[ad_1]
حتما شما هم تا به حال دیده اید که وقتی تخم مرغ بیش از اندازه آب پز می شود زرده آن تغییر رنگ داده و به سبز مایل به خاکستری تبدیل میشود؟ این فرآیند چگونه اتفاق می افتد؟ آیا تخم مرغی که سبز رنگ شده قابل خوردن است یا نه؟
«اختصاصی تابناک باتو» حتما شما هم تا به حال دیده اید که وقتی تخم مرغ بیش از اندازه آب پز می شود زرده آن تغییر رنگ داده و به سبز مایل به خاکستری تبدیل میشود؟ این فرآیند چگونه اتفاق می افتد؟ آیا تخم مرغی که سبز رنگ شده قابل خوردن است یا نه؟
فرآیند آب پز شدن تخم مرغ
در طول آب پز شدن تخم مرغ، اسیدهای آمینه موجود پروتئین های تخم مرغ خام در طی فرآیند شیمیایی دناتوراسیون Denaturation از ساختمان طبیعی خود خارج میشوند. با افزایش درجه حرارت زنجیره پروتئین های موجود در تخم مرغ یا جدا گشته و یا ساختار فضایی آنها از روند طبیعی خارج می گردند. در این فرآیند پروتئین ها شروع به تجمع و انعقاد می کنند و با ادامه افزایش دما پیوندها و زنجیره های جدید بین این مجموعه های پروتئینی شکل می گیرد و شبکه پروتئینی تقریبا متراکمی را شکل می دهد که این امر باعث می شود تا سفیده تخم مرغ شکل لاستیکی قابل لمسی به خود بگیرد و زرده آن سفت و سخت شود. در واقع فرآیند دناتوره شدن باعث آب پز شدن تخم مرغ میشود.
چرا زرده سبز می شود؟
وقتی شما تخم مرغ را بیش از زمان مجاز آب پز می کنید اطراف زرده تخم مرغ، سبز میشود. این موضوع به پروتئین موجود در زرده تخم مرغ باز می گردد. پروتئین موجود در زرده تخم مرغ حاوی سولفور است. سولفور با هیدروژن در فرآیند دناتوراسیون ترکیب میشود و سولفید هیدروژن را به وجود می آورد. سولفید هیدروژن یک گاز سمی است که بی تردید از بوی تخم مرغ فاسد و گندیده هم متصاعد میشود. در واقع آن بوی ناخوشایند تخم مرغ حاصل چنین فرآیندی است.

سولفید هیدروژن گازی سمی است که از اکسیژن و نیتروژن ( که آتمسفر زمین را احاطه کرده اند ) سنگین تر است. سولفید هیدروژن اغلب در چاه ها و یا غارها یافت میشود و نه تنها سمی است بلکه قابل اشتعال، خورنده فلز و قابل انفجار است. خوشبختانه مقدار سولفید هیدروژن موجود در تخم مرغ آنقدر کم است که خطری دوستداران تخم مرغ را تهدید نمی کند.
در زمان آب پز شدن تخم مرغ حرارت وارد شده از خارج باعث سفت شدن و تراکم سفیده میشود و باعث میشود تا سولفید هیدروژن به سمت داخل و زرده تخم مرغ حرکت کند. و از آنجا که زرده حاوی عنصر آهن است، با افزایش حرارت، آهن از فوسفایتین phosvitin جدا میشود. این آهن های جدا شده با گاز سولفید هیدروژن در میان سفیده و زرده ترکیب میشوند و سولفید آهن را شکل می دهند. سولفید آهن ترکیبی شیمیایی است که رنگ سبز یا خاکستری و یا ترکیبی از سبز و خاکستری دارد. هر چقدر تخم مرغ را برای مدت بیشتری آب پز کنید سولفید آهن بیشتری در اطراف زرده ایجاد میشود.
[ad_2]
لینک منبع
بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط با این موضوع روش آب پز کردن تخم مرغ ویکى گام ها تخم مرغ ها را مرتب کنید تخم مرغ ها را در ظرفی از آب نمک قرار دهید اگر تخم مرغ ها جدا کردن زرده از سفیده تخم مرغجداکردن زرده از سفیده جداسازی زرده و سفیدهاصول اولیه کیک پزیآموزش تصویری جداسازی آنچه لازم است در مورد تخم مرغ ، خواص و مزایای استفاده … دانستنیها در باره تخم مرغ خواص و مزایای استفاده از تخم مرغ در تخم مرغ عنصر مختلف همه چیز درباره تخم مرغ بخش نخست مردمانباسلام لطفاچگونگی تشخیص تخم مرغ دوزرده از تک زرده را برایم ایمیل کنیدباتشکرتخم مرغ را بشوییم یا نه؟ شستن پوسته تخم مرغ از آنجا که باعث باز شدن منافذ آن شده و احتمال انتقال آلودگی را به غذای فوری و خوشمزه با تخم مرغ عکس تخم مرغ در فر پختن تخم مرغ در فر هم ساده است هم قیافه و ظاهر خوبی هم دارد درحالیکه در آیا می توان در خانه مرغ تخمگذار نگهداری کرد؟مرغها جانوران کم خرجی هستند اصلی ترین دغدغه در نگهداری مرغ، جای آن است مرغها را می دوست دارید پوستتون مثله اینه بشه؟ اگه دوست داری پس …تأثیر بلای آلودگی بر خانمهای باردار و روش برای کاهش آن روش ساده برای خلاص شدن از تغذیه قناری نگهداری قناریهمه چیز درباره تخم مرغ تخم مرغ را میتوان جزء بهترین غذاها برای قناری دانست پوست تخم پروژه تهیه کتاب فوت و فن های آشپزی رنگی رنگی …فوت و فن آشپزیدنبالهها آشپزی خلاق اتاق پرو رنگی اخلاق کاری رنگی از زیبایی مراقبت کنیم از شرق تا روش آب پز کردن تخم مرغ ویکى گام ها تخم مرغ ها را مرتب کنید تخم مرغ ها را در ظرفی از آب نمک قرار دهید اگر تخم مرغ ها به جدا کردن زرده از سفیده تخم مرغ یکی از اصول اولیه کیک پزی بلد بودن جدا کردن زرده تخم مرغ از سفیده شه اینه که تصمیم گرفتم شیوه آنچه لازم است در مورد تخم مرغ ، خواص و مزایای استفاده و طریقه دانستنیها در باره تخم مرغ خواص و مزایای استفاده از تخم مرغ در تخم مرغ عنصر مختلف جمع همه چیز درباره تخم مرغ بخش نخست مردمان باسلام لطفاچگونگی تشخیص تخم مرغ دوزرده از تک زرده را برایم ایمیل کنیدباتشکر دوست دارید پوستتون مثله اینه بشه؟ اگه دوست داری پس بیا صفحه تأثیر بلای آلودگی بر خانمهای باردار و روش برای کاهش آن روش ساده برای خلاص شدن از درد تخم مرغ را بشوییم یا نه؟ شستن پوسته تخم مرغ از آنجا که باعث باز شدن منافذ آن شده و احتمال انتقال آلودگی را به درون تخم غذای فوری و خوشمزه با تخم مرغ عکس تخم مرغ در فر پختن تخم مرغ در فر هم ساده است هم قیافه و ظاهر خوبی هم دارد درحالیکه در اکثر آیا می توان در خانه مرغ تخمگذار نگهداری کرد؟ مرغها جانوران کم خرجی هستند اصلی ترین دغدغه در نگهداری مرغ، جای آن است مرغها را میتوان در تغذیه قناری نگهداری قناری همه چیز درباره تخم مرغ تخم مرغ را میتوان جزء بهترین غذاها برای قناری دانست پوست تخم مرغ یک
لینک منبع :چرا زرده تخم مرغ پس از آب پز شدن سبز می شود؟!
چرا زرده تخم مرغ پس از آب پز شدن سبز می شود؟! - تابناک باتو
tabnakbato.ir/.../چرا-زرده-تخم-مرغ-پس-از-آب-پز-شدن-سبز-می-شود - ذخیره شده
8 دسامبر 2016 ... حتما شما هم تا به حال دیده اید که وقتی تخم مرغ بیش از اندازه آب پز می شود زرده آن
تغییر رنگ داده و به سبز مایل به خاکستری تبدیل میشود؟ این فرآیند ...
چرا زرده تخم مرغ پس از آب پز شدن سبز می شود؟! - Hendevaneh
hendevaneh.com/چرا-زرده-تخم-مرغ-پس-از-آب-پز-شدن-سبز-می-شو/ - ذخیره شده
حتما شما هم تا به حال دیده اید که وقتی تخم مرغ بیش از اندازه آب پز می شود زرده آن
تغییر رنگ داده و به سبز مایل به خاکستری تبدیل میشود؟ این فرآیند چگونه اتفاق
می ...
چرا زرده تخم مرغ پس از آب پز شدن سبز می شود؟ - تی نیوز
tnews.ir/news/f38975690478.html
9 دسامبر 2016 ... «تابناک باتو» نوشت: حتماً شما هم تا به حال دیده اید که وقتی تخم مرغ بیش از اندازه آب
پز می شود، زرده آن تغییر رنگ داده و به سبز مایل به خاکستری ...
آنچه لازم است در مورد تخم مرغ ، خواص و مزایای استفاده و طریقه نگهداری از ...
www.pezeshk.us/?p=17341 - ذخیره شده - مشابه
زرده تخم مرغ دارای فسفر ، کلسیم، کلر ، پتاسیم سدیم گوگرد و آهن می باشد و موادی ....
میشود تخم مرغ ها را شستشو ندهید و اینکه چرا تخم مرغ را نباید قبل از انبار کردن
شُست؟ .... 11- سفیده آبکی ، بریده و سبز رنگ – زرده رنگ پریده و یا سفید شبیه زرده
نیم ... اگر پس از اتمام زمان آبپز شدن تخم مرغها، آنها را فورا در آب سرد بیندازید دیگر ...
یک واحد تخممرغ شناسی - تبیان
article.tebyan.net/268389/یک-واحد-تخم-مرغ-شناسی - ذخیره شده
15 ژانویه 2014 ... تخممرغ به دلیل منافذی که دارد به راحتی بوها را جذب میکند پس آن را درون ظرفهای در
بسته داخل ... چرا دور زرده تخممرغ پخته سبزرنگ میشود؟ ... به این ترتیب دیگر دور
زرده، سبز نخواهد شد. ... این موضوع به تازه بودن تخممرغ بستگی دارد به این ترتیب
که اگر تخممرغ تازه باشد بعد از آبپز شدن به خوبی پوست کنده نخواهد شد.
تخممرغ - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/تخممرغ - ذخیره شده - مشابه
این مایع دارای ۹۰٪ آب و ۱۰٪ پروتئین محلول است. زرده نیز بهشکل گویی ... رنگ پوست
تخم مرغ به نژاد مرغ مربوط میشود و معمولاً سفید یا قهوهای است. مرغ آراکانا تخمهایی به
رنگ سبز/آبی میگذارد. ... کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ
میباشند و برای ساختمان و عملکرد سلولهای بدن ضروری اند. کلسترول ... یک تخممرغ
آبپز ...
دانستنی های تخم مرغ :: WEBSWAN.IR
webswan.ir/post/دانستنی-های-تخم-مرغ - ذخیره شده - مشابه
18 مه 2014 ... در صورتیکه یک تخممرغ به هنگام آبپز شدن، بیش از اندازه پخته شود، گاهی اوقات یک
حلقه سبز رنگ در اطراف زرده ایجاد میشود که این ... تخمهای اردک پس از گذشت تقریباً
یک ماه که به حالت موازنه شیمیایی رسیدند، جذب نمک ..... امروزه بیشتر تخم مرغ های
خوراکی بی نطفه اند چرا که خروس ها همراه با مرغ ها پرورش داده نمی شوند .
نکات بهداشتی در رابطه با تخم مرغ - سایت بهداشت محیط ایران
www.environmentalhealth.ir/نکات-بهداشتی-در-رابطه-با-تخم-مرغ - ذخیره شده - مشابه
... که در سطح آب بصورت افقی قرار می گیرند فاسد هستند چرا که داخل تخم مرغ های کهنه
... ۱- اگر زردة رقیق و کدر در بالای تخممرغ جمع میشود نشانة ماندگی تخممرغ است. ... ۱۱-
سفیده آبکی ، بریده و سبز رنگ – زرده رنگ پریده و یا سفید شبیه زرده نیم پخته
باشد. ... اگر پس از اتمام زمان آبپز شدن تخم مرغها، آنها را فورا در آب سرد بیندازید دیگر
...
6 سوالی که درباره تخم مرغ می پرسند - امداد دکتر - پزشک نوبت
pezeshknobat.ir/.../6_سوالی_که_درباره_تخم_مرغ_می_پرسند - ذخیره شده
9 ا کتبر 2016 ... پس برای کاهش خطر ابتلا به مسمومیت غذایی ، همیشه تخم مرغ را کامل بپزید. ... گاهی
اوقات،بعد از آبپز کردن تخم مرغ ، متوجه می شوید محتوای درون آن به پوستش چسبیده
است. ... 3- چرا دور تخم مرغ پخته، تیره تر می شود؟ ... دور سفیده آن را حلقه ای پوشانده
که رنگ خاکستری مایل به سبز تیره دارد و زرده آن هم بی رنگ شده است.
[DOC] هر فرد روزانه یک تخم مرغ بخورد
marve.sums.ac.ir/12/tokhme_morgh_1.docx - ذخیره شده - مشابه
در هر صورت تخم مرغ از 8 ماهگی در کودکان قابل مصرف بوده و توصیه میشود تا یک
سالگی ... البته در این صورت باید از خوردن غذاهای چرب و پر نمک نیز همراه تخم مرغ
خودداری شود و پخت پان به صورت آب پز باشد. ... مخلوط شدن سفیده و زرده تخم مرغ;
محتویات تخم مرغ دارای بوی تعفن باشد. ... بلافاصله پس از خرید آن را در یخچال
نگهداری کنید.
یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 ساعت 05:21