مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش

[ad_1]

رب انار یکی از چاشنی‌های غذایی بسیار خوشمزه است. با طرز تهیه رب انار خانگی ترش، شیرین و ملس با استفاده از آب انار و دانه انار آشنا شوید.

رب انار

رب انار در واقع آب انار جوشیده و غلیظ‌شده است که به عنوان چاشنی در بسیاری از غذاها به خصوص خورشت فسنجان و اکبر جوجه از آن استفاده می‌شود.

طعم رب انار ممکن است مایل به ترشی یا مایل به شیرینی باشد و انتخاب آن به سلیقه هر فرد بستگی دارد. رب انار همچنین در رنگ‌های تیره و روشن موجود است که این رنگ به تیرگی یا روشنی دانه‌های انار بستگی دارد. 

رب انار، رب انار خانگی، طرز تهیه رب انار، رب انار سنتی، آب انار، فسنجان، اکبر جوجه

رب انار مخصوص شمال ایران از نوعی انار به نام ترشه انار (انار جنگلی) به‌دست می‌آید و بسیار ترش و تیره‌رنگ است و فسنجانی که با آن تهیه شود، ترش مزه و تقریبا سیاه رنگ خواهد شد.

اگر انار جنگلی یا انار ترش در دسترس نداربد می‌توانید برای ترش‌ترشدن رب انار خانگی، از مقداری آب انار ترش، آب نارنج یا آبغوره استفاده کنید.

شمالی‌ها نوعی فسنجان محلی تهیه می‌کنند که به آن سیاه فسنجان گفته می‌شود. برای تهیه این غذا معمولا از رب انار سیاه استفاده می‌شود. برای داشتن یک رب انار غلیظ و سیاه‌رنگ باید یک قطعه آهن تمیز را روی شعله گاز سرخ کنید و موقع پخت رب انار داخل رب یا موقع پخت خورشت فسنجان داخل خود فسنجان بیندازید. از ترکیب اکسید آهن با تانن موجود در رب انار، رنگ سیاه تندی پدید می‌آید و در نهایت به این رب، رب انار سیاه گفته می‌شود.

برای تهیه رب انار دو روش کلی وحود دارد که در یکی؛ از دانه‌های انار و در دیگری از آب انار استفاده می‌شود. در ادامه هر دو روش تهیه رب انار خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه رب انار سنتی با استفاده از آب انار:

  1. برای تهیه رب انار خانگی با استفاده از آب انار ابتدا انارها را شسته، از وسط نصف کنید.
  2. دستگاه آب انار گیری سنتی را برداشته و انارها را آب بگیرید.
  • نکته: اگه حجم اناری که دارید بالاست، حتما از آقایان برای آب‌گیری انارها کمک بگیرید.
  • اگر آب انار گیر دستی ندارید می‌توانید از آبمیوه‌گیری یا غذاساز استفاده کرده و بعد آب انار را از صافی عبور دهید تا صاف و شفاف شود.
طرز تهیه رب انار، خواص رب انار، قیمت رب انار، رب انار تهیه، فسنجان، آب انار، لواشک انار
  1. وقتی آب همه انارها را گرفتید، آب انارها را صاف کنید.
  2. آب انارها را داخل یک دیگ یا قابلمه بزرگ ریخته و روی شعله با حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید.
  3. وقتی آب انار به نقطه جوش رسید، حرارت را کم کنید و مراقب باشید تا ته نگیرد و نسوزد.
  4. هر چند دقیقه یک بار رب را هم بزنید.
  5. مدت زمان حرارت دادن آب انار به قدری است که کم‌کم به غلظت رسیده و شبیه رب‌های حاضری شود. مثلا برای حدود 40 کیلو انار، شاید لازم باشد یک روز کامل آب آن را بجوشانید.

رب انار شما آماده است. رب اناری که با این روش تهیه می‌شود غلظتی شبیه به شربت دارد.

طرز تهیه رب انار خانگی با استفاده از دانه انار:

  1. برای تهیه رب خانگی، ابتدا انارها را شسته و سر و ته آن‌ها را با چاقو جدا کرده و انارها را از وسط دو قسمت کنید.
  2. سپس انارها را از قسمت دانه، کف دست بگیرید و با استفاده از یک وسیله سنگین مثل گوشت‌کوب یا پشت قاشق، به پوست انارها ضربه بزیند تا انارها دانه شوند و فقط پوست آن‌ها باقی بماند.
  3. سعی کنید تمام دانه‌های انار داخل ظرف ریخته شود و چیزی هدر نرود.
  4. دانه‌های خراب و زایدات را از داخل ظرف خارج کنید زیرا در غیر این‌صورت، طعم رب شما را خراب خواهند کرد.
  5. دانه‌ها را فقط یک مرتبه شستشو دهید.
  6. پس از این مرحله، دانه‌های تمیز را داخل قابلمه ریخته و روی آن‌ها مقدار 2 الی 3 لیوان آب بریزید و روی اجاق بگذارید تا کمی بپزد و آب انداخته و نرم شوند.
  7. حالا یک سبد آبکش بزرگ برداشته و آن را روی یک قابلمه با سایز مناسب قرار دهید به طوری که سبد کاملا دهانه قابلمه را بپوشاند.
  8. انار‌های پخته‌شده را داخل سبد بریزید تا آب انار از تفاله‌ها جدا شود. 
  9. سپس با دست یا پشت یک قاشق، دانه‌ها را به کف سبد آبکش بسایید و کمی با دست فشار دهید تا فقط تفاله و هسته‌ دانه‌ها باقی بماند. 
  10. آب انار به دست آمده را داخل قابلمه بزرگ و جاداری ریخنه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
  11. در حین جوشیدن آب انار، کف روی آن را جمع کنید.
  12. آب انار را مرتب هم بزنید تا سر نرود.
  13. جوشاندن آب انار باید تاحدی ادامه پیدا کند که آب انار به غلظتی مشابه غلظت عسل برسد.
  14. بعد از حدود 5-6 ساعت، رنگ آب انار تغییر کرده و شروع به قل‌قل زدن می‌کند و حباب‌های آن به بیرون از قابلمه پرتاب می‌شوند که این یعنی آب انار شما در حال تبدیل‌شدن به رب است و دارد به غلظت می‌رسد. 
  15. در این مرحله دیگر از پای دیگ تکان نخورید و مرتب رب را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد. 
  16. مواظب باشید که حباب‌های رب به سر و صورت‌تان نپاشد و نسوزید.
  17. وقتی رب انار به غلظت مناسب رسید قابلمه را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا کمی خنک شود.
  18. حالا به آن نمک اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
رب انار آماده‌شده را داخل شیشه‌های کوچک تمیز و خشک بریزید. رب اناری که به روش دوم تهیه می‌شود، به دلیل استفاده از دانه انار غلیظ‌تر و گوشتی‌تر است.
طرز تهیه رب انار، رب انار خانگی، رب انار سیاه، سیاه فسنجان، فواید رب انار، خواص رب انار، پخت رب انار

چند نکته بسیار مهم درباره تهیه رب انار خانگی:

  • برای تهیه هر نوع رب مثل رب انار باید از قابلمه بزرگ یا دیگ استفاده کنید تا رب موقع به‌جوش‌آمدن سرریز نشود.
  • بهتر است نمک را رب بعد از غلیظ‌شدن و خنک‌شدن اضافه کنید. به این دلیل که نمک به خاطر واکنش‌های شیمیایی باعث کدرشدن رب می‌شود.
  • اگر می‌خواهید رب انار را به مدت طولانی و به خصوص بیرون از یخچال نگه دارید، غلظت آن را بیش از حد معمول در نظر بگیرید.
  • برای فهمیدن قوام رب انار می‌توانید مقداری از آن را برای تست‌کردن داخل ظرفی بریزید و کمی صبر کنید تا سرد شود. اگر ظرف را تکان دادید و رب انار به سختی حرکت کرد، یعنی قوام و غلظت رب مناسب است و می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید.
  • هرچه مقدار انار‌ها بیشتر باشد مسلما مدت زمان جوشیدن و آماده‌شدن رب نیز طولانی‌تر است. 
  • هرچه‌قدر به زمان پایان پخت رب انار نزدیک‌تر می‌شوید، رنگ رب شما تیره‌تر می‌شود.
  • اگر از انار شیرین استفاده کنید، تقریبا رب شما به رنگ قهوه‌ای سوخته یا سیاه درمی‌آید و این رنگ به درصد شیرینی انار شما بستگی دارد.
  • اگر انار شما ملس یا ترش باشد، رنگ رب آن تیره‌تر و سیاه‌تر خواهد شد.
  • تا وقتی که رب کاملا سرد نشده، آن را از دیگ به شیشه یا هر ظرف دیگری انتقال ندهید.  
  • پس از سرد‌شدن، رب را داخل ظرف دلخواه بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
  • تقریبا از هر 10 کیلو انار، حدود 2 کیلو رب انار غلیظ و خوشمزه تهیه می‌شود.

امیدواریم توضیحات ارائه‌شده کافی و مفید بوده و بتوانید با استفاده از هر‌یک از این‌ روش‌ها، یک رب انار خوش‌رنگ، خوشمزه و غلیظ تهیه کنید و از آن برای پخت غذا و ... استفاده کنید. 

گردآوری: گروه آشپزی ستاره


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

تهیه رب انار خانگی به دو روش یاد بگیر دات کامآشنایی با طرز تهیه رب انار به دو روش از انارهای شکسته، قرمز رنگ و آبدار استفاده کنیدطرز تهیه رب خانگی یاد بگیر دات کامطرز تهیه رب خانگی که سالم و مطمئن و بدون مواد نگهدارنده بوده و این رب را چند سال بدون طرز تهیه رب خانگی به روایت تصویرطرز تهیه کله گنجشکی یا سر گنجشکی طرز تهیه مرغ فلورنتاین طرز تهیه مرغ سوخاری با پوشش رب انار طرز تهیه رب انار ربانارمواد لازم برای رب انار انار به میزان لازم طرز تهیه رب انار پوست انارها را می گیریم و طرز تهیه رب خانگی که کپک نزندطرز تهیه ابتدا فلفل و پیاز را در مخلوط کن بریزید تا به صورت پوره درآید سپس به ظرف مورد طرز تهیه ترشی، طرز تهیه ترشی بندری آکاطرز تهیه ترشیطرز تهیه ترشی مخلوططرز تهیه ترشی لیتهطرز تهیه ترشی کلم قرمزطرز تهیه طرز تهیه عدسی و روش های خوشمزه کردن آنطرز تهیه عدسی عدس یک منبع غنی برای تامین آهن بدن و پیشگیری از کم خونی است دستور پخت و انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه آموزش آشپزی آکا و طرز طرز تهیه تست فرانسوی با نوتلای خانگی و توت فرنگی عطر خوشِ نانِ پنیر و سیب زمینیطرز تهیه خمیر مخصوص پیتزا تابه ای بدون نیاز به …طرز تهیه رولت خامه ای تابه ای بدون نیاز به فرطرز تهیه ی کیمچی غذای کره ایطرز تهیه ی کیمچی غذای کره ای تهیه کیمچی یک غذای سنتی کره ای ها از سوی زنان سئولی تهیه رب انار خانگی به دو روش یاد بگیر دات کام آشنایی با طرز تهیه رب انار به دو روش از انارهای شکسته، قرمز رنگ و آبدار استفاده کنید غلظت و طرز تهیه رب خانگی یاد بگیر دات کام طرز تهیه رب خانگی که سالم و مطمئن و بدون مواد نگهدارنده بوده و این رب را چند سال بدون کپک طرز تهیه رب خانگی به روایت تصویر طرز تهیه رب خانگی به روایت تصویر رب انار طرز تهیه رب انار ربانار طرز تهیه غذای خوشمزه با انار طرز تهیه خورش انار بیج طرز تهیه لواشک انار و به خانگی طرز تهیه رب خانگی که کپک نزند طرز تهیه ابتدا فلفل و پیاز را در مخلوط کن بریزید تا به صورت پوره درآید سپس به ظرف مورد نظر طرز تهیه ترشی، طرز تهیه ترشی بندری آکا طرز تهیه ترشیترشی بادمجانترشی بندریطرز تهیه ترشی کلم قرمزطرز تهیه ترشی مخلوططرز تهیه انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه آموزش آشپزی آکا و طرز طرز تهیه تست فرانسوی با نوتلای خانگی و توت فرنگی عطر خوشِ نانِ پنیر و سیب زمینی طرز تهیه خمیر مخصوص پیتزا تابه ای بدون نیاز به فر طرز تهیه رولت خامه ای تابه ای بدون نیاز به فر طرز تهیه ی کیمچی غذای کره ای طرز تهیه ی کیمچی غذای کره ای تهیه کیمچی یک غذای سنتی کره ای ها از سوی زنان سئولی طرز طرز تهیه ی ته چین مخصوص عکس ته چین مخصوص ،دستور آشپزی ، ته چینطرز تهیه ی ته چین مخصوص عکس



لینک منبع :طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش

طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش - مجله اینترنتی ستاره setare.com/fa/.../طرز-تهیه-رب-انار-خانگی-خوشمزه-به-دو-روش‏ - ذخیره شده 24 ا کتبر 2016 ... رب انار یکی از چاشنی‌های غذایی بسیار خوشمزه است. با طرز تهیه رب انار خانگی ترش، شیرین و ملس با استفاده از آب انار و دانه انار آشنا شوید. تهیه رب انار خانگی به دو روش | یاد بگیر دات کام www.yadbegir.com/new/?p=1286‏ - ذخیره شده - مشابه آشنایی با طرز تهیه رب انار به دو روش. از انارهای شکسته، قرمز رنگ و آبدار استفاده کنید. غلظت و رنگ مناسب و مخلوط نکردن آلو و آلوچه در افزایش کیفیت رب انار موثر ... پرنیان - طرز تهیه ی ربّ انار به روش سنتی azade81.blogfa.com/post/194‏ - ذخیره شده - مشابه پرنیان - طرز تهیه ی ربّ انار به روش سنتی - یادداشت های یک خبرنگار. ... را به پخت رب اختصاص دادیم و حدود 20 کیلو هم رب انار غلیظ و خوش طعم و خوشمزه حاصل شد. ... 1- ابتدا قسمت تاج و کاب انار را گرفته، سپس انارها را به دو قسمت تقسیم می کنیم. طرز تهیه و آماده سازی رب انار به همراه تصویر - میهن گرام biejazeh.ir/ashpazi-3.html‏ - ذخیره شده طرز تهیه و آماده سازی رب انار به همراه تصویر ... برای تهیه رب انار,به یک دیگ یا قابلمه ای نیازمند هستیم. ... آموزش آسان طرز تهیه کیک اسفنجی خوشمزه با دو طعم متفاوت ... می باشد شعله زیر آن را بسیار کم کنید احتمالا با این روش رب به رنگ سیاه در بیاد. بایگانی‌ها طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش - مجله اینترنتی ... mag.makamart.com/?...طرز-تهیه-رب-انار-خانگی-خوشمزه-به-دو-روش‏ - ذخیره شده 17 آوریل 2017 ... خواص خوردن انار چیست؟ انار به عنوان یک میوه سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان است که علاوه بر ارزش غذایی بسیار، در درمان بیماریها و زیبایی ... آموزش طرز تهیه 6 نوع رب خانگی و سنتی خوشمزه - سایت آشپزی www.ashpaziha.com/1395/11/رب/‏ - ذخیره شده آموزش طرز تهیه ۶ نوع رب خانگی و سنتی خوشمزه را در بخش انواع سس در سایت آشپزی ها مشاهده کنید. ... در ادامه هر دو روش تهیه رب انار خانگی را به شما آموزش خواهیم داد. طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش کد خبر: ۴۱۳تعداد - کلوب www.cloob.com/.../طرز_تهیه_رب_انار_خانگی_خوشمزه_به_دو_روش_کد‏ - ذخیره شده 20 نوامبر 2016 ... طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش کد خبر: ۴۱۳تعداد نظرات: ۲۴ نظر 2015 July 02 - ۱۸:۱۳ - ۱۱ تیر ۱۳۹۴ آشپزی » مربا و ترشی آموزش تصویری ... آموزش کامل طرز تهیه رب انار سنتی غلیظ و سیاه شمالی در منزل - پاتوق من mepatogh.ir/12961/pomegranate-rob/‏ - ذخیره شده 6 نوامبر 2016 ... آموزش دستور تهیه و طرز درست کردن رب انار خانگی و خوشمزه در منزل ... آب انار غلیظ شود،غلظت مناسب برای رب انار بحدی است که قاشق به راحتی در رب ... طرز تهیه رب انار خوشمزه و خوص طعم و نکات طبخ بهتر - آرگا arga.ir/34119/طرز-تهیه-رب-انار‏ - ذخیره شده 17 دسامبر 2015 ... طرز تهیه رب انار با انارهای شیرین و ترش یکسان است و رب انار به دو شیوه صنعتی و خانگی تهیه می شود که در این مطلب روش تهیه رب انار خانگی را ... طرز تهیه لواشک خانگی با طعم دلخواه • دونفره https://www.2nafare.com/طرز-تهیه-لواشک-خانگی/‏ - ذخیره شده طرز تهیه کامل لواشک خونگی رو با طعم ها و میوه های مختلف و دلخواه به صورت مرحله به ... فصل گرما جدای از تعطیلات و هر چیزی، فصل خوراکی های خوشمزه و تنقلات جذاب است. ... در این مرحله کمی نمک و در صورت تمایل کمی رب انار میریزیم و باز هم به خوبی میوه ها ... نزدیک به دو تا سه روز زمان می برد تا لواشک ها حاضر شود، پس ترجیحا آن ها را دور از ...