با توجه به رشد سریع تکنولوژی در عرصه عکاسی و ثبت تصاویر امروز اکثر عکس های ثبت شده توسط دوربین های دیجیتال و گوشی ها دارای کیفیت بسیار بالا و حجم زیادی هستند که اگر بخواهید آنها را در اینترنت و.. استفاده کنید ممکن است فرآیند آپلود و اشتراک گذاری آنها کمی طولانی و وقت گیر شود.در ادامه چهار روش سریع برای بهینه سازی و کاهش حجم عکس بدون افت کیفیت یا با کم ترین افت کیفیت را معرفی میکنیم.
(Best Ways to Reduce Size , Compress and Optimize Images)
در ادامه بهترین نرم افزار ها و روش های بدون نیاز به نصب نرم افزار برای کاهش حجم و بهینه سازی تصاویر را در انزل وب بررسی میکنیم.
برای کم کردن حجم عکس با Photoshop که یک نرم افزار قدرتمند و بسیار دوست داشتنی است باید چه کنیم؟ ممکن است گزینه ها و امکانات در نسخه های بسیار قدیمی فتوشاپ کمی متفاوت باشد اما گزینه Save for web تقریبا در اکثر نسخههای قدیمی تا بروزترین آنها یکسان است. ما برای آموزش از نسخه Adobe Photoshop CC استفاده میکنیم.
ابتدا تصویر خود را در نرم افزار فتوشاپ باز کنید. سپس از منو File گزینه Save or web را بزنید.
در پنجره باز شده فتوشاپ نسخه بهینه و کم حجم شده عکس شما را نمایش میشود که با کلیک بر روی گزینه Save میتوانید آن را ذخیره کنید (در گوشه سمت چپ زیر تصویر حجم بهینه شده نمایش داده میشود).اما پیشنهاد میکنیم قبل از بستن این پنجره مقدار بخش Quality را کمی تغییر دهید مثلا (۷۰) تا مشاهده کنید چندان تغییری در کیفیت عکس صورت نمیگیرد اما حجم آن به طرز چشم گیری کاهش میبابد.
برای تصاویر PNG و بدون بک گراند منو JPEG را روی PNG 24 تنظیم کنید.
در بسیاری از مواقع حجم تصاویر به علت بالا بودن سایز عکس است،سایز عکسهایی که دوربین و گوشیهای جدید ثبت میکنند بسیار بالاست و در برخی از موارد استفاده از چند سایز کوچکتر از عکس نیز ممکن است برای شما چندان مهم نباشد. برای کم کردن سایز و حجم عکس توسط پینت ویندوز ابتدا تصویر مورد نظر را در این برنامه باز کنید (کلیک راست روی عکس و گزینه edit).
توجه کنید که حجم فعلی در نوار پایینی نوشته شده است،از نوار بالا بر روی گزینه Resize کلیک کنید و از پنجره ظاهر شده در بخش اول Pixel را انتخاب نمایید.
حالا با کم کردن عدد بخشهای Horizontal یا Vertical طول و عرض تصویر نیز متناسب با یکدیگر تغییر خواهد کرد،توجه کنید که این دو عدد متناسب با یکدیگر تغییر خواهند کرد و کافیست تنها شما عرض یا طول تصویر را کم کنید تا اندازه عکس به صورت متناسب تنظیم شود.
پس از تنظیم پنجره را OK کنید تا سایز عکس کوچک و حجم آن کاهش یابد. از طریق منو اصلی و گزینه های Save و Save As میتوانید به راحتی تصویر کم حجم شده را ذخیره کنید.
روش دیگری که نیاز به نرم افزار ندارد استفاده از سرویس آنلاین است. با این روش میتوانید برای عکس های نه چندان بزرگ بسیار سریع و کاربردی باشد.
ابتدا به سرویس اینترنتی compressor.io مراجعه کنید بر روی Try it کلیک کنید و سپس عکس مورد نظر بر روی صفحه بکشید یا انتخاب کنید.
عکس شما بهینه و میزان کاهش حجم توسط نوار بالایی نشان داده میشود. در نهایت میتوانید نسخه کم حجم آن را دانلود کنید.
سرویسهای اینترنتی بسیاری برای اینکار وجود دارند که از موارد دیگر میتوان به compressnow ،tinypng ،jpeg-optimizer و optimizilla اشاره کرد.
علاوه بر Photoshop و Paint ویندوز نرم افزارهای رایگان و سبک دیگری نیز برای کم کردن حجم عکس نیز وجود دارند که در صورت نیاز میتوانید از آنها استفاده کنید.یکی از بهترین نرمافزاری رایگان این زمینه که تجربه کار با آن را داشتم، نرم افزار یگان و بسیار کم حجم imageresizer است که با اضافه کردن گزینه Resize Picture به منو کلیک راست شما کار تبدیل و کاهش حجم عکسها را بسیار آسان میکند.
پس از انتخاب Resize Picture پنجره کوچکی در اختیار شما قرار میگیرد که میتوانید تنظیمات نهایی را انجام و بسیار سریع در کنار عکس فعلی که بر روی آن کلیک راست کرده اید نسخه کم حجم آن را بسازید.
علاوه بر نرم افزار فوق نرم افزار پرتابل و سبک (Light Image Resizer (Portable (این نرم افزار برای استفاده از نسخه کامل نیاز به کرک شدن دارد) کارکرد مشابه imageresizer را دارد.