مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

اختلال دوقطبی چیست؟ + علت و علائم اختلال دوقطبی

[ad_1]

اختلال دوقطبی یا اختلال شخصیت دوقطبی از جمله بیمار‌ی‌های روانی است. علائم اختلال دوقطبی شامل ناتوانی در خواب، افسردگی، حواس پرتی و... است.

بیماری اختلال دوقطبی انواع مختلفی دارد که مهمترین انواع آن اختلال دوقطبی نوع یک و اختلال دوقطبی نوع دو است. تفاوت این دو اختلال در وجود دوره جنون است؛ در نوع یک حالت جنون اتفاق می‌افتد ولی در نوع دو فرم خفیف تری از آن که نیمه جنونی یا نیمه شیدایی است، بروز می‌کند.

بیماری اختلال دوقطبی چیست؟ - اختلال شخصیت دوقطبی


بیماری اختلال دوقطبی چیست؟

اختلال دوقطبی که پیش از این «افسردگی مانیایی» یا افسردگی جنونی یک بیماری روانی است که مشخصه اش نوسان شدید خلق و خو، شامل حالت های هیجانی بالا (جنون) و پائین (افسردگی) است.آغاز اختلال دوقطبی معمولا ازاواخر دوره نوجوانی یا اوایل دوران بلوغ است اما امکان بروز آن در سنین دیگر، از جمله در خلال دوران کودکی نیز وجود دارد. شروع بیماری معمولاً با دوره ای از افسردگی می‌باشد و پس از یک یا چند دوره از افسردگی، دوره جنون بارز می‌شود. در تعداد کمتری از بیماران شروع بیماری با دوره جنون یا نیمه جنون است. تغییرات خلق و خو در این بیماران معمولا به قدری شدید است که باعث اختلال جدی در توانایی برقراری ارتباط با دیگران و عملکرد او می شود.

5 علت اصلی اختلال دوقطبی چیست؟

علل دقیق این اختلال ناشناخته است، اما عوامل متعددی در ایجاد و شکل گیری این بیماری نقش دارند که عبارتند از

1. تفاوت های بیولوژیکی 

محققان بر این باورند که تغییرات فیزیکی بارزی در مغز افراد مبتلا به اختلالات دو قطبی دیده شده است. تاثیر و اهمیت این تغییرات در بروز این امر هنوز نامشخص است، اما در نهایت می تواند در کشف علت دقیق این بیماری کمک کند.

2. انتقال دهنده های عصبی

عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز یا همان انتقال دهنده های عصبی نقش قابل توجهی در اختلال دوقطبی و دیگر تغییرات خلق و خوی داراست .

3. هورمون ها 

تغییرات هورمونی نیز ممکن است در ایجاد و یا تحریک این بیماری دخیل باشد.

4. ژنتیک 

اختلال دوقطبی در بستگان خونی (مانند خواهر و برادر و یا پدر و مادر) شایع تر است. محققان در حال تلاش برای یافتن ژن موثر در بروز این بیماری هستند.

5. عوامل محیطی 

استرس، تجاوز و یا تجربیات تلخ و آسیب زا در زندگی فرد ممکن است نقش مهمی در این عارضه را بازی کند.

نشانه‌ها و علائم کلی اختلال دوقطبی

حواس پرتی و پرش افکار به گونه‌ای که فرد نتواند یک گفتگو را به درستی پیش ببرد به‌همراه فعالیت بیش از اندازه فرد از نشانه‌های بروز این بیماری است. همچنین خود بزرگ بینی، تحریک پذیری و پرخاشگری از دیگر نمودهای این بیماری است که در صورت مشاهده این نشانه‌ها فرد شیدا و دچار اختلال دوقطبی محسوب می‌گردد و می‌بایست درمان او آغاز شود. علاوه بر موارد گفته شده اختلالات دوقطبی نشانه‌های فراوانی به همراه دارد که از جمله این نشانه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

  • عدم توانایی در خواب
  • روحیه بالا و بسیار خوب در حال شیدایی
  • ناتوانی در انجام کارها
  • افسردگی شدید
  • اعتماد به نفس بالا در عین عدم توانایی در تصمیم گیری
  • دمدمی مزاجی
  • اعتیاد به الکل و موادمخدر
  • افزایش میل جنسی
  • تند حرف زدن و...
اختلال دوقطبی – اختلال دو قطبی (bipolar)


علائم بیماران اختلال دوقطبی در حالت شیدایی

همانطور که گفته شد افراد دچار اختلال دوقطبی در دو حالت شیدایی و افسردگی قرار می‌گیرند. علایم یک بیمار اختلال دوقطبی در حالت شیدایی این گونه است

  • نشانه های هیجانی: خلق فرد در حالت شیدایی، شنگول و سرحال است. جالب اینکه با وجود خلق بالا، این افراد تحریک پذیر بوده و در صورت ناکامی در حهت رسیدن به اهداف خود، ممکن است گریه را سر دهند.
  • نشانه های فکری یا شناختی: افکار فرد شیدایی بسیار بلند پروازانه است، به طوری که وی به محدودیت های توانایی های خود اعتقاد ندارد و پیامدهای ناگوار برنامه ها و رفتارهای خود را تشخیص نمی دهد. ممکن است فرد در دوره مانیا افکار هذیانی راجع به خود داشته باشد، مانند اینکه دوست صمیمی شخصیت های سیاسی و تجاری معروف است. همچنین سرعت و پرش افکار(حواس پرتی و از شاخه به آن شاخه شدن افکار) در این بیماران زیاد به چشم می خورد. ممکن است بیمار چنان افکار یا عقاید پرشتابی در ذهن خود داشته باشد که سرعت آنها بیشتر از ان باشد که بتواند آنها را بیان کند یا بنویسد.
  • نشانه های انگیزشی: رفتار فرد شیدایی بیش فعالانه است و گرایش به فعالیت های پر هیجان، افراطی و پر خطر دارد. نمونه هایی از این رفتارها عبارتند از ولخرجی، سرمایه گذاری های مالی زیاد بدون داشتن پشتوانه کافی، رانندگی های دیوانه وار، صحبت کردن تند و سریع، پوشیدن لباس ها و آرایش پر زرق و برق و رفتارهای خشن و سلطه جویانه.
  • نشانه های جسمی: فعالیت ها و جنب و جوش زیاد همراه با نیاز بسیار کم به خواب (به طور مثال دو ساعت خواب در شبانه روز ممکن است برای این افراد کافی باشد) به تدریج موجب فرسودگی بیمار می شود.

در هنگام بروز نشانه‌های شیدایی با بیمار چگونه رفتار کنیم؟

علائمی که در بالا به عنوان علائم شیدایی ذکر شدند نخستین بار توسط خانواده و نزدیکان فرد رویت می‌شوند. به‌طور معمول این افراد نسبت به بیماری خود بینشی ندارند و خود را بیمار نمی‌دانند. شاید در ابتدا نیز خانواده احساس کنند این علائم مشکل ساز نیست و حتی افزایش انرژی و شادی بیماران را خانواده، مثبت ارزیابی کنند، اما در صورت تغییر بارز خلق فرد در عرض چند روز احتمالا علائم بیمار تشدید می‌شود و فرد ممکن است به سمت افکار هذیانی با محتوای بزرگ‌منشی برود. در این فاز، فرد ممکن است ابراز کند که توانایی بیش از معمول دارد و قادر به تغییرات جدی در جهان است و ممکن است مدعی شود که به قدرت‌های ماورایی وابسته است. در این شرایط نقش خانواده در شناخت زودهنگام علائم و بردن سریع بیمار برای ویزیت روانپزشکی بسیار مهم است. نکته مهم این است که تشخیص و درمان فاز شیدایی باید به سرعت توسط روانپزشک انجام شود و در این فاز هر روز تاخیر می‌تواند عوارض جدی به بار بیاورد. مجددا تاکید می‌شود که به احتمال قوی بیمار در این فاز موافق مراجعه به روانپزشک نیست، ولی در هر حال بیمار باید فورا توسط روانپزشک ویزیت شود.

علائم و احساسات بیمار دچار اختلال دوقطبی در حالت افسردگی

  • احساس غم: غم برجسته ترین و فراوان ترین نشانه هیجانی در طول دوره افسردگی است و ممکن است بیمار در ساعات زیادی از روز بدون اینکه دلیل خاصی داشته باشد، گریه کند. برخی از افراد افسرده، صبح ها احساس بدتری دارند و با گذشت زمان در روز، این احساس بهتر می شود. اما برخی دیگر عصرها و به هنگام غروب آفتاب احساس غم و ناراحتی فراوانی می کنند.
  • از بین رفتن شادی زندگی: فعالیت هایی که قبلاً موجب احساس خشنودی در فرد می شدند، کند و یکنواخت می شوند. لذت ناشی از تفریحات، سرگرمی، دلبستگی ها و خانواده کاهش می یابد.
  • داشتن عقاید منفی: افراد افسرده نسبت به سایر مردم، عقاید منفی بیشتری نسبت به خود، دیگران و آینده دارند. این افراد عزت نفس کمی دارند و احساس شکست می کنند. احساس می کنند حقیر، بی کفایت و نالایق هستند و به همین دلیل فاقد ویژگی های لازم، برای موفق شدن در زمینه هایی از زندگی خویش هستند که برایشان اهمیت دارد همچنین افراد افسرده نسبت به دیگران و روابط اجتماعی افکار منفی و بدبینانه تری دارند. آنها همچنین نسبت به آینده بدبین بوده و با ناامیدی به آن نگاه می کنند و معتقدند اقدامات آنها در آینده بی حاصل یا محکوم به شکست است.
  • بی انگیزگی: افراد افسرده انگیزه خود را برای انجام کارها(حتی کارها و فعالیت های مورد علاقه) از دست می دهند و مشکل زیادی به خصوص برای شروع کارها دارند. این افراد به تدریج اراده خود را نیز از دست می دهند.
  • عدم توانایی در تصمیم گیری: مشکل در تصمیم گیری نیز نشانه رایج افسردگی است تا جایی که تصمیم گیری می تواند برای یک فرد افسرده بسیار توانکاه و وحشت انگیز باشد. زیرا از نظر وی هر تصمیمی(خواه کوچک، خواه بزرگ) جدی و خیالی است و از آنجایی که در هر کاری احتمال شکست وجود دارد، تصمیم گیری اشتباه می تواند فاجعه آمیز باشد.
  • احساس گناه کردن: فرد افسرده عموماً به گذشته فکر می کند و هر جا اشتباه یا خطایی(هر چند جزئی) در اعمال یا رفتار خود بیابد، روی آن متمرکز شده و بزرگنمایی می کند.
  • نشانه های جسمی: شاید موذیانه ترین نشانه افسردگی، تغییرات جسمانی باشد. زمانی که افسردگی وخیم تر می شود تمام لذات زیستی و روانی که زندگی را با ارزش می سازند از بین می روند. از دست دادن اشتها، اختلالات خواب و کاهش میل جنسی از عوارض جانبی افسردگی هستند.
  • افکار خودکشی: با شدت یافتن افسردگی، افکار مربوط به خودکشی نیز به شکل های مختلف در ذهن این افراد رژه می روند، اما خوشبختانه درصد کمی از این افراد واقعاً خود را می کشند.
  • اضطراب و نگرانی: بسیار پیش می آید که در حین دوره های افسردگی، بیمار علاوه بر نشانه های افسردگی که در بالا عنوان شد حالت های اضطراب و نگرانی را نیز تجربه کند.

اختلال دوقطبی – علائم اختلال دو قطبی


رفتار اطرافیان در هنگام حالت افسردگی بیمار اختلال دوقطبی

فاز افسردگی ممکن است تدریجی‌تر اتفاق بیفتد و اگر افکار خودکشی در بیمار وجود نداشته باشد ممکن است روانپزشک تصمیم بگیرد که درمان را بصورت سرپایی انجام دهد. در این فاز هم وظیفه اصلی خانواده کمک به بیمار در زمینه مصرف منظم داروها و مراجعه منظم به روانپزشک است. از طرف دیگر اگر خانواده متوجه شوند که بیمار قصد خودکشی دارد باید خیلی سریع و خارج ازنوبت او را به درمانگاه روانپزشکی ببرند چرا که این اختلال از جمله اختلالاتی است که احتمال خودکشی بیمار بویژه در فاز افسردگی آن بسیار بالاست.

در بسیاری از موارد دیده شده است که تشویق و کمک نزدیکان این بیماران در کوتاه تر شدن  پروسه درمانی بسیار موثر بوده است. برخورد این بیماران نیاز به بستری شدنهای طولانی مدت در بیمارستان های روانی دارند و قطعا در این زمان بیشتر از هر وقت دیگری به حمایت و تشویق و دلگرمی نزدیکان و دوستان خود محتاجند. گاهی اوقات افراد خانواده مجبور هستند خود را با شرایط بیمار وفق دهند گرچه این کار بسیار مشکل است ، اما تحمل و کمک به بیمار واقعا ضروری و مهم است.

گردآوریمجله اینترنتی ستاره


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

اختلال دوقطبی چیست؟ علت و علائم اختلال دوقطبیاختلال دوقطبی یا اختلال شخصیت دوقطبی از جمله بیمار‌ی‌های روانی است علائم اختلال اختلال دوقطبی مطالب ابر علت و دلیل به وجود آمدن اختلال علتودلیلبه معنوی چیست؟ اولین علائم و نشانه و اختلال دوقطبی علت اختلال دوقطبی اختلال دوقطبی علائم، علل، تشخیص و درمان اختلال دوقطبیاختلالدوقطبیعلائماختلال دوقطبی چیست که به علت اختلال دوقطبی در الگو و علائم اختلال دوقطبی را اختلال دوقطبی بارداری کودکان و اختلال دوقطبی علائم اختلال دو و نیم سالگی، به علت اختلال دوقطبی هستید و به اختلال دو قطبی چیست؛ افسردگی و شیدایی؟ …اختلال دو قطبی چیست؛ افسردگی و شیدایی؟اختلال دوقطبی علت چاق نشدن چیست و علائم اختلال دوقطبی مطالب تغذیه و بیماری دوقطبی فایده بیماری دوقطبی از لحاظ معنوی چیست؟ اولین علائم و و اختلال دوقطبی علت و اختلال دوقطبی چیست؟ راه های درمان اختلال دوقطبیروانشناسیاختلال دوقطبی چیست؟ عوامل و علت های ایجاد اختلال هستند و علائم افسردگی و علت و علایم اختلال دوقطبی علتوعلایماختلالدوقطبیعلت و علایم اختلال دوقطبی علائم اختلال دوقطبی شامل بیماری اختلال دوقطبی چیست اختلال دوقطبی را با افسردگی اشتباه نگیریدتفاوت افسردگی و اختلال دوقطبی چیست علائم اختلال دوقطبی و خودکشی علت این اختلال اختلال دو قطبی چیست؟ علائم، علل و درمانزخم معده، علت، علائم و چیست؟ علائم، علل و که اختلال دوقطبی بدون درمان وبلاگ تخصصی اختلال دوقطبی اختلال دوقطبی ، اختلال دو قطبی ، بیماری دوقطبی ، بیماری دو قطبی ، دوقطبی ، ترانکوپین ، دو اختلال دوقطبی دانلود کتاب اعتماد به نفس باربارا دی آنجلیس انجمن اختلال دو قطبی سبک زندگی اسلامی و درمان دوقطبی کمال گرایی در بیماران دو قطبی اختلال دوقطبی را با افسردگی اشتباه نگیرید اختلال دوقطبی که به آن افسردگی جنون نیز می گویند اختلالی است که باعث تغییرات جدی در خلق و دوقطبی یا شیدایی افسردگی چیست؟ خبرگزاری فارس اختلال دو قطبی را بیماری شیدایی افسردگی نیز می نامند این اختلال، شرایطی است درمان اختلال دو قطبی قسمت چهارم دکتر محمد والی پور درمان اختلال دو قطبی اختلال دو قطبی یک ناراحتی با شیوع زیاد است وافراد اختلال اضطراب اجتماعی ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد اختلالاضطراب اضطراب اجتماعی به انگلیسی یا هراس اجتماعی نوعی اضطراب است که با ترس و اضطراب اوتیسم ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد درخودماندگی اوتیسم یا درخودماندگی به انگلیسی نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با سلامت روان اختلال استرس پس از آسیب اختلال دوقطبی کودکان افسردگی اوتیسم چیست؟ بهداشت روانی بلوغ آشنایی با علم برخی از مهارت افسردگی ؛ بیماری های روانی نشانه های اختلال دو قطبی افراد مبتلا به اختلال دو قطبی دچار تغییرات شدید خلق و خو می شوند سرگیجه و علت های مهم آن سرگیجه حالت ناخوشایندی است که فرد احساس می کند خودش به دور اتاق و یا اتاق به دور خودش می چرخد



لینک منبع :اختلال دوقطبی چیست؟ + علت و علائم اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/اختلال_دوقطبی‏ - ذخیره شده - مشابه اختلال دوقطبی (یا شیدایی - افسردگی) نوعی اختلال خلقی و یک بیماری روانی است. ... با فروکش کردن علایم، به خصوص در اوایل سیر بیماری، معمولاً فرد به وضعیت ... اختلالات دو قطبی(افسردگی شیدایی) - Royal College of Psychiatrists www.rcpsych.ac.uk/healthadvice/translations/.../bipolar.aspx‏ - ذخیره شده - مشابه اختلالات دوقطبی چیست؟ ازاختلال دو قطبی با عنوان افسردگی شیدائی نام برده می‌شد. همانگونه که از نام قبلی استنباط می‌شود کسی که دچار اختلال دوقطبی است دچار ... علائم بیماری بستگی به این دارد که خلق شما به سمت افسردگی یا شیدائی .... داروی قدیمی ضد افسردگی تری سیکلیک به علت نداشتن این خصوصیت توصیه نمی‌گردد. نشانه های اختلال دو قطبی - اختلالات روانی - اعصاب و روان - سلامت نیوز www.salamatnews.com/news/114008/نشانه-های-اختلال-دو-قطبی‏ - ذخیره شده - مشابه 11 ژوئن 2014 ... خیلی از افراد فقط نامش را شنیده‌اند و به طور دقیق نمی‌دانند اختلال دوقطبی چیست. برای همین هم به اشتباه فکر می‌کنند اهر کس افسرده می‌شود، یا دچار این ... علت اختلال دوقطبی و درمان آن - نمناک namnak.com/علت-اختلال-دوقطبی.p23518‏ - ذخیره شده رتبه: ۴٫۷ - ۱۳۲ نقد اختلال دوقطبی و انواع اختلال دوقطبی و علائم اختلال دوقطبی و علت اختلال دوقطبی و درمان اختلال دوقطبی و افسردگی و انواع افسردگی و افسردگی مانیا را در نمناک ... اختلال دوقطبی قابل درمان است - روانپزشکان ravanpezeshkan.com/home/public/education/bipolar‏ - ذخیره شده بسیاری از افراد، اختلال دوقطبی را با «اختلال چند شخصیتی» که اغلب در فیلمهای سینمایی با آن آشنا شده‌اند، ... مبتلایان به اختلال دوقطبی در صورت پیگیری درمان دارویی (که اساس درمان آنهاست) و تبعیت از دستورات پزشک، .... اختلال دوقطبی چیست ؟ علت بیماری دوقطبی چیست و درمان آن کدام است ؟ | دکتر مطهره میردامادی ... www.dr-mirdamadi.ir/index.php?ToDo=ShowArticles&AID...‏ - ذخیره شده علت این اختلال چیست ؟علل واقعی و اصلی این بیماری هنوز به طور کامل مشخص نشده اند، اما ریشه های خانوادگی برای آن تعریف شده است.به نظر می رسد ع. تفاوت اختلال دو قطبی با اختلال دو شخصیتی - افکارنیوز www.afkarnews.ir/.../206400-تفاوت-اختلال-دو-قطبی-با-اختلال-دو-شخصیتی‏ - ذخیره شده - مشابه 27 مارس 2013 ... شاید یکی از علت های آن مشاهده فیلم هایی باشد که یکی از شخصیت های داستان ... اختلال دو قطبی(مانیک دپرسیون) در واقع نوع افسردگی است که در آن علائم ... براساس تعداد دوره های افسردگی و مانیا و نیز شدت علائم در هر دوره، انواع مختلفی از اختلال دو قطبی وجود دارد که ... اختلال دو شخصیتی چیست و دو شخصیتی کیست؟ (درمان اختلال دو قطبی (قسمت چهارم | دکتر محمد والی پور - متخصص ... www.drvalipour.ir/index.php?ToDo=ShowArticles&AID=2530‏ - ذخیره شده - مشابه درمان اختلال دو قطبی Treatment of bipolar disorder اختلال دو قطبی یک ناراحتی با شیوع زیاد ... اختلال دو قطبی میتواند بسیار نوساندار باشد(از افسردگی به شیدائی یا برعکس) بنابراین ممکن است مرتبا نوع درمان عوض شود. ... اختلال دوقطبی چیست؟ اختلال دوقطبی را با افسردگی اشتباه نگیرید - تبیان article.tebyan.net/.../اختلال-دوقطبی-را-با-افسردگی-اشتباه-نگیرید‏ - ذخیره شده 12 مارس 2014 ... اختلال دوقطبی که به آن افسردگی جنون نیز می گویند اختلالی است که باعث تغییرات ... علائم اختلال دوقطبی چگونه اند؟ ... علت این اختلال چیست؟ اختلال دوقطبی چیست؟ درمان اختلال دوقطبی - راستینه - سایت پزشکی ... https://rastineh.com/what-is-bipolar-disorder/‏ - ذخیره شده چند ماهی است که بر حسب اتفاق تعداد بیمارنم که مبتلا به اختلال دوقطبی هستند افزایش یافته است.متاسفانه به دلیل اینکه در مقالات فارسی موجود ، این بیماری به زبان ...