مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

چه کسانی نباید خون اهدا کنند؟

[ad_1]
به گزارش بلاغ، یک نفر از هر چهار نفری که وارد بیمارستان می شود به خون احتیاج پیدا  می کند. مثلا یک مجروح حادثه رانندگی ممکن است به بیش از ۵۰ واحد خون یا یک بیمار سرطانی به بیش از ۸ واحد پلاکت در هر هفته نیاز پیدا کند. در نتیجه اهدای خون و تزریق به موقع آن به بیماران و مصدومان بسیار حیات بخش خواهد بود اما نباید از یاد برد که در میان اهدا کنندگان افرادی هم هستند که به دلیل داشتن بیماری های زمینه ای یا عفونی، خونشان برای اهدا مناسب نیست.
 
این افراد مجاز به اهدای خون نیستند:
 
*بیماران دارای سابقه قلبی و عروقی، ریوی شدید مانند آسم، سکته مغزی، تشنج و قندی وابسته به انسولین
 
*افراد با سابقه ابتلا به بیماری های عفونی مانند هپاتیت بی، هپاتیت سی و یا ایدز
 
*افرادی که حتی برای یک بار به خود مواد مخدر تزریق کرده اند
 
*مبتلایان به بیماری هموفیلی یا هرگونه فاکتور انعقادی دیگر
 
*کسانی که هرگونه فعالیت جنسی مشکوک داشته اند
 
*افرادی که تزریق خون، پیوند اعضاء یا بافت داشته اند تا یکسال مجاز به اهدای خون نیستند
 
*کسانی که خالکوبی یا حجامت کرده یا گوش یا قسمت دیگری از بدن خود را بتازگی سوراخ کرده اند
 
*افرادی که در معرض حوادث شغلی (حرفه پزشکی و دندانپزشکی) مانند فرورفتن سوزن در بدن قرار گرفته اند
 
*فردی که الکترولیز کرده یا درمان طب سوزنی انجام داده است
 
* مبتلایان به بیماری مقاربتی یا کسانی که تحت درمان قرار گرفته اند و یا  بیشتر از ۷۲ ساعت در بازداشتگاه بوده اند نباید خون اهدا کنند .
 
 افراد مشکوک به بیماری‌های خطرناک
 
به دلیل آنکه سازمان انتقال خون به صورت رایگان برخی از آزمایش‌های عفونی مربوط به بیماری های ایدز، هپاتیت ‌B و هپاتیت C را بر روی خون اهداکنندگان انجام می دهد، برخی افراد در زمان احساس بیماری یا مشکوک شدن به آن با اهدای خون خود قصد انجام این نوع ازمایشات را به صورت رایگان دارند. اما باید بدانید این آزمایش ها به خصوص آزمایشات مربوط به بیماری ایدز در مراکز تعیین شده ای در سطح شهر به صورت رایگان در اختیار افراد قرار می گیرد. در نتیجه خواهشمندیم با یک اقدام خودخواهانه جان یکسری افراد را به خطر نیندازید.
 
این را هم بدانید اگر پس از یک ارتباط جنسی مشکوک یا دریافت خون در طی یک تا سه ماه، دچار یکی از علائم و نشانه های ایدز همچون تب و تعرق شبانه، کاهش وزن بدون دلیل، سرفه، اسهال، تورم غدد لنفاوی، لکه های سفید رنگ روی سطح زبان یا لکه های برجسته روی پوست بدن شدید از اقدام به اهدای خون جدا اجتناب کنید زیرا احتمالا در وضعیتی موسوم به «دوره پنجره» بیماری قرار دارید.
 
کسانی که در دوره پنجره بیماری قرار دارند
 

اگر افراد در دوره پنجره، خون خود را اهدا کنند آزمایش‌های کنونی نمی‌تواند آن را تشخیص دهد. در تشخیص اغلب بیماری های عفونی، مبنای آزمایش های رایج طبی پیدا کردن آنتی بادی ضد عوامل بیماری زا در خون های آزمایش شده است و نه پیدا کردن خود این عوامل.   
 
از زمان ورود عامل بیماری زا به بدن فرد آلوده تا ساخته شدن آنتی بادی ضد آن ممکن است هفته ها یا حتی ماه ها طول بکشد. در واقع دربیماری هایی مانند هپاتیت B، C و ایدز که با خون سرایت می یابند، از زمانی که ویروس بیماری زا وارد بدن می شود تا زمانی که بیماری توسط آزمایش خون قابل شناسایی شود، مدت زمانی طول می کشد. این زمان را «دوره پنجره» می نامند.
 
در این دوره گرچه در خون افراد ویروس وجود دارد ولی نتیجه آزمایش آن ها منفی است. چنانچه این خون به فردی تزریق شود می تواند سبب انتقال بیماری به فرد دریافت کننده خون شود.

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

چه کسانی نمی‌توانند خون اهدا کنند؟بعد از اهدای خون چه باید کرد؟ هموگلوبین با تعداد کم مهم ترین دلیل کم خونی در افراد پیوند مغز استخوان و سلول های بنیادی خون محیطیپیوند مغز استخوان و سلول‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی خون محیطی خون از مایع لزجی به نام پلاسما و یاخته های شناور آن که توسط مغز استخوان تولید می شود ترانسفوزیون خون و فرآورده های خونی و مراقبتهای …اتاق عملذخیره سازی فرآورده های خونی زنجیره سرد خون ، سیستمی جهت ذخیره سازی و انتقال بوده و به راهنمای تفسیر آزمایش خون آکاآزمایش خون تفسیر آزمایش خون بهترین زمان آزمایش خونآزمایش خونآزمایش خون بارداری توهین به نظام و رهبری مبارز کلیپشبکه ماهواره ای امام حسینع یکی از شبکه های صادق شیرازی است که سابقه حمایت از فتنه ۸۸ چگونه غلظت خون را درمان کنیم؟چگونهغلظتخونرایک فوق تخصص خون و سرطان گفت برخی افراد تصور می‌کنند غلظت خون را با مصرف قرص آسپرین یا مقالات پزشکی و بهداشتی،توصیه های پزشکی ، …اخبار پزشکی مقالات پزشکی شناخت بیماری ها علائم بیماری ها درمان بیماری ها بیماری نحر شترقربانی کردن در روز عاشورا در اصفهان …خانم عزیز فلسفه تمام این داستان ها از دید جوشان خورشت قیمه منشا گرفته است گویا شما در چه کسانی نمی‌توانند خون اهدا کنند؟ بعد از اهدای خون چه باید کرد؟ هموگلوبین با تعداد کم مهم ترین دلیل کم خونی در افراد سالم و به پیوند مغز استخوان و سلول های بنیادی خون محیطی پیوند مغز استخوان و سلول‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی خون محیطی خون از مایع لزجی به نام پلاسما و یاخته های شناور آن که توسط مغز استخوان تولید می شود تشکیل ترانسفوزیون خون و فرآورده های خونی و مراقبتهای پرستاری آن اتاق عمل ذخیره سازی فرآورده های خونی زنجیره سرد خون ، سیستمی جهت ذخیره سازی و انتقال بوده و به این راهنمای تفسیر آزمایش خون آکا آزمایش خون تفسیر آزمایش خون بهترین زمان آزمایش خونآزمایش خونآزمایش خون بارداریآزمایش توهین به نظام و رهبری مبارز کلیپ سلام خدا خیرت بده بابت این روشنگری چند سوال برام پیش اومده که امیدوارم بتونی کمکم کنی و جواب چگونه غلظت خون را درمان کنیم؟ چگونهغلظتخون مسکن ۹۶ در انتظار چهار دگرگونی آغاز دور جدید ثبت‌نام سهام عدالتسهامداران جدید چه کسانی مقالات پزشکی و بهداشتی،توصیه های پزشکی ، بهداشت مقالات سلامت اخبار پزشکی مقالات پزشکی شناخت بیماری ها علائم بیماری ها درمان بیماری ها بیماری های خاص انتقال خون اهدا مردم اهدا خون اهدا زندگی عوارض اهدا خون اهدا



لینک منبع :چه کسانی نباید خون اهدا کنند؟

چه کسانی نباید خون اهدا کنند؟ - باشگاه خبرنگاران www.yjc.ir/fa/news/5870405/چه-کسانی-نباید-خون-اهدا-کنند‏ - ذخیره شده 22 نوامبر 2016 ... اهدای خون کاری نیکوکارانه برای نجات همنوعان است اما گاه به جای افراد سلم، کسانی سراغ اهدای خون می‌روند که به جای کمک به سلامت دیگران ممکن است ... چه کسانی نباید خون اهدا کنند؟ - همدان نیوز www.hamedannews.com/.../26159-چه-کسانی-نباید-خون-اهدا-کنند؟.html‏ - ذخیره شده 23 نوامبر 2016 ... اهدای خون کاری نیکوکارانه برای نجات همنوعان است اما گاه به جای افراد سلم، کسانی سراغ اهدای خون می‌روند که به جای کمک به سلامت دیگران ممکن است ... پورتال سازمان انتقال خون ایران - سازمان انتقال خون ایران iscdr.ibto.ir/HomePage.aspx?TabID=4139&Site=ibto...fa...‏ - ذخیره شده چه کسانی نباید خون اهدا کنند؟ احتمالا برخی از اهدا کنندگان خون، ده ها بار مبادرت به این امر خیر و حیاتی نموده اند. اما این باعث نمی شود که در یکی از دفعات مراجعه به سازمان ... چه کسانی نباید خون اهدا کنند - ورزش بانوان varzeshebanovan.com/9279‏ - ذخیره شده 3 سپتامبر 2015 ... به گزارش سایت ورزش بانوان؛ آیا شما هم برای اهدا خون مصر هستید. اهدای خون سالم را اهدای زندگی می گویند، زیرا شیره جان آدمی را خون تلقی می کنند، ۵ ... چه کسانی نباید خون اهدا کنند - مجلس یاب www.majlesyab.ir/PrintDocument.asp?id=1190‏ آیا می‌دانید حدود ۲.۶ درصد از جمعیت ایران را اهدا کنندگان خون تشکیل می‌دهند.گروهی که وظیفه انسانی تامین خون سالم و کافی را به صورت داوطلبانه برای نیازمندان برعهده ... چـه کسـانـی مـی‌تـوانـنـد خـون بـدهـند - آموزش پزشکی - blogfa.com saeidim2.blogfa.com/post/397‏ - ذخیره شده - مشابه بیماران قلبی-‌عروقی می‌توانند خون اهدا کنند؟ ... در حقیقت یکی از عوارض بیماری سرطان، کم‌خونی است، بنابراین مبتلایان به هر نوع سرطان نباید خون اهدا کنند. چه کسانی از اهدای خون معاف هستند؟ - البرز - ایسنا alborz.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID...‏ - ذخیره شده مدیرکل انتقال خون استان البرز گفت: افراد سالم می‌توانند سالانه چهار نوبت اهدای خون ... دائم از اهدای خون معاف می شوند ،کسانی هم هستند که به طور موقت نباید خون اهدا کنند. شرایط اهدای خون - انتقال خون قزوین www.ghbto.ir/HomePage.aspx?TabID=4795&Site...Lang...‏ - ذخیره شده - مشابه همچنین وضعیت روحی داوطلب در هنگام اهدای خون خیلی مهم است و باید از این نظر آمادگی لازم ... اهدای خون، تمامی شرایط لازم برای اهدای خون را داشته باشد می تواند خون اهدا کند. بالاترین: چه کسانی نباید خون اهدا کنند؟ https://www.balatarin.com/permlink/2016/12/1/4362751‏ 1 دسامبر 2016 ... اهدای خون کاری نیکوکارانه برای نجات همنوعان است اما گاه به جای افراد سلم، کسانی سراغ اهدای خون می‌روند که به جای کمک به سلامت دیگران ممکن است ... چه کسانی نباید خون اهدا کنند؟ - پارسینه www.parsine.com/fa/news/322498/چه-کسانی-نباید-خون-اهدا-کنند‏ 22 نوامبر 2016 ... اهدای خون کاری نیکوکارانه برای نجات همنوعان است اما گاه به جای افراد سلم، کسانی سراغ اهدای خون می‌روند که به جای کمک به سلامت دیگران ممکن است ...