نودل نام نوعی غذای شبیه به اسپاگتی است که با استفاده از آرد گندم تهیه میشود. برای آنکه بدانید نودل چیست و چه مضراتی دارد، این مطلب را بخوانید.
نودل چیست؟
شاید این روزها کمتر کسی را بتوات یافت که نام نودل را نشنیده باشد اما برای آنکه بیشتر با این ماده غذایی آشنا شوید و بدانید اصلا "نودل چیست و چه خواص و مضراتی دارد"، خواندن این مطلب توصیه میشود.
نودل چینی را معمولا همراه با سس مخصوص و یا به همراه سوپ سرو میکنند.
نودل چینی اصیل را با استفاده از آرد گندم، آرد برنج و نشاسته ماش تهیه میکنند که البته نوع موجود و مورد استفاده در ایران، از نوع آرد گندم یا برنج است.
معمولا برای تغییر رنگ و طعم نودل، به آن تخممرغ یا غلات اضافه میشود.
به طور کلی نودل غذای سالمی برای کودکان محسوب نمیشود و نمیتواند جای غذاهای مغذی خانگی را بگیرد اما اگر کودک شما تمایل به خودن نودل دارد بهتر است ان را همراه با سبزیجت فراوان تهیه کنید و در وعدههای غذایی کم به آنها بدهید.
نودل فوری که در دهه ۶۰ میلادی در بازارهای داخلی کره رواج یافتند یک غذای رشتهای فوری و اغلب تند هستند که در لیوانهای یکبار مصرف و قابل بازیافت بستهبندی میشوند و میتوان این لیوانهای نودل را در هرجایی مثل کافینت، کتابخانه، قطار و یا هر جای دیگری تهیه و مصرف کرد.
این نودلها سرشار از نمک هستند و یک لیوان از این نودلهای محبوب، محتوی بیش از ۹۰ درصد از نمک مجاز روزانه مصرفکنندگان است ضمن اینکه نباید از غذایی که کمتر از یک دلار قیمت دارد توقع خاصیت غذایی بیش از این داشت.
آنچه مسلم است این است که مردم کشورهای کرهجنوبی و چین بیش از هر کشور دیگری نودل فوری مصرف میکنند و بسیاری از آنها این غذا را به عنوان غذای اصلی میشناسند. آنها نودلهای حاوی امگا-۳ و محتوی سبزیجات که در آن از ادویه کمتری استفاده شده را مصرف میکنند اما خبر بد برای این افراد و سایر علاقمندان به نودل این است که مصرف نودلهای فوری برای قلب خطر دارد.
در مطالعات جدید که بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ میلادی روی بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر از ساکنان کرهجنوبی که بین ۱۹ تا ۶۴ سال داشتند انجام گرفت مشخص شد که افرادی که در رژیم غذایی خود از گوشت فراوان، نوشابههای گازدار، غذاهای سرخ کردنی و فستفودها از جمله نودلهای فوری استفاده میکنند در معرض افزایش چاقیهای شکمی و افزایش LDL یا کلسترول بد قرار دارند.
بنابر این مطالعه؛ مصرف نودلهای فوری بیش از دوبار در هفته سبب افزایش احتمال بروز سندرم متابولیکی میشود که یکی از عوامل بروز مشکلات قلبی به ویژه در زنان محسوب میشود.
طبق آنچه در سایت "وب بی ام" منتشر شده، مصرف نودل میتواند با خطر ابتلا به بیماریهای مزمنی نظیر امراض قلبی، دیابت و حتی سکته مغزی مرتبط باشد.
در ادامه، دلایل اصلی مضر بودن نودل فوری برای سلامتی را برای شما شرح خواهیم داد:
با این توضیحات دیگر به خوبی میدانید نودل چیست و چرا نباید آن را به عنوان یک وعده غذایی پرمصرف در نظر گرفت. در واقع با توجه به آنچه توضیح داده شد، مصرف غذایی مانند نودل نه تنها هیچ ماده غذایی مفید و ضروری را به بدن نمیرساند، که ممکن است باعث مشکلات و ناراحتیهای زیادی نیز بشود و این مطلوب هیچکس نیست.