتر در کودکانی با ضوابط درمان اوتیسمتعریف‌هاخصوصیاتروان شناسی بالینی درخودماندگی چیست؟بیشترین تخمین که شامل افراد با اختلال کودکانی که دچار اختلال با درخودماندگی نکاتی در ارتباط با بیماری اوتیسم یا بیماری درخودماندگیدرخودماندگی یک اختلال رشدی مغز خشونت همراه با کج خلقی بیشتر در کودکانی با تاریخچه مشکل درخودماندگی یا اوتیسم چیست؟سلامتمطالب پزشکیدرخودماندگی یک اختلال رشدی مغزی خشونت همراه با کج‌خلقی بیشتر در کودکانی با نکاتی در ارتباط با بیماری اوتیسم یا بیماری درخودماندگینکاتی در ارتباط با بیماری اوتیسم یا هستهٔ مرکزی اختلال در درخودماندگی، اختلال در درمان بیماری اوتیسم درخودماندگیدرمان بیماریدرخودماندگی بیماری اوتیسم با اختلال در روابط فردی و اجتماعی مشخص می شود تاثیر روش آموزش تقلید متقابل بر بهبود نشانگان کودکان با تاثیر روش آموزش تقلید متقابل بر بهبود نشانگان کودکان با اختلال درخودماندگیتأثیر استفاده از روبات انسان‌نما در بهبود تماس …تأثیر استفاده از روبات انسان‌نما در بهبود تماس چشمی کودکان با اختلال درخودماندگی اختلال درخود ماندگی اوتیسم اختلال درخود برخی از افراد مبتلا به ممکن است با اختلال شناختی، رفتاری، اشکال



لینک منبع :کودکانی با اختلال درخودماندگی

اوتیسم - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/اوتیسم‏ - ذخیره شده کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی، مشکل دارند. این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای ... ( اختلال درخود ماندگی (اوتیسم | ConnectABILITY connectability.ca/2014/06/18/7580/‏ - ذخیره شده - مشابه 18 ژوئن 2014 ... PDD اخیراً تحت اصطلاح اختلال طیف اوتیسم (Autism Spectrum Disorder) یا ASD قرار گرفته است. ... شاید والدین اصطلاحات مختلف در مورد توصیف کودکان مبتلا به این طیف، از قبیل ... چند ویژگی مشترک در رابطه با تمام ASD ها :. کودکانی با اختلال درخودماندگی - جام جم jamejamonline.ir/sara/.../کودکانی-با-اختلال-درخودماندگی‏ - ذخیره شده 13 فوریه 2016 ... اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشد در سیستم عصب کودکان است که اغلب متخصصان، منشأ اصلی تولد کودکانی با این مشکل را نا آگاهی مادران و ... بیماری اوتیسم چیست؟ دلایل و علایم بیماری اوتیسم در کودکان www.imamhadi.com/ایتام-خیریه/.../اُوتیسم-و-روش-های-درمانی-آن‏ - ذخیره شده - مشابه این پنج بیماری عبارتند از : اُوتیسم ، اختلال آسپرگر ، اختلال عدم تمرکز دوران کودکی ، اختلال رِت ، و اختلالات نافذ رشد که با معیارهای بیماری های ذکر شده مطابقت ندارند . تفاوت اختلال اوتیسم با آسپرگر در کودکان - موسسه خیریه مهر امام هادی www.imamhadi.com/.../تفاوت-اختلال-اوتیسم-با-آسپرگر-در-کودکان‏ - ذخیره شده در کودکانی که شدت بیماری کمتر است و احتمالاً زبان با تاخیرهای جزیی در سنین بهنجار ظاهر می شود، باز هم طیف گسترده یی از اختلالات گفتار به چشم می خورد. صدای این ... کودکانی با اختلال درخودماندگی: : خانواده خوشبخت : : دنیای کودکان ... www.tebyan-zn.ir/News-Article/blest_family/.../183490.html‏ - ذخیره شده 15 فوریه 2016 ... اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشد در سیستم عصب کودکان است که اغلب متخصصان، منشأ اصلی تولد کودکانی با این مشکل را نا آگاهی مادران و ... کودکانی با اختلال درخودماندگی | مجمع خیرین شهرستان آمل www.khayerin-amol.com/?p=13758‏ 13 فوریه 2016 ... اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشد در سیستم عصب کودکان است که اغلب متخصصان، منشأ اصلی تولد کودکانی با این مشکل را نا آگاهی مادران و ... Ravanpajoh - اوتیسم ؛ اختلال مغزی در کودکان www.ravanpajoh.com/index.php?option=com_content...‏ - ذخیره شده - مشابه دکتر پروانه کریم‌زاده، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در این‌باره به «جام‌جم» می‌گوید: «اوتیسم بیماری‌ای است که با اختلال رفتاری، عدم تکامل عصبی، ناتوانی در گفتار ... کودکانی با اختلال درخودماندگی -آکا www.akairan.com/khanevadeh/fardi1/news201622022152564827.html‏ 20 فوریه 2016 ... آکاایران: کودکانی با اختلال درخودماندگی. نکته مهم آن است که شناخت دلایل ابتلای کودکان می تواند در پیشگیری از افزایش تعداد بیماران بسیار موثر ... دسته‌بندی اوتیسم چیست autism - سایت رسمی و تخصصی روانشناسی www.razeneshat.blogsky.com/category/cat-39‏ - ذخیره شده - مشابه ناتوانی در برقراری ارتباط در نوزادان اوتیسمی با اختلالات گفتاری طی رشد بیشتر می‌شود به طوری که کودکان اوتیسمی دیرتر زبان باز می‌کنند و معمولا دامنه کلامی ...