مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند

[ad_1]
هفته نامه کرگدن - نیوشا طبیبی: هزار نکته باریک تر از مو درباره آداب سفره و رسم مهمان داری؛ چیزی که رستوران های کوچک و بزرگ غالبا آن را رعایت نمی کنند و ارزشش را نمی دانند.

بر ارباب تحقیق حقایق و ادراک دقایق پوشیده مباد که سفره داری و خوان گستری کاری است فراتر از پختن آش و بارگذاردن آبگوشت. برای میزبانی مهمانانی بزرگوار می بایست ظرایف و لطایف بسیاری را رعایت کرد. سخن در این باب بسیار است و اخلاق نامه ها و نصیحت نامه های قدیم پر است از ذکر آدابی که بر مهمان و میزبان واجب است. قابوس نامه در دو باب دهم و دوازدهم به آداب میزبانی مهمان کردن و مهمان شدن پرداخته است.

 

این آداب چنان با روح ما عجین شده که هر ایرانی بی تردید آن را از کودکی آموخته است و امروز اگر می بینیم که کسی خدای ناکرده «ادب سفره» ندارد و رسم خوان گستردن و مهمان شدن به جای نمی آورد، بی شک از ندانستن نیست. همه می دانیم که اگر افتخار میزبانی نصیبمان می شود، باید خوش رو و خشو رفتار و گشاده دست باشیم و رسم ارج نهادن بر بزرگ تر و مقدم داشتن کودکان را هنگام تقسیم خوراک به جای آوریم و بر سر سفره زیر دست بزرگان بنشینیم و آن چنان مایحتاج سفره را آماده کنیم که مهمان عزیز کمبودی نبیند و همه چیزش در دسترس باشد. نگاه بر اندازه خوراک در ظرف مهمان خارج از ادب است.

 

 از روی دست قابوس نامه


باید به گونه ای سفره را ترتیب داد که مهمان نازنین خود به هر اندازه که میل داشت- بیش و کمش بر عهده خود اوست- از آن برچیند و آزاد از هر فشار و تعارف باشد.


عنصرالمعالی در قابوس نامه می فرماید: «از ممانان عذر مخواه که عذر خواستن کار بازاریان باشد و هر ساعت مگو که نان نیکو بخور و هیچ نمی خوری، به جان تو که شرم مدار و من خود سزای تو چیزی نتوانم ساخت، مگر که بار دیگر این ساخته شود- که این سخنان اهل همت نباشد... از چنین گفتارها آن مردم شرمزده گردند و چیزی نتوانند خورد...» این نصایح همچنان معتبرند و به کار می آیند.

 

همه ما در این موقعیت و اصرار و تعارف میزبانانی مهربان گیر افتاده ایم و از شرم عرق کرده ایم و خجالت زده و معذب شده ایم و احتمالا خودمان مهمانان عزیزمان را در همین شرایط قرار داده ایم. سنت ایرانی به ویژه در آشپزی و سفره داری بر مدار اعتدال و میانه روی و صدالبته رعایت مکارم اخلاقی است. میزبانیِ درخور به معنی آکندن سفره از خوراک های گوناگون رنگین نیست. مهمانداری ایرانی بیشتر به رفتار و منش و روی باز و رعایت احترام است تا خوراک هایی گران قیمت و با حجم بسیار بر سر سفره نهادن.


رسم مهمانداری و مهمان نوازی در سفره خانه ها و رستوران ها و هتل ها هزار بار ظرافت بیشتری دارد، چرا که مهمان در این جا بابت بر سر خوان نشستن پول هم پرداخت می کند و از این حیث دو بار بر سر میزبان منت دارد؛ اول آن که بر سر خوان او نشسته و مهمانش شده و دوم از باب این که مشتری است و رزق میزبان از قدم مبارکش تامین می شود. افسوس و هزار افسوس که در این معرکه بی در و پیکر و بی ضابطه هر کس رستوران دار و مهماندار شده و آبروی این شغل شریف  را که کسبه قدیم بس محترمش می داشتند به کلی برده است.


در فرهنگ غالب امروز، رستوران موفق، غذاهای گران قیمت بدمزه و بی مزه و من درآوردی، دکوراسیون گران قیمت بی ربط و کارکنان به دور از ادب دارد. معمولا باید از دو ماه پیش برای خوردن وعده ای غذا در آن وقت گرفت. کارکنان متکبر با ادبی ساختگی و خشونت ذاتی و رفتاری، صدایی یکنواخت و جملاتی بی روح که از فرط تکرار مانند گوش سپردن به نواری ضبط شده و تکراری است، منتظر شما هستند.

 

میزان احترام به مشتری به جایگاه اقتصادی اش مربوط است و کارکنان البته با تجربه از روی نوع لباس و سلوک مشتری توان اقتصادی او را تشخیص می دهند و متناسب با آن جایگاه با او برخورد می کنند. این رستوران های بی هویت که برپایه تشخیص صاحب سرمایه ای برای کار انداختن پول در این عرصه به راه افتاده اند، به دور از کرامت انسانی، رسم مهمانداری و مهربانی را زیر پای می نهند و با توهین و تحقیر، به جیب مشتریان نگون بخت دستبرد می زنند. شوربختانه افراد بسیاری از این که در رستوران گران قیمت که وقتش تنگ است و غذایش عجیب و غریب است و فضایش به شدت تاریک است و کارکنانش بی ادب و متفرعن هستند، غذابخورند شادان و خوشحال می شوند!

 

 از روی دست قابوس نامه


در این جاست که به عرض خوانندگان معزز مکرم می رسانم که سفره داری و خوان گستری از خلق الله پول هم بگیرند که دیگر لزوم رعیات این ادب و ظرافت و لطافت صدچندان می شود.


خوردن خوراک خوب و لذت بردن از صرف وعده ای غذا به همراه دوستان نازنین بیرون از منزل نیازمند کمی دقت نظر است. خوراک خوب و فضای دوستانه، اتفاقا در رستوران های جدید گران قیمت شمال شهر تهران کمتر به دست می آیند تا رستورانی قدیمی و نظیف، در مرکز و جنوب تهران. نگارنده خود مشتری پر و پا قرص تعدادی از این رستوران های خوب دوست داشتنی هستم که خوراک ایرانی مرغوب عرضه می کنند و فضایشان مهرآمیز و صمیمی است.


حال حکایتی دیگر؛ جمعه یکی، دو هفته پیش سردبیر نازنین مهربان و چند تن از دوستان قدم بر دیده ام گذاشتند و به خانه ام برکت آوردند و بر سر خوان آبگوشتم نشستند. پس از سخن هایی که در باب آبگوشت گفتم، یکی ازر دوستان مهربان لابد به قصد آزمایش آنچه گفته ام، امر به پختن آبگوشت فرمود. به دیده منت تقاضا کردم که کرم نمیاند و جمع ناهار به صرف آبگوشت بادمجان و غوره تشریف فرما شوند.

 

ناگفته نگذارم که در پی فرصتی بودم تا در برابر سردبیر محترم و دوستان بزرگوار مجله «کرگدن» ابراز وجودی کرده و بگویم آن چیزهایی که می نویسم در حد قلم اندازی و تئوری و نوشته و حرف نیست و اصلا پخت و پز خانه در بیشتر اوقات بر عهده من است و با همسر عزیز یا به قول نادر میرازی قاجار «خدای°خانه» بر سر این مهم به توافق کلی رسیده ایم که خرید و پخت و پز یک سره بر عهده من باشد و رسیدگی به کارهای فرزند و مدیریت خانه بر عهده ایشان.


آبگوشتی بار گذاشتم جای شما خالی، به جز آن که در وقت سیب زمینی و زردچوبه یکی دو، دو مشت، غوره تازه و سه، چهار بادمجان قلمی سرخ کرده و دو، سه گوجه متوسط هم اضافه کردم و حاصلش شد آبگوشت غوره و بادمجان. افزودن آبغوره به این آّگوشت را توصیه می کنم و خودم این آّبگوشت را کمی ترش مزه می پسندم. اگر از این آبگوشت طبخ فرمودید البته بر وسوسه خوردن بادجان ها، جدای از گوشت کوبیده غلبه کنید و غوره و بادمجان و گوجه ها را با هم بکوبید. گوشت کوبیده این آبگوشت مایه دارتر و خوشمزه تر است. رفقای حاضر به دور سفره محقر من تشویق ها فرمودند، امید دارم از خوردن دست پخت من به راستی محظوظ شده باشند.


اگر آبگوشت غوره و بادمجان طبخ فرمودید، به کنسرت افشاری مرکب جناب استاد پرویز مشکاتیان، نادره آهنگ سازی و نوازندگی گوش فرادهید که با صدای ایرج بسطامی عزیز و گروه عارف، اثری ماندگار و بی بدیل آفریده است. به ویژه چهار مضراب گروهی و تصنیف «الا یا ایها الساقی» که حالی به خصوص دارند و وقت را خوش و حال را بهتر می کنند.


یاری در برچیدن سفره و شست و شوی ظروف را هم البته فراموش نفرمایید که طریق مهربانی و دوستی است.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

نازنین عروسک زشتبچه هاامروز تولد عزیز ترین آدم زندگیمه تولدش مبارک خدایا همیشه کمکش کن بهاره رهنما در کافه گوزن اینجا کافه دارم نه بازیگر …بهاره رهنما در کافه گوزن کافه ای دنج در کوچه ای خلوت جایی نه چندان بزرگ اما دلنشینآداب و اصول پذیرایی از میهمانمیـهـمانـی دادن و میـهـمـانـی رفـتـن نـیـز بـه نوبه خود واجد آداب و اصول اساسی است که با عادت عجیب در کشور دنیا آشنا شوید سری اول …اگر غذایی که توسط گارسن هم تهیه نشده رضایت شما را جلب نکند یا رستوران شلوغ باشد و غذای همه چی در باره مهمانی گرفتندیگه لازم نیست هردفعه که خدایا شکرت که با تمام سختیا بمن داری لذت مادر شدن رو اعطا میکنیبارداری پر فراز و روستای کریک یاسوج ماسوله ی فراموش شده ی جنوبراهی جاده می شویم همیشه جاده ها بخشی از سفر بوده اند فرقی نمی کند که این جاده ها در دل حافظ ناظری از ازدواج تا پرفروش ترین آلبوم …اخبار داغمن با رضا موافقم که نباید ترجیح داده میشد به بهترینهای سرزمینمون حافظ ناظری در مقابل عصر ایران در ادامه فردوسی پور گفت توی فوتبالی که در پایه ها و رده های مختلف اش فساد و تبانی و اس ام اس برای همهیاد باد آن روزگاران یاد باد اس ام اس و متن تبریک عید غدیر اس ام اس و متن تبریک عید تیپ های خاص و جدید دختران و پسران جوان در گرمای …تیپ جدید دختران و پسران مدلینگ در گرمای تابستان موضوع پوشش و انتخاب لباس همواره به نازنین عروسک زشت بچه هاامروز تولد عزیز ترین آدم زندگیمه تولدش مبارک خدایا همیشه کمکش کن امیدوارم به بهاره رهنما در کافه گوزن اینجا کافه دارم نه بازیگر تصاویر بهاره رهنما در کافه گوزن کافه ای دنج در کوچه ای خلوت جایی نه چندان بزرگ اما دلنشین آداب و اصول پذیرایی از میهمان میـهـمانـی دادن و میـهـمـانـی رفـتـن نـیـز بـه نوبه خود واجد آداب و اصول اساسی است که می با عادت عجیب در کشور دنیا آشنا شوید سری اول آکا اگر غذایی که توسط گارسن هم تهیه نشده رضایت شما را جلب نکند یا رستوران شلوغ باشد و غذای شما به همه چی در باره مهمانی گرفتندیگه لازم نیست هردفعه که مهمونی همه چی در باره مهمانی گرفتندیگه لازم نیست هردفعه که مهمونی دارین ذهنتون درگیره این باشه که روستای کریک یاسوج ماسوله ی فراموش شده ی جنوب راهی جاده می شویم همیشه جاده ها بخشی از سفر بوده اند فرقی نمی کند که این جاده ها در دل سفر برمه بسوی برمه میانمار اولین باری که وسوسه سفر به «برمه» به سرمان زد، هفت سال پیش بود حافظ ناظری از ازدواج تا پرفروش ترین آلبوم بیوگرافی و اخبار داغ من با رضا موافقم که نباید ترجیح داده میشد به بهترینهای سرزمینمون حافظ ناظری در مقابل همایون عصر ایران در ادامه فردوسی پور گفت « توی فوتبالی که در پایه ها و رده های مختلف اش فساد و تبانی و این



لینک منبع :آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند

آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند - برترین ها www.bartarinha.ir/.../آداب-مهمان-داری-که-رستوران-ها-هم-رعایت-نمی-کنند‏ - ذخیره شده 23 نوامبر 2016 ... هزار نکته باریک تر از مو درباره آداب سفره و رسم مهمان داری؛ چیزی که رستوران های کوچک و بزرگ غالبا آن را رعایت نمی کنند و ارزشش را نمی دانند. آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند - بانک اطلاعات عمومی www.hamgorooh.com/آداب-مهمان-داری-که-رستوران-ها-هم-رعایت-نمی-کنند/‏ - ذخیره شده 9 آوریل 2017 ... هفته نامه کرگدن - نیوشا طبیبی: هزار نکته باریک تر از مو درباره آداب سفره و رسم مهمان داری؛ چیزی که رستوران های کوچک و بزرگ غالبا آن را رعایت نمی ... آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند | خبر فارسی khabarfarsi.com/u/28553618‏ 23 نوامبر 2016 ... آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند. هفته نامه کرگدن - نیوشا طبیبی: هزار نکته باریک تر از مو درباره آداب سفره و رسم مهمان داری؛ چیزی که ... آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند www.coka.ir/.../آداب-مهمان-داری-که-رستوران-ها-هم-رعایت-نمی-کنند‏ - ذخیره شده آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند آداب سفره و مهمان داری. آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند - خانه www.fdir.ir/مجله.../39604-آداب-مهمان-داری-که-رستوران-ها-هم-رعایت-نمی-کنند‏ 23 نوامبر 2016 ... هفته نامه کرگدن ' نیوشا طبیبی: هزار نکته باریک تر از مو درباره آداب سفره و رسم مهمان داری؛ چیزی که رستوران های کوچک و بزرگ غالبا آن را رعایت نمی ... این آداب مهمانداری را حتماً یاد بگیرید | این لحظه inlahze.com/این-آداب-مهمانداری-را-یاد-بگیرید/‏ - ذخیره شده 26 نوامبر 2016 ... ... دارد چیزی که رستوران‌های کوچک و بزرگ غالبا آن را رعایت نمی‌کنند و ارزشش ... مهمانداری ایرانی بیشتر به رفتار و منش و روی باز و رعایت احترام است تا ... رسم مهمانداری و مهمان‌نوازی در سفره خانه‌ها و رستوران‌ها و هتل‌ها هزار بار ظرافت بیشتری دارد، چرا که مهمان در این جا بابت بر سر خوان نشستن پول هم پرداخت می‌کند و از این ... دوره های آموزشی مهمانداری و میزبانی رستوران و فست فود miramogroup.com/.../دوره-های-آموزشی-مهمانداری-و-میزبانی-رستوران-و-فست-فود‏ - ذخیره شده برگزاری دوره های آموزشی مهمانداری ومیزبانی رستوران (گارسنی) بصورت آکادمیک و ... با مشتری و رعایت اصول استاندارد خدمات دهی به میهمانان آماده کند که در نتیجه رضایت میهمانان شما را به همراه خواهد داشت، ... چرا آموزش میزبانی ومهمانداری در رستوران ها مهم است؟ ... را نمی داند وباید آموزشهایی از قبیل آداب ومعاشرت با مهمان ؛آشنایی با انواع سرویس ... آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند - فرد مطلب ratepost.ir/tag/آداب-مهمان-داری-که-رستوران-ها-هم-رعایت-ن‏ وب سایت توتیا: اگر هنگام پخت مرغ برای گرفتن بوی زهم آن پیاز، برگ بو یا نظایر آن را ندارید میتوانید از هویج استفاده کنید. برای از بین بردن بوی گوشت گوسفند ... آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند | زبان فارسی | زبان ... zabanparsian.ir/tag/آداب-مهمان-داری-که-رستوران-ها-هم-رعایت-ن/‏ مجله جامعه پویا – علی مسعودی نیا: سرود کریسمس «چارلز دیکنز» نخستین بار در سال ۱۸۴۳ منتشر شد. از این کتاب تاکنون چند ترجمه به فارسی منتشر شده که از آن جمله ... مقاله روز - شهر فناوری – سون sev7n.ir/cat/7/article.html‏ - ذخیره شده آداب مهمان داری که رستوران ها هم رعایت نمی کنند ... بدن ما انسان ها مجموعه پیچیده ای از سیستم ها و چرخه های بیولوژیکی است که اغلب به سختی می توان آن ها را درک کرد.