مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

خطرات استفاده زیاد از ژلوفن

[ad_1]

 

با دلگرم همراه باشید تا در مورد عوارض استفاده از ژلوفن بیشتر بدانید.

 

ژلوفن و عوارض آن

عوارض ژلوفن

 

ژلوفن یا همان فرم ژله‌ای داروی ایبوپروفن

 

قرصی است که در سبد دارویی خانه‌های ایرانی به‌وفور یافت می‌شود.ژلوفن جزء دسته داروهای ضد التهایی غیرکورتونی است که متاسفانه مصرف خودسرانه آن به شدت رواج پیدا کرده است.
«ژلوفن برای کاهش موقت درد ناشی از سرماخوردگی، دندان درد، درد عضلانی، سردرد از جمله میگرن، آرتریتروماتوئید و درد قاعدگی استفاده می‌شود.»

 افراد مبتلا به آسم، فشار خون، زخم معده، ناراحتی‌‌های خونی مثل هموفیلی و مشکلات انعقادی باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند. افرادی که داروهای آنتی دیابتیک استفاده می‌‌کنند نباید ژلوفن بخورند، چرا که ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروها می‌‌شود و افت ناگهانی قند و بروز شوک را به همراه دارد.

این قرص را که می‌توان بدون نسخه پزشک هم تهیه کرد جزء دسته داروهای ضد التهابی غیر کورتونی بشمار می‌آورند. تولید دارو به صورت ژله‌ای عوارض را به کمترین میزان می‌رساند و جذب دارو را سریع‌تر می‌سازد هر چند که عوارض ژلوفن در حالت کلی همچنان پابرجاست.

 

ژلوفن و عوارض آن

موارد مصرف ژلوفن


به‌طور کلی موارد مصرف ژلوفن شامل کاهش دردها و التهاب‌های ناشی از التهاب روماتیسمی مفاصل و پوکی استخوان، تب، دردهای خفیف تا متوسط و درمان اولیه دردهای قاعدگی است.

البته برای کاهش دردهای اولیه دوران قاعدگی می‌توان از مفنامیک اسید و 2 روز قبل از پریود شدن به‌جای مصرف ژلوفن استفاده کرد. استفاده خودسرانه و بی اندازه از این نوع قرص‌‌ها در کشور ما به شدت افزایش یافته که با توجه به عوارض نسبی این دارو می‌بایست از مصرف بدون تجویز پزشک خودداری نمود.

در تکنولوژی جدید داروسازی تولید داروها به صورت ژله ای بسیار جا باز کرده است زیرا تولید داروها به صورت ژله ای عوارض قرص را به حداقل می رساند و جذب دارو با سریع تر می کند.از عوارض این دارو عوارض گوارشی است که از آن جمله می توان اثر آن بر روی کبد را ذکر کرد چون این دارو در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می آورد.

یکی دیگر از عوارض آن تاثیر این دارو بر کلیه است چرا که دفع دارو از طریق کلیه صورت می گیرد و مصرف بیش از حد آن بر کلیه اثر می گذارد. این دارو در بالغین استفاده می شود و به صورت کپسول های 200 و 400 میلی گرمی در بازار موجود است. از این دارو در امراضی چون آرتریت، نقرس، دردهای شدید قاعدگی و درد دندان استفاده می شود.

 این دارو خاصیت ضد درد، ضد التهاب، ضد تب دارد که کودکان از این دارو به صورت شربت و با نام ایبوپروفن استفاده می کنند. به طور کلی توصیه می شود تمامی داروها در سه ماهه اول بارداری استفاده نشود.ژلوفن در دوران بارداری جز گروه B است یعنی برای جنین ضرری ندارد اما باید طبق دستور پزشک مصرف شود. اما در 3 ماهه سوم بارداری این دارو جزء گروه D قرار می گیرد که نباید استفاده شود و مصرف آن باعث بروز اختلالات جنینی می شود.

 

 ژلوفن و عوارض آن

 

عوارض ژلوفن در کوتاه مدت

 

ژلوفن و عوارض آن

باتوجه به این نکته که هر دارو به موازات اثر درمانی مطلوب ممکن است باعث بروز برخی عوارض ناخواسته نیز بشود. اگر چه تمام عوارض یک دارو ممکن است در یک فرد دیده نشود ولی در صورت مشاهده هرگونه از عوارض سریعا به پزشک مراجعه کنید.

عوارض ژلوفن (خفیف)

اسهال، حالت تهوع و استفراغ، سوء هاضمه شامل نفخ و درد شکمی، هرگونه درد در ناحیه معده یا روده‌ها جزو عوارض شایع این مسکن‌ها و ضد التهاب‌ها به شمار می‌رود. البته عوارض ژلوفن به تدریج در طی درمان، با تطبیق بدن با دارو از بین می‌روند.

عوارض ژلوفن (شدید)

عوارض شدیدتر و البته نادر این قرص‌ها شامل سردرد شدید، اختلالات پوستی، اختلالات بینایی، تنگی نفس، افسردگی یا تغییرات رفتاری، اختلالات شنوایی،اختلالات ادراری و افزایش وزن است. همچنین اگر مدفوع قیری‌رنگ یا خون آلود، احساس درد و فشار در قفسه سینه، تشنج با لرزش یا بدون لرز، لکه‌های قرمز کوچک روی پوست، جراحت، زخم یا لکه‌های سفید روی لب‌ها یا داخل دهان، خون دماغ بدون علت خاص، خونریزی یا کبودی غیرمعمول، استفراغ و بالا آوردن خون در خود مشاهده کردید سریعا دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید.

 

ژلوفن و عوارض آن

 

موارد منع مصرف ژلوفن

 

  • مصرف داروی ژلوفن در مواردی منع مصرف دارد که نداشتن آگاهی در این خصوص می تواند باعث بروز مشکلاتی شود.
  • افراد مبتلا به آسم نباید از ژلوفن استفاده کنند.
  • مبتلایان به فشار خون نیز نمی توانند از ژلوفن استفاده کنند چرا که حجم خونشان بالا می رود.
  • همچنین افراد مبتلا به ناراحتی های خونی مثل هموفیلی و افرادی که مشکلات انعقادی دارند نیز باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند.
  • این دارو بر روی معده اثر می گذارد بنابراین اگر افرادی مبتلا به زخم معده باشند و یا کولیت داشته باشند نیز ژلوفن برایشان مضر است.
  • چون دفع این دارو از طریق کلیه و به صورت ادرار است مبتلایان به ناراحتی های خیلی شدید کلیه نیز نباید از این دارو استفاده کنند همچنین کسانی که به ترکیبات آسپیرین حساسیت دارند نیز جزء موارد منع ژلوفن هستند.
  • ژلوفن استامینوفن و همچنین داروهای ضد انعقادی تداخل دارویی دارد و نباید همراه این داروها استفاده شود.
  • افرادی که داروهای آنتی دیابتیک استفاده می کنند نباید ژلوفن بخورند چرا که ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروهایشان می شود و افت ناگهانی قند و به دنبال آن بروز شوک را به همراه دارد.
  • ژلوفن نباید همراه با داروهای ادرار آور استفاده شود چرا که کاهش اثر داور می شود.
  • لازم است که مصرف این داور به حداقل رسانده شود و حتماً زیر نظر پزشک تهیه شود و به صورت خود سرانه مصرف نشود و حتماً زیر نظر پزشک تهیه شود و به صورت خود سرانه مصرف نشود تا مشکلات ناشی از مصرف خودسرانه این دارو از بین برود.

 

ژلوفن و عوارض آن

 

تداخل دارویی قرص ژلوفن

 

  • داروهای ضد انعقاد مانند آسپرین در هنگام مصرف همزمان با قرص ژلوفن می‌تواند احتمال خونریزی را در فرد افزایش دهد. همچنین ژلوفن اثرات محافظت قلبی را کاهش می‌دهد و نباید همزمان با داروی آسپرین مصرف شود و باید تحت نظر پزشک استفاده شود.
  • مصرف همزمان قرص ژلوفن با داروهایی مانند پیروکسیکام، نالترکسون و دیکلوفناک با ژلوفن نه تنها کمکی به بهبود یافتن درد نخواهد کرد بلکه تنها خطر عوارض را تشدید می‌کنند که متاسفانه توسط بعضی از پزشکان به‌طور ناآگاهانه همزمان تجویز می‌شوند.

زنان باردار در 3 ماهه اول بارداری از ژلوفن بدون مشورت با پزشک معالج خود استفاده نکنند.

  • قبل از عمل جراحی نیز باید پزشک در خصوص مصرف دارو از سوی فرد مطلع شود، زیرا یک هفته قبل از جراحی باید مصرف این دارو قطع شود.
  • در پایان توصیه می‌شود که افراد از مصرف بیش اندازه قرص ژلوفن خودداری کنند و استفاده از کافئین به جای مسکن‌ها برای کم کردن عوارض داروها برای التیام دردهای عضلانی و فروکش کردن التهاب‌ها بکار ببرند.

 

 ژلوفن و عوارض آن

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

 

+ 0
مخالفم - 0

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

آشنایی با داروهاانواع داروها و درمان بیماریهاداروهای ضد کاهش وزن بانوان با نوشیدنی دانه کتان چگونه خارش واژن را درمان کنیم؟ سیاه دانه و نحوه الف اصول استفاده از مسواک و نخ دنداننظراتی که به تعمیق و گسترش بحث کمک کنند، پس از مدت کوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت دیگر استامینوفن یا بروفن؛ کدام یک؟آسپیرین اما آسپیرین که نام اصلی آن، استیل سالیسیلیک اسید یا است، از سال پیش به الف حکم پوشیدن ساپورت زیر چادر حکم استفاده از …حکم پوشیدن ساپورت زیر چادر حکم استفاده از چادر براق،‌ کفش پاشنه‌بلند و کلیپستست‌های نواری تشخیص اعتیاد دکتر رقیه حج‌فروش …یکی از راه‌های ساده برای تشخیص مصرف، سوءمصرف یا وابستگی به انواع مواد مخدر، انجام مصرف داروها در بارداری مصرف دارو در بارداری داروهای غیر نسخه ای به خاطر داشته باشید که محصولاتی همانند استروژن؛ هورمون جنسی زنانه استروژن نام گروهی از هورمون‌های جنسی زنانه است استروژن‌ها عمدتا در تخمدان‌ها بیماری،درمان بیماری،علائم بیماری،انواع بیماریدرمان …ویتامین از جمله مواد مغذی ضروری برای بدن انسان است تعریق بیش از اندازه روی پیشانی آشنایی با داروهاانواع داروها و درمان بیماریهاداروهای ضد امروز جمعه ۱۹ آذر ۱۳۹۵ برابر با ۰۹ ربیع الأول ۱۴۳۸ قمری و ۰۹ دسامبر ۲۰۱۶ میلادی مصادف است الف اصول استفاده از مسواک و نخ دندان نظراتی که به تعمیق و گسترش بحث کمک کنند، پس از مدت کوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت دیگر استامینوفن یا بروفن؛ کدام یک؟ آسپیرین اما آسپیرین که نام اصلی آن، استیل سالیسیلیک اسید یا است، از سال پیش به عنوان یک الف حکم پوشیدن ساپورت زیر چادر حکم استفاده از چادر براق حکم پوشیدن ساپورت زیر چادر حکم استفاده از چادر براق،‌ کفش پاشنه‌بلند و کلیپس تست‌های نواری تشخیص اعتیاد دکتر رقیه حج‌فروش انجمن پزشکان یکی از راه‌های ساده برای تشخیص مصرف، سوءمصرف یا وابستگی به انواع مواد مخدر، انجام تست‌های مصرف داروها در بارداری مصرف دارو در بارداری داروهای غیر نسخه ای به خاطر داشته باشید که محصولاتی همانند استروژن؛ هورمون جنسی زنانه استروژن نام گروهی از هورمون‌های جنسی زنانه است استروژن‌ها عمدتا در تخمدان‌ها ساخته می بیماری،درمان بیماری،علائم بیماری،انواع بیماریدرمان بیماری ها ویتامین از جمله مواد مغذی ضروری برای بدن انسان است تعریق بیش از اندازه روی پیشانی، به ویژه فیلم در مورد استفاده زیاد از گوشی موبایل



لینک منبع :خطرات استفاده زیاد از ژلوفن

خطرات استفاده زیاد از ژلوفن - دلگرم www.delgarm.com/.../150927-عوارض-استفاده-دراز-مدت-از-ژلوفن‏ - ذخیره شده 13 دسامبر 2016 ... خطرات استفاده زیاد از ژلوفن:با خوردن ژلوفن چه بلایی سر خود می آورید؟با دلگرم همراه باشید تا در مورد عوارض استفاده از ژلوفن بیشتر بدانید. با خوردن ژلوفن چه بلایی سر خود می آورید؟ - عصر ایران www.asriran.com/fa/.../با-خوردن-ژلوفن-چه-بلایی-سر-خود-می-آورید‏ - ذخیره شده - مشابه 27 آگوست 2012 ... ... می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می آورد. ... رهنما یادآور شد: این دارو در بالغین استفاده می شود و به صورت کپسول های ... افرادی که مشکلات انعقادی دارند نیز باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند. تاثیرات مثبت و منفی قرص ژلوفن و ایبوپروفن - بیتوته www.beytoote.com/health/.../negative-ibuprofe2-gelofen.html‏ - ذخیره شده - مشابه پای ثابت این جعبه‌ها معمولا مسکّن‌هایی هستند که در مواقع درد مورد استفاده قرار می‌گیرند. ... در واقع، ژلوفن نوعی داروی ضد التهاب غیراستروئیدی است که در درمان و کاهش دردها و التهاب‌های ناشی ... مصرف زیاد ایبوپروفن در زنان باعث کاهش قدرت باروری می شود. مصرف ژلوفن چه بلایی سرتان می آورد؟ - نمناک namnak.com/مصرف-ژلوفن.p12655‏ - ذخیره شده رتبه: ۳٫۸ - ۱۳۴ نقد مصرف ژلوفن و مضرات مصرف ژلوفن و عوارض مصرف زیاد ژلوفن و خطرات مصرف ژلوفن برای قلب و معده رادرنمناک ببینید. مصرف زیاد ژلوفن و عوارض آن روی بدن - پارس ناز www.parsnaz.com/مصرف-زیاد-ژلوفن-عوارض-بدن.html‏ - ذخیره شده مصرف زیاد ژلوفن و عوارض آن روی بدن ژلوفن مسکنی است که چند سالی هست مصرف خودسرانه آن در کشور رواج پیدا کرده و متاسفانه مردم از عوارض مصرف زیاد آن. هشدار در مورد مصرف خودسرانه مسکن «ژلوفن» - همشهری hamshahrionline.ir/details/233797‏ - ذخیره شده - مشابه 5 ا کتبر 2013 ... افرادی که داروهای آنتی دیابتیک استفاده می‌‌کنند نباید ژلوفن بخورند، چرا ... قابلیت جذب داشته باشد، بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می‌‌آورد و ... بی‌توجهی مردم نسبت به عوارض مصرف خودسرانه ژلوفن - جدیدترین اخبار ... www.momtaznews.com/بی‌توجهی-مردم-نسبت-به-عوارض-مصرف-خودس/‏ - ذخیره شده - مشابه 16 آگوست 2015 ... انعقادی خوراکی، خطر خونریزی را زیاد می کند، افزود: این دارو با داروهای ... ژلوفن در بالغین استفاده می‌شود و به صورت کپسول های ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرمی ... فواید و مضرات داروی ژلوفن را بشناسید - العالم fa.alalam.ir/news/1907970‏ - ذخیره شده 7 ژانویه 2017 ... داروی ژلوفن مسکن ژله ای شکل بوده و تنها تفاوت آن با ایبوپروفن ژله ای بودن آن است. ... داروی ژلوفن در بالغین استفاده می شود و به صورت کپسول های ۲۰۰ و ۴۰۰ ... تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می آورد. مصرف بی‌رویه داروهای مسکن خطر دارد - تبیان article.tebyan.net/219913/مصرف-بی-رویه-داروهای-مسکن-خطر-دارد‏ - ذخیره شده 4 سپتامبر 2012 ... ... باید به یاد داشته باشید داروهای مسکن‌ غیراستروئیدی مانند دیکلوفناک، بروفن، ژلوفن و...که برای بهبود کمر درد، پا درد و سایر مشکلات مورد استفاده قرار ... یکی از مهم‌ترین عوارض مصرف خودسرانه و زیاد داروهای مسکن، خونریزی دستگاه ... عوارض مصرف خودسرانه ژلوفن: : تندرستی و زندگی سالم : : دارو ها ... www.tebyan-zn.ir/News-Article/healthy_safe.../73136.html‏ - ذخیره شده - مشابه 16 آگوست 2012 ... مردم به به عوارض مصرف خودسرانه ژلوفن توجهی ندارند. ... دیگر مانند داروهای ضد انعقادی خوراکی، خطر خونریزی را زیاد می کند،این دارو با داروهای ضد فشار ...