مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مهارت های مذاکره در زندگی عادی

[ad_1]

چگونه از مذاکره در زندگی روزمره استفاده کنیم؟

negotiation-skills

استفاده از مذاکره در کسب و کار رایج است و هر مدیر موفقی باید بتواند در مورد شرایط کسب و کارش مذاکره کند اما شاید با اهمیت هنر مذاکره در زندگی روزمره آشنا نباشید! در ادامه این مقاله میخواهیم درمورد استفاده از تکنیکهای مذاکره در زندگی عادی صحبت کنیم، با ما همراه شوید.

به گزارش آلامتو و به نقل از سپیده دانایی؛ همه ما در طول زندگی خود مذاکره را تجربه کرده‌ایم. در هر نقشی که باشیم از پدر، مادر، فرزند، معلم و دانش‌آموز گرفته تا کارفرما، کارمند، دوست و یا همکار، ممکن است در زمان‌هایی برای رسیدن به منافع خود لزوم مذاکره با دیگران را تجربه کرده باشیم. درواقع وقتی خواسته‌های ما با خواسته‌های طرف مقابل در تعارض قرار می‌گیرد، راه‌کارهای مختلفی برای حل آن‌ها وجود خواهد داشت که مذاکره یکی از آن‌هاست. در ادامه به بررسی سه مدل از انواع واکنش‌هایی که افراد در چنین موقعیت‌هایی انجام می‌دهند، می‌پردازیم.

همچنین بخوانید: 4 تاکتیک برای پیروزی در مذاکره

1. مرغ من یک پا دارد

گاهی اوقات افراد با پافشاری بر سر مواضع خود باقی می‌مانند؛ مانند فروشنده‌های یک‌کلامی که یک قران هم تخفیف نمی‌دهند یا پدر و مادر سخت‌گیری که اجازه نمی­دهند فرزندشان ده دقیقه دیرتر از زمانی که آن‌ها تعیین کرده‌اند، به رختخواب برود. یا زنی که برای رفتن به سینما انتخاب خود را کرده و حاضر نیست به‌هیچ‌وجه تغییری در تصمیمش به وجود آورد. در چنین شرایطی فرد فقط به نیاز خودش فکر کرده و حاضر به هیچ‌گونه انعطافی در نحوهٔ ارضای این نیاز نیست. گاهی اوقات این افراد کله‌شق نه‌تنها به خواستهٔ خود نمی­رسند، بلکه مجبور خواهند شد ضرر و زیان‌های سنگینی را بابت این خودخواهی و کله‌شقی بپردازند: فروشنده مشتری‌اش را از دست می‌دهد، پدر و مادر از برقراری ارتباط عاطفی با فرزندشان محروم می‌شوند و زن طی یک دعوای شدید، محبت و احترام همسرش را از دست می‌دهد. این افراد به‌مرور تنها و منزوی و درنهایت از احترام و حمایت اجتماعی محروم می‌شوند.

گاهی اوقات انتخاب‌های ساده و در دسترسی مانند زورگویی و پافشاری بر سر مواضع خود، یا تسلیم شدن و کنار کشیدن، هزینه‌هایی دارند که فرد پس از گذشت زمان کوتاهی خود را نسبت به پرداخت آن‌ها ناتوان احساس می‌کند.

2. هر چه شما بفرمایید

بعضی آدم‌ها هم هستند که در روابط خود منفعلانه برخورد می‌کنند یا بعضی مواقع که فکر می‌کنند زورشان به‌طرف مقابل نمی­چربد، سریع عقب‌نشینی می‌کنند و به‌طور کامل به خواسته‌های طرف مقابل تن می‌دهند. این افراد یا نسبت به حقوق خود آگاه نبوده یا حاضر به تلاش برای دستیابی به این حقوق نیستند. آن‌ها غالباً چنین استدلال می‌کنند که حوصلهٔ جروبحث یا درگیری را ندارند. بنابراین برای اجتناب از هر نوع تنش، حاضر می‌شوند از تمام خواسته و نیازهای خود چشم‌پوشی کنند؛ فقط برای این‌که از جانب طرف مقابل طرد نشوند.

3. با هم حرف می زنیم

یک گروه سوم عاقل‌تر و سازگارتری هم وجود دارد که راه‌حلی را در میانهٔ این دو مسیر انتخاب می‌کنند تا به‌قول‌معروف نه سیخ بسوزد نه کباب. این گروه بر این باورند که نظر و دیدگاه آن‌ها تنها دیدگاه صحیح در مورد یک موضوع نیست و شاید بتوان از طریق نزدیک شدن به دیدگاه طرف مقابل راه‌حل سازگارانه‌­تری را برای حل مشکلات انتخاب کرد. طوری که هر دو طرف احساس کنند نیازهایشان تا حدودی برآورده شده است. اگر در روابط تلاش کنیم با توجه به خواسته‌ها و نیازهای طرف مقابل، موضع انعطاف‌پذیری اتخاذ کنیم، حتماً به راه‌حل‌های خلاقانه و جدیدی خواهیم رسید که با جزم‌اندیشی هرگز به ذهنمان هم خطور نمی­‌کرد. این راه‌حل‌های جدید، می‌تواند ضمن حفظ منافع هر دو طرف به تحکیم ارتباطات هم کمک کند. در نهایت هر دو طرف می‌توانند از مزایای تحکیم روابط بهره‌مند شوند. مثلاً کارفرمایی که با در نظر گرفتن شرایط و مشکلات کارمند خود به او فرصت بیشتری برای تحویل پروژه بدهد یا با مرخصی او موافقت کند، در آینده از مزایای کار کردن با کسی که برای کارش از جان‌ودل مایه می­گذارد، بهره‌مند می­شود.

چه طور گروه سومی‌شویم؟

حال که با انواع روش‌های رویارویی با تعارضات آشنا شدید، اجازه بدهید تا موقعیت و روند روش سوم که همان روش مذاکره اصولی است را بیشتر واکاوی کنیم.

1. از آرزو تا تصمیم

همهٔ آدم‌ها دوست دارند که دیگران طبق میل و خواستهٔ آن‌ها رفتار کنند. تقریباً همه دوست دارند که اطرافیانشان آن‌ها را درک کنند و همانی باشند که آن‌ها می‌خواهند. اما اگر کمی دقیق‌تر فکر کنیم به این نتیجه می‌رسیم که این حقیقت در مورد اطرافیان ما هم وجود دارد. آن‌ها هم دوست دارند ما در زندگی مطابق میل و خواستهٔ آن‌ها رفتار کنیم. اما وقتی آدم‌ها تصمیم می‌گیرند برای تأمین نیازهایشان با دیگران وارد مذاکره شوند معلوم می‌شود که از مرحلهٔ آرزو خارج‌شده‌اند و می‌خواهند بر مبنای واقعیات زندگی تصمیم‌گیری کنند. درواقع تصمیم پل میان آرزو و کردار است. با هر تصمیمی که می‌گیریم خود را به زنجیره‌ای از کردارها متعهد می‌کنیم. وقتی تصمیم به مذاکره می‌گیریم متعهد می‌شویم که به دنیا از دریچه‌ای جدید نگاه کنیم. دریچه‌ای که دربرگیرنده خواسته و نیازهای ما و طرف مقابلمان باشد.

2. انتخاب شما با هزینه‌هایی همراه است

در برهه‌های مختلف زندگی شما مجبور می‌شوید دست به انتخاب بزنید. زندگی بشری طوری است که هیچ‌وقت کامل نیست و شما هرگز نمی‌توانید انتخاب‌هایی داشته باشید که بی کم و کاست بوده و به‌قول‌معروف مو لای درزش نرود. در تمام زندگی باید پذیرفت که هیچ‌چیز را نمی‌توان رایگان به دست آورد. اما اگر انتخاب آگاهانه صورت بگیرد، می‌توان روی پرداخت هزینه‌های معقول آن حساب کرد. گاهی اوقات انتخاب‌های ساده و در دسترسی مانند زورگویی و پافشاری بر سر مواضع خود، یا تسلیم شدن و کنار کشیدن، هزینه‌هایی دارند که فرد پس از گذشت زمان کوتاهی خود را نسبت به پرداخت آن‌ها ناتوان احساس می‌کند. مثلاً اگر نتوانید با رئیستان در مورد زمان تحویل پروژه وارد مذاکره شوید و تمام اوامر او را اطاعت کنید، ممکن است بعد از گذشت زمان کوتاهی دچار فرسودگی شغلی، احساس منفی نسبت به خود یا افسردگی شوید. یا اگر با زورگویی از فرزند نوجوانتان بخواهید که طبق میل و سلیقهٔ شما لباس بپوشد، ممکن است او را از خود دور کرده و زمینه را برای ارتباط او با دوستان ناخلفش را هموارتر کرده باشید. اما زمانی که با طرف مقابل وارد مذاکره شوید، شرایط و خواسته‌های او را در نظر بگیرید و به دنبال پیدا کردن راه‌حل‌های جدید باشید، می‌توانید انتخاب‌هایی کنید که کم‌ترین هزینهٔ ممکن را در برداشته باشد. درهرحال باید بپذیرید که انتخاب بدون هزینه در زندگی بشری وجود ندارد. بنابراین برای این‌که طرف مقابل به خواسته‌های شما عمل کند، باید برای برطرف کردن نیازهای او گام‌های عملی مهمی بردارید.

3. زندگی در صلح و آرامش

زمانی که در هنگام تصمیم‌گیری ضمن احترام به حقوق خود، به خواسته‌های طرف مقابل هم احترام بگذارید، می‌توانید امیدوار باشید که دریچه‌های جدیدی برای ادامه­ی ارتباط با طرف مقابل به روی شما گشوده شود. در این فضای جدید مبتنی بر اعتماد و احترام متقابل می‌توان به رشد، بالندگی پیشرفت و رضایت خاطر دو طرف امیدوار بود. در این شرایط هر دو طرف از این‌که به خواسته‌های خود رسیده‌اند، خوشحال بوده و بنابراین برای کمک به‌طرف مقابل پیش‌قدم خواهند بود. پس مذاکرهٔ اصولی ممکن است فواید فزاینده‌ای بیش ازآن­چه دو طرف انتظارش را داشتند، برایشان به ارمغان بیاورد.

ADS

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

چگونه می توان در تمام مدت زندگی شاد بود ؟ سایت …چگونه می توان در تمام مدت زندگی شاد بود ؟ بهترین راه برای شاد بودن این است که از خلاصه کتاب رفتار سازمانی رابینز در متن با حاشیهخلاصه فصل تا کتاب رفتار سازمانی رابینز فصل اول رفتار سازمانی عبارت است از مطالعه روزنامه وطن امروز شماره تاریخ رئیس قوه‌قضائیه با انتقاد از رفتار دولت در حمایت از مدیران دارای حقوق‌های نجومی، بر در مالزی کار پیدا می‌شود؟گزارشی جامع و مفصل درباره کار و کاریابی در مالزی برای ایرانیان مقیم این کشورگزارش فارس از عملیات‌های برون‌مرزی ندسا …گزارش فارس از عملیات‌های برون‌مرزی ندسا ناگفته‌هایی از مأموریت تکاوران سپاه در دکتر محمدجواد ظریف از زندگی شخصی و فرزندانش می …آخرین خبرها استخدام فوری در یهترین شرکتها با عالی ترین حقوق و مزایا زیباترین عکسهای معرفی انواع حافظه های رایانه و آشنایی با عملکرد آنها در …معرفی انواع حافظه های رایانه و آشنایی با عملکرد آنها در سیستم حتما می دانید که روش استفاده از نرم افزار های وایبر، لاین، تانگو، و …روش استفاده از نرم افزار های وایبر، لاین، تانگو، و تلگرام در ویندوز با همگانی شدن پرسش و پاسخ های روانشناسی در مرکز مشاوره راز …با سلام من دختری ۲۳ ساله هستم طی چند سال گذشته اشتباهات خیلی زیادی در زندگی داشتم مثلا عشاق موفق کلوب ازدواج و عشقنجات زندگی زناشویی با تشخیص به موقع همسرم را در کاروان زیارتی مسجد جمکران دیدم چگونه می توان در تمام مدت زندگی شاد بود ؟ سایت پزشکان بدون مرز چگونه می توان در تمام مدت زندگی شاد بود ؟ بهترین راه برای شاد بودن این است که از خصوصیات خلاصه کتاب رفتار سازمانی رابینز در متن با حاشیه کارشناس ارشد مدیریت رسانه هستم، علاقه وافری به رسانه‌ها دارم، در یک سخن، با آن‌ها زندگی می در مالزی کار پیدا می‌شود؟ گزارشی جامع و مفصل درباره کار و کاریابی در مالزی برای ایرانیان مقیم این کشور روزنامه وطن امروز شماره تاریخ گروه سیاسی سرانجام پس از چند ماه کش‌وقوس و عدم همکاری دستگاه‌های دولتی و دیوان محاسبات در گزارش فارس از عملیات‌های برون‌مرزی ندسا ناگفته‌هایی از گزارش فارس از عملیات‌های برون‌مرزی ندسا ناگفته‌هایی از مأموریت تکاوران سپاه در جولانگاه دکتر محمدجواد ظریف از زندگی شخصی و فرزندانش می گوید نرگس محمدی از زندگی خصوصیش و بازی در سریال معمای شاه میگوید نرگس محمدی برای تماشاگران معرفی انواع حافظه های رایانه و آشنایی با عملکرد آنها در سیستم معرفی انواع حافظه های رایانه و آشنایی با عملکرد آنها در سیستم حتما می دانید که کامپیوتر روش استفاده از نرم افزار های وایبر، لاین، تانگو، و تلگرام در روش استفاده از نرم افزار های وایبر، لاین، تانگو، و تلگرام در ویندوز با همگانی شدن اینترنت مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایرانآموزش مالیآموزش مدیریت دوره های آذرماه مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران محتوای دوره آموزشی مهارتهای جذب و استخدام پرسش و پاسخ های روانشناسی در مرکز مشاوره راز مرکز روانشناسی با سلام من دختری ۲۳ ساله هستم طی چند سال گذشته اشتباهات خیلی زیادی در زندگی داشتم مثلا رها کاربرد ترازو در زندگی اهمیت آب در زندگی انسان انرژی مثبت در زندگی مدیریت زمان در زندگی راز موفقیت در زندگی چیست راههای آرامش در زندگی کاربرد شیمی در زندگی آثار ایمان در زندگی



لینک منبع :مهارت های مذاکره در زندگی عادی

مهارت های مذاکره در زندگی عادی - اصول مذاکره در زندگی - آلامتو www.alamto.com/negotiation-skills-in-daily-life.html‏ - ذخیره شده 21 نوامبر 2016 ... مهارت های مذاکره در زندگی عادی:استفاده از مذاکره در کسب و کار رایج است و هر مدیر موفقی باید بتواند در مورد شرایط کسب و کارش مذاکره کند اما شاید با ... مهارت های مذاکره در زندگی عادی -هفته نامه سلامت - آکاایران www.akairan.com/havades.../news2016112121593528168.html‏ - ذخیره شده 21 نوامبر 2016 ... مهارت های مذاکره در زندگی عادی:استفاده از مذاکره در کسب و کار رایج است و هر مدیر موفقی باید بتواند در مورد شرایط کسب و کارش مذاکره کند اما شاید با ... مهارت های مذاکره در زندگی عادی - ورود ponila.com/post/374941/‏ - ذخیره شده استفاده از مذاکره در کسب و کار رایج است و هر مدیر موفقی باید بتواند در مورد شرایط کسب و کارش مذاکره کند اما شاید با اهمیت هنر مذاکره در زندگی روزمره آشنا ... مهارت های مذاکره در زندگی عادی - پونیلا ponila.com/post/375239/‏ - ذخیره شده استفاده از مذاکره در کسب و کار رایج است و هر مدیر موفقی باید بتواند در مورد شرایط کسب و کارش مذاکره کند اما شاید با اهمیت هنر مذاکره در زندگی روزمره آشنا ... اصول مذاکره و فن بیان | مهارت های زندگی life-skills.ir/?p=28‏ - ذخیره شده مذاکره فرایندی گفتگو محور است که بر روی یک موضوع مشخص در جهت رسیدن به ... و منافع طرفین است در حالی که گفتگومی تواند یک مکالمه عادی را نیز در بر گیرد. بهترین مهارت های مذاکره برای پیروزی در تمام مذاکرات akaonline.ir/.../بهترین-مهارت-های-مذاکره-برای-پیروزی-در-تمام-مذاکرات‏ - ذخیره شده 3 روز پیش ... در طول یک جلسه‌ی مذاکره، مذاکره‌کننده‌ی موفق باید مهارت‌های لازم را برای بیان ... فنون مذاکره در بازاریابی و مدیریت · مهارت های مذاکره در زندگی عادی ... فهرستی از بهترین کتابهای مذاکره در سطح بین المللی | متمم https://motamem.org/بهترین-کتابهای-فنون-مذاکره/‏ - ذخیره شده همچنین برنامه ریزی برای مذاکره، ادراک و شناخت و هیجانات، مهارتهای ارتباطی، قدرت ... از مذاکره و چانه زنی در زندگی روزمره و معامله های عادی زندگی اختصاص داده شده و اگر که ... پونیلا - تکنیک های مذاکره : چرا ... - ورود 130.185.76.16/post/298232/‏ - ذخیره شده تکنیک های مذاکره : چرا باید همیشه شما پیشنهاد اول را بدهید؟ اگر فقط یکجا عصبانی شدن و نشان ... مهارت های مذاکره در زندگی عادی. استفاده از مذاکره در کسب و کار رایج ... پونیلا - تکنیک های مذاکره : 4 حقه ... - ورود 130.185.76.16/post/298260/‏ - ذخیره شده مهارت های مذاکره در زندگی عادی. استفاده از مذاکره در کسب و کار رایج است و هر مدیر موفقی باید بتواند در مورد شرایط کسب و کارش مذاکره کند اما شاید با اهمیت هنر مذاکره در ... دولت: حذف نام حکمتیار از فهرست تحریم نشانه موفقیت مذاکرات بین ... www.pajhwok.com/.../دولت-حذف-نام-حکمتیار-از-فهرست-تحریم-نشانه-موفقیت-مذاکرات-بین-الافغانی-است‏ - ذخیره شده 4 فوریه 2017 ... ... نام حکمتیار از فهرست تحریم های سازمان ملل، آن را نشانه موفقیت مذاکرات ... در راستای تثبیت افراد مسلح این حزب و بازگرداندن آنها به "زندگی عادی" ...