مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

خلاء یک عالم بزرگ!

[ad_1]

در کودکى بسیار مشتاق زیارت امام زمان  علیه السلام بودم و از این رو، تمامى اعمالى را که در کتاب ها جهت ملاقات ولى عصر علیه السلام ذکر شده بود، انجام مى  دادم و سعى مى  کردم که حتى مستحبات را نیز ترک نکنم؛ تا اینکه شبى آن حضرت را در خواب دیدم و مانند کودکى که خود را به پدرش مى  چسباند، دامن ایشان را گرفتم و خود را به پاهاى مبارک آن حضرت انداختم و از آن بزرگوار خواستم چیزى به من عطا فرمایند. آن حضرت نیز انگشترى فیروزه اى را از انگشت مبارکشان خارج فرموده و در انگشت من کردند.

آمنه اسفندیاری ـ بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان

ایت الله موسوی اردبیلی

                                                             
آیت الله العظمى  سید عبدالکریم موسوى اردبیلى، سحرگاه سیزدهم رجب 1344 ه ق، مقارن با سالروز میلاد امیرالمومنین  علیه السلام و برابر با 8 بهمن 1304 ه ش در شهر اردبیل، در خانواده  اى روحانى و تهى  دست متولد شدند. پدر ایشان روحانى بزرگوار مرحوم سید عبدالرحیم و مادرشان، زنى پارسا مرحومه سیده خدیجه بود که پیش از آن صاحب هشت فرزند دختر شده بودند. ایشان که آخرین و تنها فرزند ذکور خانواده بودند، در سال 1346 ه ق، در دو سالگى مادر خود را در اثر بیمارى حصبه از دست داده و تحت مراقبت خواهرانشان قرار گرفتند.

یک خاطره از دوران کودکی

یکى از خاطرات ایشان از دوران کودکى، مربوط به خوابى است که در آن سنین دیده بودند. خود ایشان در این باره مى  فرمایند: «در کودکى بسیار مشتاق زیارت امام زمان  علیه السلام بودم و از این رو، تمامى اعمالى را که در کتاب ها جهت ملاقات ولى عصر علیه السلام ذکر شده بود، انجام مى  دادم و سعى مى  کردم که حتى مستحبات را نیز ترک نکنم؛ تا اینکه شبى آن حضرت را در خواب دیدم و مانند کودکى که خود را به پدرش مى  چسباند، دامن ایشان را گرفتم و خود را به پاهاى مبارک آن حضرت انداختم و از آن بزرگوار خواستم چیزى به من عطا فرمایند. آن حضرت نیز انگشترى فیروزه اى را از انگشت مبارکشان خارج فرموده و در انگشت من کردند. وقتى این خواب را براى پدرم تعریف کردم،به من گفتند که از این پس براى تو هیچ نگرانى ندارم چون زیر سایه الطاف امام زمان  علیه السلام خواهى بود».

 آغاز طلبگی

حضرت آیت الله العظمى  موسوى اردبیلى تحصیلات خود را در اوان کودکى و در سن شش سالگى با ورود به مکتب خانه آغاز کردند و قرآن کریم را فرا گرفته آنگاه کتاب های فراوانی را نزد معلمان خود آموختند. در سال 1318 ه ش فراگیرى دروس عربى را آغاز کرده و در سال 1319 ه ش به قصد ادامه تحصیل در دروس حوزوى، وارد مدرسه علمیه ملاابراهیم در شهرستان اردبیل شدند.

 آیت الله العظمى خوئى رحمه الله در مورد حضور ایشان در نجف اشرف فرمودند: «اى کاش در نجف مانده و به قم باز نمى  گشتند»

هجرت به قم

حضرت آیت الله العظمى  موسوى اردبیلى در رمضان  المبارک 1322 ه ش تصمیم گرفتند به شهر مقدس قم مهاجرت نموده تحصیلات عالیه را در آن شهر مقدس ادامه دهند و در آخر همان ماه از اردبیل خارج و در نهم شوال وارد شهر مقدس قم شدند و در یکى از حجرات فیضیه رحل اقامت افکندند. مدت اقامت ایشان در شهر مقدس قم، سه سال و اندى به طول انجامید.
 افزون بر درس خواندن، معظم له هیچگاه از ترویج معارف دین غفلت نکرده در ایام تبلیغ در مناطق مختلف ایران مجالس وعظ و خطابه تشکیل داده با سخنرانى  هاى مذهبى خویش، شور و نشاط معنوى به جامعه تزریق مى  کردند.

مهاجرت به نجف اشرف

حضرت آیت الله العظمى  موسوى اردبیلى موفق شدند در سال 1324 ه ش وارد مدرسه سید در نجف  اشرف شوند. معظم له دوران اقامت خویش در نجف  اشرف را بهترین ایام تحصیل خود مى  دانند که محیطى امن و آرام براى طلاب حاصل شده بود و محصلین غیر از تحصیل و تدریس و تحقیق، فعالیت دیگرى نداشتند. ایشان نیز با شور و شوق زائد الوصفى، در دروس اساتید بزرگ حوزه در آن روزگار حاضر شده ضمن خوشه چینى از خرمن آن بزرگان، با علاقه مفرطى به تحقیق و تفحص پیرامون مسائل علمى مطرح در دروس حوزوى پرداخته و قسمتى از دروس آن اساتید را نیز به رشته تحریر درآوردند.
مدت اقامت معظم  له در نجف اشرف هر چند نستبا کوتاه بود و تنها قریب دو سال و اندى به طول انجامید، اما همین مدت کوتاه به دلیل اینکه اساتید آن روزگار حوزه نجف از اعاظم فقه و اصول قرون اخیر شیعه بوده  اند، از نظر علمى براى ایشان بسیار پرثمر و ارزشمند بوده و دقت ها و موشکافی هاى آن بزرگان در حوزه  هاى فقه، اصول و فلسفه، تاثیرات شگرفى در شخصیت علمى معظم له گذاشت.
در اینجا مناسب است سخنى را از آیت ا... العظمى  خوئى  رحمه الله در مورد حضور ایشان در نجف  اشرف نقل کنیم. ایشان از حضور کوتاه مدت سه طلبه که از قم به نجف  اشرف رفته و پس از مدت کوتاهى بازگشته بودند ابراز تأسف نموده و فرمودند: «اى کاش اینها در نجف مانده و به قم باز نمى  گشتند». یکى از این سه تن، حضرت آیت ا... العظمى  موسوى اردبیلى بود.

 بازگشت به ایران

اوضاع نابسامان عراق و نگرانى ناشى از بیمارى پدر موجب گردید معظم له، علیرغم میل باطنى ناچار به ترک عراق و عزیمت به ایران شوند.
حضرت آیت ا... العظمى  موسوى اردبیلى پس از باگشت از عراق، در سال 1327 ه ش وارد قم شده در مدرسه فیضیه اقامت گزیدند و در آنجا مشغول تدریس و تحصیل شدند.
اشتغالات و حوادث مدت اقامت در قم  ایشان شامل: ادامه تحصیل، ادامه تدریس ،  فعالیت قرآنى ، انتشار مجله ، سفرهاى تبلیغى ، فعالیت سیاسى  و ... بود.
کثرت فعالیت هاى علمى، تبلیغى، فرهنگى و سیاسى باعث گردید که در ماه رمضان سال 1338 ه' ش، ضعف و بیمارى بر ایشان غلبه یابد که پس از مراجعات مکرر به پزشکان، تغیر محل سکونت و کاستن از فشار کار به معظم له توصیه گردید و در پى آن ناگزیر در سال 1339ه' ش به منظور گذراندن ایام تعطیلات تابستانى قم را به قصد اردبیل ترک فرمودند.
فعالیت در اردبیل   برای ایشان شامل : فعالیت هاى علمى ، تبلیغ ؛ فعالیت اقتصادى ، فعالیتهاى سیاسى ، تالیف کتاب جمال ابهى ، و ...بود.

افزون بر درس خواندن، معظم له هیچگاه از ترویج معارف دین غفلت نکرده در ایام تبلیغ در مناطق مختلف ایران مجالس وعظ و خطابه تشکیل داده با سخنرانى  هاى مذهبى خویش، شور و نشاط معنوى به جامعه تزریق مى  کردند.

مهاجرت از اردبیل به تهران

 گسترش فعالیت هاى سیاسى معظم له در اردبیل، باعث شده بود که کنترل و نظارت دستگاه هاى امنیتى رژیم بسیار شدید شود تا جایى که بر اثر هجوم مکرر مأموران ساواک به منزل ایشان، هرگونه آسایش و امنیت حتّى در منزل نیز از معظم  له سلب گردید. در نتیجه ایشان ناچار گردیدند نظر مشورتى حضرت امام رحمه الله را در مورد مهاجرت از اردبیل جویا شوند.
امام نیز در پاسخ فرمودند:«ما صلاح نمى  دانیم که آقایان شهرها را ترک کنند و به تهران یا قم بروند، ولى گویا وضع شما به گونه  اى است که ناچارید مسافرت کنید. در عین حال خودتان بهتر مى  دانید و مى  توانید تصمیم مناسبترى بگیرید». پس از دریافت نظر امام که اتخاذ تصمیم مناسب را به شخص ایشان واگذار نموده بودند، معظم له تصمیم گرفتند که از اردبیل هجرت کنند، و به خاطر شرایط موجود حضرت آیت ا... العظمى  موسوى اردبیلى به عنوان مسئول کمک  رسانى و همچنین به بهانه چاپ کتاب جمال ابهى، بدون اینکه کسى را از قصد خود مبنى بر عدم مراجعت به اردبیل مطلع سازند، به سمت تهران حرکت کنند.
از مهمترین فعالیت های ایشان در تهران  شامل: فعالیت هاى علمى و فرهنگى و، تأسیس موسسه خیریه مکتب امیرالمومنین  علیه السلام است.

 هجرت مجدد به قم

چهار دهم خرداد 1368 ه' ش حضرت امام خمینى رحمه الله رحلت فرمودند. پس از این حادثه، حضرت آیت ا... العظمى  موسوى اردبیلى که در دوران حیات حضرت امام رحمه الله بارها تقاضاى کناره  گیرى از مسئولیت ها و پرداختن به اشتغالات علمى را از ایشان نموده و پاسخ منفى شنیده بودند، در شهریور همان سال به قم هجرت نمودند و دو فعالیت مهم در آن مدت داشتند: تدریس و بحث و تحقیق و تأسیس و اداره دانشگاه (دارالعلم) مفید.

فهرست تألیفات :

1 - فقه القضاء جلد 1 - جلد 2
 2 - فقه الحدود والتعزیرات  جلد 1 - جلد 2 - جلد 3 - جلد 4
 3 - فقه الدیات
4 - فقه القصاص
5 - فقه الشرکة والتأمین
6 - فقه المضاربة
7 - فقه الشهادات (تحت طبع)
8 - حاشیه بر خیارات مکاسب (مخطوط)
9 - یک دوره کامل اصول فقه (مخطوط)
10 - تقریرات دروس آیات عظام حکیم و خوئى» در فقه و اصول (مخطوط)
11 - الرسائل الفقهیة (مشتمل بر بحث هاى: ربا، تلقیح مصنوعى، ذبیحه اهل کتاب،...)، مخطوط
12 - مقالاتى در تفسیر قرآن
13 - اخلاق (تدریس در دانشگاه مفید)، مخطوط
14 - چهار جلد اقتصاد (مخطوط)
15 - یک دوره اقتصاد اسلامى بر اساس کتاب و سنت (مخطوط)
16 - جمال ابهى (در رد بهائیت)
17 - رساله عملیه
18 - مناسک حج
19 - نهج الرشاد (رساله عملیه به زبان عربى)
20 - مناسک الحجّ - عربی
21 - استفتاتآت  



   
آیت الله سید تقی طباطبائی قمی در گذشت!

آیت الله سید تقی طباطبائی قمی در گذشت!

بهشت در این نزدیکی است ! ( یادنامه سالگرد رحلت آیة الله گلپایگانی (ره)

بهشت در این نزدیکی است ! ( یادنامه سالگرد رحلت آیة الله گلپایگانی (ره)


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان



لینک منبع :خلاء یک عالم بزرگ!

خلاء یک عالم بزرگ! -آکا - آکاایران www.akairan.com/din-andisheh/.../news20161250114184514.html‏ - ذخیره شده 5 دسامبر 2016 ... آکاایران: خلاء یک عالم بزرگ! آیت الله العظمى سید عبدالکریم موسوى اردبیلى، سحرگاه سیزدهم رجب 1344 ه ق، مقارن با سالروز میلاد امیرالمومنین علیه ... تصاویر برای خلاء یک عالم بزرگ! خلاء یک عالم بزرگ! - تی نیوز tnews.ir/news/f2fe74752568.html‏ خلاء یک عالم بزرگ! دریافت خبر : چهار‌شنبه 03 آذر 1395 ساعت 14:43. خلاء یک عالم بزرگ! در کودکى بسیار مشتاق زیارت امام زمان علیه السلام بودم و از این رو، تمامى ... خلاء یک عالم بزرگ! - سرزه www.serze.com/خلاء-عالم-بزرگ-2332707/‏ - ذخیره شده 23 نوامبر 2016 ... تصویر و عکس خلاء یک عالم بزرگ! آیت الله العظمی العظمى سید عبدالکریم موسوى اردبیلى، سحرگاه سیزدهم رجب 1344 ه ق، مقارن با سالروز ولادت ... ولایتمداری به سبک یک عالم بزرگ شیعه + تصاویر www.fadaeian.com/.../6219-ولایتمداری-به-سبک-یک-عالم-بزرگ-شیعه-تصاویر.html‏ - ذخیره شده ولایتمداری به سبک یک عالم بزرگ شیعه + تصاویر · چاپ, فرستادن به ایمیل ... خصوص دیده می شود ناشی از یک غفلت نسبت به رسالت خطیر این قشر در پر کردن خلا های ... قدرت کابالا: شگردی برای روح و روان - یافته‌های کتاب‌های Google https://books.google.com/books?id=yEVRDQAAQBAJ یهودا برگ - ‏ ... از طریق یک انفجار به عالم هستی حیات وارد شد که امروزه به آن انفجار بزرگ (بیگ بنگ "") می گویند. هرچند علم در همین نقطه متوقف میشود و سؤال نهایی را شناور در خلاء ...کیانجوم - 10 معمای بزرگ عالم kianojume.blogfa.com/tag/10-معمای-بزرگ-عالم‏ - ذخیره شده کیانجوم - 10 معمای بزرگ عالم - ماه و ناهید منو خورشید خدا تا صبح منو میدید. ... برخی از ستاره هایشان را می بلعند و دیگر ستاره های آنها در خلا عظیم سرگردان می شوند. .... آن را چند جهانی نوع یک می نامیم که احتمالا از موادی مشابه عالم ما – یعنی ماده، انرژی و غیره ... نسخه چاپی https://www.entekhab.ir/fa/print/158917‏ ... مسجد جامع سنندج برگزار شد، با اشاره به این‌که زمانی که عالمی بزرگ از دنیا رحلت می‌کند، جامعه با رخنه مواجه می‌شود، اظهار کرد: واضح و بدیهی است که خلأ و فقدان یک عالم ... جیم هلت: چرا جهان هستی وجود دارد؟ | TED Talk Subtitles and Transcript ... ► 17:17https://www.ted.com/talks/jim_holt_why_does_the_universe_exist/transcript?language=fa 2 سپتامبر 2014 - 17 دقیقه (خنده) این راز عالم هستی است. ... و دنیا برای یک بودایی یک «هیچ» بزرگ است. ... دنیا را به گونه ای که واقعا است، خواهیم دید، یک خلاء ... مه‌بانگ - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/مه‌بانگ‏ - ذخیره شده - مشابه این نظریه بیان می‌کند که گیتی از یک وضعیت بسیار چگال (متراکم) نخستین ...... از گسستگی در خلا الکتروضعیف در مقیاس بزرگ، شده‌باشد، زیرا نواحی بسیار دور ...