مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

باورهای نادرست ولی رایج درباره خواب

[ad_1]
به گزارش شفاف؛  بسیاری از مردم باورهایی درباره خواب دارند که با هر منشأیی ممکن است نادرست باشد. متاسفانه عده زیادی نیز به این باورها عمل می کنند که باعث بروز مشکلاتی برای آن ها می شود. در اینجا سعی داریم تا مروری بر این باورها داشته باشیم.

 

باورهای نادرست ولی رایج درباره خواب

1- بهترین درمان بی خوابی مزمن استفاده از قرص های خواب آور است!

مناسب است بی خوابی را به عنوان یک علامت نگاه کنیم تا یک بیماری، لذا درمان علامتی بدون توجه به بیماری اصلی و زمینه ای، باعث مزمن شدن آن می شود. مانند کسی که برای دندان درد خود مسکن مصرف کند و به درمان پوسیدگی دندان توجه نکرده که باعث تشدید پوسیدگی و تخریب دندان می شود. بسیاری از اختلالات روانپزشکی ممکن است با بی خوابی شروع شوند که تشخیص و درمان به موقع آن ها باعث کنترل بی خوابی نیز می شود.

2- افراد افسرده دچار بی خوابی و افراد مضطرب دچار کم خوابی می شوند!


در بیماران افسرده یا مضطرب انواع اختلالات خواب ملاحظه می شود و هیچ کدام اختصاصی نیستند.

3- اگر شب ها خواب مان نمی برد بهتر است برای جبران کم خوابی خود، صبح دیرتر از خواب بلند شویم!


گرچه ظاهرا این روش درست به نظر می رسد اما باید یادآور شد که بهترین روش برای به خواب رفتن به موقع، بیدارشدن به موقع است یعنی به جای اینکه برای اصلاح دیر به خواب رفتن به قرص های خواب پناه بریم که در این شرایط پاسخ مناسبی ندارند با زودتر بیدار شدن باعث می شویم که شب زودتر به خواب برویم. هرچند در روزهای اول این روش سخت بوده و باعث می شود با دیر به خواب رفتن و زود بیدار شدن در طول روز کمی کسل باشیم ولی این حالت گذرا است و اصلاح می شود.

4- مناسب ترین مدت خواب در شبانه روز 8 ساعت است!


عده ای از مردم به طور سرشتی با کمتر از 8 ساعت خواب سرحال بوده و عده ای نیز باید شبانه روز حداقل 10 ساعت بخوابند تا به کارهای خود برسند. این تفاوت ارتباطی به تنبلی افراد ندارد. مهم این است که نیاز بدن این افراد به صورت ذاتی متفاوت است. اما اگر الگوی خواب تغییر یابد یعنی از خواب زیاد به کم یا برعکس تبدیل شود، نیاز به مشورت با پزشک دارد.

5- مهم ترین نکته در داشتن خواب خوب، کمیت خواب (مدت زمان) است تا کیفیت (عمق)!


مهم ترین نشانه خواب خوب احساس سرحالی و پرانرژی بودن پس از بیدارشدن است که این مسئله ربطی به مدت زمان خواب ندارد بلکه بیشتر مربوط به این است که فرد چقدر عمیق خوابیده تا مغز، استراحت لازم را کرده باشد.

 

6- کسی که در خواب حرف می زند دچار اختلال روانی شده است و حتی ممکن است رازهای خود را برملا سازد!


حرف زدن در خواب ممکن است در هر فردی روی دهد که اغلب با کلمات نامفهومی است و ارتباطی به بیان اسرار ناگفته ندارد.

7- مصرف قرص های خواب آور اعتیادآور نیست!


مصرف هرگونه قرص بدون تجویز پزشک و بدون بررسی علمی می تواند وابستگی ایجادکند. اگر فردی بدون درمان عامل بی خوابی فقط قرص خواب آور مصرف کند چون اثر آن موقتی است نیاز دارد دوز قرص خواب را افزایش دهد که به تدریج باعث وابستگی می شود.

8- دیدن تلویزیون قبل از خواب کمک می کند بهتر به خواب برویم!


در افرادی که بی خواب هستند دیدن تلویزیون بی خوابی را تشدید می کند، لذا توصیه نمی شود. ولی گوش دادن به رادیو یا موزیک آرام با صدای کم ممکن است باعث بهتر خوابیدن شود.

9- مهم نیست کی می خوابیم، مهم است مدت زمان کافی بخوابیم!


متاسفانه یکی از مشکلاتی که اخیرا گسترش پیدا کرده است بیدارماندن شبانگاهی است. این افراد برای جبران کم خوابی شب، صبح گاه می خوابند. نکته مهم این است که کیفیت خواب شبی که بین ساعت 12 تا 4 صبح رخ می دهد به گونه ای است که جایگزینی ندارد یعنی با خوابیدن در اوقات دیگر نمی توان خواب این ساعات را جبران کرد.

10- افرادی که خواب های خودرا روز بعد به یاد نمی آورند اختلال حافظه دارند!


یادآوری خواب های شب گذشته ارتباطی به کارکرد حافظه ندارد حتی به نظر می رسد مغز برای پاک سازی اطلاعات ترجیح می دهد خواب ها را در روز بعد یادآوری نکند. لذا اصرار برای به یادآوردن خواب های گذشته به صلاح نیست.

 

باورهای نادرست ولی رایج درباره خواب

11- استفاده از داروهای گیاهی برای خوابیدن اشکالی ندارد!

آنچه باید تاکید شود اثر داروهای گیاهی از طریق ماده شیمیایی آن ها است لذا ارجحیتی به فرآورده های دیگر ندارند و باید مقدار مصرف و مدت زمان آن به دقت انتخاب شود. هم چنین باید توجه داشت که بعضی آرام بخش های گیاهی با داروهای قلبی و فشار خون تداخل دارند.

12- قرص های خواب زولپیدم و ملاتونین، وابستگی ندارند و عارضه ای تولید نمی کنند!


امروزه بسیاری از مردم بر این باورند که داروهای جدید عوارض کمتری دارد ولی باید توجه داشت که این داروها اگر در مورد مناسب استفاده نشوند عوارض خاص خود را دارند به طوری که می توانند وابستگی ایجاد کنند.

13- قضاوت افراد مسن درباره خواب شان درست نیست، با آن که صدای خروپف آنان بلند است، اذعان می کنند که شب را نخوابیده اند!

افراد سالمند به علت سطحی بودن خواب شان، در طول خواب مکرر بیدار شده و به خواب می روند لذا کیفیت خواب خوبی ندارند و احساس خواب آلودگی می کنند. باید توجه داشت تجویز داروهای خواب آور برای آن ها خطرناک بوده و باعث عدم تعادل آنان می شود و خطر زمین خوردن در آن ها وجود دارد. الزامی است قبل از مصرف هر نوع داروی خواب با پزشک مشورت کرد.

 

منبع: برترینها

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

باورهای نادرست درباره حیوانات باورهاینادرستبیگ بنگ همه ما از کودکی داستان‌ها شنیده‌ایم و کارتون‌های زیادی دیده‌ایم که افسردگی چیست ا افسردگی بیماری بسیار شایع عصر ماست ودر تمامی جهان روند رشد فزاینده داردافسردگی یک باور غلط ورزشی درباره سلامت باور غلط ورزشی درباره سلامت توصیه‌های نادرست و باورهای غلطی در حوزه تناسب اندام و آموزش روابط زناشویی ،رابطه زناشویی صحیح مشاوره …آموزش روابط زناشویی اتاق خواب اتاق خوابی که قرار است ارتباط جنسی در آن صورت بگیرد سلامت بانوان بهداشت خانم ها کودکسلامت بانوان بهداشت خانم ها زنانلباس زیر زنانهتبلی تخمدانخارش واژنعفونت ادراری روان شناسیدلهرهخشمافسردگی وسواساختلالات …راهکارهای مقابله با مشکلات روانی ناشی از ببیماریهای مزمن بیماری جسمی مزمن و صعب آیا بختک از نظر دینی واقعیت دارد؟ شهر سوالبختک یک پدیده طبیعی است که عده بسیاری آن را تجربه کرده اند به این شکل که از خواب بیدار نکته درباره بارداری بعد از سالگیبالا رفتن سن ازدواج باعث شده است که خیلی‌ها دیر بچه ‌دار شوند یا دیرتر از معمول به ترامادول نه همه چیز درباره قرص،عوارض و ترک ترامادول اطلاعاتی کامل درباره داروی ترامادولبایومادول و همینطور روشهای ترک و عوارض قرص کلینیک پوست و مو ، لیزر ، زیبایی و لاغری ایرانیان …خواص قهوه قهوه همه روزه در سراسر دنیا توسط افراد مختلف مصرف می ‌شود، اما گاهی اوقات باورهای نادرست درباره حیوانات باورهای بیگ بنگ همه ما از کودکی داستان‌ها شنیده‌ایم و کارتون‌های زیادی دیده‌ایم که حیوانات افسردگی چیست ا افسردگی بیماری بسیار شایع عصر ماست ودر تمامی جهان روند رشد فزاینده داردافسردگی یک بیماری باور غلط ورزشی درباره سلامت باور غلط ورزشی درباره سلامت توصیه‌های نادرست و باورهای غلطی در حوزه تناسب اندام و کاهش آموزش روابط زناشویی ،رابطه زناشویی صحیح مشاوره جنسی آموزش روابط زناشویی اتاق خواب اتاق خوابی که قرار است ارتباط جنسی در آن صورت بگیرد، نقش مهمی سلامت بانوان بهداشت خانم ها کودک سلامت بانوان بهداشت خانم ها زنانلباس زیر زنانهتبلی تخمدانخارش واژنعفونت ادراریتخمدان روان شناسیدلهرهخشمافسردگی وسواساختلالات شخصیتی خودباوری رفتار درمانگران عقلانی هیجانی، باور و خودگویه غیرمنطقی رایج را شناسایی کرده اند آیا بختک از نظر دینی واقعیت دارد؟ شهر سوال بختک یک پدیده طبیعی است که عده بسیاری آن را تجربه کرده اند به این شکل که از خواب بیدار شده و نکته درباره بارداری بعد از سالگی بالا رفتن سن ازدواج باعث شده است که خیلی‌ها دیر بچه ‌دار شوند یا دیرتر از معمول به فکر بچه درباره افسرده‌خویی اختلال دوقطبی اختلال دوقطبی به انگلیسی یا شیدایی‌ ـ افسردگی‌ نوعی اختلال



لینک منبع :باورهای نادرست ولی رایج درباره خواب

باورهای نادرست ولی رایج درباره خواب - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/.../باورهای-نادرست-ولی-رایج-درباره-خواب‏ - ذخیره شده 24 دسامبر 2016 ... بسیاری از مردم باورهایی درباره خواب دارند که با هر منشأیی ممکن است نادرست باشد. متاسفانه عده زیادی نیز به این باورها عمل می کنند که باعث بروز ... باورهای نادرست ولی رایج درباره خواب - مجله بانوان ایران سنتر women.irancenter.com/روانشناسی.../باورهای-نادرست-ولی-رایج-درباره-خواب‏ 24 دسامبر 2016 ... بسیاری از مردم باورهایی درباره خواب دارند که با هر منشأیی ممکن است نادرست باشد. متاسفانه عده زیادی نیز به این باورها عمل می کنند که باعث بروز ... باورهای نادرست ولی رایج درباره خواب | بلاغ نیوز | خبروان khabarone.ir/news/5485485/باورهای-نادرست-ولی-رایج-درباره-خواب‏ 24 دسامبر 2016 ... به گزارش بلاغ، بسیاری از مردم باورهایی درباره خواب دارند که با هر منشأیی ممکن است نادرست باشد. متاسفانه عده زیادی نیز به این باورها عمل می کنند ... باورهای نادرست ولی رایج درباره خواب | خبر فارسی khabarfarsi.com/u/30295392‏ 25 دسامبر 2016 ... باورهای نادرست ولی رایج درباره خواب ... حمله خواب، شرایطی است که به صورت خواب آلودگی شدید و نفوذ خواب رویا به ... 5 باور نادرست درمورد بدن خانمها. باور های اشتباه در مورد همه چیز www.khorafat3000.blogfa.com/‏ - ذخیره شده - مشابه موقع خواب به طور کامل زیر پتو نروید و پتو را روی سرتان نکشید. .... بسیاری از سرطان ها موجب تومور می شوند ولی بعضی هم مثل سرطان خون، اینطور نیستند. ..... به مرور باورهای نادرست رایج درباره سلامت و بهداشت چشم و توضیحات علمی درباره آن می‌پردازد. 1. باورهای درست و غلط درباره خوابیدن نوزاد - آفتاب aftabnews.ir/fa/news/.../باورهای-درست-و-غلط-درباره-خوابیدن-نوزاد‏ - ذخیره شده 25 ژانویه 2017 ... برخی دانسته ها در مورد خواب نوزاد وجود دارند که می توانند نادرست و اشتباه ... خواهد شد والدین با توجه به سخنان دیگران به برخی باورهای رایج رسیده اند. دلایل و باورهای غلط ولی رایج درباره ازدواج | خانواده • مشاوره خانواده • همراه با ... https://baelm.net/reasons-but-the-most-common-misconceptions-about-marriage/‏ - ذخیره شده ازدواج کردن برای هرکدام از افراد،دلایل متفاوتی دارد شما که در آستانه ازدواج هستید؛ آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که «چرا قصد ازدواج دارید؟ باورهای رایج و نادرست در مورد مغز انسان و عملکرد آن | مجله اینترنتی ... datasara.com/.../باورهای-رایج-و-نادرست-در-مورد-مغز-انسان-و-عملکرد-آن.html‏ - ذخیره شده باورهای نادرست زیادی درباره‌ی مغز انسان و نحوه‌ی عملکرد آن وجود دارد. ... ولی بر خلاف این باور نادرست مشهور، اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند که ما از تمامی بخش‌های مغز خود ... مغز (که معمولاً حتی در زمان خوابیدن هم فعال هستند) در بیماران کما غیر فعال و خاموش هستند. : باورهای غلط رایج در باره رفتار نابهجار - دانشنامه رشد daneshnameh.roshd.ir/.../mavara-index.php?...باورهای...رایج+در...‏ - ذخیره شده ابن باور وجود دارد که افراد بهنجار در یک سمت و افراد مبتلا به اختلالات روانی در سمت دیگر قرار دارند و آشکارا از هم متمایز هستند. ولی این باور و اعتقاد غلطی است و فقط ... 6 باور رایج ولی غلط درباره دیابت! - الو دکتر www.alodoctor.ir/news/.../6-باور-رایج-ولی-غلط-درباره-دیابت!‏ - ذخیره شده 10 ژوئن 2016 ... درست است که ابتلا به دیابت باعث ایجاد برخی محدودیت ها می شود اما باورهای رایج نادرست نیز در این زمینه بسیار است. 6 باور رایج ولی غلط درباره ...