مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

آراستگی در زن و مرد از نظر اسلام چه تفاوتی با هم دارد؟

[ad_1]
بامداد-مسلمان ومومنی که دارای آراستگی نماینده ای از دین او محسوب می شود  آراسته بودن ویژگی انسان‌های مؤمن است؛ اما توجه به این نکته ضروری است که از نظر اسلام،‌ آراسته بودن زن و مرد متفاوت است و دین مبین اسلام با توجه به روحیات و تفاوت احساسات در زن و مرد به نکات ظریفی اشاره دارد؛

به گزارش تالاب : تصور برخی بر آن است که ایمان محکم و باطنی پاک، برای فرد مؤمن کافی است و رسیدگی به شکل ظاهر، اهمیت چندانی ندارد؛ در حالی که نه تنها چنین گمانی صحیح نیست؛ بلکه به عکس، بخشی از برنامه‌ها و دستورهای اسلام درباره نظافت، زیبایی و آراستگی ظاهر، مثل بهداشت، لباس، رنگ و بوی بدن و … است. اهمیت این دستور، زمانی آشکار می‌شود که اسلام، پیروانش را از هر گونه بی‌توجهی به آراستگی ظاهری منع می‌کند.

رسول خدا صلی الله علیه وآله می‌فرماید: «إِنَّ اللهَ تَعَالَی یُبْغِضُ الْوَسَخَ وَ الشَّعْثَ؛(۱) خدای تعالی شخص چرکین و ژولیده را دشمن می‌دارد.» بنابراین اگر ناآراستگی، دشمنی با خداوند است، آراستگی مؤمن، دوستی با خداوند است

تفاوت آراستگی زن و مرد از نظر اسلام 

1801331018-talab-ir

 

تفاوت آراستگی زن و مرد

آراسته بودن ویژگی انسان‌های مؤمن است؛ اما توجه به این نکته ضروری است که از نظر اسلام،‌ آراسته بودن زن و مرد متفاوت است و دین مبین اسلام با توجه به روحیات و تفاوت احساسات در زن و مرد به نکات ظریفی اشاره دارد؛ برای نمونه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آ له درباره کوتاه کردن ناخن به مردان توصیه می‌کند: «قُصُّوا أَظَافِیرَکُمْ؛ ناخن‌های خود را کوتاه کنید.» ولی به زنان می‌فرماید:‌ «اُتْرُکْنَ فَإِنَّهُ أَزْیَنُ لَکُنَّ؛ (۲)ناخن‌ها را بلند نگه دارید؛ زیرا برای شما زیباتر است

اسلام، پیروان خویش را به آراستگی ظاهر به دور از هر گونه افراط و تفریط توصیه می‌فرماید؛ نه تعلّق و دلبستگی به زینت‌های دنیا را می‌پسندد و نه آشفتگی ظاهری را نشانه‌ی ایمان می‌داند.

 آراستگی ظاهر زنان

مـراد از آراسـتـگـی ظـاهرِ زنان نیز مرتب ، پاکیزه و آراسته بودن سر و وضع ، لباس ، استعمال بوی خوش و مانند آن است ؛ اعم از اینکه هنگام عبادت و در محضر خدا باشد، یا در محیط خانه و یا در عرصه اجتماع ، از جمله محیط کار.آراسـتـگـی ظـاهـری برای زنان در هر یک از عرصه های یاد شده ، تابع موازین و حدودی است که در شرع تعیین شده است .

۱ ـ. آراسته بودن هنگام عبادت

به این نوع از آراستگی برای زنان سفارش شده است و آیه شریفه ((خُذُوا زِینَتَکُمْ عِندَ کـُلِّ مـَسـْجـِدٍ؛ زیـنـت خـود را بـه هـنـگـام رفـتـن بـه مسجد با خود بردارید)) (اعراف : ۳۱) شامل آنان نیز می شود. حدود پوشش و حجاب اسلامی در عبادت و از جمله نماز در که دور از چـشم نامحرم به جا آورده شود مانعی ندارد(۳) و حتی مستحب شمرده شده است . طبق فتوای مرجع بزرگ تقلید، حضرت امام خمینی (ره ):بـرای زن در نـمـاز مـسـتـحـب است با زیور آلات ، خود را زینت دهد و استفاده از مواد و لوازم آرایـشی اشکال ندارد. ولی برای وضو باید چیزهایی مانند لاک ناخن که مانع رسیدن آب بـه اعـضـای وضـو اسـت و یـا مـوادی کـه مـانـع گـذاشـتن پیشانی بر مهر است بر طرف شوند.(۴)

۲ ـ. آراسته بودن در محیط خانه

دربـاره تـجـمـل و آراسـتـگـی زن بـرای شوهر تاءکید و سفارش شده و از حقوق شرعی و اخـلاقـی شـوهـر بـه شـمـار رفـتـه اسـت . امـام بـاقـر(ع ) مـی فـرمـایـد زنـان حداقل زیور، یعنی حنا را داشته باشند:لا یـَنـْبـَغـی لِاءمْراءَةٍ اَنْ تُعَطِّلَ نَفْسَها و لَوْ اَنْ تُعَلّقَ فی عُنُقِها قِلادَةً وَ لا یَنْبَغی اَنْ تَدَعَ یَدَها مِنْ الْخِضابِ وَلَوْ اَنْ تَمْسَحَها مَسحا بِالْحِناءِ وَ اِنْ کانَتْ مُسِنَّةً(۵)

بـرای زن ـ اگـر چـه سـالخـورده باشد ـ سزاوار نیست که بدون زیور باشد و دستش را بی رنگ و ساده بگذارد؛ اگر شده گردنبندی به گردن آویزد و حنایی به دست بکشد.همان حضرت ، همه گونه آرایش و آراستگی زن برای شوهرش را جایز می دانند: لا بَاءْسَ عَلَی الْمَرْاءَةِ بِما تَزَیَّنَتْ بِهِ لِزَوْجِها(۶)

هر آرایشی که زن برای شوهرش بکند مانعی ندارد و جایز است .

۳ ـ. آراسته بودن در عرصه اجتماع

حـضـور زن در جـامـعـه و محیط کار، از نظر اسلام حدودی دارد که باید رعایت شود؛ برای مـثـال زن از نـظـر شـرع مـقـدّس اسـلام ، حـق نـدارد بـا آرایـش در اجـتـمـاع و محل کار حضور یابد.

امـام صـادق (ع ) بـه نـقل از پیامبر اکرم (ص )، آرایش زن برای غیر شوهر را برابر با آتش ‍ دوزخ می دانند:

نـَهی رَسُولُ اللّهِ(ص ) اَنْ تَتَزَیَّنَ الْمَرْاءةُ لِغَیْرِ زَوْجِها، فَاِنْ فَعَلَتْ کانَ حَقّا عَلَی اللّهِ عَزَّوَجَلَّ اَنْ یُحْرِقَها بَالنّارِ(۷)

امام خمینی (ره )، درباره حدّ و حدود زینت زنان چنین فتوا می دهند:

زیـنـت را واجـب اسـت از نامحرم بپوشانند. (بنابراین ) اگر در صورت (زن ) آرایش موجود بـاشـد بـایـد پـوشـانـده شـود… و هـمـچـنـیـن در کـفـّیـن اگـر دارای زیـنـت ولو مثل انگشتر باشد. (سرمه نیز) اگر عرفا زینت محسوب شود، باید پوشانده شود.(۸)

مقامِ معظم رهبری نیز درباره آرایش های جدید چنین می فرماید:

زنـان مـی تـوانـند ناخنهای خود را نسبت به مردان اندکی بلندتر نگه دارند.(۹) البته با در نظر گرفتن روایاتی که در خصوص نظافت ناخنها و عدم تشبّه مسلمانان به کفار وارد شـده اسـت ، بـایـد در بـلنـد گـذاشـتـن نـاخـن ، حـدّ معمول و متعارف را مراعات نمایند(۱۰)

در صـورتـی کـه نـاخـنـهـا را بـا لاک و یـا حـنـا زیـنـت داده بـاشـند، باید آن را از نامحرم بپوشانند(۱۱) و قبل از وضو یا غسل ، آنها را از لاک ، پاک نمایند تا مانعی برای رسیدن آب به ناخن ها نباشد (حنا مانع نیست).

بنابراین زنان در برابر همسران خود می توانند ـ و باید ـ تمیز و آراسته و با آرایش بـاشـند، امّا به هنگام حضور نامحرم ـ چه در خانه یا اداره یا خیابان و… ـ موظف به رعایت سـادگـی و دوری از آرایـش و زینت هستند، و اگر نمی توانند آرایش یا زینت را از خود دور نـمـایـنـد، بـایـد آنـهـا را از نـامـحـرم بـپوشانند.

منابع:

  • ۱- الجامع الصغیر، جلال الدین سیوطی، دار الفکر، بیروت،‌ چاپ اول،‌ ۱۴۰۱ ق، ج ۱، ص۲۸۳.
  •  ۲- مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج ۷۳، ص ۱۲۳، موسسه دار الوفاء، بیروت: «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص)‏ لِلرِّجَالِ قُصُّوا أَظَافِیرَکُمْ وَ لِلنِّسَاءِ اتْرُکْنَ مِنْ أَظَافِیرِکُنَّ فَإِنَّهُ أَزْیَنُ لَکُنَّ».
  • ۳-. ر.ک . دعائم الاسلام ، ج ۲، ص ۱۶۶.
  • ۴-  استفتاءات از محضر امام خمینی (ره )، ج ۳، ص ۲۵۶ ـ ۲۵۷.
  • ۵- . وسائل الشیعه ، ج ۷، ص ۱۱۸.
  • ۶- . همان ، ص ۱۳۵.
  • ۷-. بحار الانوار، ج ۷۶، ص ۳۲۹.
  • ۸-. ر.ک . اسـتـفـتـاءات از محضر امام خمینی (ره )، ج ۳، ص ۲۵۶ ـ ۲۵۷ و احکام خانواده ، عبدالرحیم موگهی ، ص ۳۰۴ ـ ۳۰۸
  •  ۹-. من لا یحضره الفقیه ، ج ۱، ص ۱۲۸.
  • ۱۰- نرم افزار پرسمان ، دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه ، واژه ناخن .
  • ۱۱- ر. ک . احکام خانواده ، عبدالرحیم موگهی ، ص ۳۰۴ ـ ۳۰۶

 

نوشته آراستگی در زن و مرد از نظر اسلام چه تفاوتی با هم دارد؟ اولین بار در بامداد پدیدار شد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

حکم خوردن و لیسیدن آلت زن و مردبا سلام حکم منی که داخل بدن زن وارد میشه طبق اصول دین خود منی حرام است ولی وقتی که پس از پاسخ به سؤالات شرعی مخاطبان درباره احکام پوشش و …یکی از مباحث مهم فقهی که مورد نیاز آحاد افراد جامعه می‌باشد احکام پوشش و آرایش استدیدن خواب در چه ساعاتی صحت دارد ؟ منتظران و یاوران …دیدن خواب در چه ساعاتی صحت دارد و اگر فردی آینده زندگی خود را در خواب ببیند آیا تعبیر الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملیبخش اول چکیده نظر به گستردگی ارتباطات و سهولت آشنایی با فرهنگ‌های مختلف، نظام زنگ تفریح فتاوای خامنه ای آیا … نوشته شده در تاریخ بیست و دوم تیر ۱۳۹۵ برابر با دوازدهم ژوئیه ۲۰۱۶ ، توسط نشانه خیانت در زنان نشانه های ارضا شدن در زنان و مردان غیرت یا حسادت همسر رفتارهای اشتباه زن و شوهر میگنا رابطه معلم و شاگرد در اسلامچکیده قال موسی ابن جعفر ع اِنَّ اَهْلَ الاَرَضِ لِمَرْحُومُونَ ما تُحابّوُا حجاب وعفافحجاب سنگری است محکم که زن را از نگاه مردان شیطان صفت مصون ومحفوظ نگه می داردالف حکم پوشیدن ساپورت زیر چادر حکم استفاده از …نظراتی که به تعمیق و گسترش بحث کمک کنند، پس از مدت کوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت دیگر غرایز جنسی و ارتباطات همسری اهمیت و ضرورت طرح مسئله ی ارتباطات غریزی چیست ؟ پاسخ – یکی از عوامل ایجاد اختلاف بین زنگ تفریح فتاوای خامنه ای آیا پوشاندن پا از نگاه نامحرم نوشته شده در تاریخ بیست و دوم تیر ۱۳۹۵ برابر با دوازدهم ژوئیه ۲۰۱۶ ، توسط حکم خوردن و لیسیدن آلت زن و مرد سوال رو با آیا پرسیدی بعد آر سوال گفتی چه حکمی داردبعد اون طرف پاسخ داده نچ پاسخ به سؤالات شرعی مخاطبان درباره احکام پوشش و آرایش س آیا خمس و زکات بر کودکانی که هنوز به سن تکلیف نرسیده‏‌اند، واجب می‏‌شود؟ س مقصود از دیدن خواب در چه ساعاتی صحت دارد ؟ منتظران و یاوران حضرت دیدن خواب در چه ساعاتی صحت دارد و اگر فردی آینده زندگی خود را در خواب ببیند آیا تعبیر دارد یا الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی بخش اول چکیده نظر به گستردگی ارتباطات و سهولت آشنایی با فرهنگ‌های مختلف، نظام خانواده تحت حجاب وعفاف وظیفه پوشش که اسلام برای زنان مقرر کرده بدین معنی نیست که از خانه بیرون نروند زندانی کردن و نشانه خیانت در زنان نشانه خیانت در زنان نشانه خیانت در زنان واقعا در روابط زناشویی چیزی بنام یک رابطه کامل میگنا رابطه معلم و شاگرد در اسلام چکیده قال موسی ابن جعفر ع اِنَّ اَهْلَ الاَرَضِ لِمَرْحُومُونَ ما تُحابّوُا وَادّوا الف حکم پوشیدن ساپورت زیر چادر حکم استفاده از چادر براق نظراتی که به تعمیق و گسترش بحث کمک کنند، پس از مدت کوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت دیگر غرایز جنسی و ارتباطات همسری اهمیت و ضرورت طرح مسئله ی ارتباطات غریزی چیست ؟ پاسخ – یکی از عوامل ایجاد اختلاف بین زن و



لینک منبع :آراستگی در زن و مرد از نظر اسلام چه تفاوتی با هم دارد؟

آراستگی در زن و مرد از نظر اسلام چه تفاوتی با هم دارد؟ | مسلمان - قطره www.ghatreh.com/news/nn34696451/آراستگی-مرد-نظر-اسلام-تفاوتی-دارد‏ 20 نوامبر 2016 ... مسلمان ومومنی که دارای آراستگی نماینده ای از دین او محسوب می شود آراسته بودن ویژگی انسان های مؤمن است؛ اما توØ. روابط زن و مرد از دیدگاه اسلام، ترویج، تعطیل، تعدیل؟ www.maarefquran.org/index.php/page.../LinkID,12669‏ - ذخیره شده - مشابه طبیعی است که این گونه روابط اجتماعی، همیشه میان هم جنس (زن با زن، مرد با مرد) ... در مورد ارتباط زن و مرد، دو دیدگاه مخالف با تفاسیری دوگانه وجود دارد که به نظر می رسد هر ..... تفاوت جامعه ای که روابط جنسی میان زن ومرد را به محیط خانوادگی و در قالب ازدواج ..... فرمود: «جلوی هر کس که باشد اما به شرط این که خود را به زینت و زیور آراسته نسازد . حجاب اسلامی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/حجاب_اسلامی‏ - ذخیره شده - مشابه دربارهٔ پوشش مردان نیز حداقل مقدار پوشش واجب حفظ عورتین است. .... در کشور پاکستان روزی با عنوان روز حجاب وجود دارد که این مراسم به همت شاخه زنان ... بنا بر دیدگاه رایج، زنان مسلمان در عصر پیامبر اسلام نوعاً حد پوشش مو و گردن و ..... ظاهراً اختلافی نیست در این که ستر صلاتی و غیر صلاتی از نظر مقدار و حدود پوشش با هم تفاوت ندارند… نقد منصفانه - زنان با مردان برابرند؟ hasanrahkan.blogfa.com/post-12.aspx‏ - ذخیره شده - مشابه تفاوتی که میان نظر اسلام و سیستم های غربی وجود دارد، در این جاست. ... زن زودتر از مرد، به مرحلة بلوغ می رسد و زودتر از مرد هم از نظر تولید مثل، از کار می افتد. ... می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که زنان با آراستگی برای مدیریت احساسات وارد حیطه ازدواج ... مهم ترین تفاوت زنان و مردان از دید روانشناسی - بیتوته www.beytoote.com/.../difference4-men-women.html‏ - ذخیره شده - مشابه بعضی از رفتارهای ذهنی و فکری زنان و مردان ، با هم تفاوت دارد ... مهم ترین تفاوت زن و مرد تفاوت در دیدگاه آنها نسبت به مسائل زناشویی است ... مردها بیش از زن ها تحت تأثیر جذابیت های جسمی و آراستگی زن قرار می گیرند که این نیز یکی دیگر از تفاوت ... نگاه اسلام و فمینیسم به تفاوت های زن و مرد ( قسمت اول) www.hawzah.net/.../نگاه-اسلام-و-فمینیسم-به-تفاوت-های-زن-و-مرد-(-قسمت-اول)‏ - ذخیره شده - مشابه در این بین اسلام نگاه واقع¬بینانه و متعالی دارد و ضمن پذیرش تفاوت¬های تکوینی و تشریعی زن و مرد، آن را باعث ... از نظر استخوان¬بندی نیز زن و مرد با هم متفاوت-اند. زن و شوهر،تفاوت سنّی زیاد و مشکلات ناشی از آن www.hawzah.net/fa/Magazine/View/3992/4595/33576‏ - ذخیره شده - مشابه چنین به نظر می رسد که فاصله سنی مناسب میان زن و شوهر را می توان 4 3 سال در نظر گرفت. ... طبیعی است که اگر سایر شرایط مناسب نباشد، باز هم ازدواج نمی تواند موفق باشد. .... همین امکان تغییر و تحول است که ما را به یاد کلام گهربار پیامبر اسلام(ص) می اندازد ... گفت: با این تفاوتی که بین من و همسرم وجود دارد، می ترسم که روزی از من جدا ... شناخت تفاوت ویژگی روحیه زن و مرد ch3.ir/index.php?option=com_content&view...‏ - ذخیره شده - مشابه علت این رفتار دو گانه این است که خانم ها و آقایان با هم تفاوت هایی دارند . ... آِیا اشکال دارد کتابی در مورد روحیات زنها به مردان بدهیم که بخوانند ؟ ..... نکند اگر مرد شما ابراز احساسات نمیکند و سرد است و به نظر شما بی عاطفه است ، شما با او برخورد خوبی نداشته باشید و همان .... رسول گرامی اسلام با بچه های در کوچه و نوه هایشان بازی می کردند . غرایز جنسی و ارتباطات همسری - آرشیو شبکه سوم سیما ch3.ir/index.php?option=com_content&view...‏ - ذخیره شده - مشابه متخصصان در کنگره ی روان پزشکی اتفاق نظر داشتند که یکی از عوامل جدی طلاق در ... اسلام با تشویق زن و مرد که همسر قانونی هم هستند می خواهد نیازشان را برآورده کنند تا آنها به ... غرایز دو تا بحث دارد : یکی بحث کلیات و یک بحث هم رفتار شناسی جنسی است . ..... یعنی ویژگی ها و تفاوت مرد و زن را گفته است . ...... آراستگی زن و مرد ندارد. پاسخ به سؤالات شرعی مخاطبان درباره احکام پوشش و آرایش - khamenei.ir farsi.khamenei.ir/news-content?id=33330‏ - ذخیره شده 11 جولای 2016 ... اسلام در احکامی که در مورد پوشش و آرایش وضع کرده، این دو مسئله را ... مراجعه‌ی خانم به پزشک مرد در شرایطی که مهارت پزشک زن پایین‌تر است ... حکم وضو و غسل با داشتن آرایش، لاک ناخن و کرم ... به دست داشتن انگشتر هم اگر ساده باشد، چشمگیر نباشد، به نظر .... آرایش کردن زنان و ظاهر شدن در مقابل نامحرم چه حکمی دارد؟