مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

داروهای پرمصرف چه عوارضی دارند؟

[ad_1]

بامداد – بسیاری از افراد برای مقابله با بیخوابی، سردردهای جزئی، ناراحتی های گوارشی و…  بدون درنگ  دست به خوددرمانی زده و خودسرانه به سراغ مصرف دارو می روند. متاسفانه اکثر داروها  در اثر مصرف نامتعارف و خودسرانه، عوارض جانبی قابل توجهی از قبیل مشکلات کبدی، مشکلات کلیوی، شکنندگی استخوان ها و … را موجب می گردند.

44160761341471821719385193602381901322837

گفتگویی با خانم دکتر مریم بهاری ساروی، پزشک داروساز در خصوص عوارض داروهای پرمصرف انجام داده ایم که در ادامه مطالعه می کنید.

قرص های خواب آور یکی از دسته داروهای پرمصرف است که اکثر مردم به صورت خودسرانه به سراغ آنها می روند. این داروها چه مشکلاتی ایجاد می کنند؟

اکثر مردم برای داشتن خوابی راحت از این داروهای پرمصرف استفاده می کنند، غافل از اینکه احتمال به هم خوردن تعادل و حتی زمین خوردن در طول روز را افزایش می دهند. اخیرا محققان انگلیسی به این نتیجه رسیده اند که مصرف قرص های خواب آور با افزایش خطر زمین خوردن سبب ایجاد شکستگی های استخوانی می شوند.

به طور کلی استفاده بی رویه و خودسرانه از داروهای مسکن در دراز مدت باعث بروز مشکلات کبدی می شود

قرص های خوابی مانند دیازپام و زولپیدم بیشترین عوارض را در افزایش خطر زمین خوردن دارند. چون این قرص ها در طول روز نیز خواب آلودگی ایجاد کرده و بالطبع  خطر افتادن را افزایش می دهند. توصیه می شود که این داروها بدون تجویز و صلاحدید پزشک مصرف نشوند.

مسکن ها نیز جزو داروهای پرمصرف محسوب می شوند. آیا مصرف بی رویه و خودسرانه این داروها نیز عوارضی دارد؟

بله. اکثر مردم عادت دارند برای تسکین سردرد، علائم ناشی از سرماخوردگی و تب و به طور کلی برای مقابله با ناخوشی های روزمره یا بیماری های فصل سرما به سراغ مسکن ها بروند. یکی از پرمصرف ترین مسکن ها نیز پاراستامول یا همان استامینوفن است. درست است که این دارو بدون نسخه به فروش می رسد، اما این مسئله به معنای بی خطر بودن آن نیست.

به طور کلی استفاده بی رویه و خودسرانه از داروهای مسکن در دراز مدت باعث بروز مشکلات کبدی می شود. در واقع مصرف بیش از ۴ گرم استامینوفن خطرناک است. لزومی ندارد برای برطرف کردن سردرد و دردهای جزئی روزمره به سراغ مصرف قرص مسکن رفت. در صورت احساس نیاز مداوم به داروی مسکن ،  حتما باید با پزشک مشورت کرد.

در خصوص داروهای گوارشی که از دیگر انواع داروهای پرمصرف است نیز توضیح دهید. این داروها به کدام ارگان از بدن بیشترین آسیب را می رسانند؟

به طور کلی داروهای گوارشی برای درمان  زخم یا ورم معده یا ریفلاکس معده (بالا آمدن اسید معده) و همچنین  زخم یا ورم اثنی عشر (دوازدهه) تجویز می شوند. مهارکننده های پمپ پورتون یا ppi ها بدون خطر و عارضه نیستند، چون خطر آسیب به کلیه ها را بالا می برند. در بین این داروها شربت معده یا همان Al mgs پرمصرف ترین و البته پرعارضه ترین داروها است.

استاتین ها برای کنترل میزان کلسترول بد و کاهش خطر سکته قلبی مصرف می شوند. با این حال محققان ژاپنی به این نتیجه رسیده اند که مصرف استاتین ها ممکن است نتیجه عکس بگذارد و به جای اینکه مفید باشد، مضر عمل کند

نتایج پژوهش ها نشان می دهند که خطر بروز نارسایی کلیوی در بین افرادی که ppi مصرف می کنند به میزان ۲۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از افرادی است که مصرف کننده این داروها محسوب نمی شوند. بدون شک نمی توان مصرف این قبیل داروها را ممنوع کرد، چون مصرف آنها با تجویز پزشک و به میزان لازم برای بسیاری از افراد موثر است. نکته مهم هوشیاری مردم و پزشکان است که بدون دلیل اقدام به تجویز و مصرف خودسرانه این قبیل داروها نکنند. البته افرادی که این داروها را مصرف می کنند نیز نباید بدون مشورت با پزشک خود اقدام به قطع مصرف دارو کنند.

خیلی از افرادی که دچار بیماری های قلبی هستند باید داروهای خاص خود را مصرف کنند. آیا این داروها روی مغز تاثیر منفی می گذارند؟

یکی از داروهای پرمصرف بین بیماران قلبی ، وارفارین است. این دارو در صورت بروز  آتریال فیبریلیشن (فیبریلاسیون دهلیزی) که نوعی اختلال ریتم قلب است و نیز برای پیشگیری از سکته ها  تجویز می شود. متاسفانه این دارو نیز خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد. محققان آمریکایی روی حدود ده هزار بیمار تحت درمان با وارفارین مطالعاتی انجام دادند و بعد از ۷ سال بررسی مشاهده کردند که حدود ۵ درصد این بیماران دچار آلزایمر شدند. البته این دارو بدون تجویز پزشک مصرف نمی شود و بیماران نیز نباید بدون دستور پزشک، دارو را قطع کنند.

121362191862043518515324539102617036131226

استاتین ها یا همان ضدچربی ها چطور؟ گفته می شود این داروها خطر سکته قلبی را افزایش می دهند.

در سال های اخیر در خصوص استاتین ها بررسی های زیادی انجام گرفته است. این داروها برای کنترل میزان کلسترول بد خون ( LDL) و کاهش خطر سکته قلبی تجویز و مصرف می شوند. با این حال محققان ژاپنی به این نتیجه رسیده اند که مصرف استاتین ها ممکن است نتیجه عکس بگذارد و به جای اینکه مفید باشد، مضر عمل کند.

در واقع بررسی ها نشان داده است که استاتین ها باعث بلوکه شدن اثر ویتامین K می شوند. در حالیکه این ویتامین مانع از رسوب املاح آهکی در نسوج آلی می شود و در واقع از یکی از عوامل سکته قلبی پیشگیری می کند. توصیه می کنیم از مصرف خودسرانه این قرص ها و همچنین قطع مصرف آنها بدون نظر پزشک خودداری شود.

در خصوص داروهای دیگری که باعث ایجاد عوارض جدی می شود بیشتر توضیح دهید.

به طور کلی نباید هیچ دارویی بدون نظر پزشک مصرف یا قطع شود. ساده ترین داروها نیز ممکن است عوارض جدی برای هر فرد ، ایجاد نمایند. لذا اگر هر فردی به دلیل مصرف داروی خاصی دچار عوارض آن می شود، باید در این خصوص با پزشک مشورت کند. بدون شک پزشک نسبت به تعویض یا تغییر دوز دارو اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

نوشته داروهای پرمصرف چه عوارضی دارند؟ اولین بار در بامداد پدیدار شد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

داروسازی پزشکان ایران قرص وارفارین یکی از داروهای ضد لخته شدن آنتی کواگولان است که توانایی خون برای تشکیل مصرف دارو روی بخورید تا سرما نخورید مکمل روی با بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، آن را نسبت به داروسازی پزشکان ایران کارشناس بیماری سل دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت داروی ترکیبی جدید جایگزین داروهای عوارض شربت معده شام سنگینی خورده بودم و معده‌ ام بدجور ترش کرده بود پدربزرگ، در حالی که یک بطری بزرگ انواع خرما و راهنمای خرید و نگهداری آنکاهش کالری مصرفی در زنان چه پیامدهایی به دنبال دارد؟ ترفندهای ساده زنانه برای چربی خون با سلام سال گذشته با انزیو گرافی مشخص شد که دو رگ در حد و درصد گرفتگی عروق دارم ماده طبیعی برای افزایش میل جنسی مردانعوامل مختلفی می‌توانند در کاهش یا افزایش میل جنسی در مردان و زنان اثرگذار باشنددر کدام قرص برای کدام درد خوب استدر انتخاب تور لحظه آخری و مناسب به چه نکاتی باید توجه نمود؟ شاید بارها با واژه هایی از دکتر غلامرضا رئیسی و دکـتر طناز احدی سرسردرد، …سرسردرد،دردصورتاین دارو جزو داروهای ضد درد ناشی از مشکلات عصب مثل نوروپاتی محیطی، کمردرد، تنگی پایگاه سلامت توصیه هایی در مورد مصرف …پایگاه سلامت توصیه هایی در مورد مصرف داروهافیروزه سعیدیکارشناس آموزش بهداشت داروسازی پزشکان ایران قرص وارفارین یکی از داروهای ضد لخته شدن آنتی کواگولان است که توانایی خون برای تشکیل لخته مصرف دارو وقتی ضرر آنتی بیوتیک بیشتر از نفعش است آنتی بیوتیک ها بی نهایت مفید هستند، زیرا باکتری های داروسازی پزشکان ایران کارشناس بیماری سل دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت داروی ترکیبی جدید جایگزین داروهای مصرفی عوارض شربت معده شام سنگینی خورده بودم و معده‌ ام بدجور ترش کرده بود پدربزرگ، در حالی که یک بطری بزرگ دارو انواع خرما و راهنمای خرید و نگهداری آن کاهش کالری مصرفی در زنان چه پیامدهایی به دنبال دارد؟ ترفندهای ساده زنانه برای لاغری و دکتر غلامرضا رئیسی و دکـتر طناز احدی سرسردرد، درد صورت سرسردرد،درد این دارو جزو داروهای ضد درد ناشی از مشکلات عصب مثل نوروپاتی محیطی، کمردرد، تنگی کانال چربی خون با سلام سال گذشته با انزیو گرافی مشخص شد که دو رگ در حد و درصد گرفتگی عروق دارم قرار بود ماده طبیعی برای افزایش میل جنسی مردان عوامل مختلفی می‌توانند در کاهش یا افزایش میل جنسی در مردان و زنان اثرگذار باشنددر این پایگاه سلامت توصیه هایی در مورد مصرف داروهافیروزه سعیدی پایگاه سلامت توصیه هایی در مورد مصرف داروهافیروزه سعیدیکارشناس آموزش بهداشت شبکه کدام قرص برای کدام درد خوب است در انتخاب تور لحظه آخری و مناسب به چه نکاتی باید توجه نمود؟ شاید بارها با واژه هایی از قبیل بوتاکس چه عوارضی دارد سل درطحال چه عوارضی دارد



لینک منبع :داروهای پرمصرف چه عوارضی دارند؟

داروهای پرمصرف چه عوارضی دارند؟ | بامداد بسیاری از افراد - قطره www.ghatreh.com/news/nn34913941/داروهای-پرمصرف-عوارضی-دارند‏ 5 دسامبر 2016 ... قرص های خواب آور یکی از دسته داروهای پرمصرف است که اکثر مردم به صورت خودسرانه به ... آیا مصرف بی رویه و خودسرانه این داروها نیز عوارضی دارد؟ بله. داروهای پُرمصرف گوارشی در ایران + عوارض و توصیه‌ها - باشگاه خبرنگاران www.yjc.ir/.../داروهای-پُرمصرف-گوارشی-در-ایران-عوارض-و-توصیه‌ها‏ - ذخیره شده 12 ژانویه 2017 ... داروهای پُرمصرف گوارشی در ایران + عوارض و توصیه‌ها ... وی با اشاره به اینکه ملین‌ها، مکانیسم‌های عمل متفاوتی دارند، بیان کرد: ملین ها از انواع مختلفی ... داروهای پرمصرف | عوارض کشنده داروهای پرمصرف و قرص ها - نمناک namnak.com/عوارض-کشنده-داروهای-پرمصرف.p30203‏ - ذخیره شده رتبه: ۵ - ۶ نقد داروهای پرمصرف و عوارض داروهای پرمصرف و خطرات مصرف طولانی مدت قرص های فشارخون و دیابت و مضرا مصرف زیاد داروی ... تمام این دارو ها عوارض جانبی خطرناکی دارند. 10عارضه داروهای کورتونی - خبرآنلاین www.khabaronline.ir/detail/52684/society/health‏ - ذخیره شده 5 آوریل 2010 ... عوارض داروهای کورتونی به میزان و مدت مصرف آنها بستگی دارد؛ هر چه مقدار و ... است که دارویی مانند دگزامتازون در رده 10 قلم داروی پرمصرف کشور است. پرمصرف ترین داروهایی که عوارض پوستی می آورد - دارو - مراقبت ... www.salamatnews.com/.../پرمصرف-ترین-داروهایی-که-عوارض-پوستی-می-آورد‏ - ذخیره شده - مشابه 6 نوامبر 2014 ... تمام داروها می‌توانند در کنار فوایدی که دارند، عوارضی هم داشته باشند. یکی از عوارض داروهای مختلف، ایجاد مشکلات پوستی است. البته این مشکلات، حدود ... داروهای پرمصرفی که به عوارض آنها فکر نمی‌کنیم! - شفاف www.shafaf.ir/.../داروهای-پرمصرفی-که-به-عوارض-آنها-فکر-نمی‌کنیم‏ - ذخیره شده 21 مه 2012 ... این داروهای پرمصرف و عوارض هرکدام را بشناسید. ... باشید آبریزش از بینی باشد، برای همین چه دلیل دارد که داروی ضدسرفه، سردرد یا بدن‌درد مصرف کنید؟ آنتی‌هیستامین - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/آنتی‌هیستامین‏ - ذخیره شده - مشابه داروهای بلوک کننده این نوع گیرنده مانند سایمتیدین، رانیتیدین و… ... غیراختصاصی عوارضی چون خواب آلودگی و عوارض آنتی کولینرژیک مانند خشکی دهان دارند. داروهای روان‌پزشکی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/داروهای_روان‌پزشکی‏ - ذخیره شده - مشابه داروهای روان‌پزشکی در گذشته به چهار طبقهٔ اصلی تقسیم می‌شدند: داروهای ضد ... SSRIها عوارض جانبی کم‌تری دارند مانند فلوکستین، پاروکستین و داروهای جدیدتر مانند ... مهمترین داروهای گوارشی چه عوارضی دارند - ماتیلدا www.matilda.ir/مهمترین-داروهای-گوارشی-چه-عوارضی-دارن/‏ - ذخیره شده 12 ژانویه 2017 ... پریسا اعتصام،کارشناس دارویی،توصیه ها و عوارضی در خصوص ۹ داروی پر مصرف گوارشی را بیان کرده است. پریسا اعتصام با اشاره به اینکه عوارض و ... عوارض "دگزامتازون" پرمصرف ترین داروی کشور - کوکا www.coca.ir/complications-dexamethasone/‏ - ذخیره شده - مشابه به‌هرحال هر دارویی اساسا برای درمان ساخته می‌شود اما برخی داروها عوارض نگران‌کننده‌ای هم به همراه دارند؛ خصوصا اگر بی‌رویه مصرف شوند. دگزامتازون یکی از همین داروهاست که ...