مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

چرا طعم غذا در هواپیماها ناخوشایند است؟

[ad_1]

طی تحقیقی که در دانشگاه Cornell نیویورک صورت گرفته، ۴۸ نفر دست بکار شدند و راه‌حل‌های مختلفی را برای پنج طعم شناخته شده : شیرین، شور، ترش، تلخ و اومامی (کلمه‌ای ژاپنی که با طعم لذیذ غذاهایی مثل گوشت، گوجه فرنگی، پنیر و سس سویا معرفی شده) ارایه نمودند. در مرحله اول، آزمایش‌کنندگان طعم‌ها را در سکوت چشیدند، دفعه بعد این کار را درحالتی امتحان کردند که هدستی را روی گوش خود گذاشته بودند و این وسیله با صدای ۸۵ دسیبل در حال پخش صدایی شبیه به موتورهای هواپیما بود.

چیزی که محققان یافتند بدین شرح است: در این حین تغییر زیادی در چشیدن طعم‌های شور، ترش و تلخ وجود ندارد. محیط‌های پر سروصدا طعم شیرین را خنثی می‌کنند و این در حالی است که برای خوش طعم بودن مزه دیگر می‌افزایند و ممکن است مسبب این باشد که چرا خوردن یک وعده غذایی در هواپیما لذت کمتری دارد. Robin Dando استادیار علوم و صنایع غذایی در این باره می‌گوید:

مطالعات ما این موضوع را تایید می‌کند که در یک محیط شلوغ و پر سروصدا حس چشایی ما دچار مشکل می‌شود. نکته جالب این است که این مورد مخصوص طعم‌های شیرین و اومامی بوده، طوری که مزه شیرین از بین می‌رود و طعم اومامی به طور قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند. محیط پیرامونی که در آن غذا می‌خوریم می‌تواند درک ما را از آنچه که مصرف می‌کنیم تغییر دهد.

این اولین بار نیست که شرکت‌های هواپیمایی تلاش کرده‌اند تا به نحوی علت بد بودن طعم غذای هواپیما را دریابند. موسسه تحقیقاتی Fraunhofer در آلمان مطالعه‌ای را روی علت اینکه چرا فقط طعم غذا روی زمین لذیذ بوده و در “آسمان بسیار بد است” انجام داده‌ است.

پژوهشگران آلمانی آزمایش‌هایی را برای چشیدن مزه‌ها روی هر دو سطح دریا و در شرایط تحت فشار انجام داده‌اند. این آزمایشات نشان داد که فضای تحت فشار داخل کابین که با ترکیب شدن سرما و خشکی هوای کابین اعصاب چشایی را (مانند هنگامی که به شدت سرما می‌خورید) بی‌حس می‌کنند. در واقع، درک کردن مزه‌های شور و شیرین در ارتفاعات بالا تا حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا می‌کند. افزون بر فضای راکد کابین، غشاهای مخاطی بینی را خشک می‌کنند، درنتیجه حواس بویایی که روی طعم تاثیرگذار هستند سست می‌شوند.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

داستان زندگی امید موفقیتداستانان الانسان لفی خسر و سوگند به روزگار که انسان ، مدام در حال زیان‌کردن است مردیخ وبلاگ یک مهندس تفکر و اقدام در برنامه ریزی استراتژیک برنامه ریزی استراتژیک داستان زندگی امید موفقیت داستان ان الانسان لفی خسر و سوگند به روزگار که انسان ، مدام در حال زیان‌کردن است مردیخ‌ فروش وبلاگ یک مهندس نحوه طراحی ستون ها واستفاده از نور و ضدنور در چینش اجرام منجر به ایجاد پارادوکس دید شده است



لینک منبع :چرا طعم غذا در هواپیماها ناخوشایند است؟

چرا طعم غذا در هواپیماها ناخوشایند است؟ - آی‌تی‌رسان itresan.com/.../چرا-طعم-غذا-در-هواپیماها-ناخوشایند-است/.html‏ - ذخیره شده محیط‌های پر سروصدا طعم شیرین را خنثی می‌کنند و این در حالی است که برای خوش طعم بودن مزه دیگر می‌افزایند و ممکن است مسبب این باشد که چرا خوردن یک وعده غذایی در ... چرا مزه غذا در هواپیما متفاوت است؟ | لست سکند www.lastsecond.ir/news/food-on-plane/‏ - ذخیره شده و فقط آب گوجه نیست - به طور کلی مزه همه غذاها در هواپیما متفاوت است و این مساله توجیه ... گیاهان دریایی به پوسته نان ) در غیر این صورت غذا بیمزه و ناخوشایند خواهد بود. چرا مزه غذا در هواپیما متفاوت است؟ - انجمن های سایت دیس لاو کلاب forum.disslove.club/showthread.php?...چرا...غذا-در-هواپیما...است؟‏ - ذخیره شده 28 ژانویه 2017 ... و فقط آب گوجه نیست - به طور کلی مزه همه غذاها در هواپیما متفاوت است و این ... گیاهان دریایی به پوسته نان ) در غیر این صورت غذا بیمزه و ناخوشایند ... | چرا طعم غذا در هواپیماها ناخوشایند است؟ www.topitnews.ir/?aid=13869‏ اینستاگرام یکی از شبکه های اجتماعی معروف و محبوب این روز های دنیای ماست. شبکه ای که در سال ۲۰۱۰ توسط کوین سیستروم و مایک کرایگر پا به عرصه وجود گذاشت و ... چرا طعم غذا در هواپیما فرق میکند - پلیکان پرواز آسیا www.pelicanparvaz.com/تغییر-طعم-غذا-در-هواپیما‏ - ذخیره شده حقیقت این است که کابین هواپیما حتی از برخی صحراها نیز خشک تر می باشد – گاهی اوقات میزان ... ( مانند اضافه کردن گیاهان دریایی به پوسته نان ) در غیر این صورت غذا بدون طعم و ناخوشایند میشود. ... اکنون دیگر می دانید چرا طعم غذای هواپیما فرق میکند ! چرا غذاهای هواپیما خوشمزه نیستند؟ - کجارو www.kojaro.com/.../scientific-reason-why-airplane-food-doesnt-taste-good/‏ - ذخیره شده 5 مه 2016 ... همیشه غذاهایی که در هواپیماها می‌خوریم طعمی متفاوت و گاه ناخوشایند دارند. این مزه‌های نامطبوع ... چرا طعم غذاهای هواپیما متفاوت است؟ بدترین وعده‌های غذای ... چرا غذاهای هواپیما خوب و خوشمزه نیستند؟ (بررسی علمی) - آکابانو www.akabanoo.com/article/akatandorosti/.../news2016615014876444.html‏ شاید کمتر کسی را بیابید که از طعم و مزه ی غذاهایی که در داخل هواپیما برای مسافران سرو می شود، راضی باشد و ما اغلب علت این مزه های ناخوشایند را عدم توجه کافی ... باید اشاره کرد Umami یک اصلاح ژاپنی است که برای برخی محصولات غذایی که سرشار از ... چرا طعم غذا در هواپیماها ناخوشایند است؟ - خدمات شبکه و پشتیبانی ... www.netwebco.ir/category/هواپیما/page/2/‏ - ذخیره شده مطالعات جدید نشان می‌دهد استفاده از بال‌هایی با قابلیت خم شدن و تغییر شکل که با قطعاتی پولک‌ یا پَر مانند پوشانده شوند می‌‌توان هواپیماهایی سریع‌تر و با مصرف ... چرا غذاهای هواپیما خوشمزه نیستند؟ - انجمن گردش دوستان مه سفر forum.mahsafar.com/thread6365.html‏ - ذخیره شده ... هواپیماها می.خوریم طعمی متفاوت و گاه ناخوشایند دارند. این مزه.ه. ... شاید محیط پر سر و صدای هواپیما هم بر طعم غذاهای آن تاثیرگذار باشد. متوسط ۸۵ دسی بل ... گیرند که شامل تکنیک sous_vide است که غذا را در کیسه.های پلاستیکی مهر و ... تک شات | علت بدمزه بودن غذاهای ارائه شده در هواپیما چیست؟ https://techshot.ir/air-and-space/107234‏ - ذخیره شده 12 آوریل 2017 ... نتایج این پژوهش در نشریه روانشناسی تجربی انتشار یافته است. ... این نکته در سال 2008 توجه شرکت هواپیمایی لوفتهانزا را نیز به خود جلب کرد، چرا که ... با این اوصاف، دفعه بعد که خواستید از طعم ناخوشایند غذا به هنگام پرواز گلایه ...